Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

I ja sam moj RN8 kupio na Aliju od zvanicne Xiaomi store uz racun boje white i radi bez problema. Ovo mi je cetvrti fon koji kupujem na Aliju i nikada ni sa jednim nisam imao problema,tako da cu i ubuduce tamo kupovati.

Koliko te je koštala carina ?
Msm na cenu plus koliko posto je carina ? I da li stižu zaštićeni, lepo upakovani telefoni ?

Mislio sam Redmi Note 8 da uzmem u Telenoru..cena 24.000 din na rate (24 meseca)

Meni su stizali odlično zaštićeni, ovako kao sa slike. IMG_20200301_165822.jpg

pošto je user Pawell konačno banovan, da pomenem epilog slučaja drugarice koja je uzela Note 8 u crnogorskom Telekomu: vajber nije radio, morala ga je poslati na servis, i servis ga samo vratio uz obrazloženje da je telefon OK i da će problem sa glasovnim pozivima biti riješen u nekom od narednih softverskih ažuriranja. Takođe, rečeno joj je da su dobili na desetine telefona sa istim problemom i da nemaju rješenje za sad, ali i da ne mogu garantovati da će aplikacija koja ne dolazi preinstalirana raditi. Tako da ga koristi uz onaj "on hold" workaround (i ne, ako će neko opet da predloži, ne radi ni instaliranje verzije vajbera od prije godinu dana). Tako da se ja razočarah u Xiaomi i ažurnost rješavanja problema. Zlatio se moj OnePlus :)

Ja uzeo RN8 kod nas preko KP za jednog prijatelja u FR. Jeftinije kod nas. Nikad nisam kupovao zvanicno sve preko KP i nikad ni jedan problem. Sve telefone sto sam imao sam kupio preko kp, jedini zvanica huawei mate 10pro i nikad vise u svom zivotu.

@joriq da li je njen telefon global ili za kinesko trziste? Da li ostale aplikacije rade? WhatsApp ?

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam 5/6 xiaomi-ja uzeo tako i niko se nije pozalio. Isti su to telefoni kao i u zvanicnim radnjama, nema razlike osim u garanciji.

Tapatalk from Poco loco

...a sa svakom garancijom možete da se pozdravite sa prvim padom.ne kažem da ne postoje ljudi koji fon paze kao oči u glavi (sam poznajem par takvih) ali oni su izuzetci od pravila.

Ma daj, ne pricaj gluposti. Bar uz ove telefone stize silikonska zastita, nema razloga da im ista bude.

Tapatalk from Poco loco

Koliko besplatne reklame za svercere sa KP...

@joriq da li je njen telefon global ili za kinesko trziste? Da li ostale aplikacije rade? WhatsApp ?

kupljen preko Telenora CG (ko što rekoh više puta), nije T, nije pro.
FB Messenger radi normalno voice call. WhatsApp zaista nije nešto popularan u CG, ja prvi ga nemam instaliranog, a tek njoj ne treba, preporučio sam joj Google Duo za audio/video pozive sa roditeljima...

@joriq Ali stvarno ne vidim ni jedan razlog zasto bi to bio problem sa telefonom? pogotovo ako radi eto kao sto kazes facebook messenger,

...a sa svakom garancijom možete da se pozdravite sa prvim padom.ne kažem da ne postoje ljudi koji fon paze kao oči u glavi (sam poznajem par takvih) ali oni su izuzetci od pravila.

Pa logicno... Nece valjda garancija da pokriva stetu nastalu nemarom, zasto je i postala popularna prica oko osiguranja telefona. A sto se tice padova, moze da ti padne 10x i da mu ne bude nista, a moze iz prve ekran da mu strada. Tu nema pravila, niti bi trebalo da ih bude, jer su to prilicno teski komadi stakla danas.

Drugaru, koji je imao i silikonsku masku i kaljeno staklo je pao tacno na onaj deo bezela koji nije pokriven staklom i tu naprsao, i rascvetao se ispod kaljenog stakla.
Prosto je nekad stvar jesi li baksuz ili ne.

Koliko besplatne reklame za svercere sa KP...

Pazi, ti sverceri su u slucaju reklamacija brze zavrsavali posao nego zvanicni servisi, i vise izlazili u susret kupcima, plus je cena nekad i skoro 2x manja, jedino je razlika sto je vecinom garancija samo godinu dana, ali ovi telefoni retko kad imaju probleme, pa ako se ti problemi ne pojave u prvoj godini, ne verujem da ce se pojaviti u sledecoj. :)

@unique93 upravo to.
Pored toga ja nisam video ni jednu reklamu nekog prodavca sa KP.

Pa nisam ni ja...nego eto...nama kupcima je bitna cena, komunikacija sa prodavcem, garancija, itd...i u proseku to je bolje kod preprodavca...ove velike prodavnice prvo nabiju cenu, drugo, budu bahati i bezobrazni u mnogim slucajevima...a kad se uzima fon kod proverenog preprodavca, uzmes i ne razmisljas.. :)

Da li Redmi Note 8 ima brzi punjač..i koliko W ?

Pih baš bez veze.. Koliko mu treba da se napuni od 20% - 100 % ?
Da li podržava brzo punjenje, recimo da kupim punjač od 18 W ?
Da li je bolja kupovina Note 8 ili PRO 8..igrice neigram ?
Čudi me da Bench (Peca) nije odradio recenziju za Note 8

Pretpostavljam sat i 30-40 minuta. Podržava brzo punjenje. 8T je za naše tržište pa se 8 manje spominje. Sve zavisi od tvog budžeta i potreba, nećeš pogriješiti ni sa jednim. 8 Pro ima više sirove snage.

Xiaomi Redmi Note 8 podržava punjenje sa 18W ali sa njime dolazi običan punjač od 10W (na nekim tržištima dolazi i sa 18W verzijom)
MDY-09-EW | 5V/2A

Xiaomi Redmi Note 8 Pro dolazi sa punjačem od 18W
MDY-10-EF | 5V/3A - 9V/2A - 12V/1.5A

Koliko te je koštala carina ?
Msm na cenu plus koliko posto je carina ? I da li stižu zaštićeni, lepo upakovani telefoni ?

Carina i pdv me je kostala 4300, platio sam ga 131€ krajem Novembra ali je stigao krajem Decembra zbog strajka Poste.Procenili su ga na 140$ sto je skoro ta cena koju sam platio,tada su bili veliki popusti pa sam ga pazario za nelih 30-tak € manje.

Note 9 serija stiže naredne nedelje.
Ajde da vidimo hoće li biti nešto novo ili samo osveženo.

Ok ljudi..
Hvala na odgovorima i pomoći :)

@joriq Ali stvarno ne vidim ni jedan razlog zasto bi to bio problem sa telefonom? pogotovo ako radi eto kao sto kazes facebook messenger,

da se ne ponavljam, ukratko: xiaomi forumi su puni prijava istog problema, Telenor CG je potvrdio problem, serviser u zvaničnom servisu je potvrdio da im je gomila telefona donesena sa istim problemom, svi Note 8 (ne T, makar ne piše da je T u about phone dijelu).

da se ne ponavljam, ukratko: xiaomi forumi su puni prijava istog problema, Telenor CG je potvrdio problem, serviser u zvaničnom servisu je potvrdio da im je gomila telefona donesena sa istim problemom, svi Note 8 (ne T, makar ne piše da je T u about phone dijelu).

Pored svih problema ili bar potencijalnih problema..ipak odustajem od Note 8 telefona.
Uzeću P30 Lite ili Moto One Zoom..ne mogu da se krljam po servisima, zato i hoću uzati nov telefon..

Stigla desetka!
a3c0c8fc791458e5ca178a7b9a46ad11.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

pošto je user Pawell konačno banovan, da pomenem epilog slučaja drugarice koja je uzela Note 8 u crnogorskom Telekomu: vajber nije radio, morala ga je poslati na servis, i servis ga samo vratio uz obrazloženje da je telefon OK i da će problem sa glasovnim pozivima biti riješen u nekom od narednih softverskih ažuriranja. Takođe, rečeno joj je da su dobili na desetine telefona sa istim problemom i da nemaju rješenje za sad, ali i da ne mogu garantovati da će aplikacija koja ne dolazi preinstalirana raditi. Tako da ga koristi uz onaj "on hold" workaround (i ne, ako će neko opet da predloži, ne radi ni instaliranje verzije vajbera od prije godinu dana). Tako da se ja razočarah u Xiaomi i ažurnost rješavanja problema. Zlatio se moj OnePlus :)

kupljen preko Telenora CG (ko što rekoh više puta), nije T, nije pro.
FB Messenger radi normalno voice call. WhatsApp zaista nije nešto popularan u CG, ja prvi ga nemam instaliranog, a tek njoj ne treba, preporučio sam joj Google Duo za audio/video pozive sa roditeljima...

Napisao si da rade Face i Duo (preporučio) pozivi. Problem je 99% što nisu date sve dozvole viberu. Ne mogu jedni da rade a drugi ne, ili radi ili ne radi. Viber je ovde sam za sebe problem i nema veze sa telefonom, kao i na mnogom drugim telefonima (čest problem npr. neće da skine sliku/klip preko wifi, a skida preko mobilne mreže ili obrnuto, dešava se na svim brendovima). Viber i ostale IM app za dopisivanje/pozive imaju temu, moguće da bi našao odgovor tu.

Potvrdjujem problem sa Viberom na zeninoj osmici.Sve ostalo radi.

Vrh Dno