Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Jesi clearovao cache za chromecast app?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Jesam....upravo odradio FR,sve opet ok.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Meni isto nije radio Crhomecast nakon update na A9. Clear cache nije pomogao, niti restarti.

Ono sto je pak pomoglo jeste factory rest. :whip:

Inace pored chromecast-a zabo' mi je i EON app - na cudan nacin da nije bilo slike a da je audio isao... dakle stoji ono odricanje od odgovornosti, kliknes U redu i nista se ne desi, ne sklanja se, a u pozadini krene da ide program (poslednji koji je ostao :d)

Factory reset je resio stvar, ali sad nmg da aktiviram EON jer sam ga vec bio obriao pa mora da zovem SjBB.

Nego uspeo li je neko da uradi onaj hard reset za Mi Box S koji je update-ovan na A9? Meni ovo ne polazi za rukom nikako: https://www.gearbest.com/blog/how-to/how-to-factory-reset-and-wipe-data-xiaomi-mi-box-s-tv-box-8976

Takodje nasao mi je kolega @Gileb neki video gde turcin radi reset ali sasvim drugom kombinacijom tastera, ni to mi ne radi... :wall:

Meni isto nije radio Crhomecast nakon update na A9. Clear cache nije pomogao, niti restarti.

Ono sto je pak pomoglo jeste factory rest. :whip:

Inace pored chromecast-a zabo' mi je i EON app - na cudan nacin da nije bilo slike a da je audio isao... dakle stoji ono odricanje od odgovornosti, kliknes U redu i nista se ne desi, ne sklanja se, a u pozadini krene da ide program (poslednji koji je ostao :d)

Factory reset je resio stvar, ali sad nmg da aktiviram EON jer sam ga vec bio obriao pa mora da zovem SjBB.

Nego uspeo li je neko da uradi onaj hard reset za Mi Box S koji je update-ovan na A9? Meni ovo ne polazi za rukom nikako: https://www.gearbest.com/blog/how-to/how-to-factory-reset-and-wipe-data-xiaomi-mi-box-s-tv-box-8976

Takodje nasao mi je kolega @Gileb neki video gde turcin radi reset ali sasvim drugom kombinacijom tastera, ni to mi ne radi... :wall:
Pa da,to je to....nego,mene zanima da li je neko uspeo da fura neku verziju EON-a koja je za mobilnu varijantu na MiBoxS? Ili definitivno nema nista od toga?

^

Pa skini EON_v1.8.120 (516), sa APK Editor-om ga prepravi da se predstavlja kao trenutno poslednji EON_v1.8.250 (772), instaliraj taj prepravljeni APK i vidi šta se dešava. Treba ti manje vremena nego da napišeš 2-3 posta ovde na forumu.

Odradio update na A9 sa Mi Boxs i posle toga mi ne radi chromecast na boxu....tj telefon ga vidi,ali nece da radi yt cast,probao sa vise telefona. Cast slika i videa sa gphotos uredno radi.

Na dva boxa je prošlo sledeće: unistall updates za chromecast (odmah proradi), a radi i kad se ponovo update-uje aplikacija.

^

Pa skini EON_v1.8.120 (516), sa APK Editor-om ga prepravi da se predstavlja kao trenutno poslednji EON_v1.8.250 (772), instaliraj taj prepravljeni APK i vidi šta se dešava. Treba ti manje vremena nego da napišeš 2-3 posta ovde na forumu.
Ovo je vec probano,i nece da radi. Tj ulogujes se normalno u app,medjutim cim se klikne na neki od kanala,app crasuje,zato sam i pitao da li ima neka opcija koja STVARNO radi a da je mobilna app...

^

Ovde si pre par strana napisao da si probao tu verziju - 1.8.120 (516), ali prepravljenu da se predstavlja kao v1.8.140 (567)... A v1.8.140 (567) je stara više od 8 meseci, pa ne možeš znati da li EON više definitivno uopšte ne radi na ATV ili tamo server odbija taj tvoj EON zato što je zastareo.

Zato sam ti rekao da EON_v1.8.120 (516), sa APK Editor-om prepraviš da se predstavlja kao trenutno poslednji EON_v1.8.250 (772). Ako tako neće da radi, onda možeš biti 100% siguran da od tog posla ("mobilni" EON na ATV) nema ništa.

^

Ovde si pre par strana napisao da si probao tu verziju - 1.8.120 (516), ali prepravljenu da se predstavlja kao v1.8.140 (567)... A v1.8.140 (567) je stara više od 8 meseci, pa ne možeš znati da li EON više definitivno uopšte ne radi na ATV ili tamo server odbija taj tvoj EON zato što je zastareo.

Zato sam ti rekao da EON_v1.8.120 (516), sa APK Editor-om prepraviš da se predstavlja kao trenutno poslednji EON_v1.8.250 (772). Ako tako neće da radi, onda možeš biti 100% siguran da od tog posla ("mobilni" EON na ATV) nema ništa.

Probao i EON_v1.8.250 (772) (prepravljen) i on zabode kod logovanja :) Eto. :)

evo neka lista tv box, za 2019, ima i za 2020 (nije potpuna) čisto za neko poređenje, verujem da je lista prilično realna, a kao i uvek i pomalo subjektivna

https://docs.google.com/spreadsheets/d/12-NAoBPPV_nNBqaY1vt7Gke8bthPYqnG0tMLeSDrIKI/edit#gid=0

izvor
http://www.chigztech.com/charts.html

Ma ne valja ti ova lista prvih 6 mesta sve nesto bezveze i bog da te sacuva nigde veze;);)
1000% je subjektivna ne koriste oni ovo za sta treba da se koristi:-devil-:

Poslednja izmena:
Ona tabela gore je od chigz tech reviews youtube kanala, ima dosta boxova na testu

Послато са уз помоћ ТT

Šta je trenutno best buy za 50$.

A95x f3 i x96 air?

Air mouse ili obicni daljinski uzeti u pakovanju?

Kodi, iptv, popcorne app uglavnom ne planiram igrati igre na boxu.

Samo nek ide glatko i bez štucanja.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Jednostavno...

Uvek uzeti air mouse , bez toga cete se samo nervirati, i:

- sto manje dugmica (jednostavno vam ne trebaju) i gledajte da budu plasticni
- ne treba vam touch pad,
- ne treba vam punjiva baterija (alkalna baterija traje mesecima a verovatno i godinu)
- ne treba ni tastatura, jer vecina ne kuca nista na TV-u ili jako malo sto moze i airmouse
- ne treba vam learning funkcija i univerzalni daljinac

A box bar neko ime da ima, tanix, mecool, alfawise, beelink...i amlogic cip.

Poslednja izmena:
Imaš x96 air s905x3 za manje pare
Sad vidim gore, okačen max za iste pare.
Koja je razlika (max i air)?

Poslednja izmena:
Imaš x96 air s905x3 za manje pare
Sad vidim gore, okačen max za iste pare.
Koja je razlika (max i air)?

@milkobgd samo soc s905x2 ima podrsku za coreElec a to meni je veoma bitno.Ne znam kako se pokazao x96 air u radu ali vidim da ima gigabitni net sto mi je takodje prioritet.Tako da sam ni na nebi ni na zemlji:)
privlaci me ovaj s905x2 max ali vidim da je novi socs905x3 znacajno jeftiniji tako da ne mogu da se odlucim.Zato bolje da pitam vas mozda neko ima neki od ova tri boxa pa da mi prenese licna iskustva?

coreElec jel ovo u slucaju da google play store stane?

Black list box da bude vremenom

Ima li sanse da a95x f3 model dobije podršku za coreElec?

CoreElec se instalira na sd karticu i za mene na njemu kodi puno lepse radi.Za sada nema podrske za a95x f3 .Da li ce i kada biti ne znam.

https://coreelec.org/
Ovdje baci pogled.

Pisao sam već, pomamili se svi drugari pa na dnevnom nivou budžim boxeve.
E sad problem, kod dvojice stream ne radi kako treba. Obojica, kao i ja, su na SBB i Kodi je praktično neupotrebljiv. Wifi ili kabl (!?), potpuno svejedno. Prekida, koči i (ili) ono početno "punjenje plave linije" traje beskonačno. Ono što je još čudnije, Stremio radi!? I to isti torrent, apsolutno isti koji na Kodiju nije hteo. Napominjem da kod mene kući sve leti. Zna li neko za ovakvu situaciju i ima li joj leka?

Amazon Fire Stick ima svoju temu, ali mislim da cu ovde brze dobiti odgovor.
Instalirao sam Plex, sve lepo radi, ali me nesto zanima. Kada pokrenem Plex Media Server na racunaru, otvara preko Opere koju inace za sve koristim. Da li postoji mogucnost da nekako podesim da otvara preko Chrome-a? Trazio sam u podesavanjima, ali ne mogu da pronadjem. Mozda je glupo pitanje, ali me zaista interesuje da li je ovo moguce.

Poslednja izmena:
Otvara ti iz default browsera i ne vidim kakve to veze ima, sve je to isto.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Može li se na Plex nabaciti neki addon kao na kodiju?

Ne u svrhe koje ti verovatno imaš na umu...
I na Plex se zovu "plugins" a ne "addons".

Posto do skoro nisam ni znao sta je Plex, nemojte zameriti ako su pitanja glupa. Moja konfiguracija je prilicno stara, medjutim izgleda da je sasvim dovoljno za moje potrebe, posto sam dva filma odgledao bez problema. Doduse, oba su bila HD rezolucije... Zanima me, da li Plex moze da osteti hard disk? Koliko je on uopste pod opterecenjem dok gledam neki film?

Jednostavno...

Uvek uzeti air mouse , bez toga cete se samo nervirati, i:

- sto manje dugmica (jednostavno vam ne trebaju) i gledajte da budu plasticni
- ne treba vam touch pad,
- ne treba vam punjiva baterija (alkalna baterija traje mesecima a verovatno i godinu)
- ne treba ni tastatura, jer vecina ne kuca nista na TV-u ili jako malo sto moze i airmouse
- ne treba vam learning funkcija i univerzalni daljinac

A box bar neko ime da ima, tanix, mecool, alfawise, beelink...i amlogic cip.

+1

Screenshot_2020-02-02 Best Android TV Box, Stick, 1080P 4K Streaming Media Player for XBMC KODI .png

Screenshot_2020-02-02 Best Android TV Box 4K Smart WiFi TV Box For Sale Online Shopping.png

Ja cekam Tanix,takodje ovaj H96 lepo odradjen ali katastrofalan wifi.

https://www.geekbuying.com/item/H96-MAX-X2-S905X2-Android-8-1-4GB-32GB-TV-Box--407617.html

A95X bih uzeo samo oficijalne,mada koliko vidim svi se greju.

https://www.gearbest.com/top-brands/brand/a95x.html

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno