Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Da, to znam, ali ja bih instalirao IPTV Smarters preko kog bih ubacio moju .m3u listu da bih mogao da gledam televizuju preko interneta. Preko iste aplikacije gledam i serije pa mi treba opcija da mogu da skinem prevod preko titovi.rs i onda isti taj uvucem u pomenutu aplikaciju..

Da, to znam, ali ja bih instalirao IPTV Smarters preko kog bih ubacio moju .m3u listu da bih mogao da gledam televizuju preko interneta. Preko iste aplikacije gledam i serije pa mi treba opcija da mogu da skinem prevod preko titovi.rs i onda isti taj uvucem u pomenutu aplikaciju..
Pa jel podrzava player iz pomenute apk externi titl?Na tvom mestu bi isao na regularni android box a ne na tv varijantu...

Iptv smarters radi odlicno na Mibox 3 koji ja imam. Radi lepo iptv i preko live chanels +tvirl. Prevod uvek mozes skinuti telefonom i poslati ga na sam box u neki folder koji ti odgovara. Instaliras recimo x-plore file manager na box i telefon i prebacujes sta ti treba..Ppstoje i drugi nacini ali ja ovaj koristim evo godinu ipo dana koliko imam Mibox 3. Istim programom saljem aplikacije na oba Eon boxa koja imam.

Msm da se mi box s ne moze kontrolisati preko ir komandi, jer je daljinac bt, nije ir.
Naravno probao sam preko ir aplikacije ( mi remote, zaza, imam i broadlink ) i nijedna ne moze da startuje box niti da koristi ir kao komandu. Cak imam i mali usb ir uredjaj koji moze nauciti komande od drugih daljinskih ali bezuspesno je u ovom slucaju jer komande preko originalnog daljinskog idu preko bt.
Radi meni android remote tv aplikacija, ali ona radi tek kad se box probudi i nakaci na wifi, ali treba mi nesto sto ce da probudi box bez daljinskog.
Wol isto ne funkcionise jer box nije nakacen na wifi dok je u standby.
Broadlink isto ne funkcionise jer je ir/rf uredjaj
A zanimljivo je da telefon preko bt pronalazi box dok uredjaj spava, ali dzaba jer ga ne moze probuditi.
Ima li neki nacin da se moze probuditi preko bt?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Moze li preko cec funkcije da se pali?

Pa uspeo je par puta da se upali, ali msm da je to bilo pre updejta koji je bio.
Ali i tada je uspevalo 1 od 4 pokusaja, i to posle min, dva se upali.
Najradije bih voleo kada ne bi odlazio u sleep, ali i pored ukljucene opcije da ne ide u sleep, uredjaj ode u rezim spavanja.

Iptv smarters radi odlicno na Mibox 3 koji ja imam. Radi lepo iptv i preko live chanels +tvirl. Prevod uvek mozes skinuti telefonom i poslati ga na sam box u neki folder koji ti odgovara. Instaliras recimo x-plore file manager na box i telefon i prebacujes sta ti treba..Ppstoje i drugi nacini ali ja ovaj koristim evo godinu ipo dana koliko imam Mibox 3. Istim programom saljem aplikacije na oba Eon boxa koja imam.
Ovo sto on oce je nonsens. Pazi on ce u live program da ide titl, umjesto da taj isti film nadje u nekom adonu ili programu i pusti sa titlom... Skroz nejasno...

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Aha ne ukapirah, moja greska, ali isto :)

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Dok sam koristio iptv smarters za filmove i serije iz kataloga sam koristio mx player i preko njega ucitaovao prevod ako neki film ili serija nema isti.

Dok sam koristio iptv smarters za filmove i serije iz kataloga sam koristio mx player i preko njega ucitaovao prevod ako neki film ili serija nema isti.
Pa to sam i pitao, znaci moze i online direktno da dovuce titl.A ta iptv smarters apk nista nije bolja od drugih iptv apk...

Vi sto imate MiBox S,kazite mi kako se snalazi sa tezim 4k fajlovima (neki 30-50gb 4k filmovi)? Neko stuckanje mozda? Ili sve radi ok?

Sent from my Mi9T using Tapatalk
Aj da sam sebe citiram jos jednom,valjda ce neko odgovoriti...Mibox S,dovoljno snazan da bez problema pusta malo tezi 4k sadrzaj sa recini nekog externog harda/usb memorije?

Sent from my MI 9T using Tapatalk

^

Pa kod tebe je normalna, ali kod njega nije.

Kada sam jednom kod drugara uključio svog starog Minix-a, sa istim HDMI kablom, u njegov Samsung TV - 2-3 od npr. 100-150 instaliranih aplikacija su se okrenule popreko. A kod mene, na LG TV-u je sve radilo normalno. Nisam tada ni znao da postoji takav problem.

Dakle, to ne zavisi ni samo od aplikacije i boxa, već i od TV-a.
Da, vidiš, na TCL androidu je interfejs pogrešno orjentisan a na eon box-u nije međutim, na eon box-u pored pravilne orjentacije, prikaz je nekako splash a mišem moram da klikćem kao da je drugačija orjentacija, ako sam dobro objasnio.
Svakako, hvala za preporuku, nije mi palo napamet da tražim app za to

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Aj da sam sebe citiram jos jednom,valjda ce neko odgovoriti...Mibox S,dovoljno snazan da bez problema pusta malo tezi 4k sadrzaj sa recini nekog externog harda/usb memorije?

Sa eksterne memorije nisam nikad pokušavao, ali puštao sam preko torrenta, sa Kodija i slično i puštao je 4k bez problema.
Valjda će ti se javiti još neko da ti kaže konkretno kako pušta sa eksterne memorije.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

I men Mi box 3 preko Elementuma pusta 4k solodno sa dobrih trackera. Ako pusta strim valjda ce sa externe mwmorije da pusta bolje.

Pa to sam i pitao, znaci moze i online direktno da dovuce titl.A ta iptv smarters apk nista nije bolja od drugih iptv apk...

Ne može mx player online direktno da povuče prevod,to ne može ni jedan player zato što naziv filma vidi ko broj npr
#EXTINF:-1,Ozark Series EN S01 E07
http://portal.com:8080/series/user/pass/69956.mkv
ti kad mu sad pošalješ upit da ti nađe prevod on ne vidi gore ovaj naslov već čita naslov iz samog linka a to je u ovom primeru broj 69956.

Ne mogu na Mi box S da nadjem opciju da isključim update?Plašim se da mi ne pregazi instalirano na njemu?

Super,hvala na odgovoru.

Eachlink X3 mini neće da skida Aplikacije piše samo download pending I'ma li ne ko rješenje? Ažurira na zadnju verziju Google Playstore ali ne ide...Isao na clear Dana and cache, force stop, mijenjao Google account nista ne pomaze cak vracao i na fabričke postavke

Gura on 4k remuxe bez problema...e u lokalnoj mreži već pravi probleme. Uzeo sam i Ugreen USB Ethernet USB misleći da ću dobiti nešto sa tim međutim izlači manju brzinu nego preko wifi. I još jedna velika mana što ne ide audio passthrough

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Eachlink X3 mini neće da skida Aplikacije piše samo download pending I'ma li ne ko rješenje? Ažurira na zadnju verziju Google Playstore ali ne ide...Isao na clear Dana and cache, force stop, mijenjao Google account nista ne pomaze cak vracao i na fabričke postavke

Prvo prekini taj započeti download ili update.

Pa onda...

My apps & games --> tab Installed --> pa tu pregledaj celu listu instaliranih aplikacija od vrha do dna.

Naići ćeš na jednu kod koje piše "Pending", ili "Waiting for Wi-Fi" ili tako nešto... i vrti se kružić. - Isključi taj kao Update te aplikacije na X.

Pa onda opet pregledaj celu listu od vrha do dna, jer će se nakon isključivanja kao započetog Update-a ove prethodne aplikacije, pojaviti kao započeti Update neke sledeće - Tu opet isključ na X.

Onda opet pregledaj listu od vrha do dna...

I sve tako u krug, dok na kraju, na spisku instaliranih aplikacija više ne ostane ni jedna kod koje se vrti kružić.

Tad instaliraj ili Update-uj tu aplikaciju koju hoćeš.

Ovu proceduru ćeš morati svaki sledeći put da ponavljaš.

Gura on 4k remuxe bez problema...e u lokalnoj mreži već pravi probleme. Uzeo sam i Ugreen USB Ethernet USB misleći da ću dobiti nešto sa tim međutim izlači manju brzinu nego preko wifi. I još jedna velika mana što ne ide audio passthrough

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Ma ok za mrezu,bitno mi ja kad nakacim na njega neki externi hard sa teskim 4k materijalom da moze da ga vrti kako treba...

Probaj da ubaciš ručno neki drugi Market pa skidaj odatle

@Mrle
Hvala na iscrpnom odgovoru ipak nije mi pomoglo :(
Meni lično nije problem ali box ide u prodaju pa bi volio da radi Playstore.
Inače ovaj eachlink mi se čini kao jedan od lošijih koje sam do sada koristio

Pa to je sjajno. Tako nesto mi je i trebalo. Mnogo mi je lakse da skinem na telefonu i da posaljem na mi box, nego da se mucim i skidam preko daljinskog. Znaci to je proverena varijanta, mogu spokojno da kupim mi box s ili mozda imate preporuku za neki drugi uredjaj koji ce mi raditi istu stvar? Gledanje tv kanala uzivo, i poneka serija ili film sa mogucnoscu ubicivanja prevoda, ukoliko aplikacija nema opciju da ih pronadje sama..

Mozes i Mibox 3 da uzmes,mislim da je identican hardver a jeftiniji je ako ga uzimas preko AE. Oba Mi boxa imaju sertifikat za Netflix ako ti zatreba nekada a i HBO Go odlicno radi. Za Kodi da ne pricam. Ako ce ti sluziti samo za to( kao recimo meni,plus imam Eon ) odlican je izbor za ok novce. Jedina mana za neke je sto Mibox nema mrezni prikljucak nego samo wifi. Meni radi odlicno na drugom kraju stana na 2.4ghz . Probao sam na 5ghz i radi bas dobro.

Odlucio sam da uzmem Transpeed A95X Air RGB Light sa Alija medjutim u komentarima vidim da se greje,dopada mi se sto je sa s905x3,mimo wifi-jem i zanimljiv dizajn.
Vidim da imaju Transpeed X3 AIR sa istim cpu,gigabitnim lanom ali nije navedeno kakav je wifi,u komentarima vidim da je jak prijem pa pocinjem da naginjem ka njemu.

https://www.aliexpress.com/item/4000280488866.html?spm=2114.12010612.8148356.15.61 6d3b88BzSujC

https://www.aliexpress.com/item/4000483059135.html?spm=2114.12010612.8148356.7.616 d3b88BzSujC

Evo vidim WeChip nudi njihov model X96 MAX Plus sa istim cpu,gigabitnim lanom i mimo wifi-jem.
Vidim imaju u web sajt http://www.wechipbox.com/

https://www.aliexpress.com/item/4000318926688.html?spm=2114.12010612.8148356.5.22c f75878xRk37

Poslednja izmena:
Jel vama to i stigen što naručite sa Aliexpressa? Ja Mibox naručio 16 decembra i tek je pre novaka stigao na carinu.

Kad će do mene, đavo će ga znati. Nestrpljiv sam.

@amdpower bolji ti je ovaj sa WeChip Official Store samim tim sto ima gigabitni lan.

Nazad
Vrh Dno