Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Ova hyperx fps mi deluje interesantno, stavicu je na spisak za razmatranje. Rgb mi ne znaci bas nista...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

traži g610 brown na oglasima.od mana keycaps nisu standardni i wasd su crveni svičevi,ali po svemu ostalom reklo bi se da je za tebe.

Kinezi na Aliju imaju keycap setove sa Logitech-sized tasterima...

Sa Cherry prekidačima imaš i ovu koju sam ja uzeo Cougar Puri i Puri TKL.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Drugari, noob pitanje: da li postoje tastature kao G413 koja mi se dopala ali da su bezicne?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Hvala na savetu! Treba mi izgled kao G413, bez ovih dugmica levo. Ja sam 99% developer, ne igram se(na zalost).

Dakle, preporuka za neku koja moze da radi na kablu i bez njega, da je full size, nikakvo osvetljenje mi ne treba. Dodatni usb port je + ali nista bitno.

E sada, dopao mi se hod na G413, nema klik, nekako je meksi, cisto da znate o kakvom tasteru pricam :D

Pa ako ne voliš klik, ako voliš mekši osećaj tokom kucanja, ako ti ne treba pozadinsko osvetljenje, ako želiš wireless onda zašto ideš na mehaničku tastaturu uopšte?
Uzmi neku membransku.

Logitech ima odličan izbor wireless tastatura. Bolji (skuplji) modeli podržavaju šaltanje sa jednog na drugi uređaj. Na stolu imaš npr. laptop, desktop i mobilni i sve ih kontrolišeš pomoću jedne tastature i miša. Elegantno rešenje.

Ja bih išao na takvu varijantu.

Volim visoke tastere, dobar razmak izmedju njih i full size tastature (velike sake :D )

Preko 10 godina koristim Dell SK-8115, ali sam je celu rasklimatao.
Probao G413 i dopalo mi se pa sam odlucio da pitam za savet. Ideja je bila, ako se upgradujem za narednih 5-10 godina, mozda bi mogao da se oslobodim kabla takodje. To je sve.

Ja sam još ranije preporučio Logitech G413.
Uzeo sam sivi model koji imao bijelo pozadinsko osvjetljenje...

Fantastična tastatura, mada joj usb port malo tvrd...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Stigla mi je konacno i mogu reci da sam jako odusevljen. Tastatura je top,prilikom kucanja uopste nema kliktanja niti iakvih zvukova,Razer DA mis je glasniji od nje.

Narode, ima li sta dobro da se uzme kod nas ili kod severnih suseda da ne prelazi 100e a da je po mogucstvu i manje? Trenutno imam Redragon Kala sa Outemu Blue prekidacima i pokvarila se ja mislim za oko 2 godine mislim.. Takozvani "key chattering", tako da bih njih da izbegnem a i hteo bih nesto tise. Mozda Gateron ili Kailh Brown/Red? Ne mora da bude full-size, ako mogu normalno da igram mmorpg igre i dotu, moze i manje od TKL. Jel imate neki predlog?

si probao crvene i ostale linearne svičeve?ja bi se prvo prošetao i video dal ti to odgovara pre svega...brown su tiši od plavih ali prvo probaj linearne.

Uf, davno sam probao i to jako kratko pa se ne secam.. Jel imas neki predlog za brown i red?

Cooler Master CK530/550. 9500 din., Gateron switchevi, RGB.
CK530 je TKL, 550 je full size. Ima ih po našim radnjama...

Poslednja izmena:
Video sam ovu radnju YMD tech, imaju svasta, hteo sam preko njih da uzmem keycups ali sta god da porucis shiping je min 30e.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
kako nema?

OperaSnapshot_2020-06-28_104526_www.keyboardco.com.png

samo jos dodaj 30 funti (carina+pdv)

Sa svim što mi (ni)je stiglo u poslednjih par meseci, kao i igrankom sa DHL-om i carinom, gde zamalo da mi vrate porudbžbinu jer zaboga nije bila za privatno lice, već je kao komercijalnog karaktera i sl. gluposti, izbegavam poručivanje preko neta u poslednje vreme. A i da dam 20k za tastaturu za koju posle nemam nikakvu garanciju sem da šaljem tamo negde i da se eventualno zezam sa privremenim izvozom mi je nekako nepotrebno.

ah, te informacije nisam imao :) reko kad je vec idealna, vredi

Imali ste na oglasu dobru za 4k Hyper X [emoji2]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ja nisam mogao da čekam više, ubi me za vikend ono sra... od Logitech K120 tastature koje sam stavio privremeno dok ne nabavim nešto.

Uzeo Genesys Thor 300 TKL sa Outemu Red switchevima, prvi utisak na 15 minuta pristojan.

Nije bučna, tasteri mi odgovaraju, raspored takođe, backlight je OK, lako se konfiguriše i podešava. Za 5400 din, prijatno iznenađen. Videćemo u igricama kad dođem kući i na duže staze kako će da se pokaže.

Poslednja izmena:
Ja nisam mogao da čekam više, ubi me za vikend ono sra... od Logitech K120 tastature koje sam stavio privremeno dok ne nabavim nešto.

Uzeo Genesys Thor 300 TKL sa Outemu Red switchevima, prvi utisak na 15 minuta pristojan.

Nije bučna, tasteri mi odgovaraju, raspored takođe, backlight je OK, lako se konfiguriše i podešava. Za 5400 din, prijatno iznenađen. Videćemo u igricama kad dođem kući i na duže staze kako će da se pokaže.

I ja sam mislio tu uzeti, znas li mozda mogu li switchevi da se vade ili samo kapice?

Nisam probao, ali dobija se switch remover uz tastaturu, tako da bi trebalo da mogu da se menjaju switchevi.

Samo pazite, te Outemu tastature koje imaju promenljive svičeve mogu samo da se zamene samo drugim Outemu svičevima, ostali ne pasuju.
Doduše, valjda mogu još neki ali uz hirurgiju na svakom sviču.

Nisam probao, ali dobija se switch remover uz tastaturu, tako da bi trebalo da mogu da se menjaju switchevi.

Jesi li siguran da je to za skidanje switcheva? Posto sam gledao nesto i to sto se dobija u pakovanju vise mi deluje kao da je za skidanje onih kapica.

Vrh Dno