Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Koliko sam razumeo, 2 godine imamo light paket, ili godinu dana Full paket?
Koliko naloga dobijamo, zav istovremeno gledanje na telefonu?

Koje kanale gubimo , u odnosu na ovo sto sada gledamo za 1.090 dinara?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koliko sam razumeo, 2 godine imamo light paket, ili godinu dana Full paket?
Koliko naloga dobijamo, zav istovremeno gledanje na telefonu?

Koje kanale gubimo , u odnosu na ovo sto sada gledamo za 1.090 dinara?

Ako si potpisao za full paket, 2 godine imaš full paket, s tim što prve godine plaćaš 1090 dinara kao start paket na d3i. Možeš ukupno 3 telefona da aktiviraš i 1 aplikaciju za Smart TV.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Proveris na tvom sbb nalogu. Ja imam 8 plus jednu smart.

Da li je neko voljan da testira koliko uređaja može max da pušta istovremeno program dok je taj dodatak aktiviran?

Prvo šta ne znam je da li mogu dve Smart TV aplikacije da se gledaju? Svako ima dve Smart TV aplikacije, prva je za random Smart TV a druga isključivo za Box. Nemam Smart TV pa nisam mogao da proverim.

Kad nemate ni jedan Smart TV aktiviran stoji 0/1 a kad aktivirate Box ili Smart TV piše 1/2. Tako je kod mene barem. Znači ja mogu pored Box-a neki Android TV da aktiviram. Za drugi Box nisam siguran da li može, mislim da imam slobodno samo za još neki Smart TV.

Dakle, bez dodatka je: 1/3+1+1.

Sa dodatkom je: ???
1/8+1+1?
3/8+1+1?
5/8+1+1?
8/8+1+1?

Testiraj sam pa javi :p

Niko ti ne brani da skineš Android emulator i aktiviraš SmartTV app i da aktiviraš 5+ različitih browsera na jednom istom kompu ;)
Hint: incognito tabs :p (tj regularni + incognito tab istog browsera; da smanjiš broj različitih browsera koje instaliraš).

Svakako definitivno rade istovremeno : Eon STB + SmartTV app + 3 "multiscreen"-a... Da li i koliko još multiscreen stream-ova preko toga radi nemam pojma. Ovoliko imam registrovanih uređaja :p

Poslednja izmena:
Testiraj sam pa javi [emoji14]

Niko ti ne brani da skineš Android emulator i aktiviraš SmartTV app i da aktiviraš 5+ različitih browsera na jednom istom kompu ;)
Hint: incognito tab [emoji14]

Svakako rade istovremeno : Eon STB + SmartTV app + 3 "multiscreen"-a... Da li i koliko još multiscreen stream-ova preko toga radi nemam pojma. Ovoliko imam registrovanih uređaja :p

Naravno da bih testirao sam da imam taj dodatak. [emoji14]

To imaju samo POSTPAID korisnici. PREPAID korisnici u dodacima imaju samo onu Pomrčinu 2 i Visoko edukativni program.

Ništa onda ako niko neće pomoći, šmrc, moraću da potpišem ugovor i da aktiviram svih osam uređaja pa proverim sam... :D

Pošto mi niko nije odgovorio, a znam da su korisnici ovog foruma jako dobro informisani, moram da pitam još jednom imajući u vidu da moji roditelji D3i gledaju na starom TV-u koji nema HDMI već samo SCART pa se brinem da EON OTT box neće moći da povežu na njega. Da li je neko isprobao takav način povezivanja i da li SBB daje u pakovanju kablove za takvo povezivanje? Da li je uopšte predviđeno da se EON OTT tako poveže kao što je D3i mogao?

Posto imam dva Eon boxa testirao sam sledece
- oba boxa + MiBox 3 sa smart app plus dva telefona i tablet i sve radi bez problema.Ostale aplikacije su kod dece koja su po raznim gradovima pa ne mogu da testiram vise.

Ja sam testirao na 3 različita telefona u isto vreme, radi.

O kom dodatku, za gledanje vise uradjaju u isto vreme je reč?

O kom dodatku, za gledanje vise uradjaju u isto vreme je reč?

Dodatak se zove "EON aktivacija promo" mada video sam da se zove i "EON MS 3/5" samo što nije "/5" nego "/8". Dostupan je samo na POSTPAID-u a ono šta se ne zna je koliko istovremenih stream-ova sadrži. Bez dodatka je 1 a sa dodatkom za sada 100% znamo da može 3 ali mislim da je ranije potvrđeno da može 4 kad smo pre par meseci pričali o tom dodatku. Do sada niko nije probao više od 4 [emoji14]

Dodatak jeste 3/5 :p Ali se očigledno sabira na postojećih 1/3 pa je krajnji rezultat /8 :p

Nikom ne verujem dok sam ne testiram :p Naročito jer se taj limit odnosi na multiscreen streamove.

Kako god ne zanima me preterano koja je tačno cifra sve dok je bar 3 (tj risiver + 3 multiscreen = svako u kući gleda šta želi)... Više sam radoznao oko odgovora na pitanja:
1) do kad će taj promo da bude dostupan besplatno?
2) Da li je svima koji su prešli sa D3i taj promo bio automatski aktiviran ili je bio "samo" dostupan za aktivaciju koja košta 0 din pa su ga sami ručno aktivirali?

U cetvrtak sam zvao korisnicki centar, rekli su menja se D3i besplatno i nastavljam da placam istu cenu kao i do sada, rekao sam da imam 2 risivera, kazu menjace oba, napravila je nalog, uredjaji su stigli juce u postu, da bi me kasnije zvali i rekli da ih mogu licno preuzeti sutra(subota) do 13h, dosao, uzeo, doneo kuci, krenuo da aktiviram prvi, ne moze, imao sam EON aplikaciju aktiviranu na 5 uredjaja, medjutim kada su mi poslali EON box taj broj mogucih mi je spao sa 5 na 3, pa mi je prakticno pisalo 5/3, obrisao sam dva viska koje nisam ni koristio, medjutim danas kada sam hteo da aktiviram prvi EON box, kaze dostignut je maksimalan broj uredjaja, zovem njih, prebace me na tehnicku podrsku i covek mi tamo aktivira odmah, ja ga pitam za drugi, kaze nisam siguran da li cemo to moci nesto u sistemu ne valja kod vas, reko ja cu za pola sata otici ca probam pa vas zovem, naravno nije htelo i kada sam ih ponovo zvao javila se neka zena iz podrske i ona je probala i ne moze, ja reko sta sada da radim, kaze vidim da je napravljen nalog za intervenciju, ali nisam sigurna da kolege koje to rade rade danas, ja reko pa sta ja sada da radim, placam to da bi mi radilo i jedino vikendom mogu da gledam TV jer radnim danima radim skoro ceo dan, kaze pa dobro, mozete sacekati do ponedeljka ako ne bude, mislim to je samo televizija...boze me sacuvaj sta mi kaze, sta god da je, ja placam to da bi mi radilo...kaze mozda nije do nas nego do vas, ja reko pa dobro onda mi namestite, kaze nesto se poremetilo u sistemu, reko ok onda je do vas a ne do mene...tako da ja sada cekam da mi se neko mozda javi danas u toku dana, ako ne moram cekati do ponedeljka.

Evo posle 5 dana non stop korišćenja mogu da kažem da je ovo veliki napredak u odnosu na albisov box i ukupno na d3i. Nijednom nisam imao problem sa zamrzavanjem, resetovanjem ili seckanjem slike, video klub radi savršeno, slika je oštra kao žilet, Netflix je poteran (proban) u 4k bez štucanja, menjanje kanala radi trenutno i pametni daljinac je odličan. Pošto imam Chromecast 2 i znam kako radi, ovaj u eon-u je identičan i to je samo još jedan veliki plus, sve u trenutku otvara. Da li vredi preći na eon, bez razmišljanja da, još kada nema naknade za box ne treba razmišljati da li se isplati!

Dobio sam odgovor od podrske, da mi omogucavaju ovu besplatnu zamenu d3i za eon, do 31 decembra.

• Like
Reagovanja: M J
@Alhemist

Meni totalno suprotno iskustvo.
Utakmice negledljive, stalno smanjuje kvalitet tokom prenosa, secka.
Problemi i tokom vracanja. Sve stane, izbaci stream error, pa se oporavi.
Često izgubi ip adresu, pa po paljenju nema ništa. Pomaže jedino shut down, pa se opasulji.
Da li se radi o različitim modelima ili firmwerima?

Via mi8

Posto imam dva Eon boxa testirao sam sledece
- oba boxa + MiBox 3 sa smart app plus dva telefona i tablet i sve radi bez problema.Ostale aplikacije su kod dece koja su po raznim gradovima pa ne mogu da testiram vise.

Molim te samo da ovo pojasniš: "MiBox 3 sa smart app". Dakle, tu je instalirana EON TV aplikacija (za Android TV, ne obična Android aplikacija za mobilne telefone) i ona radi istovremeno sa oba boxa? Jel može neki damp ekrana kako sve to izgleda u Moj SBB aplikaciji / ili na sajtu?

Naime, ja još uvek nisam zamenio D3i, a imam 2 x D3i boxa + 1 EON Smart TV instaliranu na Nvidia Shield + 5 aplikacija (tablet / telefoni / browseri).

Iako sam pročitao sve poruke i dalje mi nije najjasnije šta mogu da očekujem prilikom zamene. Dobiću 2 boxa, to je OK. Da li će mi ostati pravo na dodatnu EON TV aplikaciju?

Vidim da se ovo što je po defaultu za 1/3 MS uređaja može povećati na 3/5 na osnovu tog promo dodatka, pa bi to otprilike bilo kao i pre. Ali ovo za EON TV aplikaciju ne mogu da ukapiram da li ostaje ili je uračunata u one dve za boxove.

Poslednja izmena:
Molim te samo da ovo pojasniš: "MiBox 3 sa smart app". Dakle, tu je instalirana EON TV aplikacija (za Android TV, ne obična Android aplikacija za mobilne telefone) i ona radi istovremeno sa oba boxa? Jel može neki damp ekrana kako sve to izgleda u Moj SBB aplikaciji / ili na sajtu?

Naime, ja još uvek nisam zamenio D3i, a imam 2 x D3i boxa + 1 EON Smart TV instaliranu na Nvidia Shield + 5 aplikacija (tablet / telefoni / browseri).

Iako sam pročitao sve poruke i dalje mi nije najjasnije šta mogu da očekujem prilikom zamene. Dobiću 2 boxa, to je OK. Da li će mi ostati pravo na dodatnu EON TV aplikaciju?

Vidim da se ovo što je po defaultu za 1/3 MS uređaja može povećati na 3/5 na osnovu tog promo dodatka, pa bi to otprilike bilo kao i pre. Ali ovo za EON TV aplikaciju ne mogu da ukapiram da li ostaje ili je uračunata u one dve za boxove.
Bas tako. Android tv aplikacija je u pitanju. Imaces prava na 8 obicnih aplikacija od kojih 3 istovremwno mogubda se koriste. Barem sam ja tako trazio koristeci prethodno iskustvo kolege ShamanNS.
Screenshot_2019-12-02-09-18-07-458_com.android.chrome.png
Screenshot_2019-12-02-09-19-07-884_com.android.chrome.png

Kako se ostvaruje taj dodatak od 3 / 8, nista mi nije jasno,
Trebam da im dam D3i u zamenu sa eon box, pa me zanima , sta trebam da uradim, da mi ostanu 3 uredjaja u isto vreme?

Kako se ostvaruje taj dodatak od 3 / 8, nista mi nije jasno,
Trebam da im dam D3i u zamenu sa eon box, pa me zanima , sta trebam da uradim, da mi ostanu 3 uredjaja u isto vreme?

Dodatak od 5/8 (Za sada je toliko potvrđeno, možda je i 8/8) ostvaruješ tako što aktiviraš taj dodatak. Ili će SBB da aktivira umesto tebe.

A da ti ostanu 3 uređaja u isto vreme, misliš na 2x EON Box-a + 1 Smart TV app? Smart TV app svakako imaš + 1 EON Box, to je osnovno. Ti kad budeš tražio 2 Box-a moći ćeš da aktiviraš 2x Box-a + 1 random Smart TV (Android TV OS uređaj).

Pa na kraju imaš: 5/8 + 3/3. Ili kad se neko oraspoloži da testira Mob. app možda ispadne i 8/8 + 3/3. To je zaista zaista dobro. Svaki TV i maltene svaki uređaj u kući ima EON TV, istovremeno.

Dok kod PREPAID-a je pakao, 1/3 + 2/2. :D

Dodatak od 5/8 (Za sada je toliko potvrđeno, možda je i 8/8) ostvaruješ tako što aktiviraš taj dodatak. Ili će SBB da aktivira umesto tebe.

A da ti ostanu 3 uređaja u isto vreme, misliš na 2x EON Box-a + 1 Smart TV app? Smart TV app svakako imaš + 1 EON Box, to je osnovno. Ti kad budeš tražio 2 Box-a moći ćeš da aktiviraš 2x Box-a + 1 random Smart TV (Android TV OS uređaj).

Pa na kraju imaš: 5/8 + 3/3. Ili kad se neko oraspoloži da testira Mob. app možda ispadne i 8/8 + 3/3. To je zaista zaista dobro. Svaki TV i maltene svaki uređaj u kući ima EON TV, istovremeno.

Dok kod PREPAID-a je pakao, 1/3 + 2/2. :D
Menjam samo jedan D3i za jedan Eon box, sta da tražim ili očekujem od dodatnih naloga, posto sada imam 5/3 + 1/1 sa smart TV app?

Poslednja izmena:
@Alhemist

Meni totalno suprotno iskustvo.
Utakmice negledljive, stalno smanjuje kvalitet tokom prenosa, secka.
Problemi i tokom vracanja. Sve stane, izbaci stream error, pa se oporavi.
Često izgubi ip adresu, pa po paljenju nema ništa. Pomaže jedino shut down, pa se opasulji.
Da li se radi o različitim modelima ili firmwerima?

Via mi8
Ne znam što imaš toliko problema, ja sam poslednjih dana primetio kada mi net opadne u brzini jave se tvoji problemi, ali u daleko blažoj formi. Kada je brzina interneta ona koju imam, sve radi bez seckanja i pada u kvalitetu! Imam model uređaja SDOTT0202

Poslednja izmena:
Zamenih D3i sa EON box. Uzeo sam Light paket, i pored 6 meseci gde imam sve moguce kanale, po onom info papiru sto su slali pise i sledece: "kao i dodatnim TV sadrzajima koji nisu sastavni deo EON Light TV paketa, u promotivnom periodu od 24 meseca".

Da li neko tacno zna sta oni konkretno u ovom slucaju podrazumevaju pod dodatnim TV sadrzajima? Da li su to TV kanali, ili je nesto drugo u pitanju?

Nazad
Vrh Dno