Šta je novo?

kingston ili kingmax

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Hteo bih da kupim ram memoriju i dvoumim se izmedju kingstona i kingmaxa.
Ne mogu nikako to da zakljucim u prodavnici jer kao sto znamo svaki ciga svoga konja hvali.
Cene su im priblizno iste, ali vidim da se u forumu cesto spominje kingmax iako je kingston zvucnije ime.

Kingmax definitivno. Mada, TwinMOS je najbolji izbor ako imas OK plocu!

Kingmax za ulozzen novac vracca vishe.. da ne kazzem, mnogo vishe

Kingston je i u Value varijanti preskup za pokazane performanse, chak i od drugih "obichnih" value modela drugih proizvodjacha, koji drzze neki kvalitet ( Corsair, GEIL..)
zvuchnije je ime jer je bio dugo jedini "brand" pored mora, stvarno, krsha u ovoj nashoj jaruzi od zemlje..

pozdrav

Ploca mi je A7V8X-X. Verovatno necete biti odusevljeni kada cujete koja je ploca, ali cu verovatno da je menjam, pa bih uzeo dobru memoriju u svakom slucaju.

Uzmi Corsair value ddr400 za 52 eura po modulu od 512mb, kod mene radi na 220mhz pri 2 2 3 6 ...

ali garancija mi je life time na kingmax u MBsoft-u

Pa i za Kingston je ista... Kingmax ima bolji odnos cena/perfomanse.

kingmax definitivno. izbegavaj kingston value, ostale serije su ok sto se tice kvaliteta ali su ipak dosta skupe za ono sto nude.

ok, hvala svima, kupujem kingmax

Uzmi TakeMS.
Kosta manje od pomenutih, testirana na Intel i A64 platformi pokazala vise od navedenih skupih.
Bolje da ne pominjem cifre, istraumiracu neke ovde.

BokiPK je napisao(la):
Uzmi TakeMS.
Kosta manje od pomenutih, testirana na Intel i A64 platformi pokazala vise od navedenih skupih.
Bolje da ne pominjem cifre, istraumiracu neke ovde.

Ajde napisi,ja sam u procesu kupovine memorije a imam mogucnost da kupim izmedju ostaslog i nju

Da i ja napisem Kingmax jer stvarno mislim da je memorija VRH !
POz...

TakeMS?
Imao sam 2x256 MB Kingston VR, na Epox 8RDA+ je radio u DC na 200 MHz, 2.5,3,3,11.
Stavio sam posle 2x512 MB TakeMS, i radi na potpuno istim setovanjima, sto je neki prosek, sta znam. Nisam stavljao modovane biose, tako da ne znam koliki im je maksimum.
Inace, kod ortaka koji ima A64, radio je na 200 MHz, 1T. Setovanja nisam zapamtio, mislim da je default.
Cena bi trebalo da im je oko 40e, mozda malo manje, za 512 MB.

Poslednja izmena:
i ja preporucujem kingmax.

razlozi su vec navedeni i da se ne ponaljamo previse. odnos cena/performanse ......

kingmax. definitivno.
Samo pazi i plocu menjaj, sta ce ti ploca koja ima FSB 333mhz( ja mislim ), a memorija da radi na 500MHz. Tako sam se ja presao pa sam uzeo Abit NF7 kome je FSB 2x200 i memoriju A-DATA kojoj je FSB 2x250MHz i sada mi je memorija postavljena da radi na 2x133 MHz, a sta da radim sa ostatkom neiskoriscene snage koju poseduje ova memorija :S:, i plus NERADI na 2x200 nego na 2x133 jer na toliko radi procesor a nemoze da se klokuje jer je zakljucan...Zato pamet u glavu i kingmax u slot od nove ploce... :,,:

Poslednja izmena:
Corsaire je do skoro bio Brand no.1,ne znam sada
A sto se tice da li Kingston ili KingMax
Definitivno Kingston(radi podjednako dobro na svim plocama)

Kingston-Kingston-Kingston-Kingston-Corsair-Kingston-Kingston......

k'o papagaji..

a ja znam da bash i ne radi svaka na svim plochama i da je bilo i shkarta ( Kingston VS, jel'te)
i, shta sad? pratish li ti trzzishte, momche?
znash, to je ona JAKO PROMENLJIVA stvar shto diktira kako cce neki proizvod odredjene kompanije da se menja u vremenu..
ne postoje "Brand No.1" proizvodi, samo dobre serije od dobrih elemenata
Corsair je to imao, imao je i Kingston, ali je ovog trenutka situacija drugachija

offtopic: mislim da govorim u ime veccine nas ovde kad kazzem da je bolje da spam-ujesh u Bench Clubbing sobi do tih 50 post-ova

pozdrav

Ako imas izbor iskljucivo izmedju kingston-a i kingmax-a ja bi uzeo kingmax, ali kao sto rece Nedjo, twinMOS je najbolji izbor...

mem

Grappolo je prodavao, verovatno jos ima SUPER TALENT memorije.
Ja sam prezadovoljan, solidna izrada, aluminijumski hladnjaci, made in USA, i solidno izdrzava overclock. A kosta isto ili manje od kinga.
A sto se dozivotne garancije tice, garancija vazi dok je memorija ziva! :type:

Ok. ja sam vec uzeo kingmax. A to sa dozivotnom garancijom mi je samo bio jos jedan od aduta da je uzmem.
Hvala svima!

KingMAX

Ja trenutno imam Kingmax Color module 2X512, medjutim nisu uTinyBGA pakovanju kako proizvodjac kaze, nego u klasicnom TSOP i PCB je zelene boje. Ako dobijes informaciju dai je moguce nabaviti kod nas "prave" module - javi!
Nisu losi ni ovi, ali je ovo moj maximum> (225x10=2250) HT=1125 :mad:

Poslednja izmena:
sale13 je napisao(la):
Ja trenutno imam Kingmax Color module 2X512, medjutim nisu uTinyBGA pakovanju kako proizvodjac kaze, nego u klasicnom TSOP i PCB je zelene boje. Ako dobijes informaciju dai je moguce nabaviti kod nas "prave" module - javi!
Nisu losi ni ovi, ali je ovo moj maximum> (225x10=2250) HT=1125 :mad:
Color moduli samo od 256MB su u TyniBGA izvedbi, jer je malo problematicno izvesti dvostrani modul sa BGA lemovima, pa su veci moduli TSOP.
Ja sam uspeo Color module da poteram na MSI K8N Neo2 Platinum na nekih 240-243 Mhz na CL2.5 3 3 7 1T, sto je relativno solidno, ali ispod ocekivanja. Cak sam uspevao odredjene serije Kingston Value RAM-a sa "kingston" potpisom na cipovima da poteram na 260 Mhz bez problema. KingMax Hardcore je dobar, ali ne radi jednako dobro na svim plocama, BH-5 bazirani moduli rade uglavnom svuda dobro, ako je nasviran napon.

drfedja je napisao(la):
Color moduli samo od 256MB su u TyniBGA izvedbi, jer je malo problematicno izvesti dvostrani modul sa BGA lemovima, pa su veci moduli TSOP.
Ja sam uspeo Color module da poteram na MSI K8N Neo2 Platinum na nekih 240-243 Mhz na CL2.5 3 3 7 1T, sto je relativno solidno, ali ispod ocekivanja.

Na kojoj voltazi su radili na 240 Mhz, i da li su se grijali (negdje sam procitao da COLOR moduli bas i ne vole preveliki napon jer se tada griju).

Pozdrav

Ja sam ortaku uzeo 512 KingMAX-a na 400 i memorija je prelepa, i super sljaka,
ali ja se drzim mog kingstone-a...2x512 Value...ma radi bruka...meni bolje ne treba...
OK je i za OC...sa mojim procesorom i ne moze bolje i dopustra prilicno niske latencije :)

Huh, znam da sam davno jos napisao za TakeMS ali... guzva
Na A64 i S939 ploci, 240MHz. Skoro na default setovanjima. 1T.

A, Da Li Neko Ima Iskustva Sa Geil Blue Value Dual Channel Kit Ddr400?

miligor je napisao(la):
A, Da Li Neko Ima Iskustva Sa Geil Blue Value Dual Channel Kit Ddr400?
Isti moduli spadaju medju najbolje,barem kada je value segment u pitanju.Uzgred,sa opustenijim setovanjima mogu bez problema raditi na dosta visokoj magistrali.Dakle,nema greske sa kupovinom ovih modula,pogotovu ako ubodes neki iz novijih serija koji dolaze sa Winbond UTT ili cak BH5 cipovima..

Nazad
Vrh Dno