Šta je novo?

Google Pixel 2

Čovek kupuje XL

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Dali jos netko ima problem sa p2 na a10, tapatalk kritično radi, dakle lag nenormalan kada skrolam temama, al samo na ovoj aplikaciji se dešava, nekada toliko zalaga da se telefon restarta, to mi se deslio 2-3 puta od izlaska 10ke

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Javljam utiske kad stigne Pixel XL :)
Ne mogu da nadjem temu Pixela 1 sa ne spamujem ovde...

koliko se isplati uzimati pixel 2XL sada......i dalje je to cini mi se dobar procesor.oko 330e sa godinom dana garancije ......

I dalje odlican fon, isplati se sigurno ali zavisi od prioriteta, ko hoce cist android i najbolju P&S kameru sa HDR+ onda je sve jasno.

Ali Pixel 2XL je ortak koristio bas dugo i na kraju i presao na S10+ jer ga je smorio Pixel a inace mu treba gugl fon za posao. Na kraju kaze da uopste nije pogresio prelaskom na S10+, na poslu svejedno ima Pixel fon.

Ja sam bio u situaciji da na osnovu malo konkretnijeg testiranja Pixela 2XL i ''samo probanog'' XZ2 biram izmedju ta dva telefona (bas u rangu 330-350 evra) i bez mnogo razmisljanja sam se odlucio za Sony, jednostavno je noviji i kompletniji fon sa akcentom na multimediju i to je presudilo a kamera minimalno zaostaje (dinamicki raspon ponekad i tezi low light uslovi) + ima i odredjene modove koje Pixel nema. Zato i kazem, sve zavisi od prioriteta a na kraju i od cene. Do 300e bih svakako dao za nov P2XL, preko toga vec ne bih. Tako da i tebi savetujem XZ2 posle XZ1 ili dodaj vise novca i prebaci se na OP7/Pro, Pixel 3XL, Xperiu 1 itd.

Poslednja izmena:
razmišljam i o G8S thin... malo je jača cena, 390e, poslednji čipset Sd855 i najbolji DAC ali me malo plaši LG brljavljenje...?

from komsa's XZ1

Pa to je problem, zato sam i odustao od G7 (istorija LG ''pouzdanosti'', LG UI, najsporija podrska) ali ovako, za 390e G8s je top hardverski i svakako odlicna kupovina u tom smislu a ima i bolju primarnu kameru od G7.
Pogledaj koliko kosta P3 XL na KP, mozda su pale cene, nisam pratio.

.... tu je još i Mate 20 za oko 330e ali je i on imao problema sa "žutilom" ekrana...

from komsa's XZ1

Mislim 2xl ekran da Lg pravi :)

Ja isto mislim da do 300€ 2xl s garancijom da je ok kupovina.
Iako brzina nije baš nešto čime ce ovaj pixel oduševiti, više će to biti kamera i baterija i samo pure android iskustvo, kome je do toga stalo.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Jedino sto je na 2XL ekran lutrija. Ortak ga ima pa ga relativno cesto cackam, njegov primerak ima vrlo los ekran. Ima neki zuto zeleno tint, boje su nekako cudne, netacne...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Skoro svaki ima neku falibku na ekranu. Suprugin hladan kao spricer vuce na plavo.
Ali se vrlo brzo naviknes i ne primecujes toliko. Ima i onih sa problemom zvucnika koji krci na visim tonovima.
Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Poslednja izmena:
Треба ми мала помоћ. После неког од апдејта (или сам ја нешто испритискао, а да не знам шта), нестали су ми фолдери са Viber и Whatsapp сликама. Сви остали фолдери, тј. албуми су ту укључујући Viber и Whatsapp видео снимке. Користим Google photos.

Nestali sa telefona ili sa cloud-a Gphotos?

Са телефона. Тј постоје у телефону, јер преко Quick Pic апликације могу да им приступим, али не могу да их нађем ни у фајловима ни у Google photos...

Kako ih nema u fajlovima a vidis u Quick pic?! Idi u quick pic i pogledaj properties path za neke od fotki i moraju biti negde skladistene. U google photos jesi pogledao po albumima i device folders, archive mozda? Jesi se mozda igrao alsa lock ili hide folder/album?

Немам појма, зато сам и збуњен... У Quick Pic, има Вибер фолдер и када уђем у details било које фотке из тог фолдера, избаци ми овај path: /storage/emulated/0/viber/media/Viber Images/IMG....(назив фотке). У фајловима нема, у device folders нема, у архиви нема...

Jesi se mozda igrao alsa lock ili hide folder/album?

Појма немам шта је ово прво, а што се другог тиче, појма немам како да сакријем фотку или цео фолдер у Google Photos. Quick Pic иначе не користим и скинуо сам га само да бих проверио постоји ли тамо Вајбер фолдер са сликама.

A preko file explorer-a kada odes u nativni Viber folder je l' vidiš fotke? Ako ne znaš sta je lock/hide onda to nisi uradio sigurno. Jedino ako nisi odradio Free space i na telefonu i cloud-u mada vidiš fotke preko quick pic što nema smisla.

Да, када претражујем Files, имам и Viber и WhatsApp фолдере са сликама ту. Могуће да сам их сакрио, али заиста не знам како, нити како да их повратим ако јесам.

Решио некако, како глупа фора и уопште ми није јасно како је дошло до тога... Елем у Quick Pic сам све скривене фолдере (које не знам кад сам сакрио, јер ту апликацију нисам уопште користио на Пикселу, већ сам је користио на старом Z1) ,,unhide-овао". Како сам то урадио тако су се нови фолдери појавили и у Гугл Сликама. Извињавам се на дуплом коментару.

Pa eto kako si ih sakrio[emoji16]. Ima ta opcija na Piktures aplikaciji korisna je za neke stvari ali da zapamtiš šta si radio.

Hoću jedan.
Taman kad spadne na ~300e da ga jurim(za 15ak godina [emoji23])

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Evo ja ga u sredu uzeh posle 2,5 godine...za 200€(originalna kutija i sve sto ide uz nju, plus originalna Pixel futrola u kutiji), sve bukvalno kao novo.

Послато са LM-G710 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Odličan pixel 2 i posle više od 2 godine korišćenja. Telefon skoro 3 godine mator, sa 2700 mAh ima bolju bateriju od dosta novijeg s9+. [emoji28]

Mizerne su to razlike u radu i fotkama. Najveća razlika je u ekranu i dual zvučnicima, tu s9+ ima veliku prednost. [emoji846]

Nisu baš mizerne razlike, ja sam na 2XL(2 zvučnika) žena na S9,
tako da imam poređenje svaki dan.

Ekran i aod bolji na S9.

S9 ima 4gb ram-a, s9+ 6gb. I ja svaki dan koristim oba uređaja. [emoji846]

Odličan pixel 2 i posle više od 2 godine korišćenja. Telefon skoro 3 godine mator, sa 2700 mAh ima bolju bateriju od dosta novijeg s9+. [emoji28]
Au, zar je moguće da su toliko unazadili autonomiju na 9+?!...meni je poprilično bolji od p2 svojevremeno bio; samsung i nesretna politika [emoji24][emoji87]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Slabi dosta baterija posle godinu i po dana korišćenja. Što ti ne možeš da znaš jer nikada ne koristiš toliko dugo telefon. [emoji23]
Kada si kukao na pixel zbog loše baterije ja sam ga hvalio, ali ti dosta više koristiš telefon na lte.

Nazad
Vrh Dno