Šta je novo?

PlayStation - Diskusija o igrama

Fora je da nije za svakoga. Veći je od običnog, menja se raspored pečurkica, ima svoj softver gde je moguće menjati komandu određenog dugmeta. Takođe i ima 2 dodatna tastera, bolji kvalitet izrade, duže trajanje baterije itd...

Pročitajte reviewe ljudi koji koriste ovaj kontroler pa će stvari biti jasnije

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa dobro i jeste fora da nije svako dalabu da plati 200e za kontroler. To su ~2 xbox elite kontrolera, cisto sumnjam da je toliko bolji od istog. (ruku na srce jer mozda gresim, ali sumnjam da ce preziveti tu 1 godinu garancije i intenzivnog koriscenja, posebno ako je primarni za sve igre/platforme)
Nema ga u EU, tako da je ocigledno koje trziste ciljaju i gde se najvise loze na periferije, tj gde su spremni da kesiraju toliko za potrosne periferije.

Poslednja izmena:
OMG 200e dzojped. Da nisam procitao da kosta 200e , po izgledu bih rekao da je neki kinez za 30e :p
Ne znam sta da ima, da sam igra igru, pa ne moze da kosta 200e

Pa dobro i jeste fora da nije svako dalabu da plati 200e za kontroler. To su ~2 xbox elite kontrolera, cisto sumnjam da je toliko bolji od istog. (ruku na srce jer mozda gresim, ali sumnjam da ce preziveti tu 1 godinu garancije i intenzivnog koriscenja, posebno ako je primarni za sve igre/platforme)
Nema ga u EU, tako da je ocigledno koje trziste ciljaju i gde se najvise loze na periferije, tj gde su spremni da kesiraju toliko za potrosne periferije.

Nije u redu nazivati momka budalom samo zato sto je dao 200e za ovo, ocito da ima kesa i ocito da mu ovo pricinjava zadovoljstvo. Ne razumem zasto je validnije dati 1000+evra za telefon (sto vecina vas ovde na benchu radi) nego 200e za kontroler. Glupo je osudjivati ljude koji imaju drugacije fetishe od vas

Nije u redu nazivati momka budalom samo zato sto je dao 200e za ovo, ocito da ima kesa i ocito da mu ovo pricinjava zadovoljstvo. Ne razumem zasto je validnije dati 1000+evra za telefon (sto vecina vas ovde na benchu radi) nego 200e za kontroler. Glupo je osudjivati ljude koji imaju drugacije fetishe od vas

Ali je u redu da izjavi "fora je da nije za svakoga" - sto onda dalje vodi u zakljucak da je sa takvim stavom dosao zarad ciste patkometrije odnosno prozivanja drugih clanova, ne razumem...
Mogao je jednostavno rezonski da obrazlozi zasto kontroler "opravdava" cenu u odnosu na druge iz premium ponude, koje je verovatno testirao i dosao do takvog zakljucka... (btw. cena koja je jednaka XboxS konzoli+2 djostika+3 meseci game pass-a, pa ti nadji tu rezon ;) )

Poslednja izmena:
Realno čovek ništa pogrešno nije ni rekao i skroz stoji da ovaj gamepad nije za svakoga. Kao što nije za svakoga ni taj Xbox Elite koji se stalno pominje. Ali ne znači da su ljudi koji to kupuju budale ili "glupi Amerikanci" ako daju novac za to.

Valjda je jasno da su oba ta modela za ljude koji žele više od laganog igranja (naročito MP-a) i da sa ovakvim dodacima budu daleko bolji u mečevima. A to se itekako oseti kada naletiš na njih.

E sad što po meni ne bi trebalo da postoje ove varijante, kao ni podrška za tastaturu i miša na konzolama u igrama, je već druga priča.

Naravno da "nije za svakog", cak i da okace cenu od 250/300$ pronacice svoje kupce uz adekvatan marketing koji ce da tripuju elitizam, jer su tako u mogucnosti. (par vecih yt kanala i pro gaming igraca/timova koji ce aminovati, a ako krene da se raspada kao Elite ili Scuff kasnije, hbg trebala je i garancija uz to)

Ni taj Xbox elite ne opravdava cenu od 100-150e, znam jer ga koristim (u medjuvremenu imao i reklamaciju, tako da jedva cekam 2x i da mi vrate kes). MS je polako ali namerno poceo da zakida na kvalitetu standardnih periferija da bi napravili trziste za "premium" segment (trend koji ce verovatno drugi da isprate) - iz licnog iskustva tvrdim da stari X360 ima bolje pecurke i tastere od trenutnih XOS kontrolera. I pricam iz licnog iskustva jer sam ih testirao uporedo na par dana.
A ti iz premium segmenta rikavaju isto kao i obicni, tako da je to prvi i glavni razlog koji ne opravdava tu naduvanu cenu.

A tu demagogiju "nije za svakog" dobro je znamo sta je mislio time i nema potrebe za pravdanjem, ali nema ni potrebe da takav stav servira drugima na forumu.

Poslednja izmena:
Saglasan sam s Maretom.
Jedino za MP...malo kvalitet, malo samouverenja, pa malo placebo, i eto, postade ti mnogo bolji, i "opravdao" uloženo. E sad, da li je to "cheat"...
Ja MP samo volanom, a za "glupi" AI mi je i regularan kontroler i više nego dovoljan.
Milane, tebi svakako srećno bilo, i svako dobro.

I ja sam pre par godina dao za sonyjeve mdr hw700ds 9.1 sluške 350€ da bi ih koristio za ps4, par drugara ni dan danas ne mogu da ukapiraju da li sam normalan u vezi te kupovine. Ne radi se o merenju ničega sem uživanja u kvalitetnom ( vrhunskom ) audio doživljaju. Koga briga šta ko misli o tome. Svako kupuje sta želi za njegove pare.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Ali je u redu da izjavi "fora je da nije za svakoga" - sto onda dalje vodi u zakljucak da je sa takvim stavom dosao zarad ciste patkometrije odnosno prozivanja drugih clanova, ne razumem...
Mogao je jednostavno rezonski da obrazlozi zasto kontroler "opravdava" cenu u odnosu na druge iz premium ponude, koje je verovatno testirao i dosao do takvog zakljucka... (btw. cena koja je jednaka XboxS konzoli+2 djostika+3 meseci game pass-a, pa ti nadji tu rezon ;) )

Da, u redu je da kaze da nije za svakoga jer je to isto kao da je rekao da ovaj ili onaj parfem nije za svakoga. Ja pod time nisam razumeo da je hteo da se pronosi materijalnim stanje (ti ocito jesi iz ne znam kog razloga tacno) vec da jednostavno to ne predstavlja nista posebno ljudima koji nisu kao on.
Sto se tice dela gde kazes da je mogao "jednostavno rezonski da obrazlozi zasto kontroler "opravdava" cenu" apsolutno ne mislim da treba da obrazlaze da li uopste kontroler opravdava cenu, jer njegova kinta - njegov izbor. Ljudi kupuju kolekcionarske figure koje kostaju po par stotina evra, kako mislis da to "rezonski opravdava cenu"? Ne razumem zasto se ocekuje od drugih ljudi da imaju isti rezon i trose novac na isti nacin kao mi, ili da rade bilo sta sto mi radimo.

Ova rasprava koliko je neko nešto platio i zašto je dao "toliko" para za nešto, može da se vodi nažalost samo u siromašnoj Srbiji. Takva vrsta rasprave jednostavno ne postoji kod švajcaraca, norvežana...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

@fain2
Ne mozes da poredis sa sluskama koje ce trajati i 10+ godina (posebno ako se jednom ulozi u dobre) sa precenjenom gaming periferijom, koja je u poredjenju sa istim potrosna roba. To sto ih koristis preko kontrolera (uz neadekvatnu opremu za pun potencijal) je vec za neku drugu diskusiju.

I sam si rekao svoje utiske za Scuff onomad. Podelio sam svoje utiske za Elite koji sam uzeo (unutrasnji dizajn i falinke je 1:1 isti sa prvom serijom XOS kontrolera- toliko o kvalitetu; Scuff je na istoj modovanoj platformi baziran). Sigurno mogu da se nadju i utisci drugih clanova o (ne)kvalitetu Nacon i Razer produkta iz "gornjeg" segmenta, ako ne ovde ima na netu. Cinjenica je da ti produkti zbog QC problema koje imaju ne opravdavaju cenu iako se prodaju kao premium proizvodi - i kao takvi smatra da jesu za sisanje onih koji prate E-sports scenu.
Stvorilo se trziste za "premium" gaming periferije i OEM-ovi ce to maksimalno koristiti naduvavanjem cene, i da se ne lazemo kupovina istih nije nista do prestiza i zato nema potrebe za tim "nije to za svakog"...

Poslednja izmena:
Vidim da dosta ljudi se oseća prozvanim zbog moje konstatacije. Nisam pro igrač, niti me zanima pro gaming. Ne igram mp igre iz razloga jer igram igre koje imaju neku priču a i mrzi me da čekam da mi nađe meč na mp.

Kada sam rekao da nije za svakoga, nisam imao nameru da prozivam nekoga, jer da jesam učinio bih to bez ikakvog problema. Vidim da se par članova samo isprozivalo bez moje asistencije. Između ostalog, postoje ljudi koji su spremni da izdvoje više novca za neku stvar i postoje oni koji nisu spremni da izdvoje.

Da li kontroler treba da košta $200? Apsolutno ne. Ni jedan kontroler nije vredan $200, da se odmah razumemo. Ja sam ga jednostavno želeo i to je to, mogao je da košta i mnogo više i ishod bi bio potpuno isti. Verujem da ovde ima članova koji slično razmišljaju, ne mislim po pitanju kontrolera nego uopšte. Nekim ljudima je satisfakcija je da poseduju neke takve stvari. Meni lično je satisfakcija kada je sve na najvišem nivou.

Kada smo kod tehničkih specifikacija i poređenja u odnosu na DS4, stvari stoje ovako:

- kontroler je mnogo udobniji nego običan. Udoban je i običan ali kada držite ovaj, shvatićete razliku. Gumiran je i bolje leži u ruci, posebno ljudima koji imaju veće šake.

- poseduje 2 dodatna tastera, što je jako jako korisno.

- baterija duže traje.

- poseduje softver za finije podešavanje, npr za senzitivnost pečurkica, dubina L1 i R1 tastera itd.

- može se menjati raspired pečurkica i d pada. Dakle može ili Xbox raspored ili PS. Verujem da bi to mnogima značilo.

Ljudima kojima ove stavke ne znače, ne treba da poseduju ovaj kontroler. Zato i nije za svakoga.

To sto ih koristis preko kontrolera (uz neadekvatnu opremu za pun potencijal) je vec za neku drugu diskusiju.

Nisam razumeo ovo?! Te sluške se ne mogu koristiti preko kontrollera ako si na to mislio jer nemaju kabal uopšte, imaju posebnu kutiju koja se povezuje na 4 hdmi 4K izlaza i jedino preko toga i rade. ps4-mdr kutija-tv

Bar mi ovde na benchu ne bi trebalo da se čudimo bilo kakvim apsudnim kupovinama tehnike, ko će sve to kupiti ako ne mi koji smo tech frikovi [emoji2]

Moj prethodni post se odnosio na generalno razmišljanje ili ti reakciju na nečiju odluku da uloži/potroši/baci pare na bilo kakav gadget.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Upravo to, ultimativna satisfakcija nema cenu. Dovoljno je da si ti srećan tom stvarčicom, i to je već dobra kupovina:)

Da li je neko kupovao Days Gone disk kod nas ili na KP (kod koga), i da li ima hrvatski jezik? Ortak hoce da uzme, ali to mu je bitno jer ne zna engleski toliko..

Jel ima ova Sonic mania što se nudi ovaj mesec za ps+ split screen?

Ako je za EU, onda bi nase prodavnice ili KP (madjari) trebalo da ima.. Oke..

Lepi popusti na USA storu.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Split-screen radi u competition mode. Mada može i co-op na jednom ekranu.

Lara (Shadow) i AC (Odyssey) po 23,99$...vredi li?
Znam da je manje-više sve to subjektivno, ali...neka objektiva.

Igrao obe i po meni obe vrede. AC kao serijal se od Originsa dosta popravio.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Vrh Dno