Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Koliko sam video p30 nema IR, ali sam nasao par likova po netu da pise da ima. Jel moze neko da mi potvrdi da nema?

Kakva je situacija sa custom romovima, jel ih ima?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
1., 2. i 3. funkciju možete dobiti instaliranjem call aplikacije sličnih samsungu (ima ih dosta u Google Play prodavnici, da ne navodim). U početku mi jeste malo nedostajalo, ali kada kasnije pohvataš funkcionalnosti native call aplikacije ne sećaš se samsungove.

4. povlačenje naniže bez otključavanja me je užasavalo, jer neko ti sa zaključanog ekrana uključi deljenje interneta i troši a da ti ne znaš. Isključi zvono telefona, da ne nastavljam. Uostalom, otključaš telefon dodirom za 0,3 sek. Sve ostalo ide samo dalje. Nema potrebe da neko ima pristup bilo čemu bez mog odobrenja.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Dialer aplikacije na Andoridu smo valjda prestali da menjamo pre 7-8 godina?! Ako imaš predlog za neku samsungoliku, bio bih neizmerno zahvalan.

"Neko" da mi uzme mob i nešto menja, teško. Valjda se krećemo u različitim društvenim krugovima ili imaš sitnu decu :)
Moj telefon se otključava sa swipe, ništa drugo. A ako je nekome potreban net, dovoljno je da pita, toga bar ima dovoljno.

Dialer aplikacije na Andoridu smo valjda prestali da menjamo pre 7-8 godina?! Ako imaš predlog za neku samsungoliku, bio bih neizmerno zahvalan.

"Neko" da mi uzme mob i nešto menja, teško. Valjda se krećemo u različitim društvenim krugovima ili imaš sitnu decu :)
Moj telefon se otključava sa swipe, ništa drugo. A ako je nekome potreban net, dovoljno je da pita, toga bar ima dovoljno.
U Google Play Store ukucaj developera BLL Studio, ima 2 caller app koje neodoljivo podsećaju na Samsungove. Trebalo bi da prosečan ljubitelj bude zadovoljan opcijama. Testirao sam ih, dobro se ukslađuju sa ostalim app.

A što se tiče ostalog, sve su to varijacije na temu. [emoji846] Znam samo da mi telefon nije nikad na swipe i ne mogu da razumem najboljeg ortaka koji, kao i ti, sve ima unlocked.

I meni je sve otkljucano, samo swipe, racunar takodje retko zakljucavam :)
Desava se i da ga ostavim u kancelariji na stolu po par sati...nemam taj trip da ce mi neko nesto uraditi.

PJ i zholinho razmišljaju ni isti način kao i ja. I kod mene je sve na izvol'te, računam da je jako nekulturno uzimati nečiji telefon bez pitanja.

I ja kažem, proizvođači mnogo greše. [emoji1787] Troše milijarde da poboljšaju unlock time sa 0,3 na 0,2 sek. A ljudi to i ne koriste. [emoji1787][emoji1787][emoji1787].

Naravno da koriste, ali koriste oni koji imaju potrebe.
Ideja bezbednosti je krenula iz corporate sveta, a ulaganje u razvoj je raslo sa porastom tržišta pod uticajem paranoje i ljubavnih problema :)

Što se bezbednosti podataka tiče, nemamo problem u porodici, nemam problem na poslu, nemam problem sa prijateljima. Svi ostali da mi pipnu telefon, znači da imamo problem, ali je to problem druge vrste, a ne bezbednosti podataka.

A da li netko koristi otključavanje licem ? Za P30 me zanima, ali može i za pro.
Pročitao sam samo jedan komentar da je u pitanju 2D prepoznavanje, i da može imati problema u polumraku ?

Koristim otključavanje licem na pro, u kombinaciji sa otiskom prsta. Jeste 2D ali radi odlično, barem je radilo do skoro, dok nisam počeo da koristim masku [emoji4].
Što se tiče zaključavanja , ni ja ne tipujem da će mi neko krasti podatke, ali može da bude korisno u slučaju gubitka telefona.

Poslednja izmena:
Takodne koristim face unlock, i radi perfektno i brzo, u polumraku ima problema, mada neki put uspe i tad. Onda je tu pattern unlock, bar kod mene. Ja imam najveći problem sa fingerprintom

Sent from my P30 using Tapatalk

Pa fingerprint je na recenzijama radio dobro i brzo, i to na P30. Probaj još koji puta unijeti isti prst.
Inače ja ću skinuti onu nalijepljenu zaštitnu foliju, ako ga kupim, jer čuvam mobitele i nikad nemam na njima ogrebotine. Čitam da ipak imaju ekrani neku zaštitu, ali ne gorilu, a mislim i oleofobni premaz da bude glatko i da se manje prlja ekran.

Inače mobitel mi se čini ok zaključavati ne samo zbog drugih, nego i da se ne otključa slučajno u džepu pa se sve poremete postavke, ovo ono, tko zna šta sve ne

Opticki otisak prsta je korak unazad, ne vezano samo za Huawei, ali sta je tu je. Dosta to losije radi nego kod ovih starijih modela sa senzorom otiska. Tako da ja otissk retko kad pogodim iz prve, a face unlock mi u ovoj situaciji ne koristi jer nosim masku kao i vecina. Cukam ove pinove i to je. Moracu da ukinem to security zakljucavanje, bar privremeno, jer ne vredi.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Iskren da budem, nisam očekivao negativne reakcije oko FP senzora. Kod većine to radi instant, takoreći ne osetiš razliku sa ili bez a korisno je u mnogo situacija, da ne nabrajam (ljudi su mislili od sitne dečice, preko loših ortaka i kriminala do...[emoji846]).

Predlozi:
1. Snimite 2 ili više puta isti prst.
2. Neko je rekao da se snimanje otiska radi u mračnoj prostoriji, poboljšava kvalitet.
3. Pokušajte bez stakla da to uradite, jer se mnogi žale da upravo staklo uzrokuje refleksiju. Ili pronađite staklo koje "valja". Ja preporučujem Mobile Outfitters foliju, nema greške kod otključavanja 10/10.

Naravno, sve ovo ako je do FP stalo. Kome nije, može da preskoči.

Bio je tutorial kako da se podesi sto bolje ja od tada nemam problema a u pocetku je ponekad gresio...

Huawei P30

Iskren da budem, nisam očekivao negativne reakcije oko FP senzora. Kod većine to radi instant, takoreći ne osetiš razliku sa ili bez a korisno je u mnogo situacija, da ne nabrajam (ljudi su mislili od sitne dečice, preko loših ortaka i kriminala do...[emoji846]).

Predlozi:
1. Snimite 2 ili više puta isti prst.
2. Neko je rekao da se snimanje otiska radi u mračnoj prostoriji, poboljšava kvalitet.
3. Pokušajte bez stakla da to uradite, jer se mnogi žale da upravo staklo uzrokuje refleksiju. Ili pronađite staklo koje "valja". Ja preporučujem Mobile Outfitters foliju, nema greške kod otključavanja 10/10.

Naravno, sve ovo ako je do FP stalo. Kome nije, može da preskoči.

Kako da dva puta snimim isti otisak kad prepoznaje vec podesen i ne dozvoljava dva puta isti prst....

Pogledajte prilog 283493

Ma kakvi, mozes ti drugi prst da ukombinujes. Ali cim prepozna veci procenat vec sacuvanog otiska ponisti. Ovo je uputstvo za Sljamsunga koji ima katastrofalan otisak, jer imam i znam, gde cak i isti prst ne prepoznaje pa moze isti otisak vise puta, ako uopste uspe da se savuva. A50 koji imam je recimo jedva sačuvao otisak, jer mora da se tapne 100 puta a kad tapnes recimo preko 20 puta prijavi gresku u smislu, nosi se, ti si dečko vanzemaljac [emoji1787]

Poslednja izmena:
Ako je zakljucan BL, kako mogu da root-ujem telefon?
I kako mogu da instaliram app tipa youtube vanced?

Sent from my iPad using Tapatalk

Youtube vanced mozes bez problema da instaliras, ja koristim youtube music zajedno sa vanced microg, radi u pozadini i kad je zakljucan ekran.

Onaj dan u kolima i on nosi rukavice, kaze iz sale, da j da probam da otkljucam otiskom- i ono otkljuca

Evo probao i youtube da pustim preko wireless projection pusta najvise u 480p. Mada mi i nije to bitno jer to mogu direktno sa youtube. Ovo prvo mi je bitno.. al rekoh da javim da naisao i na taj problem
Upravo sam i ja probao Wireless projection ili Screen share kako god. U pitanju Lg UH661v, WebOS. Klasican wireless projection radi u full HD 1080, dok desktop mode gde se telefon korisi kao touch pad rezoluciju smanji na 480 na tv-u. Taj mod je meni bzvze, ali kontam da smanjuje rezoluciju jer se telefon koristi tada za više funkcija pa da ne bi seckalo smanji rezoluciju. Inace u klasicnom wireless projection phone mode nema nekog seckanja vise nego recimo na drugim telefonima, sasvim ok.
Screenshot_20200404-113025.jpgScreenshot_20200404_113153_com.huawei.desktop.explorer.jpgScreenshot_20200404_114109_com.huawei.desktop.systemui.jpg

Probaj bas 1080 60fps da pustis preko deskopt moda jer preko phone moda video je mnogo mnogo mali i nista se ne vidi..

Kako resvate problem sa predjom kamerom . Uospte mi se ne svidja kakve slike pravi mnogo su mutne nisu ciste nisu fokusirane.. znam da on nema taj fokus ali jel ste nasli neko resenje?

Ljudi ajde ako neko zna.
U poslednja 24h ova aplikacija sa slike 10191(sim1) mi je potrosila 119mb a za mesec dana pre toga nista.
Ima li neko ideju sta bi moglo da bude? Na netu ne mogu da pronadjem ništa
42c5dfe072cbfc38aaee938bfd72d5ac.jpg
1063e522382e63275ae0acc759b31eb0.jpg

Dobro kažeš, pa cu videti dal ce praviti neki prob

Poslednja izmena:
Zabraniš mu i rad u pozadini, obrišeš keš i data podatke i to je to. Ne bi trebalo da pravi problem. Verovatno je neka analitika.

Nazad
Vrh Dno