Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
odeš na hisense.fr, nađeš odgovarajući model i pod podrškom ćeš naći uputstvo za (najnoviji) firmware zajedno sa linkom za skidanje istog

Kako je najbolje povezati U7B sa računarom?

Koje su najbolje i najjednostavnije opcije za gledanje filmova na pomenutom modelu?

Da li je i koliko potrebna kalibracija?

Pazario sam tv pa bih da ga odmah bacim "na muke", radije bih poslušao savet iskusnih nego da se igram sa podešavanjima.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
povezivanje sa računarom najbolje preko HDMI 2.0 (4K60Hz) kabla

pitanje u vezi A6500: koliki je max podržani kapacitet za fleš diskove? ne prepoznaje brži i ispravan fleš 128GB dok prepoznaje sporiji i neispravan (ne valja kontroler, jedva 30-ak GB može da se prebaci) fleš disk od 128GB. sumnjam da brži fleševi troše (osetno) više struje

Kako je najbolje povezati U7B sa računarom?

Koje su najbolje i najjednostavnije opcije za gledanje filmova na pomenutom modelu?

Da li je i koliko potrebna kalibracija?

Pazario sam tv pa bih da ga odmah bacim "na muke", radije bih poslušao savet iskusnih nego da se igram sa podešavanjima.

U nedostatku kvalitetnog HDMI kabela,ja recimo filmove (12-13gb) prebacim na flash pa direkt u tv,sve radi kao podmazano...inace,kako si zadovoljan kupovinom?

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Kako da prepoznam pravi/kvalitetan kabl?

Tek sam uzeo tv, kada sam postovao tv mi je pravio društvo u kolima, nadam se da đe da radi bez problema.

Mislim da bi za moje potrebe većina tv-a radila dobar posao, u odnosu na stari tv lG LH3000 teško bi bilo ne uzeti bolji tv.

Da se i ja učlanim u grupu "čupači kabla iz struje" [emoji6]
U7B nije glavni televizor u kući, pa je za ovih 15-ak dana radio možda 10 sata ukupno.
Pre par dana sam morao 7 (sedam) puta uzastopno da ga isključim iz struje jer nije reagovao na komande sa daljinskog upravljača. Uključim ga preko daljinskog i ne mogu ni da promenim kanal ni da ga isključim. Čupao sam kabl 7 puta uzastopno dok nije proradio.
Danas ga pustim i vidim da nema titla na kablovskim kanalima. Pritisnem subtitle dugme na daljinskom i vidim da je lepo uključen srpski titl. Probam da isključim subtitle pa da ga opet uključim ali opet ništa. Ugasim TV na daljinskom pa ga opet upalim ali i dalje nema titlova na nijednom programu. Proverim na drugim televizorima u kući i svuda ima titlova.
Onda izvadim strujni kabl iz zida na na par sekundi, upalim TV i sada ima titlova.
Slika je stvarno dobra, naročito na HD kanalima koje uglavnom i gledam ali ovo čupanje kabla iz struje me stvarno izluđuje, pogotovo što se taj TV skoro i ne koristi trenutno.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Da se i ja učlanim u grupu "čupači kabla iz struje" [emoji6]
U7B nije glavni televizor u kući, pa je za ovih 15-ak dana radio možda 10 sata ukupno.
Pre par dana sam morao 7 (sedam) puta uzastopno da ga isključim iz struje jer nije reagovao na komande sa daljinskog upravljača. Uključim ga preko daljinskog i ne mogu ni da promenim kanal ni da ga isključim. Čupao sam kabl 7 puta uzastopno dok nije proradio.
Danas ga pustim i vidim da nema titla na kablovskim kanalima. Pritisnem subtitle dugme na daljinskom i vidim da je lepo uključen srpski titl. Probam da isključim subtitle pa da ga opet uključim ali opet ništa. Ugasim TV na daljinskom pa ga opet upalim ali i dalje nema titlova na nijednom programu. Proverim na drugim televizorima u kući i svuda ima titlova.
Onda izvadim strujni kabl iz zida na na par sekundi, upalim TV i sada ima titlova.
Slika je stvarno dobra, naročito na HD kanalima koje uglavnom i gledam ali ovo čupanje kabla iz struje me stvarno izluđuje, pogotovo što se taj TV skoro i ne koristi trenutno.

Uh,bas zeznuto. Ja do sad samo jedno cupanje i to kad sam ga maksimalno drndao sa input izvorima i to je to....kod tebe je 50" ili 55"?

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Ja tih problema imam na svim televizorima, tj. na oba gde imam CAM modul, stari panasonic i novi hisense. Nekad nema prevoda, nekad mi uključuje engleski kao primarni audio i slično. U podešavanjima modula je sve propisno podešeno.

vialle, dobrodošao u klub :suze-radosnice: U7B zahteva 7 izvlačenja da bi uspelo :D

deluje mi da je problem do daljinskog. jesi li ažurirao firmware (televizoru, ne daljinskom)?

no, zna li neko odgovor na ovo pitanje?

Poslednja izmena:
@bakara
Nisam znao da koristi CAM modul, vrv mu on pravi pometnju vezanu za TV!
@momasrb
vrv je vezano za potrosnju, previse povuce struje!Ima upozorenje da se pazi i sa HDD-ovima da se koriste oni sa dodatnim napajanjem, iako to niko ne postuje.
@vialle
Jel imas neki drugi izvor signala, da probas bez modula ili da zamenis neki drugi modul iz drugog tv-a?

@vialle
Cek zasto moras da pritiskas subtitle na daljincu za prevode na kablovskoj?
Na digitalnim kablovskim kanalima prevod nije "zalepljen" nego ide posebno. Pa tako na većini stranih kablovskih kanala možeš da biraš i jezik titla. Obično su to istočno evropski jezici.
Takođe, možeš i da isključiš titl.

Kad sam kupio TV pre 15-ak dana, stavio sam za zemlju Francuska i odmah mi je ponudio novi firmware. Sada mi kaže da je to poslednja verzija mada ću proveriti na nekom sajtu da li ima nešto novije pa da uradim update preko USB-a.
@ Momsab
Ako ti nešto znači, ja sam probao 1TB hdd eksterni i bez dodatnog napajanja, vidi ga normalno i radi i ako u uputstvu piše da eksterni diskovi moraju imati i svoje napajanje.

@Dakula74
Ne koristim Cam modul i nikakav Box. Signal dolazi do tv-a preko koaksijalnog kabla. Kvalitet signala je 100% a jačina je 96%

Poslednja izmena:
Ajde probaj ako ne koristiš često smart da mu isključis wifi, pa da vidimo kako će se onda ponašati.
Moj je dosta niža klasa od toga ali nikad nije moralo 7puta [emoji16] Sad sam mu isključio wifi da vidim oće li nekad zabagovati kada nije nakacen.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

ione:
prvo proveri dal' imaš hdmi 2.0 na računaru,ako nemaš trebaće ti aktivni adapter,zavisno kakav izlaz imaš na računaru (najčešće display port).možeš i direkt aktivni 4k60hz dp - hdmi kabal da kupiš,ali njihova cena kod nas i na kp-u je povelika,te alternativa je da se naručuje sa alija/bangood-a/gearbesta...

Hvala na pojašnjenju i pomoći, da nije tvog posta uzeo bih "neki" 2.0 kabal.

Možeš li mi baciti neki link sa Ali-a da vidim kakav kabal da poručim?

U7b bagovao tako što svi kanali preko 100 krenuo da kad ukucam npr 161 on pusti 160. Tako radio 2 dana i onda se sve sredilo samo. Da li je bilo do kablovskog operatera ili TV-a nisam siguran. Ali na još 2 starija TV-a u kući je tada bilo sve normalno.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Trebao si samo da ga isključiš iz struje na par sekundi i verovatno bi odmah bilo sve OK...
Ima odličnu sliku i perfektnu crnu boju, vrhunski kvalitet izrade ali softver mu je nestabilan i očigledno nedorađen.
Veoma lako zabaguje i upadne u neku "mrtvu petlju".
Stvarno šteta....

Trebao si samo da ga isključiš iz struje na par sekundi i verovatno bi odmah bilo sve OK...
Ima odličnu sliku i perfektnu crnu boju, vrhunski kvalitet izrade ali softver mu je nestabilan i očigledno nedorađen.
Veoma lako zabaguje i upadne u neku "mrtvu petlju".
Stvarno šteta....

A kako se ponasa njegov naslednik u8b?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ione:
prvo proveri dal' imaš hdmi 2.0 na računaru,ako nemaš trebaće ti aktivni adapter,zavisno kakav izlaz imaš na računaru (najčešće display port).možeš i direkt aktivni 4k60hz dp - hdmi kabal da kupiš,ali njihova cena kod nas i na kp-u je povelika,te alternativa je da se naručuje sa alija/bangood-a/gearbesta...

Daj molim te neki link od tih adaptera, imam na laptopu 1.4 hdmi izlaz, kad pukusam da ga zakacim na tv ne baca sliku!Imam klasicne hdmi kablove i mislio sam da to nema nikakve veze tj. da je kompatibilno 1.4 na 2.0.
@vialle
Imam resenje za tebe, koji CAM modul koristis?

Poslednja izmena:
odgovorio ti je već da ne koristi CAM

Da nije do operatera jeste , ljudi imaju hiljadu prituzbi na rad istog, cak u jednoj temi gde covek je covek imao problema sa tjunerom su ga savetovali da odmake wi fi ruter i sve je proradilo!
Da li ti je podesavanju drzava odredjeno Srbija?

Podešvanja za digitalne kanale:
Frekvence: od 522000 kHz do 794000 kHz
Oznaka Simbola (Symbol rate): 6952 KS/s
Modulacija: 256 QAM

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno