Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Po mom mišljenju ako Netflix i Amazon prime podrška nije bitna, ovaj Mecool je isplativije rešenje, može da se nađe za 40 dolara, a ima čak i bolji procesor.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

A vidim da ima isto i Google cast???? ili....

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

Ima Chromecast, radi kako treba.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Pa ništa onda vidim na kp ima za oko 5000.
To je ok???

Resio sam da ipak uzmem mecool km9 pro. Samo se dvoumim izmedju 2/16 i 4/32gb. Da li je ta razlika u memoriji toliki faktor da vredi dati malo vise ili ipak da ostavim par hiljada vise u dzepu?
Vodi racuna da 2/16 verzija nema 5Ghz wifi :)

Sent from my DUK-L09 using Tapatalk

Resio sam da ipak uzmem mecool km9 pro. Samo se dvoumim izmedju 2/16 i 4/32gb. Da li je ta razlika u memoriji toliki faktor da vredi dati malo vise ili ipak da ostavim par hiljada vise u dzepu?

Po meni odlicna odluka,i ja sam resio da uzmem verziju sa vise rama,roma + 5ghz wifi,samo da legne kinta.

Imam problema sa nekim stream kanalima na novom boxu (pendoo x10Max ) koji mi zakucaju box i samo vadjenje napajanja pomaze, jel ima neko slican problem i moguce resenje?

Probao sam problematicne kanale u raznim player-ima i svuda je isto, ne znam dal se to desava kada se video upscale-uje pa zakuca ili nesto drugo, u nekim playerima sam ukljucivao hardware decoding ali bez uspeha...

Ima li neko preporuku za Android player koji bi mogao da podrži u Kodiju skin Titan Bingie? Do sada sam koristio Kodi na starijem pc-ju povezanom na tv, ali je pc nažalost puko i ne isplati mi se da sad ulažem nešto u njega a koristio sam ga samo za Kodi i tv. Preko njega sam bez problema držao Titan Bingie skin i retko kad je seckalo. Znam da je skin zahtevniji i takođe znam da Android uređaji nisu jaki kao pc pa zbog toga i pitam za preporuku ako ima kod nas da se pazari neki takav uređaj koji može da podrži i zahtevnije skinove na Kodiju.

1. Nvidia shield
2. Beelink GT1 King
3. Xiaomi Mi box 3
4. Beelink GT1 Ultimate

Dobar je ovaj skin
Kako da podesim video addona da mi ima sa leve strane.

Možda nije bolji toliko koliko je brend? Mislim pojma nemam o Android boxovima jer me pre nisu zanimali, do sada, ali koliko sam za ovo prekratko vreme uspeo da pročitam taj Beelink, zajedno sa Mecool KM9 i Mi Box-om su najbolji boxovi na tržištu za sada?

Poslednja izmena:
Koliko uspeh da ispratim beelink,mecool i xiaomi furaju Android TV za razliku od ostalih firmi.Imaju odredjenu sertifikaciju od Googla i netflixa(za mecool mislim da nema).Znaci ako ti treba youtube u 4k,netflix hd(4k?),google movies itd izbor je suzen na njih
Ostali kineski proizvodjaci furaju klasican android gore pomenute aplikacije rade u SD ili mah HD (HD ready?)
Ako ti te stvari trebaju onda baci fokus na njih a ako ne moze ti lepo proci i neki drugi box sa napucanim spec.
Licno jedva cekam da se oglasi jos neko sa mecool boxom posto sam radoznao kako to radi uzevsi u obzir da na ovom xiaomiju (mi box s) zaista sve sto pokrecem radi glatko i bez zapinjanja.Licno mislim da je mi boxu preterana cena u odnosu na hardver ali se tesim bar da je valjda kvalitetniji [emoji1787]
Offtopic posle par dana druzenja sa njim nekako mi se sve vise vrti ideja da od rodbine iz australie narucim Nvidia Shield stick samo ostaje muka kako da ga dopremim do srbije a da mi ne uzmu bubreg ovi nasi.

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima do sada.

Znam da je nekada frustrirajuće kada se pita nešto kao grom iz vedra neba a samo par stranica unazad ima ono što si pitao :D Obično ne radim tako, sada sam baš brzinski hteo nešto da naručim a u isto vreme da dobijem neku preporuku jer mi je ovo crklo sinoć, dugo je vala i radilo i lepo služilo :d

U principu nemam ja neke preterane zahteve. Uglavnom će mi trebati samo za Kodi. Imam već Premiumize premium nalog tako da mi je Netflix nepotreban, a na Kodiju planiram i Youtube da koristim a nije mi baš bitno dal je 4K ili 720p jer na 4K tv neću sigurno još da prelazim. Vrlo sam zadovoljan i 720p/1080p rezolucijom i slikom na njemu. Jedino što sam navikao da imam svoju Kodi biblioteku a ne da koristim Trakt i da povezujem addone sa njim. Valjda će zato ovih 32GB/64GB biti više nego dovoljno za skladištenje raznih postera, banera i ostalih artova. S obzirom da mi je particija za Kodi na tom pc-u bila 50 GB a na njemu sam imao i Win 7 zajedno sa preko 500 filmova i serija u biblioteci i tim pratećim posterima koji se otpremaju na disk kad se iz addonova prebace u Kodi biblioteku kapiram da će mi i 32 GB biti dovoljno. :)

Mecool podrška firmware traje kratko i pitanje je koliko će da radi sve to što nudi a ima samo google cast . YouTube 4k moze da se instalira na svakum s905x2. Ništa nisu bolji ni iz Beelinka ali su bolji. GT king pa onda GT mini a ne GT1 ultimate. GT mini je trenutno najbolji odnos pare- kvalitet i brži je od GT1 ultimate i bolji. I ima gigabit ethernet Km9 pro ne.
A ako je reč o ATV onda bi uzeo eon box naročito ako imate eon tv app.

NEZNAM ni ja više šta da radim.Imao sam x96mini, i Crko mi je pre neki dan. Sto se tiče eona imam "Samsung Smart TV" i eon stvarno šljaka ubija, ali u svakom slučaju uzeo BiH neki ATV box, sad sta izabrati....
Sve se svodi na :
mi box s
Gt1, I
K9 pro....
Ajd sad budi pametan....

Poslednja izmena:
@DUSANSUNI licno mislim sta god izaberes da neces pogresiti.Preseci i izaberi jedan koji ti se najvise svidja.

Pozavideli bi vam prodavci nekretnina i automobila majke mi moje. Ljudi opustite se kupujete obican Android tv box koji je pod upitom da li ce doziveti 2 godine. I za sta sluzi? Da vas zakuje za tv i da ne ustajete iz fotelje ili kreveta. Ja sam pre dve godine kupio po meni najjeftiniji kostao me oko 2300 dinara sa carinom alfawise xxx (nesto ne ide mi vise u glavu ni kako se zove) i ja sam zadovoljan radi sljaka i koristi svrsi. Kada ti nesto treba pogledas za dva dana zaboravis i da si gledao. Opustite se pa za dve godine ce biti 10K video nema potrebe da ne spavate nocima zbog jedne male sugave kutijice ispod tv-a.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Navodno je taj Tegra x1 brži 25% od prethodnika.

Ako neko planira da naručuje nvidia shield, ima u Austiji(Wien) online prodavnica Cyberport.

Trenutna cena
Nvidia shield tv Pro - 219e
Nvidia shield tv 2019(stick) - 159e
Nvidia shied TV 2017 game edition - 230e

Ponekad ima nekih vaučera sa popustima, ne šalju u Srbiju već morate da imate nekog u AT.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Izgleda da Nvidia shield 2019 ima samo 2 gb ram memorije.

Stik ima samo 2 gb rama

Stvarno su bezobrazni sa cenama

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moze im se...*mjau**mjau**mjau* matori shield dere sve po pitanju cpu i gpu sto bi spustali?Imaju podrsku,Sirova snaga + Geforce NOW.
Od 2015 99% ljudi koji rade reviewe ga preporucuju kao No. 1 cudi me da nisu stick zalepili na jedno 250 eur.

Da imam 4K tv, uzeo bih ga u Kanadi.
Imam Beelink GT1 Ultimate i Philips tv 1080p od 49 inča tako da ću saćekati još 2 godine.

Poredio Chigz i cudno da nema razlike izmedju 2017 i 19. A trebalo bi da je x1+ cip, Bluetooth 5 Dolby vision i daljinski toblerone.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Mecool podrška firmware traje kratko i pitanje je koliko će da radi sve to što nudi a ima samo google cast . YouTube 4k moze da se instalira na svakum s905x2. Ništa nisu bolji ni iz Beelinka ali su bolji. GT king pa onda GT mini a ne GT1 ultimate. GT mini je trenutno najbolji odnos pare- kvalitet i brži je od GT1 ultimate i bolji. I ima gigabit ethernet Km9 pro ne.
A ako je reč o ATV onda bi uzeo eon box naročito ako imate eon tv app.

Koja je razlika izmedju GT1 mini i GT mini-A i koji je bolji?

Koliko je pametno uzeti amazon fire stick za kodi? Ako ima negde tema, ja je nisam našao pretragom.

Ja imam Amazon FireTV Stick ali koristim Plex na njemu, Kodi nisam probao.

Vrh Dno