Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koju verziju aplikacije vi KAON-ovci imate sad posle update?
Mi SDMC-ovci smo dobili v3.4.4 (& 1.84.0) :) Kod mene je bio update pre 2 dana. Prethodno je bila 1.73.0 /3.3.4.

Kod mene je noćas bilo ažuriranje na KAON boksu i sad je i kod mene 1.84/3.44 a prethodna verzija je bila 1.78/3.39. i nema ni dve nedelje kako je uradilo ažuriranje na tu verziju sa prethodne 1.54 verzije koja je bila bar kod mene baš dugo i od te verzije prestali su svi problemi sa eon aplikacijom koji su bili pre tog.

Inače sad kod ove nove verzije za sad što sam primetijo da je novina da više ne može kad vratiš neki kanal za 7 dana da taj dan celokupan program od ponoći gledaš u bilo koje doba dan do sledeće ponoći.

I o tome je pisano gomilu puta već. Al najlakše kad ti drugi servira na tacni, jel?
Ne može zato što je SjBB odlučio da više ne dozvoljava takvu "zloupotrebu" pa su u "običan" app (=smartphone app... za koji korisnici imaju više "slotova" za pozajmljivanje u poređenju sa samo 1 SmartTV slotom) dodali kod koji proverava da li je uređaju na koji je aplikacija AndroidTV operativni sistem ako jeste ne dozvoljava korišćenje već izbaci poruku da aplikacija nije kompatibilna. Mi Box naravno ima AndroidTV operativni sistem isto kao i Eon Smart Box(evi). Dakle takođe ne može "običan" app ni na Eon box.

I proveravaju ne samo Android vs AndroidTV OS već se i trude da detektuju da li je uređaj telefon ili (kineski) box.

Dakle hoće da spreče "varanje" da koristiš non-Smart app na smart uređajima.

A @jok je dobio "glup" odgovor na glupo tj lenjo pitanje. S obzirom da je (ako se ne varam, ako nisam pogrešio i pomešao ga sa nekim) on već SBB korisnik (dakle niije situacija da razmatra da li da pređe na SBB i slično) i već ima ruter... sve što treba je da ubode HDD ili fleš u USB port rutera i kazaće mu se samo da li treba ili ne treba da se podešava nešto na ruteru pre nego što krene da "servira" kao network share i da li je HDD najvećeg kapaciteta koji poseduje podržan ili ne.

I taj pristup daje odgovor za daleko manje vremene nego da se pita na forumu i čeka da ti neko drugi odgovori. Pogotovo kad su forumi puni pogrešnih informacija :D

Nekad za neke stvari ako već ne možeš da nađeš odgovor za to što te zanima bolje pitati i sačekati odgovor,nego iz radoznalosti i ne znanja pretrepeti moguću porilično veliku materijalnu štetu.

I opet ja, izvinjavam se na spamovanju: koliko sam pretrazio, nikakve promene po pitanju kontrole TVa pomocu Eon daljinskog nije bilo, moguce je iskljucivo ako TV podrzava HDMI-CEC?
Probao sam onu staru foru uparivanja (ugasen TV, TV dugme+3 za LG model), nista se ne desava.

Ako je tako, trebalo je da zadrzim D3 daljinski za koji je tip u poslovnici rekao da im uopste ne treba.. posto taj daljinski ionako sluzi samo za pojacavanje/smanjivanje zvuka, a LG magic remote poprilicno jede baterije.

Molim za pomoć, pre nego što zovem SBB, da znam šta da im kažem :)

Matorci imaju EON na glavnom TV-u i D3mini na TV-u u spavaćoj sobi.

Na glavnom TV-u gde je EON dešava se sa vremena na vreme da se slika zacrni, na par sekundi, dok se ton čuje. Neki put se zarcni i na duže. Neki put se ne čuje ni zvuk. Nakon određenog vremena nastavi se program. Restart uređaja, reset uređaja, čupanje iz zida, obrtanje kablova, ne pomaže. Ćale kaže da je HDMI kabl na dodir vreo, kao i sam EON uređaj.

Da li mogu još nešto da probam da uradim, pre nego što ih pozovem? Na D3mini u drugoj sobi sve radi kako treba.

Da li je neko imao sličan problem?

Uh, oni će tamo sve da ga razumeju ;)
Kao što meni "napredna" tehnička podrška reče u svoj ozbiljnosti i autoritetu kako "kolege rade na tome" (oni će to "remote" da srede??) u vezi sa fizički / hardverski mrtvim USB portom na mom boxu. A uređaj je naravno kod mene... Ali da ne brinem radi se na rešavanju problema :d :d Još se "radi" evo ti mesec i po kasnije.

Poslednja izmena:
I opet ja, izvinjavam se na spamovanju: koliko sam pretrazio, nikakve promene po pitanju kontrole TVa pomocu Eon daljinskog nije bilo, moguce je iskljucivo ako TV podrzava HDMI-CEC?
Probao sam onu staru foru uparivanja (ugasen TV, TV dugme+3 za LG model), nista se ne desava.

Ako je tako, trebalo je da zadrzim D3 daljinski za koji je tip u poslovnici rekao da im uopste ne treba.. posto taj daljinski ionako sluzi samo za pojacavanje/smanjivanje zvuka, a LG magic remote poprilicno jede baterije.

https://www.youtube.com/watch?v=kxaENXk2bak
Čovek postavio i video, bilo je dosta reči o ovome, provereno radi.

Pa, moguce. Nemoj da ti je tesko...okreni teh. podrsku i objasni im o cemu se radi, da imaju to u vidu.
Da okrenem teh. podršku? Telekom podršku da okrenem više bi pomogli u vezi EON daljinca nego sam SBB za svoj proizvod na kom rade već godinu dana.

Sve bug-ove i feedback prijavljujem na United cloud Mail: [email protected]

Najbrže odgovore na Mail i uvek kapiraju šta im pričaš. Sve prijave se prosleđuju u Sloveniju, to sam već rekao ranije, mozak operacije je u Sloveniji. Doduše razočarao sam se i u njih takođe jer sam pre više od mesec dana poslao jedan OGROMAN Feedback Mail od kojih su samo dve stvari ispravili koliko vidim, a nisu se ni odazvali na taj Mail.

Možda su se i naljutili što sam poslao Feedback, nekome sam napravio pos'o u koji ne želi da se meša. :D

Dok ovi naši iz United Cloud-a, u to sam siguran 100%, su oni koji su ponovo vratili onaj bug sa aktivacijom kad se Box boot-uje bez neta. To je neki bug koji nije bio vezan za samu verziju EON TV-a zato što potvrđujem da je bug bio rešen bez update-a EON TV-a pa se ponovo vratio. Nadam se da su ispravili isti bug po drugi put sa v3.4.4

A ovo za daljinski neću ni da šaljem. Da se samo smaram sa nezainteresovanim programerima ponovo...

Poslednja izmena:
@petarbgd: hvala i jos jednom izvinjenje na spamovanju, bio sam ubedjen da je ovaj video bio nastavak one price o mapiranju dugmica.. pratim previse tema, definitivno. :D

@shamanNS:
Pa koja im je to logika da opcija "Automatski" ima veći bitrate od opcije "Visok"? Ja sam iskreno mislio da Automatski znači neki adaptive br, u zavisnosti od trenutne situacije na vezi, al' nisam merio stvarni protok.
Pozdrav

Da li se još nekome SDMC poznat kao EON OTT Box restartovao umesto da se probudi iz Stand by-a?

Meni se upravo to desilo i primetio sam jednu bizarnu stvar. EON TV app na Home screen-u je sada zakucana na prvo mesto, ne može se pomeriti "Can't move" i ne može se ukloniti sa Home screen-a "Can't remove from favorites". :D

Koja je fora s' tim? Da utuve u glavu NetTV korisnicima da uskoro moraju da migriraju na EON TV app?

Ovaj Eon -box je nevidjeno djubre, ugasim TV na njegov daljinac on ga ponovo upali. Dok sam bio na D3 cisko toga nije bilo. Ovo je takva brljacina koju probaju na nama da je to za neverovati. Sad se kajem sto nisam uzeo kod Orion 1000Mb/s konekciju i davali mi gratis TV od 44" samo da predjem kod njih. Sta ima od ovog cuda samo nerviranje i iste serije i filmove koji se vrte danima i oduzet port na Calix modema jer tu mora EON box, od 4 porta 3 su za TV a jedan PC.

Постоји ли могућност упаривања еон бокса са неким другим бт даљинским? Нпр LG Magic Remote.

Ovaj Eon -box je nevidjeno djubre, ugasim TV na njegov daljinac on ga ponovo upali. Dok sam bio na D3 cisko toga nije bilo. Ovo je takva brljacina koju probaju na nama da je to za neverovati. Sad se kajem sto nisam uzeo kod Orion 1000Mb/s konekciju i davali mi gratis TV od 44" samo da predjem kod njih. Sta ima od ovog cuda samo nerviranje i iste serije i filmove koji se vrte danima i oduzet port na Calix modema jer tu mora EON box, od 4 porta 3 su za TV a jedan PC.
Uh, imao si sreće što nisi uzeo tv kod Oriona. Ja sam probao, to je blagi užas. Bar tako je bilo pre godinu dana

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Meni na HEVC kad podesim HDMI-CEC rade sve funkcije, ne samo isključivanje TV-a. Čak i Mute. Naravno, ne radi samo da govorna funkcija.

Ljudi, jel Eon box trazi tacno odredjeni port na ruteru za vracanje unazad, kao sto je meni za D3 (optika) bio slucaj?
Koliko sam citao ovde, potrebno je, ako se dobro secam port1 za net (recimo), dok je port 3 za vracanje tj nalazi se na posebnom VLANu (zaboravih kako je bilo na D3, obrisao sam fotku)..?

Pitam zato sto su mi ovi tehnicari slozili pricu kako je nevazno (za D3 sam imao poseban port koji nije isao na moj switch vec direktno na Calix bas zbog toga) na kom je portu.

Uglavnom, nesto su mi ispremestali kablove, komp mi je sad na 100mbita umesto na 1gbit kao ranije, a u reku mi je generalno haos, pa da znam sta da jurim pre nego sto krenem da raskacinjem...

Pa iskljuci HDMI-CEC izmedju TV-a i EON-a
Glup sam za to da trazim gde se iskljucuje, nekad u doba Tita svako cudo koje se uveze moralo je da ima servis i najmamnje 10 god podrska i plus kompletno uputsvo na nasem jeziku za sva moguca podesavanja.
TV je Samsung nije klasa pametnih i na njegov daljinac palim i gasim TV. Eon vbox daljinac ide posle kad upalim TV. Ovo sa ponovnm paljenjem TV nije mi se desavalo dok sam ima D3 Cisko. Normalno ugasim na daljinac od Tv i zavresen posao. Otkad je Eon pocele su te zezancije, prvo je pojeo baterije na e eon daljincu za par dana, stavio nove po datumu proizvodnje Duracel i sad taljiga ali i one ce uskoro morati da se zamene. Jednostavno od onog sto sam zeleo a to je provenstveno opticki net koji sam pre toga imao kod Taraga dobio sam konstatno natezanje za podrskom pocev od telefona, TV pa sad i do toga da od 4 porta uzmu 3 za TV a jedan ostane za net. Gledam T ubijam vreme ali ovo prikazivanje istih serija i epizoda po 2x nedeljno + subota i nedelja kje su se pretvorile u prikazivanje-reprize emisija od te nedelje to je uzas. Ponekad naleti nesto od filmova na Cinemaxu sto vredi pogledati, kanala sa SF serijama je uzas.:)

Molim za pomoć posedujem eon smart box Uzet je bez ugovorne obaveze ( od prijatelja )Sada kada ga priključim na moju mrežu MTS digne sistem i ispiše seriski broj i aktivacioni kod Kao kontaktirati provajdera Šta dalje Da li ga mogu koristiti kao običan android box Neki kažu da neki ne ?

Isteklo vreme za edit...

@desp hvala za info.

Bio je u pitanju switching loop u mrezi, ovaj TP-Link switch naravno nema STP, ovo je bila posledica. Reseno.

Pa ovo nije normalno, odem na daljincu EON-a i kaze NOTUS UC ili UTC stanje baterije 89% a komadde cas rade iz cuga cas trokiraju. Kad sam stavio Duracel lepo pisalo 100% posle njihovih baterija gde je pisalo 30% i trokiralo, sad se stanje baterija zakucalo na 89%. Boze me sacuvaj sta se proglasava proizvodom godine.

Je l se desava nekom da ma EON boxu kasni slika ili zvuk, meni nekad bez pravila i uzasno nervira...

Samo uvek :D
Ali tu nije baš ekskluzivno problem samog boxa pošto ja sam na svim Eon aplikacijama koje sam koristio redovno primetim blagi "out of sync" ... nekad na svim kanalima nekad samo na par.

Čitam kako se žalite i izgleda da su nama koji smo van SBB mreže dali mnogo bolji box. Nema coax i druge je marke. Koristim ga mesec dana i samo jednom se restartovao, ali ja sam ga silovao, odnosno proveravao šta sve može. Indikator za bateriju radi normalno. Kad se isključi svetlo gotovo da i ne troši bateriju. Pokušao sam dva dana da ga ostavim da svetli i isisao mi je 10%. baterije. Sad je opet bez osvetljenja i baterija se ne troši. Na kanalima nema desinhronizacije između slike i zvuka, nema restarta, nema zaleđivanja. Od aplikacija instalirao sam oko 10-ak, među njima i Kodi sa jedno 6-7 add-onova, među njima i acestream za ArenaVision i sve leti. Vama su izgleda uvalili prvu, test-robu.

@Packy; Ja sam van mreže (i bivši D3i korisnik kao ti) i imam isti box kao ti :p I slabo ti to siluješ ako nisi uspeo da makar totalno zbuniš Eon app. Kod mene se čak dešavalo da nakon što izađem iz Kodi se ugasi LAN lampica i Eon app (i ostatak boxa) se ponaša kao da nije povezan uređaj na net i pomaže samo restart boxa.

Bar sam konačno ukapirao zašto / kad se dešava da pri povratku u Eon app umesto TV programa bude crn ekran: ako sam pauzirao nešto u Kodi :D

Poslednja izmena:
Ja mislim da to u mnogome ima veze i sa stabilnošću neta. Moj je konstantan VDSL 50-8. Sliku na EON sam namestio CBR 4 MB. Ponekad mi se jedino desi da mi se Kodi zaledi, onda pomoću source dugmeta izađem iz aplikacije i u podešavanjima ima neka opcija "zatvori zaleđenu aplikaciju" ili tako nekako. Sve u svemu, nikad nisam čupao kabl iz uređaja jer nije bilo potrebe. Evo prođe mesec i deset dana otkako ga imam. Na kodiju sam instalirao add-on Indigo koji redovno "čisti" Kodi tako da nema trošenja resursa memorije. Ostalo mi je 2,2 GB. Kad se potroši oko 1 GB ima opcija da se izbriše trash i tako unedogled. Acestream sam namestio da ne čuva download kada se emituje sport i sve je za pet... Zasada. Videćemo dalje. Redovno ažuriram aplikacije, a juče mi se javila i prva verzija ažuriranja Boxa. Koliko vidim, nije donela ništa posebno.

Poslednja izmena:
Nije to bilo ažuriranje boxa (= Android OS update) već samo ažuriranje Eon aplikacije. Android build je i dalje isti iz jula 2019. :d
Imamo i identičan net :p A zbog čega si limitirao bitrate Eon aplikaciji na 4 Mbps??

A moja upotreba Kodi-a ima daleko manji potencijal za ždranje prostora i za zapucavanje od strane addon-a pošto ja na Kodi imam 3 addon-a: PVR addon, Plex for Kodi addon (navikao sam na Kodi addon koji koristim i na kompu pa zato ne koristim Plex Android app) i HBO Go addon... gde 90% vremena koristim Plex , 9% PVR a HBO Go koristim bukvalno samo ponedeljkom :D

I opet brljavi box i blagi out-of-sync slike i zvuka se povremeno može primetiti i na Kodi-u. Eon stream takve probleme ima daleko češće ... i od prvog dana kako postoji i od kako se pojavio Eon servis tako se to počelo dešavati i na D3i stream-u.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno