Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Toliko je i imalo zvezda a i oblaci su brzi bili, super je
d10db783907389328f11401f9d7ffab1.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

^Tako je, mora da ti ponudi da "čekiraš" nepoznati izvor...

Послато са Mi 9T Pro уз помоћ Тапатока

do apk-ova je,nije ni dolazio do prompta,sa apk-om od neke igre izbacio prompt odmah i sve okej,sad ne mogu ni na temi ni na parrot-ovoj strani da nadjem apk koji radi,svi izbacaju odmah parsing error...stock global poslednji miui 11.

Nakon sto sam imao problema sa padom baterije na Mi 9t MIUI 11, odradio sam prije 2x dana format krenuo od nule i evo 50% 4 sata SOT juce, tako da vjerujem da cu izvuci preko 7 sati SOT sto je prihvatljivo.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Kod mene baterija na a10 miui 11 global eu stable
95681e12ea8bceb59b8c6c03180891dd.jpg
646c7f472237f7cd064a0c338b9f2b8c.jpg

Meni će evo sad dva dana, nije baš 7h sota ko nekima ali je 4g uključen 75% dana ostalih 25 je wifi, bt radi 24/7

3820816d9cd9bc9a9b26e344d4fa8acf.jpg
cf2f6e6e62c49f13012f17cb470a67a2.jpg

Ja 8-10h SoT izvlacim, isto kao na RN5.

Ja 6h-7h SOT-a al je jedno 60% 3G, da je wifi sve veci bi rezultat bio. Ne znam dal ste primjetili ili ja ocekujem previse, ali dark mode ne moze nesto previse bolji rezultat napraviti nego light tema.

Gesendet von meinem Mi 9T Pro mit Tapatalk

Ja koristim dark je l mi je lepši, da je telefon samo manji uh

Na temu baterije
Obzirom da od skoro imam tel 9T , proveo sam ok 15 tak dana na MIUI 10 gde mi je sot bio max 7h40min sada kako sam prešao na MIUI 11 pao sam na nekih 7h max i po GSam-u a i u praksi.
Dva puta mi se desilo da mi tel. iscedi bateriju tipa za 2h 30-40% a da ga nisam ni dirnuo. Poslednji put pre neki dan, primetio sam da mi je aplikacija alliexpress radila u foreground nekih 57min, tako da mislim da je ona krivac za drain.

Dosta trosi bateriju GCam kad se malo vise koristi.

Upravo sam isti problem imao, uradio sam OTA update i tako mi se dešavalo.

Uradio sam format uređaja i evo sad je uredu.

Nadam se da ce potrajati ovako.

Mnogi su imali isti problem. Ja sam izbrisao GCam i već nedelju dana je ok sve.

Drugari, informacija za ljude koji imaju problem sa pregrevanjem, gašenjem i curenjem baterije na Mi 9T u najvećem broju slučajeva nakon update-a na MIUI 11.

Izbrisao sam cache sa Google sevisa, clear data sa Google Duo, Google Chrome. Izbrisao GCam i CpuZ i treći dan kako je sve ok. Ranije mi se najviše na dva dana gasio i pregrevao.

Ko hoće nek proba.

Probao sam ovo i jos sam u autostart pogasio aplikacije koje mi ne trebaju i za sada djeluje da je to to. Za sada nemam problema sa punjenjem i battery drain. Iz nekog razloga nakon update-a u autostart sve aplikacije budu upaljene pa je mozda i to bio problem.
Hvala za savjet.

Poslednja izmena:
Probao sam ovo i jos sam u autostart pogasio aplikacije koje mi ne trebaju i za sada djeluje da je to to. Za sada nemam problema sa punjenjem i battery drain. Iz nekog razloga nakon update-a u autostart sve aplikacije budu upaljene pa je mozda i to bio problem.
Hvala za savjet.

Nema na čemu. To sam pokupio sa xda. I meni šljaka nakon toga, malo mi fali GCam.

Jel ima neko situaciju da sa Gcam kada slika u portret modu svaku sliku ima duplo, u nazivu bude jedina razlika što na početku kod jedne stoji oznaka "0100s", a kod druge "00000"? Slike mi deluju vrlo slično po kvalitetu, ali pćova sa 0100s bude oko 6MB, a ova druga oko 2MB?

I da li ima neka GCam za Android 9/Miui 11, a da u portret modu slike normalno baca u folder, a ne ovako pojedinačno (u mom slzčaju po dve)?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Da li se isplati prelazak na 11, kolikp vas pratim, nista se pametbo ne dobija, samp neki problemi?

Poslednja izmena:
Ја сам закључио да не бих још да прелазим, ипак нису била само 1-2 случаја у овој теми који су добијали battery drain, било их је више чини ми се.

А има ли икаква фора да се угаси глупа нотификација или као и на неким ранијим телефонима не може никако? Једино ме то нервира код ових обавезних надоградњи, штрчи ми испред очију данима...

Na k20 pro grupi su pokrenuli akciju za sakupljanje para da San1ty kupi telefon. Bice uskoro i dobra gcam [emoji3]. Taman kad se skocka pixel experience i gcam da menjam Poca.

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Taman kad se skocka Pixel E.( ako se skocka ) oni ce izbaciti pixel experience android 10 ( danas je izisao android 10 havoc i evolution x ) i onda ce trebati jos par meseci da to bude top, ali nadam se da ce pixel biti brze top jer je valjda dev kupio mi9t pro. Kamera na evolution x 2.3 je bila odlicna ( GCam je upitanju).

Nešto su mi tamne slike preko GCam. Koje podešavanje u settings da budu svetlije?

Samo me zanima zašto nisu stavili IR na K20/Mi 9T (Pro)... Mnogo korisna stvar.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da li ima bilo koji način da se bez IR upravlja tv-om u smislu daljinskog?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Vjerovatno da ako je TV "smart".

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno