Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Pa sad je cena za TV 1200din, a zajedno sa fiksnim skoro 1800 din.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Zanemarljiv je packet loss ne opterecuj se... :)

Da li je neko sa Ceraka (jos bolje ako je iz Jablanicke ulice) uzeo paket sa optickim internetom? Raskinuo sam ugovor sa SBB pa me interesuje kakva su iskustva sa mts, tv isto? Ima li neko kontakt od mts radnika sa terena, to moze i na pp, oni daju malo bolje akcije za box 3 ili 4 koji bih uzeo. Hvala

Da li je neko sa Ceraka (jos bolje ako je iz Jablanicke ulice) uzeo paket sa optickim internetom? Raskinuo sam ugovor sa SBB pa me interesuje kakva su iskustva sa mts, tv isto? Ima li neko kontakt od mts radnika sa terena, to moze i na pp, oni daju malo bolje akcije za box 3 ili 4 koji bih uzeo. Hvala
Ja sam isto na Ceraku uzeo. Imaš na PM sve što ti treba.

Sent from Note9

Samo otidjes u poslovnicu sa ugovorom gde pise da si raskinuo ugovor sa sbb i ako uzmes box4 paket racunaj da dobijas od minimalnih 8 gratis meseci a ko zna mozda i vise, sve zavisi kako se dogovoris sa njima. To ti je info iz prve ruke.

Poslednja izmena:
Hvala ljudi na brzim odgovorima.

Da, bas je zanemarljivo, ali bih voleo da cujem realne i racionalne argumente zasto nije, sem sto si izracunao da je 4% i kakvog to ima uticaja na njegovo koriscenje interneta? :)

Radio sam danas tri puta Ping po N=1500 i rezultat je dva puta 0% i u trecem je bio 1 loss od 1500.
Danas cu jos da testiram. Za sada ne primecujem probleme u realnom radu.

Sa 4% packet loss na igranju bi se videla razlika?

Pa neces ni primetiti, ping test nije za testiranje kvaliteta vec rutabilnosti i kao takav saobracaj ima nizak prioritet a najcesce je prvi paket izgubljen, sto kada se pretvori u procente kod malog broja paketa ispadne nekoliko procenata... :)

Da li neko zna da li će moći na optici da se uzme samo TV ili samo net bez fiksne telefonije?
Gledam juče emisiju fokus gde je gost bio direktor Telekoma za internet. Kaže da je fiksni prošlost i da se slabo koristi. Pa što nam ga onda uvaljujete kao obaveznu uslugu!

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Pa reci ce ti ne moras fix ali ces da placas odrzavanje. Pa sta ti se onda isplati da placas i imas taj fixni ili da placas i nemas ga?
Kako zamisljas da se odreknu najlakse zarade?

Jutros me zove neka preljubazna dama iz MTS-a. Kaže da zna da sam ja tražio brzinu 100. Pošto imam promotivni period 2 meseca paket 200, ona neće ništa da dira. Pa kad mi obore na 50, da zovem sam. Lepo od njih što su me sami obavestili a ja ih nisam pitao.

Jel moze neko da mi otprilike skicira kako se razvlace kablovi za optiku?
Ako sam dobro shvatio trebalo bi da sve to izgleda ovako
Screenshot_12.png

Ne tako, ide opticki kabl, kutija, ruter i u ruter ti ide i telefon i internet i tv.

Aha,ok. A opticki je kao najlon za pecanje i koliko vidim po slikama u postovima na proslim stranicama moze da se savija(na nekim mestima je savijen pod 90 stepeni) ili gresim?

Ne, nikada za 8 meseci.
Tebi nesto nije bas ok na optici

Ne znam da li je neko koristio fiksni danas.
Zapravo, zbog godišnjih odmora, ja sam plaćao račune i vidim da na fiksnom imamo baš dosta minuta i prekoracenje nešto sitno dinara. A svi imamo neogranicene mobilne pakete.

Danas me zvala naša savetnica ili šta je već. Kaže, biznis paket koji smo uzeli još uvek nije u sistemu, pa imaju problem, ali biće danas rešeno i zvaće me u ponedeljak ujutru da vidimo da li je sređena brzina, statička IP adresa i srednja dva porta. A kada to rešimo, da vidimo "za to ostalo", pod ostalo je mislila na bridge mod, pošto smo kulturno razgovarali, pa sam je pitao da li zna šta je to, jer je ona iz prodaje. Odgovorila je "dobro ste shvatili, ja sam ipak samo iz prodaje, ali kolege će rešiti... ".
Ljubazna devojka, nadam se da je stvarno podnela zahtev za tačno to što je potrebno. Kada rešimo to oko neta, videću kako radi fiksni.

Kao i svaki dan nikakvih problema tako ni danas, kaze zena posto ja ne koristim isti a ona ponekad prica sa njenom babom 90+ god pa nema mobilni tako da sve to mora da bude tip top, a kod tebe definitivno nije.

Ne znam da li je neko koristio fiksni danas.
Zapravo, zbog godišnjih odmora, ja sam plaćao račune i vidim da na fiksnom imamo baš dosta minuta i prekoracenje nešto sitno dinara. A svi imamo neogranicene mobilne pakete.

Danas me zvala naša savetnica ili šta je već. Kaže, biznis paket koji smo uzeli još uvek nije u sistemu, pa imaju problem, ali biće danas rešeno i zvaće me u ponedeljak ujutru da vidimo da li je sređena brzina, statička IP adresa i srednja dva porta. A kada to rešimo, da vidimo "za to ostalo", pod ostalo je mislila na bridge mod, pošto smo kulturno razgovarali, pa sam je pitao da li zna šta je to, jer je ona iz prodaje. Odgovorila je "dobro ste shvatili, ja sam ipak samo iz prodaje, ali kolege će rešiti... ".
Ljubazna devojka, nadam se da je stvarno podnela zahtev za tačno to što je potrebno. Kada rešimo to oko neta, videću kako radi fiksni.

Znači nismo jedini sa ovim problemom :)

Uzeli smo isti paket (fiberbiz s) i identična situacija: nije statička IP adresa, ruter nije u bridge mode i brzina nije bila 100/20 Mbps, ali brzinu su rešili posle par dana.
U međuvremenu dok čekam na bridge mode namestio sam DMZ na njihovom ruteru da pokazuje na IP mog rutera kako ne bih morao podešavati port forwarding i tamo. Nadam se da će uskoro rešiti.

Jel se zna kad ce po Vracaru moci optika da se uzme? Provukli su instalacije u zgrade ima vec 2,3 meseca, nisam se raspitivao pa reko ako zna neko

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene su po zgradama uradili pre 2-3 meseca, onda su radili ulice i cim je to bilo gotovo posle 15 dana je bilo u sistemu.
Naravno, nisu reklamirali po zgradama vec ih sam zoves.

Znači nismo jedini sa ovim problemom :)

.. . Nadam se da će uskoro rešiti.

S obzirom da config fajl ruter vuče sa servera, prosto mi je neverovatno da to ne mogu da reše tj. da se toliko čeka. Nikakva custom podešavanja nema, samo tipski paketi.

Da li se placa uvodjenje optike? I kakvi ruteri se dobijaju za nove korisnike?

Daju dva modela, oba su giganitna, model sa oznakom H je 2.4, a model sa oznakom q2 je 5ghz. Nisam siguran da možeš da biraš koji ćeš ruter.

Nazad
Vrh Dno