Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta je bilo ovo danas sa cenom ja pojma nemam. Poblesaveli bot? Manipulacija nije sigurno, bilo bi vrlo glupo.

Nije bot, vec kitovi kupuju [emoji3]
A manipulacija nije kad cena ide gore, vec samo kad se prodaje? ma daj....

Nemoj da se lazemo, svako od nas bi radio isto po 100 puta da imamo toliko btca i keša

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kad ide dole onda bi bila tacna njegova prognoza, damp, ponor. Kad ide gore onda nema sta drugo nego poblesaveli bot. To je ta logika :d
Da mi nije toliko smesno bilo bi zalosno :D :D :D

Tapatalk from Poco loco

Neki ne mogu da prihvate da je kripto živ organizam, dinamičan, i mora stalno da bude u pokretu. Neki pojedinci i sistemi neprestano vrše radnje koje pomeraju kurs, a trenutni cilj je na gore. Od njih su mi smorniji samo oni koji su na 3k predvidjali kraj kripto, i podsmevali se na portalima u komentarima. Evo , vidimo da nije bilo baš tako. Igra još traje.

sad o5 do 8200-8400, pa malo dole, pa o5 gore...

halving je svakim danom sve blizi, veca je potraznja od ponude jer majneri slabije prodaju i eto.... idemo polako na gore, svakom nedeljom/mesecom od pocetka godine.

Cela filozofija... i ko to nije skapirao, treba da se zapita gde je sledeca stanica za uskakanje u voz

Poslednja izmena:
Mineri pojedinacno sve manje kopaju. Za sada je zarada sjajna jer cena skace ali diff skace velikom brzinom. Do polovljenja ce skociti jos minimum 25%, samo polovljenje ce i to prepoloviti... Racunajte da iskopano pada na trecinu efektivno, zarada na jos manje od cetvrtine kad se odbije struja. L5 i A6+ asic mineri samo prste.
Nece vise niko da prodaje LTC jeftino. Gurace se cena jos dosta, nema nikakve sumnje. Sto vise racunam dolazim do zakljucka da je onih zacrtanih 250$ vise nego realno.

Tapatalk from Poco loco

Novi sjajan dokumentarac o Bitcoinu.Obavezno pogledajte

10 Million Dollar Bitcoin End Game

Moze cak da bude i novi ATH, jer gazi vrlo stabilno, 0.04 nije nemoguce kao nekad, secas se Saj, a mislim da ce i BTC ispratiti 10k jer ce sad LTC njega pogurati, a ima jos dosta vremena do polovljenja. jedino sto ne znamoje dali ce cena posle polovljenja dole, po meni mislim da nikad vise nece moci da se kupi LTC za 30-40$ , suvise bi bilo predvidljivo i monotono, tj manipulantski.

Poslednja izmena:
Ceo BTC je jedna velika manipulacija, što pre to prihvatite, lakše ćete plivati u istom...

SM-N960F

BTC nije manipulacija
Sto se tice spekulanta i spekulacija na kripto trzistu to nije nista novo,oni su dio svakog slobodnog trzista i svake berze

Poslednja izmena:
Glavna mi je dilema sad da li da uletim sa jos 40% kapitala u ltc...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

To si trebao pre bar mesec dana da uradis

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Moze cak da bude i novi ATH, jer gazi vrlo stabilno, 0.04 nije nemoguce kao nekad, secas se Saj, a mislim da ce i BTC ispratiti 10k jer ce sad LTC njega pogurati, a ima jos dosta vremena do polovljenja. jedino sto ne znamoje dali ce cena posle polovljenja dole, po meni mislim da nikad vise nece moci da se kupi LTC za 30-40$ , suvise bi bilo predvidljivo i monotono, tj manipulantski.
Nije nemoguce uopste. Poslednji a6+ po ovoj ceni kopa oko 10$ dnevno i kad se odbije struja ostaje grubo oko 7.5$. posle polovljenja i korekcije diff-a za 25% zarada ce pasti ispod 2$ sto je besmisleno jer sam uredjaj kosta 3000$. Cena mora gore, nema druge. Obzirom koliko diff skace pocinjem da sumnjam da cena i nece padati posle. Ustvari, jako zavisi od toga koliko ce skociti, koji peak dohvati.
Nije ATH uopste nemoguc ali cini mi se da je previse.

Tapatalk from Poco loco

Otom potom. Ima jos dosta do polovljenja, ima vremena da skace pa videcemo dokle ce. Za sada izgleda sjajno.

Tapatalk from Poco loco

Ono sto novajlije ne vide to je ta stabilnost bez obzira na oscilacije BTCa sto odavno nisam video. I cini mi se da je vrlo lako probio 120 iako je izgledalo da ce biti vise muke

Poslednja izmena:
Meni je bilo toliko providno da sam najavio :d
Uskoro ce napasti i 140-150. Tu ce biti malo otpora ali probice i to na kraju. LTC ide gore nezavisno od BTC-a. Jedini je novcic kome je diff na ATH i konstantno raste, svi ostali su pali posle pumpa. Ako BTC nece da pogura cenu LTC ide sam, to sam vec pricao. Odavno nijedan novcic nije bolje izgledao od LTC-a sada.

Tapatalk from Poco loco

Neka matematika je uvek bila da se miner otplati za godinu dana, ako je prinos ovakav, onda prosto cena mora da skace. Bitan je i tajming kada ce probiti 200 ako ga probije do kraja meseca onda nam mozda eto novog ATH

Poslednja izmena:
Ne verujem. Ako sve bude ok na kraju meseca smo negde na 180$. 200$ nece ici bas tako lako, to ocekujem u julu. Kad probije 200 onda cemo lako. Cena i ubrzava uvek pri kraju tako da moze biti zanimljivo.
Ako bi A6+ koji je najefikasniji trenutno trebao da se otplati za godinu dana cena mora 3x gore u odnosu na ovo i opet je pitanje kolika ce zarada biti kasnije jer diff ne prestaje da raste. Tako da bas nista nije nemoguce.
Ako u roku od 7 dana napadnemo 150 ili bar priblizimo toj cifri onda stvarno ima lufta za ATH. Posle je samo pitanje koliko ce se vremena izgubiti na probijanju 200$ ali posle toga mislim da nema prepreka.

Tapatalk from Poco loco

Nadam se da si u pravu za sve Saj. Jedino sto moze da ukaki rast je potop btc-a i svega......
Valjda nece

Nije nemoguce uopste. Poslednji a6+ po ovoj ceni kopa oko 10$ dnevno i kad se odbije struja ostaje grubo oko 7.5$. posle polovljenja i korekcije diff-a za 25% zarada ce pasti ispod 2$ sto je besmisleno jer sam uredjaj kosta 3000$. Cena mora gore, nema druge. Obzirom koliko diff skace pocinjem da sumnjam da cena i nece padati posle. Ustvari, jako zavisi od toga koliko ce skociti, koji peak dohvati.
Nije ATH uopste nemoguc ali cini mi se da je previse.

Tapatalk from Poco loco
Po ovoj logici je i cena eth trebala da skoci kad je diff otisao u nebo ali nije..... Veliki broj ce ugasiti masine pa ce tezina pasti, a oni sa jeftinijom strujom ce nastaviti da kopaju.

Ja sam usao sa 30% kapitala na ceni od 77$, moja dilema je bila dali sa narednih 40% udjem na 128$...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

To se slazem. BTC trenutno vise smrdi nego sto mirise i sve vise mi se cini da se BTC drzi za LTC noktima. BTC nema snage za bilo kakav ozbiljniji skok ali super se i drzi. Za sada sve sto nam treba je da BTC ostane tu gde je i da slobodno ostane da smrdi do daljeg. Ne vidim neki ozbiljan razlog da BTC pada ako vec nije do sada. Eventualno mozda skupi nesto snage da se odrzava preko 8K ili pak i da napadne 9K ali ne mora ni to. LTC ima svoj run i to je trenutno jedino bitno a verujem da BTC do polovljenja nece ici dole. Isti ljudi kupuju i prodaju, vedre i oblace, tako da ne ocekujem nikakve sabotaze cene.

Tapatalk from Poco loco

pre nego sto se neki zalete na permabull izjave permabullova koji su cekali (i pukom srecom docekali) da izadju sa krvavih 48$ na koliko su kupili ltc pri prvom ozbiljnom fomo, i od toga sad postaju mega strucnjaci a u medjuvremenu za one koji su malo duze na ovom forumu imaju reputaciju koja je vec zaboravljena a prilicno je siva da ne kazem negativna, NE ZALECITE SE! Osim ako ce vam licno ti isti isplatiti minus kad ga napravite. Ltc je vec napravio poprilican skok i mogao bih sa sigurnoscu od 70% reci da ce polovljenje docekati sa cenom mnogo manjom nego sto se ocekuje, recimo ispod 99$ sto je i tad odlican uspeh u odnosu na najnizu cenu koju smo imali u poslednjih 6 meseci. Posto volim da baratam procentima, 20% je da ce ltc biti preko 100$ a 10% da cemo izaci preko 200$. Drugo, peak cene nikad se ne postize u danima ili neposredno pred polovljenje vec ranije, nedelju-dve pa cak i mesec dva ranije. Moje licne procene od oktobra a pre toga sam pauzirao nekih 7-8 meseci sa trgovinom, napravile su i meni i ljudima sa privatnih kanala dovoljno para da ne pomislite da ovo pisem iz drugih razloga. Trziste je visoko volatilno i kao nikad do sad podlozno manipulacijama. BTC pravi “organski” rast i pad po 5-10% u roku 30min, kako da ne. Jedini koji ce ovde zaraditi su kitovi i par sretnika koji su usli i izasli na vreme. Manite me procena “trza” “osecam” “nema da omane”. Ljudi su na savete vas par ozbiljne pare izgubili i zaduzili ste i sad verovatno ne smeju to da napisu sto zbog gorcine ali i osecanja krivice jer naravno niko im nije kriv osim njih samih. Par ozbiljnih ljudi ste oterali glupavim komentarima i vasim pausalnim analizama. Svako ko trguje mora da dobija i gubi da bi bio bolji u tome sto radi a procene vaze nekad pr sati nekad danima i nedeljama. Smanjite dozivljaj, prestanite da lozite ljude bez upozorenja na rizik. Da li cemo videti Ltc na 200$+ , da ali ko zna kad, mozda za 3 dana a mozda i za 2 godine, slicno za Btc , verujem da cemo pre videti 6.5k nego 10k, da li cemo preko 10k, da ali ko zna kad. Bull jeste ali moze da se sa jednom dnevnom i nedeljnom svecom okrene trend i zaglavimo jos par meseci ili duze u limbu. Pouka za sve, pamet u glavu!

Hvala na upozorenju MarkoNS. Kad je lova u pitanju svako donosi odluku sam za sebe, i ne vjerujem da ce neko nekog smatrati odgovornim za eventulni gubitak, kao sto nece ne castite kad dobiju

Ne, BTC svakako nema snage za 10K. Trenutno ne moze ni na 8K+ da se odrzava. Jedina stvar koja je pozitivna je to sto je do sada vec trebao pasti koliko je kilav a to se nije desilo.
S druge strane LTC izgleda odlicno. Ne, 99$ ne igra nikako. Ta cena sa ovim diff-om ne biva. Znam sta ces reci, gasice se stari asici ali nece se ugasiti pola mreze. To se mozda desi na samom polovljenju ako prvo blok ne bude mogao da se resi jako dugo pa ljudi prebace masine na nesto drugo sto je trenutno isplativije. Cim se resi blok vracace se. Cena mora iznad toga. Bitman puni hale sa L5, sigurno nece kopati za 1$ po uredjaju ;)
I ako BTC trzne dole LTC je najsigurnija investicija trenutno.

Zbog posta gore moram da se ogradim: Ja bar nikome nisam rekao da sada kupuje iako smatram da ce ici jos gore. Pisem ljudima koji su kupili na vreme. Ko kupuje sada, kupuje na sopstvenu odgovornost.

Sto se tice perioda posle polovljenja, pisacu u buducem periodu mogucu varijantu za LTC. Ocekujem da ce biti ozbiljan damp ali da ce cena morati da se oporavi tako da ima lufta da se obrne i tada nesto ali otom potom. Prvo da prezivimo polovljenje.

Tapatalk from Poco loco

Edit: ide LTC opet

Poslednja izmena:
Što se mene tiče, situacija je jasna kao retko kad kada je BTC u pitanju. Već sam vam pokazivao ovaj dijagram.

Koji god tim uspe da zabode touchdown i definitivno pretrči preko suparničke crte, on će uređivati pravac tržišta u narednim nedeljama, možda i ostatak leta. Većina tehničkih indikatora favorizuje medvede, ali su oni do sada promašili četiri šanse.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    34.1 KB · Pregleda: 196
Prvi odbitak na liniji otpora na 138$. Kada ga probijemo sledeci je na 148$. Nisam ocekivao da ce vec danas napasti to.

Tapatalk from Poco loco

Ako nastavi ovako ima lagano da presisa eth [emoji16]

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Što se mene tiče, situacija je jasna kao retko kad kada je BTC u pitanju. Već sam vam pokazivao ovaj dijagram.

Koji god tim uspe da zabode touchdown i definitivno pretrči preko suparničke crte, on će uređivati pravac tržišta u narednim nedeljama, možda i ostatak leta. Većina tehničkih indikatora favorizuje medvede, ali su oni do sada promašili četiri šanse.

[YOUTUBE][/YOUTUBE]

Nek uleti neki investitor/manipulativna skupina svežu lovu koje je i previše na ovom svetu, a sve je izglednije da će tako biti, oduvaće ti te grafikone kao jesenje lišće :smoke:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno