Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Jok, power save ne pomaze, sat vremena posle iskljucivanja opcije, diskonektovali se uredjaji koji su bili na 5ghz... Kao da se iskljuci wifi mreza...

Kako se svima vama koji imate mali crni q11 pokazuje? Jel zakucava kao beli veci? Znam da beli svi kritikuju, cak i kad je na optici.

Meni se za godinu dana pojavila greška dva puta, tražio da se resetuje, odradio reset i dalje radi bez problema

ok, hvala za info. Ako im ajos neko ko je imao losa iskustva sa q11 nek pise

Jel se jos nekom raspada net danas (u NSu)? Download 2Mb/s, upload jos i normalan.

ok, hvala za info. Ako im ajos neko ko je imao losa iskustva sa q11 nek pise

Imam ih 3 komada u stani na 3 tv-a.

Prvi - je u 30 dana pravio dosta kocenja, tipa 1-2 nedeljno. Prijavljivao problem 2-3 puta..sada jednom u 3 nedelje prijavi gresku, ali nista ne ometa..a takodje kocenje 1 u mesec dana( nakon toga mora restart )
Drugi - 1 kocenje za mesec dana, nakon toga restart i radi
Treci - najmanje pravi problem, nema kocenja..ali zna ponekad da uspori prebacivanje kanala ali retko

Problem koji sam primetio da se javlja je da u jednom trenutku zablokira na nekom kanalu tipa rts2 i onda bilo koji kanal da prebacis je rts2 i mora restart...to je ta vrsta kocenja..
Sve u svemu ..nije to tako stabilno..ali nije neki veliki problem da ometa gledanje..nista strasno.

Poslednja izmena:
Jel se jos nekom raspada net danas (u NSu)? Download 2Mb/s, upload jos i normalan.

Meni sredili optiku u cetvrtak, taj dan net bio ok.
Posle toga katastrofa, ruter Q2 zapucava.
Diskonektuje 2 telefona koja su zakacena, tv koji je spojen lan kablom radi bez problema

Zvacu ih u utorak da vidim sta ce mi reci.
Mozda uzmem ruter sa boljim wifi signalom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da, to je upravo isti problem koji imam i ja... Pisi ovde ako uspes da resis to...

Jel mogu da se povezu mts stb-ovi koristeci postojecu koaksijalnu mrezu preko MoCA adaptera? Ne bih da razvlacim nove kablove(koaksijalni su ubaceni ispod parketa kada je radjen parket), a posto vec postoji koaks mreza koja se koristi za kablovsku....

ako MoCA može da ti konvertuje LAN preko coax kabla bez problema, onda možes

Dobio sam adresu 109.92.1.46 u MTS-ovom ruteru. Jel mi se cini ili je ova adresa iza CG-NAT-a?

Hvala... Istripovah se posto torrenti su poceli da me zezaju opako zadnjih par dana..

Je li neko uspeo da binduje LAN2 i LAN3 za internet? Pretražio sam sve u ruteru sa admin pristupom i ne nađem. Ruter je HG8245H...

Edit: našao. U WAN podešavanjima, unbind kod IPTV konekcije, i bind kod INTERNET konekcije.

Edit2: kako imam viška vremena, ubacio sam kroz kanalice novi kabel što sam uz ruter dobio. Mreža automatski otišla na 1Gbps, a moj protok sa 100 na 200... :D tako da sam eto, zbog svoje lenjosti, već mesecima bio duplo sporiji.

Apsurd mi je to što mi je VDSL ugovor potpisan na 50/8 ili koliko već uploada u septembru, a evo već koliko meseci od dobijanja optike, ja idem na 200/40. Možda tako i ostane :)

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

Poslednja izmena:
Rade li jos prosirivanje mreze? U mom naselju su poceli sa radovima pre 2 godine, povezali skolu, dom zdravlja, postu, par zgrada.. i tu je stalo. Dok je SuperNova prosla kroz svaku ulicu.

Izgleda da od cekanja na MTS optiku nema nista.

Nemoj da nam kazes gde zivis jer to i ovako nije bitno, jel .... Odgovor na tvoje pitanje je - siri se i dalje optika po Srbiji.

U mojoj zgradi zavrsili radove prosle godine optika pustena i radi, al evo ja jos od 15stog januara prelazim na nju i nikako da predjem :) uvek neki problem, od supporta dobijem standardno stripite se malo

Treba da kupim novi tel-budzetski, i kako bih ga povezao kablom za net, na Mts-ov Huawei q2 ? Ili ipak da idem na wifi tel.... Na lan kablu mi je samo jedan desktop, da li tu moze neki spliter - ja to onako logicki, a da se ne izgubi mnogo ?? Hvala. Nisam bas vican hakerisanju, ali sa kablovima se borim...

eo vec 15 dana radi super,box 4

9363419533.png

За оне који имају проблем са q2 онт модемом нека инсталирају wifi analyzer. Имао сам проблем да ми се губио 5Г сигнал, а брзина била три пута мања. Скенирање мреже показало да пет онт модема из зграде раде на истом каналу. Поред тога и сбб има неко чудо у згради које ради на истом том каналу. Након скенирања закључо сам сигнал на једном каналу. Од тада све ради екстра. Можете да пробате, неће да шкоди. Иначе овај q11 стб је одличан. Промена канала је бржа него на dvt2 рисиверима. За ово мало чудо пет бамбија.

Pomoc oko ranijeg posta za tv i vezivanje na q2..? Hvala

Jel video neko ove dodatne HD kanale - malopre sam video ima 20-30 kao novih od br. 743 pa na gore ...

Treba da kupim novi tel-budzetski, i kako bih ga povezao kablom za net, na Mts-ov Huawei q2 ? Ili ipak da idem na wifi tel.... Na lan kablu mi je samo jedan desktop, da li tu moze neki spliter - ja to onako logicki, a da se ne izgubi mnogo ?? Hvala. Nisam bas vican hakerisanju, ali sa kablovima se borim...

Nisam skontao, oces fiksni telefon da povezes na modem?

Ako je tako, mozes.
Na zadnjoj strani rutera imas oznake lin 1 i lin 2, tu ubodes kabel sto si dobio uz tel

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislio sam na TV, dodatni, imam viska lan4 port, samo dal mogu sa njega povuci net, ili da idem na wifi TV ?

Jedno pitanje vezano za problem koji mi se desava od kako sam presao na optiku. Naime samo odjednom mi pretrazivac (opera) prestane sa radom i prijavljuje kao da nema interneta. Ping ka guglu je i dalje odlican u tom trenutku i nema izgubljenih paketa pa mi je jako cudno jer se problem uglavnom resi restartovanjem racunara. Nisam ranije imao nista slicno na VDSLu, ali eto postaje mi malo iritantno i ne znam kako da resim?

Da li neko ima ideju sta bi mogao da bude problem?

dobio sam optiku danas yey :) , rekli mi ovi podizvodjaci da sam imao 6 povlacenja naloga od 15stog januara :)

Jedan od jace degenskih rutera,
iu
,
u ozbiljnom sam razmisljanju da mu odsecem ove dole nogice da moze normalno da se nasloni na zid

i gde je na njemu port forward direktni znaci necu DMZ ceo komp nego hocu samo externu ip za port 7777 da svucem na lan 192.168.1.4:3333 recimo

WTF je sa user iterfajsom, sam ovo ja dobio neki sa polomljenim css/htmlom ili je tako svima?
Pogledajte prilog 284730

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno