Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Pozdrav ljudi.Juce sam uzeo svoj prvi Huawei,P 30.
E sad zanima me da li za slikanje koristite AI, da li slikate u rezoluciji od 40mp ili 10mp ili eventualno koristite neku G-Cam?
Hocu da znam koji je najbolji nacin za pravljenje slika.
Kao što kaže @venom2,, Gcam ne radi na Kirinu, koristi stock kameru, a alternativa koja nije loša je Open Camera. Što se tiče AI moda i rezolucije, sve zavisi od situacije, a Pro mod ti pruža najviše mogućnosti da sam podesiš kako ti najviše odgovara. Najbolje je da probaš, pa da na osnovu toga odlučiš.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Da li je moguće uraditi backup celokupnog telefona, poslati ga na servis pa odraditi restore podataka?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Huawei backup bekapuje skoro sve.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Salesb@ dan 40mpx za prirodu, 10mpx arhitektura, kako krece dan da slabi 10mpx, za macro koristi wide kameru. Ai nikad i nikako.

Pozdrav ljudi.Juce sam uzeo svoj prvi Huawei,P 30.
E sad zanima me da li za slikanje koristite AI, da li slikate u rezoluciji od 40mp ili 10mp ili eventualno koristite neku G-Cam?
Hocu da znam koji je najbolji nacin za pravljenje slika.
Prvo update telefona na poslednju verziju jer su kamere dosta upeglane, drugo, ja bih izbegao Ai jer je to obično napucavanje boja, eventualno za oblake nije loše, treće...bolje da slikaš u 10mpx ako nisi neki crop manijak pa da moraš da izvlačiš detalje iz 40mpx. Za noćne slike samo 10mpx i ne treba ti night mod. Za tele kameru u noćnim uslovima, probaj opciju hdr, bićeš prijatno iznenađen :)

P30 Pro

Najbolja zaštita za ekran p30 pro?

Malo gnjavi ovo na obicnom p30.Okines fotku i on vrti nekoliko sekundi izostravanje fotografije.Jel to jos kod nekog il sam nesto poremetio u kamera app?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Prebacicu se izgleda na ovaj iz potpisa.

Najbolja zaštita za ekran p30 pro?

Ja planiram da odradim onu šatro foliju...radio je Peca recenziju na YT. Potrži tamo na Bench YT kanalu.

Ja planiram to da stavim. Namerno nisam radio pre nego što uzeh futrole. Imao sam problem sa A70 (kad mi je stigla Spigen futrola, staklo je bilo pod pritiskom da su se stvarali mehurovi). Pričao sam sa ljudima koki rade tu zaštitu i rekoše mi da se sve da prilagoditi, ali da je zato bolje da prvo uzmem futrole i onda dođem da mi rade zaštitu za ekran.

Zato sto nema memoriju na senzoru za slow motion nego ga softverski pravi.

Sent from my SM-A805F using Tapatalk

Jel primetio neko da mu Always On trosi bateriju vise nego sto bi mozda bilo ocekivano? Meni se nesto cini da mi baterija traje duze kad je ugasen AOD.

Sent from my Huawei P30

Pa to je logicno,1% uzme sigurno na sat vremena.

Sent from my SM-A805F using Tapatalk

Idemo dalje
7d709e03682f21cf19c0001b9b823f8b.jpg

P30 Pro

Malo gnjavi ovo na obicnom p30.Okines fotku i on vrti nekoliko sekundi izostravanje fotografije.Jel to jos kod nekog il sam nesto poremetio u kamera app?

Što je bitno šta piše ako ne smeta u radu? Možeš da slikaš bez prestanka i ne moraš da čekaš da se to završi, niti moraš da držiš telefon mirno kao što piše. Jednostavno to se dešava jer telefon za jedan "škljoc" napravi 3-5 fotografija koje procesuira u hdr i uglavnom se to dešava kad imaš veliki kontrast u kadru, u ostalim slučajevima nema toga.

P30 Pro

Malo iritantno sto mora da pise.I neznam kako je na p30 pro sto imas ti ali na obicnom ako okines fotku dok on ne izvrti to,slika obicno bude mrljava.Evo testiram ovog malisana tri dana,p30 gubi bitku.Bolja mu je samo baterija,tako da sam u velikoj dilemi.

Da tako je i kod mene na obicnom p30. Malo iritita al opet mlze da se zivi, mozda isprave sa azuriranjem na android 10

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Malo iritantno sto mora da pise.I neznam kako je na p30 pro sto imas ti ali na obicnom ako okines fotku dok on ne izvrti to,slika obicno bude mrljava.Evo testiram ovog malisana tri dana,p30 gubi bitku.Bolja mu je samo baterija,tako da sam u velikoj dilemi.

Onda se izvinjavam, na p30pro nema potrebe da se čeka, niti se slika razmrljavi, evo sad sam probao 10x i samo mi je jednom pisalo to obaveštenje, međutim sve je ok, slika čista i hdr-ovana

P30 Pro

Ma opusteno,nema potrebe za izvinjenjima,tu smo da razmenimo misljenja.

Cek tu 10ku sto si dobio jel to preko Beta ili imas aparat koji imamo svi?Da znam da li da se nadam:D

Evo ja na običnom P30 ne moram da čekam da izvrti i slike nisu mrljave. Zašto bi bilo razlike u odnosu na Pro verziju kada im je hardver identičan?!

Kod mene na p30 ima ali fotke nisu na 40mp zbog zuma

Od scene zavisi dal ce vrteti ili ne, i ne vrti par sec nego 1 sec i gotovo. To se ne desava uvek vec ponekad. Slike su svakako bolje na 40mpx i velika je steta sto to niko ne recenzuje. U isto vreme sam koristio gcam i p30 na 40mpx gcam je losiji od p30. Niko to ne koristi, a i ne zna da iskoristi a to je najveca prednost ovih telefona.

Kad koristiš 40mpx mod onda nema opcije za prebacivanje na druge kamere, što je totalno nepraktično, drugo, 40mpx je ok samo za dnevne fotografije, noćne imaju veliki color noise i hromatske aberacije, a i veličina fajla je nepotrebno velika. 10mpx je sasvim ok za sve što mi treba u životu :)

P30 Pro

Na 40 mpx nisam probao ali wide kamera skoro uvek izostrava par sekundi, sto je u redu ali kad eto treba brza fotka ispadne bas mutno sto nije ok jer senzor je vec uhvatio sve potrebno za sliku a ceka se procesor da odradi izostravanje bla bla. E sad nije mi jasno zasto se slika zamuti jer tako nema nikakvog smisla.

Ja od skoro imam p30 lite... Ne bih da sad dajem neku recenziju jer ne bih imao sa cim da ga uporedim osim sa mojim prethodnim telefonom (meizu m2note)... Nisam neko kome trebaju high end telefoni iako mogu da priustim sebi bilo koji od top modela... Koristim telefon dok god mi ispunjava potrebe - kao sto rekoh do skoro sam koristio m2 note...

Pitaj slobodno sta ti treba, ali kao sto rekoh ne mogu da ga poredim sa drugim modelima jer nisam mnogo telefona promenio...

Sto se tice notifikacione led lampice, ima je, ali nije nesto mnogo vidljiva... Evo sad gledam u mraku, telefon na stolu ispred mene i jedva je vidim, ali bas jedva... kada gledas telefon direktno odozgo malo bolje se vidi... Tako da nije upotrebljiva kao na starijim telefonima gde je notifikaciona led svitkala skoro kao blic :) Ovu lampicu do sad koristim tako sto uzmem tel u ruke i da ne bih otkljucavao, pogledam da li svetli lampica... Ne znam da li postoji opcija da se pojaca taj led, nisam googlao...
Pa i ja tako, evo vec vise od 3 godine nosim Sony z5, menjao bateriju jednom, radio je super ali sad vec zapinje i koci.

Ne igram igrice na telefonu, sve ostalo da. Kanim se vec 2 godine da kupim novi tel od 200-300e, svakom mi nesto fali(a kod svih mi smeta zaobljeno staklo i sto su sve veci i veci). Za malo uzeh p20 lite prosle godine, uzeo drug, probao sam ga i zavrsava mi posao. Kapiram ovaj novi je jos bolji, valjda nije prevelik

Sent from my E6653 using Tapatalk

Na p30 sam probao da slikam jednom u 40 mpx i nisam bio zadovoljan, jer su detalji pomalo mutni kad se zumira, a i nema potrebe za tolikim fajlom. Sto se tice one poruke kad se okine fotka za izostravanje, ne javlja se uvek.

40mpx se koristi samo u idealnim uslovima i gde hdr nije potreban,tu se izvlace dosta bolji detalji na zoom.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Vrh Dno