Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10

Sve se svodi da ti neko ulazi u privatnost i da imaju informacije o tebi, više nemas privatnosti ni kad se zaključas u sobu, oni te snimaju i dalje. To je cena današnjeg doba, al to ovde nije tema,:)
Sms se moze kopirati preko one aplikacije što je u komentaru sms backuo i restore, samo sačuva se na google drive i posle se vrati, ja pogrešno radio, pa nisam skontao, sad je uspelo, a uspeo sam i google kameru da stavim. Telefon je boli glava koliko dobar, al ne vidim neku preteranu razliku u brzini naspram starog mi note 3. Ko kaže da nevaljaju kamere, kamere su bomba. 108 slika bas brza, 1, 2 sekunde čekas, kao u noćnom modu ništa od nekoliko min itd koliko se spominje po recenzijama. inače sam uzeo mi note 10 pro. Tek treba da ga istražim detaljno. Svidja mi se što otisak radi dobro i preko zaštite, nema one rupe na zaštitnom staklu kao na samsungu.

Pre desetak dana sam kupio telefon i evo vec 4-5 puta telefon mi je obrisao vecinu kontakata. Dakle nesto mi brise kontakte svakog dana.

Npr na contacts.google.com nema nista, tako da nemam automatski backup ni na jednom cloudu, ni na MI ni na Google cloud.

Sta raditi, uopste nemam ideju sta mi je menjalo kontakte, jel postoji neki log gde moze da se vidi sta je menjalo kontakte?

Poslednja izmena:
Probaj da upises kontakte preko Google contacts-a na vebu, pa vidi hoce li ti tako brisati.

Jesi li proverio bezbednost Google naloga skoro?

Koju google kameru koristite za najbolje rezultate? Ja sam skinuo googlu 7.3 urnyx05 i ubacio html on fire 1.3 ili 4 tako nešto.
Da li ima negde opcija da na always on dioleyu stoji ikonica vibera ( kad stigne poruka) , kao sms što stoji? Da sa strane zatreperi plavo i onda se pojavi ikonica, kao sms. Ja nigde nisam nasao, sve se svodi na to da mi upali ekran i da piše poruka, text poruke vibera, sto ne volim da neko vidi sta mi stize dok je naorimer na stolu. Bas bezveze sto izbacuju jednu malu sijalicu za obavestenja, sto to ne ostave.

Koju verziju miui imas na tel? Na miui 12 ce dolaziti sve notifikacije na aod, tj moci ces sam odluciti za koje ce dolaziti a koje nece.

Koju google kameru koristite za najbolje rezultate? Ja sam skinuo googlu 7.3 urnyx05 i ubacio html on fire 1.3 ili 4 tako nešto.
Da li ima negde opcija da na always on dioleyu stoji ikonica vibera ( kad stigne poruka) , kao sms što stoji? Da sa strane zatreperi plavo i onda se pojavi ikonica, kao sms. Ja nigde nisam nasao, sve se svodi na to da mi upali ekran i da piše poruka, text poruke vibera, sto ne volim da neko vidi sta mi stize dok je naorimer na stolu. Bas bezveze sto izbacuju jednu malu sijalicu za obavestenja, sto to ne ostave.
Za urnyx05 moras ubaciti urnyx xml i za onFire njegov, ovako mislim da nemas efekta. Ne znam da li se u medjuvremenu nesto izmenilo?

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Android 10 je na njemu, MIUI 11. nesto. Za 12 je jos rano:) Gde mogu da nadjem on fire google kameru? Te html fajlove nisam video za urnxy google. Pretpostavio sam da nema efekta, jer vidim da nema razlike.:)

Ima ga na telegram grupi : @gcamMI10
A podesavanja tj xml-ovi na @MI10XMLs

Xiaomi Mi 10/Pro/Note - Google Camera
This is the official Telegram group.

GCam XML Releases:
[emoji3591] @MI10XMLs

Off-Topic Questions:
[emoji3591] @discussionMI10

Other GCam Groups:
[emoji3591] MI 9/Pro: @gcamMI9
[emoji3591] MI 10/Pro/Note: @gcamMI10

https://t.me/gcamMI10

Pisano je već.

Evo da se upisem u temu. Nov vlasnik telefona, imam i mi 9t pa mogu direktno da napravim uporedjenje. Danas stigao telefon, i sve u svemu prvi utisak je da je super(ne svidja mi se silikon koji ide uz njega-debeo je i bas poruznjuje telefon), sve ostalo na prvu loptu super.

Cestitam.
Ajd bas uporedi mi9t i note10

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Cestitam.
Ajd bas uporedi mi9t i note10

Ovako na prvu loptu, bolje su boje na ekranu ovog telefona, nekako je jasniji, svetliji, brzina je ista (obzirom da je isti procesor), kamera je mnogo bolja (ja ne slikam mnogo-i ne volim tu da eksperimentisem, volim kad otvorim kameru i slikam bez ikakvih podešavanja). Na ovom telefonu je miui 11(nisam mogao da otključam butloader) da bih instalirao xeu rom i miui 12.Sto se baterije tice ona se nekako na miui 12 i xeu romu na mi 9t stabilizovala, ovde na stable romu mi se cini da bas curi, ali možda treba vremena da se stabilizuje i ovde. Sve u svemu, stvar afiniteta mada ovaj telefon ima brutalan dizajn(barem meni),naravno i kamera na ovom je bolja.

Hvala, to je to, uglavnom malo bolji u svemu od mi9t sem sto mi9t ima full screen bez notcha.

Jel koristi neko spoljni mikrofon, tj pitanje je da li je moguce postoviti da spoljni mikrofon radi kao default tj podrazumevani mikrofon.

Pozdrav svima, hteo bih da postavim par pitanja u vezi ovog telefona:
1. Kakvi su utisci sa baterijom?
2. Kakvi su utisci u procesoru i svakodnevnom radu telefona tj. da li baguje, ima jitter-e?
3. Kakvi su utisci sa kamerom, uopšteno slike, videi, itd?
4. Ako neko koristi 2 kartice, da li podržava dual 4G I da li podržava 4G+?
5. Kakav je kvalitet zvučnika i audia?
5. Da li se isplati za uložen novac ili postoji bolje od ovog?

Hvala puno unapred.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Evo linka za google cameru, na telegramu, tu ima dobrih google camera, za prednju kameru je bolja google camer.

https://t.me/s/lorenzcaptures

1. Baterija vrh, ceo dan bez problema, bar meni, al to sve zavisi kako koristis telefon.
2. Procesor je dobar, odlicno radi, nema bagovanja itd, sve leti.
3. Kamera je brutalna, nema za ove pare bolje sigurni, imam mi note 10 pro on je po kameri u rangu s20 ultre, imas na youtjubu snimak.
4. Ima 4g plus i obe podrzavaju 4g .
5. Odlican zvucnik i audio.
6. Odlican je, vredi svaku paru. Da li ima bolje, ne znam.

Evo linka za google cameru, na telegramu, tu ima dobrih google camera, za prednju kameru je bolja google camer.

https://t.me/s/lorenzcaptures

1. Baterija vrh, ceo dan bez problema, bar meni, al to sve zavisi kako koristis telefon.
2. Procesor je dobar, odlicno radi, nema bagovanja itd, sve leti.
3. Kamera je brutalna, nema za ove pare bolje sigurni, imam mi note 10 pro on je po kameri u rangu s20 ultre, imas na youtjubu snimak.
4. Ima 4g plus i obe podrzavaju 4g .
5. Odlican zvucnik i audio.
6. Odlican je, vredi svaku paru. Da li ima bolje, ne znam.
Hvala puno na odgovoru!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

U planu mi je kupovina nekog xiaomi telefona pa me interesuje da li je bolje uzeti Xiaomi Mi Note 10 ili Xiaomi Mi Note 10 lite?
Pretpostavljam da je baterija drzi priblizno isto, ali ostale prednosti ili mane jednog ili drugog modela me interesuju pa ako moze neka preporuka?
Po specifikacijama koje sam gledao na gsmareni kao da su identicni telefoni osim kamere.I lite verzija se pojavila sad u maju a mi note 10 u novembru prosle godine.

Oba telefona su potpuno ista sem sto jedan ima 108mpx kameru a drugi 64mpx. Ili ako ima razlike to je jako mala razlika.

Poslednja izmena:
@Tomiprunet
Pa koliko sam uspeo da nadjem na netu displey je svetliji kod mi note 10 i ima 600 nits max brightness (advertised),dok mi note 10 lite ima 430 nits typ. brightness.
E sad kolika je to razlika u realnom radu ne znam.
I mi note 10 je skuplji nekih 70-80 eura pa ne znam da li to opravdava vecu cenu u odnosu na lite model?

Trebalo bi da su isti ekrani, pogledaj recenzije, mislim da je na lite manje svetao, koliko se secam recenzija. Ako ti nisu bitne kamere onda idi na lite i ustedi pare, ako su ti bitne kamere onda idi na note 10 pro varijantu.
Mi note 10 ima mnogo bolje kamere od lite verzije, tih 64 se slabo pokazalo, pogledaj recenzije, slabe su slike nocu, eno imas i na poco f2 taj isti senzor i kamera je slaba nocu, jer nema opticku stabilizaciju slike i izgleda da nisu izvukli max istog senzora. Gde sam procitao na nekoj recenziji, da mi9t ima za nijansu bolje kamere, a ima 48mpxa.

Najradije bih uzeo xiaomi mi9t pro i to verziju od 128gb ali ga slabo ima.Tako da gledam nesto u rangu do 300-350 eura.Trenutno koristim lg v20 i generalno sam zadovoljan telefonom.Ali doslo vreme sto se kaze da se promeni.On ima dosta dobru kameru i opticku stabilizaciju slike ali ja sam to na njemu vrlo slabo koristio.
Sto se tice kamere ona mi nije bas neki prioritet.Bitno mi je da solidna.Bitnija stavka mi je ekran,baterija i dobar audio dac za slusanje muzike preko slusalica.

Najradije bih uzeo xiaomi mi9t pro i to verziju od 128gb ali ga slabo ima.Tako da gledam nesto u rangu do 300-350 eura.Trenutno koristim lg v20 i generalno sam zadovoljan telefonom.Ali doslo vreme sto se kaze da se promeni.On ima dosta dobru kameru i opticku stabilizaciju slike ali ja sam to na njemu vrlo slabo koristio.
Sto se tice kamere ona mi nije bas neki prioritet.Bitno mi je da solidna.Bitnija stavka mi je ekran,baterija i dobar audio dac za slusanje muzike preko slusalica.

Zovi redom na kp, bas sam juce nesto gledao i video sam dosta oglasa koji se reklamiraju da imaju. E sada ne znam jel imaju bas pro ali mislim da neke preterane razlike za obicnog korisnika nema bio to pro ili obican. Ja imam obican i nisam pozalio sto sam ga uzeo, dok moj kolega ima pro verziju i u generalnom radu vidi se neka razlika ali toliko mizarna da jednostavno je zanemarljiva. Ja sam moj uzeo na kp dok je kolega njegov uzeo preko mts-a i nije ni znao da ima pro dok nije slucajno proverio a inace i njemu su dali kao obicnu verziju.

Upravo sam instalirao xeu rom I miui 12. Da podesim sve pa da vidim kako se ponasa baterija, jer na miui 11 nesto nisam bio zadoboljan.

Evo da vam se pohvalim kao novi korisnik mi note 10-tice [emoji1]

Cestitam. Nek te lepo sluzi

Vrh Dno