Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To si sam izveo kao zaključak, ne znam zašto.
Ja sam govorio o ovima što kao botovi klimaju ko konji na prazna jasla na sve što čuju na televizijama, a da pojma nemaju o čemu se radi.

Ovo je tipican manir ponasanja SBB-a. Sto pre razvuci kablove bilo kako... I kod mene su razvlacili sa zgrade do zgrade ali imamo ugovor sa njima za struju. A sto se tice N1, daj boze da je to takva televizija da je vredi napadati preko SBB-a. N1 je potpuno promasen projekat narocito otkad ne moze da se gleda preko sajta zbog alavosti United Medije. Od emisija imaju samo Jutarnji program i Vesti u 7, izmedju mogu slobodno i da iskljuce signal. Predvidjam da ce ga u doglednoj buducnosti sama United Media ugasiti i prebaciti sve sto valja na Novu S.

SBB je tako seljački uradio Novi Beograd pre 3 godine (h. Jugoslavija). Kod mene u ulaz su upali na divlje i postavili podstanicu u podrumu, pa tek kad su stanari počeli da im seku kablove pristali da nešto plaćaju mesečno.

Kada se govori o N1 obicno se misli na nezavisno i strazivacko novinarstvo i u tome trenutno nemaju konkurenciju. Ali, koliku gledanost imaju emisije tipa: tri tacke, scena, impuls ili bosanski Presing, u Srbiji? Zato mislim da je promasen kocept, ideja je bila napraviti nesto kao davno Jutel. Nervira me kada se zbog bahatosti SBB-a odmah poteze prica o napadu na N1. Realno, SBB vadi jedino Sport Klub.

Ako ćemo pošteno... SBB je najveća divlja gradnja u Evropi.

Koliko nas ima glupih i tupavih, a koliko velikih mislilaca i mozgova, nema s tim nikakve veze. A i odgovor na pitanje: "A zašto baš sada" - koje se može postaviti u bilo kom trenutku, je suštinski nebitan.

Izgleda da Acinih botova ima i ovde, ne vidim drugi razlog ovako strastvene anti-SBB propagande.
Sve i da su najcrnja firma u ovoj truloj državi, sistem napada je toliko plitak i providan, da to samo govori o nameri onih koji to sprovode - skloniti jedinu TV koja prikazuje ono čega nema ni na jednoj drugoj.
Mogu da razumem da se nekome to ne sviđa, ali proglasite onda totalitarizam, pa da svi mislimo isto.

Samo ignore donekle popravlja stvar, na ovom posrnulom forumu

Nije posrnuo forum,vec moral u ljudima. Inace ja sam korisnik SBB- od pocetka njegovog rada i veoma sam zadovoljan s njihovim radom. Naravno bilo je momenata kad nije radio Internet, ali to je bilo jako retko i brzo je sve bilo popravljeno.

Cak i da SBB nije dobar (a prezadovoljan sam), opet bih bio na njihovoj strani jer je to jedina firma koja sprecava totalni monopol u ovoj drzavi.
Posle svinjarije sa kupovinom O2 i Prve od nasih para, nije mi jasno kako iko moze biti na strani MTS-a (osim ako nije clan stranke, naravno).

Velika je sreća što mi je odavno SBB u zgradi i što sam na SBB-u a ne na trulom mts-u koji sam davno odjavio jer nema šanse da radi normalno pola sata, a koji sigurno ovde mnogi hvale. E vi što pljujete SBB, isti ste svi na istom pošto nema boljeg.
A jel iko proverava kako mts provlaci kablove? Da li pita kad ulazi u zgradu ili radi po svojoj volji? Jel pitao za struju kad su postavljali orman za VDSL?
A te slike što se prikazuju da SBB postavlja kablove tako, pa pogledajte malo bolje kako se postavljaju kablovi od strane mts-a, pogledajte trotoare koji su izrovareni zbog postavljanja kablova.
Dokaz da je SBB bolji pokazuje i broj korisnika koji koriste njihovu uslugu. Procenat interneta je veći kod mts-a zato što je većina po selima koji nemaju alternativu nego imaju samo nekih jadnih 10/1 (u najboljem slučaju).
A N1 vam je televizija koja pokazuje pravu stranu ove države, ali vi slušajte puste priče koje čujete na RTS-u, Studiu B itd...

Ja sam korisnik SBB-a već dugi niz godina i nikad nisam imao problema, oduševljen sam njihovim internetom, a posebno televizijom koja ne može da se poredi po kvalitetu sa mts televizijom. Nisam nikakav bot SBB-a, samo govorim realne stvari koje će neki ovde sigurno reći da su tačne. Pratim ovaj forum odavno i svestan sam koliko je vas botova, ali nećete ovde da lažete, bar ne u ovoj temi.

Otprilike je to i suština “brige sa zadrškom” gradskih činovnika za nas koji ih plaćamo.
Nije SBB med i mleko od kompanije, ali kakvi su ostali provajderi i gde živimo (plus što nemam skoro pa nijednu zamerku na internet), daleko od toga da sam nezadovoljan.
Imam MTS u zgradi, dobar deo komšija je prešao u poslednjih godinu dana kod njih iz SBB-a i svi kojima je internet glavna stvar mi se žale non-stop i kažu da sam ispao pametan što nisam i ja prešao. Ja im kažem da sam samo sačekao da čujem njih, pa da onda vidim da li da prelazim ili ne. Zadovoljni su penzosi koji gledaju pink i rts, pošto plaćaju manje, internet ih ne interesuje, a najzadovoljniji je ex-upravnik zgrade koji je mešetario oko ugovora i uzimao proviziju.

Poslednja izmena:
Ovde je uvek isto.....ne postoji kompanija koja posluje u ovoj drzavi a da je sve uradila po propisu... To nema veze ni sa ovom ni sa bilo kojom drugom vlascu, jednostavno je tako...I onda kada zasmetaju iz bilo kog razloga, da li je to politicki, ekonomski...kakav god, izvlaci se prljav ves...Izjave tipa "SBB je najveca divlja gradnja u evropi" dolaze od botova aktuelne vlasti....sutra ce biti neka druga vlast i neki drugi botovi....Mislim da je jednostavno nemoguce da i ovakvi forumi budu potpuno imuni na politicke uplive....zivimo tu gde zivimo...

Napisao sam, u dva prethodna posta, da je SBB divlja gradnja, da koriste tuđu infrastrukturu nelegalno, da kradu struju...

I kakve veze s mozgom ima sve ovo što vi pišete, osvrćući se na te činjenice?!?! Kakve veze ima to što ste vi zadovoljni njihovim internetom?!?! Sa izborom TV kanala?!?! Ja TV ne gledam skoro 30 godina i ni jednu jedinu reč o tome nisam napisao?!

Kakvim moždanim aktivnostima ste zaključili da je narod "glup", "tupav" itsl. na osnovu toga što je onaj Vesić pokazao SBB-ove kablove u toplovodu?!?!

SBB je u prvoj polovini 2000-ih, kada je došao u Beograd, pokupovao dotadašnjih 50 kablovskih provajdera. I sad vi stručnjaci objašnjavate šta su kartelizacija i konkurencija?!?!

Koji organ može neko koristiti za razmišljanje i zaključiti da sam ja "Acin bot" zato što mi SBB krade struju i što ja o tome javno pišem?!?!

O kakvom se ovde "totalitarizmu u kome svi mislimo isto" i "napadima" radi?!?! Ja pišem o SBB-u na temi o SBB-u i ni jednom rečju do sada se nisam bavio time da li je neki član foruma "bot", "navijač" itd...?!?!

Forumi posrću kada se, između ostalog, članovi počnu baviti ličnošću drugih članova umesto onoga što su oni napisali, a što upravo vi radite!
Koncentrišite se malo na napisano, umesto što živite tuđe živote.

Dakle...

Da li je tačno da SBB gradi na divlje? Da li je tačno da koriste tuđu infrastrukturu nelegalno? Da li je tačno da kradu struju?

Ajde to da čujemo?

Ako znate za primer neke veće divlje gradnje u Evropi od SBB-a koji je premrežio po krovovima i drveću pola Balkana, vi slobodno napišite? Ja ostavljam mogućnost i da grešim.
Nemojte se ustručavati? Ajde to da čujemo, namesto što se bavite time ko je "bot"?

Ne gresis. Evo kod mene u Zemunu kablovi idu sa jedne na drugu zgradu pa opet sa tih zgrada 11 spratova nize do kuca na sve strane itd... kao favela. Iskreno nemam pojma ko je to dozvolio i da li placaju nesto ili ne, ali izgleda i vise nego jadno. Mada ima dosta nasledjeno i od Ikoma, a ovi su nastavili sa istom praksom.

Smatram da nema mesta politici ovde te prica ide u bzvz smeru.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Ovo je tipican manir ponasanja SBB-a. Sto pre razvuci kablove bilo kako... I kod mene su razvlacili sa zgrade do zgrade ali imamo ugovor sa njima za struju. A sto se tice N1, daj boze da je to takva televizija da je vredi napadati preko SBB-a. N1 je potpuno promasen projekat narocito otkad ne moze da se gleda preko sajta zbog alavosti United Medije. Od emisija imaju samo Jutarnji program i Vesti u 7, izmedju mogu slobodno i da iskljuce signal. Predvidjam da ce ga u doglednoj buducnosti sama United Media ugasiti i prebaciti sve sto valja na Novu S.

N1 stream radi regularno.

Ne radi nego prebacuje na sajt SBB-a. Možda što sam na mts mreži...

Poslednja izmena:
Otprilike je to i suština “brige sa zadrškom” gradskih činovnika za nas koji ih plaćamo.
Nije SBB med i mleko od kompanije, ali kakvi su ostali provajderi i gde živimo (plus što nemam skoro pa nijednu zamerku na internet), daleko od toga da sam nezadovoljan.
Imam MTS u zgradi, dobar deo komšija je prešao u poslednjih godinu dana kod njih iz SBB-a i svi kojima je internet glavna stvar mi se žale non-stop i kažu da sam ispao pametan što nisam i ja prešao. Ja im kažem da sam samo sačekao da čujem njih, pa da onda vidim da li da prelazim ili ne. Zadovoljni su penzosi koji gledaju pink i rts, pošto plaćaju manje, internet ih ne interesuje, a najzadovoljniji je ex-upravnik zgrade koji je mešetario oko ugovora i uzimao proviziju.

Tvoja zgrada nije merilo za celu srbiju. U mojoj zgradi nema nikakvih problema sa mts-om pa po toj logici i ja mogu da kažem da je mts najbolji.

Evo ovako da probamo da definišemo neke stvari.
Počnimo od ličnog primera Čukarice, Stankom je devedestih razvlačio infrastrukturu za kablovsku, kasnije za internet.
Cenjeni IKOM je to samo nasledio, u mnogim delovima je sproveo KROV tu KROV tehnologiju.
Apsolutno nikoga nije bilo briga za to, spominjalo se i debatovalo na forumu poput ovog ili Elite Security, čisto usput i obično kada dođe do nekog problema.
Onda je došao Sbb kupio Ikom, opet nasledio infrastrukturu i interesantno je kako su oni odjedanput državni neprijatelj broj jedan zbog aljkavog sprovođenja infrastrukture koju je pride i istine radi u 50% nasledio od lokalnih malih operatera iz devedesetih i kasnijih godina.

Elem, glavni problem je očigledna laž vezana za divlje sprovođenje kablova kroz šahtove preduzeća koja su pod upravom grada. Što je iole pismenom i svesnom čoveku apsolutni nonsens i nemoguća misija. Jer se radi o 59 kilometara mreže, a ne o par ulica ili ulaza u zgradu.

Beskrupolozna kampanja u maniru sultana Erdogana i slične Azijske bratije kada žele da sprovedu despotizam na 100% teritorije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cak i da SBB nije dobar (a prezadovoljan sam), opet bih bio na njihovoj strani jer je to jedina firma koja sprecava totalni monopol u ovoj drzavi.
Posle svinjarije sa kupovinom O2 i Prve od nasih para, nije mi jasno kako iko moze biti na strani MTS-a (osim ako nije clan stranke, naravno).

Bravo na logičkom zaključivanju! Ko ne misli kao ja = bot.

Napisao sam, u dva prethodna posta, da je SBB divlja gradnja, da koriste tuđu infrastrukturu nelegalno, da kradu struju...

I kakve veze s mozgom ima sve ovo što vi pišete, osvrćući se na te činjenice?!?! Kakve veze ima to što ste vi zadovoljni njihovim internetom?!?! Sa izborom TV kanala?!?! Ja TV ne gledam skoro 30 godina i ni jednu jedinu reč o tome nisam napisao?!

Kakvim moždanim aktivnostima ste zaključili da je narod "glup", "tupav" itsl. na osnovu toga što je onaj Vesić pokazao SBB-ove kablove u toplovodu?!?!

SBB je u prvoj polovini 2000-ih, kada je došao u Beograd, pokupovao dotadašnjih 50 kablovskih provajdera. I sad vi stručnjaci objašnjavate šta su kartelizacija i konkurencija?!?!

Koji organ može neko koristiti za razmišljanje i zaključiti da sam ja "Acin bot" zato što mi SBB krade struju i što ja o tome javno pišem?!?!

O kakvom se ovde "totalitarizmu u kome svi mislimo isto" i "napadima" radi?!?! Ja pišem o SBB-u na temi o SBB-u i ni jednom rečju do sada se nisam bavio time da li je neki član foruma "bot", "navijač" itd...?!?!

Forumi posrću kada se, između ostalog, članovi počnu baviti ličnošću drugih članova umesto onoga što su oni napisali, a što upravo vi radite!
Koncentrišite se malo na napisano, umesto što živite tuđe živote.

Dakle...

Da li je tačno da SBB gradi na divlje? Da li je tačno da koriste tuđu infrastrukturu nelegalno? Da li je tačno da kradu struju?

Ajde to da čujemo?

Ako znate za primer neke veće divlje gradnje u Evropi od SBB-a koji je premrežio po krovovima i drveću pola Balkana, vi slobodno napišite? Ja ostavljam mogućnost i da grešim.
Nemojte se ustručavati? Ajde to da čujemo, namesto što se bavite time ko je "bot"?

Što se tiče koriŠtenja tuđe infrastrukture, odnosno infrastrukture Beoelektrana. Tačno je da SBB nema ugovor sa Beoelektranama, ali ima KDS Telefonija koju je 2003. kupio SBB. Kupovinom je SBB nasledio prava i obaveze.

@RingeRaja: Zato što može da ga gleda skoro svako svuda osim korisnika zlog Telekoma? Taj stream na zvaničnom sajtu možeš da gledaš iz Francuske za dž a u Srbiji ne može jer ne valja ti IP adresa?
Tj radi stream i sa Telekom IP-a ako znaš link do stranice sa web player-om jer su istu sakrili i namestili da redirectuje na SBB stranicu za kupovinu Eon usluge.

Od 4.5 godine kako plaćam i koristim D3i oko 4.2 (tj do beše aprila ove godine) nisam mogao na kompu da gledam kanale koji je sam platio i koje mogu da gledam na risiveru povezanom na TV.
Kad su konačno promenili da i dodatna usluga radi kako nalaze i zdrava logika naravno da su odlučili da će da ukidaju "staru platformu" ne bi li korisnici isti paket kanala umesto 1090 din plaćali 1499 din + takse & rente.

Zbog takvih poteza su oni banditi a država je banana država. Da se takvi anti-kompetetivni potezi tolerišu bez ikakvih kazni godinama.

Od 4.5 godine kako plaćam i koristim D3i oko 4.2 (tj do beše aprila ove godine) nisam mogao na kompu da gledam kanale koji je sam platio i koje mogu da gledam na risiveru povezanom na TV

Slican problem sam i ja imao sa njima. Zalio sam se Ratelu, oni se obratili SBBu, SBB im je odgovorio. Od Ratela sam dobio celu prepisku i odgovor, parafraziram, mi smo samo medijatori i ne mozemo SBBu da naredimo, vec vam savetujemo da ih tuzite. Naravno da ih nisam tuzio.

Uglavnom, nesto definitivno skripi u glavama ljudi, ovde kod nas. Jedni se vezuju za vlast, i branice je po svaku cenu, ma sta ta vlast da uradi. Ovi drugi se vezuju za SBB kao da je licno njihovo vlasnistvo pa ce napadati vlast po svaku cenu, usput izmisljajuci kojesta... He, covek pise - "Posle svinjarije sa kupovinom O2 i Prve od nasih para, nije mi jasno kako iko moze biti na strani MTS-a (osim ako nije clan stranke, naravno)." Ej...kao da igraju CZ i Partizan, a usput nema pojma o vlasnickoj strukturi pa pise od nasih para. Svasta.

Pa, možeš ti i odmah da vratiš opremu. Ja sam im sve vratio onog dana kada sam podneo zahtev za raskid, tada sam i platio to što treba za narednih mesec dana. Doduše, ja sam net imao kod mts-a pa mi je bilo svejedno. Oni će ti svakako isključiti signal tog poslednjeg dana.

Nisam znao da može odmah da se vrati oprema... Baš sam ih to pitao i rekli su mi da ne može i da moram da čekam 30 dana da bi vratio opremu...

Danas sam ponovo otisao do SBB poslovnice, ovog puta u bulevaru kod Tasmajdanskog parka, i ponovo dobio isto objasnjenje kao u poslovnici na Terazijama, da kad vratim opremu (u mom slucaju to je 27. ovog meseca) dobicu potvrdu da je oprema razduzena, a da cu racun za jul dobiti na kucnu adresu kao redovan racun, dakle pocetkom avgusta. Jos je gospodja rekla da ako nisam tu u to vreme nema problema ni da se oprema vrati koji dan kasnije... Ja cu ipak biti tacan.

E sad, sta ja da radim kad njih verovatno mrzi da na licu mesta obracunavaju koliki je to racun, pa prepustaju to centrali da uradi.

Kad sam mnogo godina ranije raskidao sa Orionom, bilo je: vratis opremu i na licu mesta platis sta si do tog dana duzan i gotovo.

Poslednja izmena:
Boga mi, ja sam u subotu podneo zahtev za preseljenje priključka i u dan su mi obračunali račun za jul.

Tako da mogu, nego im je princip takav.

@RingeRaja: Zato što može da ga gleda skoro svako svuda osim korisnika zlog Telekoma? Taj stream na zvaničnom sajtu možeš da gledaš iz Francuske za dž a u Srbiji ne može jer ne valja ti IP adresa?
Tj radi stream i sa Telekom IP-a ako znaš link do stranice sa web player-om jer su istu sakrili i namestili da redirectuje na SBB stranicu za kupovinu Eon usluge.

Od 4.5 godine kako plaćam i koristim D3i oko 4.2 (tj do beše aprila ove godine) nisam mogao na kompu da gledam kanale koji je sam platio i koje mogu da gledam na risiveru povezanom na TV.
Kad su konačno promenili da i dodatna usluga radi kako nalaze i zdrava logika naravno da su odlučili da će da ukidaju "staru platformu" ne bi li korisnici isti paket kanala umesto 1090 din plaćali 1499 din + takse & rente.

Zbog takvih poteza su oni banditi a država je banana država. Da se takvi anti-kompetetivni potezi tolerišu bez ikakvih kazni godinama.

Hvala na odgovoru, slažem se 100%.

Nije bitan SBB kao SBB, bitno je da postoji konkurencija na tržištu i da mi možemo da biramo.
A SBB je samo jedan od gomile operatera koji je u proteklih 20-ak godina pokupovao skoro sve ostale operatere. Da je neko drugi umesto SBB-a pokupovao sve ostale, onda bi taj drugi bio konkurencija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno