Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ali bukvalno je jednostavniji za koriscenje od win-a, veruj mi. Nema instaliranja drajvera, nema patch-ovanja, nema updatova, nema teamview-era, defender-a, afterburner-a i ostalih cuda.
Cak i bios moze iz terminala da se flesuje, tako da ni za to nije potreban win.

Pored svega toga, imas telegram notifikacije koje te obaveste kada ti je rig offline i grafikon koji belezi istorijat (u zadnje 2 godine) bitnih informacija (hashrate, temperature, reseti...itd).

Ne znam zasto vecina ima odbojnost prema linux distribucijama koje su namenski napravljene da olaksaju upravljanje rigovima.
Ne koristi se ovde terminal, sva podesavanja idu preko njihovog sajta.

Samo kada bi mi neko pokazao kako da spustim napon na linuxu kao što mogu na winu, odmah prelazim. HiveOS i RaveOS probani, ne mogu da spustim napon nikako toliko kao na Winu. Iz biosa neće da spusti ispod 0.93v recimo, a za dodatno nema teorije.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Samo kada bi mi neko pokazao kako da spustim napon na linuxu kao što mogu na winu, odmah prelazim. HiveOS i RaveOS probani, ne mogu da spustim napon nikako toliko kao na Winu. Iz biosa neće da spusti ispod 0.93v recimo, a za dodatno nema teorije.

Moze da se spusti kod dosta modela,kod nekih samo RX470 radi na 0.93 ali jotrosnja po jezgru ne prelazi 75W kao u win. Ekini serbpolaris pa se malo igraj, moras u samom biosu da spustis napone.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1882656.0
Ako hoces okaci neki bios, ja cu ti modovatii pa probaj

Modovao sam milion kartica u životu i na nijednoj nije uspelo da se iz biosa stavi ispod 0.92-0.93v i sve dodatno što sam spuštao bilo je iz Afterburnera. Jedna jedina stvar fali Linuxu, a to je mogućnost za napon kao u Winu. HiveOS je super, sve bih prebacio na to da ima ta opcija.

U pitanju je recimo Strix 570 koje su mi na Winu radile na 0.85v, čak i niže, a na Hive ne mogu da ih spustim ma ispod 0.93v. Moraće hard mod sa trimerom da se radi. :)

Evo, da ne trubim u prazno, crno na belo. Prva kartica je "Polaris 1.6 (one click patch)", a ostalima je bios flesovan sa "Pimp my straps - SRBPolarisV3.5". Znaci samo originalni bios provucem kroz jedan od ta 2 programa i to je to. Nista drugo ne cackam, sve podesavam iz smos-a.
Iz zida je ovo nekih ~650W, zaboravio sam vec. Verovatno moze bolji hash da se izvuce sa malo vise napona i malo vecim clock-om, ali zasto bi natezao kartice bespotrebno.
Za nvidia kartice, ne mogu nista da tvrdim jer ih nemam, niti sam ih ikada posedovao.

Mislim nek radi svako kako smatra da je najbolje, samo hocu da pomognem jer mi je linux resio mnoge probleme.

Capture.PNG

Poslednja izmena:
Sve je to ok, podesim i ja tamo 850mv, pa ne prihvati. Ja sam merio unimerom i vidim koji je napon. Ako možeš izmeri unimerom molim te.

Pretpostavljam da se taj napon meri sa zadnje strane kartice, a to mi se bas ne radi da ne napravim neki kratak spoj.

Mozda i nije stvarno 800mV, ali iskreno to mi i nije bitno dokle god je vrednost iz zida zadovoljavajuca. Mozda bi stvarno na win-u mogao da smanjim potrosnju iz zida za jos nekih 10-15W, ali meni to nije dovoljan razlog da se vratim na win. Opet napominjem to je sto se mene tice. Nekome ko ima 50 rigova je to verovatno znacajna usteda.

Ne, ja razumem totalno tebe. Tih 800mV nije sigurno realno, veruj mi. :) Nažalost ne može da se spusti napon dovoljno, a to se na Strix kartama vidi i po temperaturi. Na 0.85v one mogu da se ohlade lepo, ali na 0.93-95v teže dosta.

Te Asus Strix su posebna priča. Srećom pa imam samo jednu rx 470. Pod raveOS mi prijavljuje da je unknown card, nisam probao sa HiveOS. Za sad radi u rigu sa windows-om

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Sta podrazumeva kod RaveOS 3 devices u free verziji? Tri kartice ili tri riga?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3 riga. Ja trenutno imam dva sa RaveOS napakovanih sa problematičnim kartama sa 4gb

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Poslednja izmena:
Našao sam neku skriptu za undervolt, pa ću je probati ovih dana.

Tako je druze moj to sto ocitava nije tacno ljudima pise tipa rig trosi 800w a ono ustvari trosi 1kw zasto? pa zato sto nisu spusteni naponi kao sto pise, i nedaju se spustiti kao u windowsu. Mozda neke kartice i mogu da se spuste necu nista tvrditi, ali se sa tim treba pozabaviti, premjeriti i ispitati da bi se utvrdilo tacno.

Ja unimerom lepo merio i nema veze s onim što se upiše. Probaću još nešto što sam našao i javljam da li sam uspeo.

Ako ne fasovace reverse volt mod za GPU :D sila boga ne moli. Jeste da ce biti ceo jedan dan zezanja ali barem karte nece goreti

Dovoljno je da se provjeri potrosnja iz zida. Bukvalno svaki rig od 6 kartica na single Eth miningu se moze u Win namjestiti da iz zida vuce ~700W, tj nekih 650W realne potrosnje.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pa sada da svaki može nisam siguran baš. 470 i 570 pojedine karte nisu raspoložene za uv baš mnogo.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Da da ima kartica bas problematicni mislim moze se ono nastimati na tu potrosnju, ali pitanje je koliko onda hash ima

Aggressive undervolt opcija radi, testirano. Spuštene su na oko 0.85v, juhuu.

Uz malo nameštanja, skockale su se krljobe od Strix kartica. Hoće da vrati na 0.89v, pa onda mora da se doda i koji restar i spusti ga na niže.

HiveOS

jel ima nacin da se softerski ocita napon? ne da se zada, vec da se ocita

Nema.

zbog toga se u hivu osecam kao da ronim u mutnoj vodi, a znak ispred vode pise "dubina 5m"

Očitaš unimerom.

Ja konacno podesih 5 kartica u rigu da rade koliko toliko kako treba, bar mislim da sam podesio: Jedna kartica mi je uvek bila toplija za do 4-5 c (1-va na pcie16 slotu), pa sam za nju podesio ventilatore na malo vise obrtaje. Bitno je da mi ne prelaze 50c, ponekad idu do 54c max.

Interesuje me samo kako npr. 3 kartice daju po 31 MH/s, a 2 po 21 MH/s? Sve su isto podesene, samo sam prvoj dodao malo veci br. obrtaja ventilatora, jer se vise greje. Sta treba da gledam i podesavam da bi i ove dr. 2 bacale isto, jer ovo je velika razlika.
rig.jpg

Nazad
Vrh Dno