Šta je novo?

Radijus Vektor :: Kablovska televizija i internet

Ja nemam hbo3 na cam modulu.
Inače, trazio sam zamenu za stb i čekam vec mesec dana da dođu.
Sta preporučujete? Skymaster hdxc2 ili taj horizont?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kod mene, na jednoj kartici takodje ne radi HBO3, na drugoj normalno radi ...supernovi strucnjaci :S:

Kod brata na sva 3 cam modula sve radi kako treba..
jeste cekao 20 dana da mu zamene stb za cam module

Ja nemam hbo3 na cam modulu.
Inače, trazio sam zamenu za stb i čekam vec mesec dana da dođu.
Sta preporučujete? Skymaster hdxc2 ili taj horizont?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Meni je bolji taj SkyMaster samo nemoj light verziju, horizont zna posteno da baguje

Poslednja izmena:
Imam pitanje za pravne umove koji prate ove teme o SN i firmama koje je SN kupila.

Tv paket neki stari, odavno se koristi, net paket prosle godine krajem juna sa RV produzen, odnosno potpisana UO od 24m da bi sa 40/4 promenili brzinu na 75/5.
Dva su odvojena paketa, NIJE kombo i nema nikakvog popusta na osnovu UO.
Korisnik je OSI (osoba sa invaliditetom), koristim dva odvojena paketa, jedan za net i drugi za tv da bi ostvario popust za osi.
Imam popust od 50%.
Da li ja mogu bez penala raskinuti uo za net?
Ima logike jer popust nije dobijen za sklapanje uo i nemam nista na osnovu uo (sem sto je brzina promenjena na novu posto su prestali dizati brzinu paketa automatski a cenu su zadrzali istu za manje pakete), a osi popust su davali zato sto je neko osi a ne sto je sklopio ugovor odnsono UO...
Sta misle pravnici i eventualno komercijalisti o ovome ali pre svega pravnici?

Dva su odvojena paketa, NIJE kombo i nema nikakvog popusta na osnovu UO.
Imam popust od 50%.
+1. Da dopunim samo da je UO od 2 godine obavezna, i ne dobija se popust na osnovu nje, ne pise u ugovoru nista o tome.
Dodatno se dobija samo popust za OSI, i vazi na po godinu dana! (pa mora da se produzava svake godine)

РАСКИД КОРИСНИЧКОГ ОДНОСА

Члан 5

Корисник може да откаже Уговор обавештавајући власника КДС-а писаним путем или доласком у пословницу и потписивањем захтева за раскид Уговора уз отказни рок од 30 дана. Корисник има обавезу да измири сва дуговања према власнику КДС-а и врати опрему коју је добио на коришћење. Корисник ово право може искористити у погледу Уговора у целини или у делу који се односи на појединачне услуге, под условом да корисник користи услугу код које је делимичан раскид могућ.
У случају раскида Уговора пре истека минималног периода коришћења, Корисник који је правно лице се обавезује да Власнику КДС-а исплати целокупан износ који одговара збиру свих преосталих месечних претплата, почев од дана раскида Уговора, до истека уговореног минималног периода коришћења изабраних услуга, а у року назначеном на рачуну (накнада штете).
У случају раскида Уговора пре истека минималног периода коришћења, Корисник који је физичко лице, се обавезује да Власнику КДС-а исплати целокупан износ који одговара збиру свих преосталих месечних претплата, почев од дана раскида Уговора, до истека уговореног минималног периода коришћења изабраних услуга, или разлику између пуне цене услуге и попуста/погодности које су остварене кроз уговорну обавезу, по избору Корисника, а у року назначеном на рачуну (накнада штете).
Корисник може да откаже Уговор доласком у Кориснички центар, у ул. Милентија Поповића бр. 9, Сава центар (за Кориснике који се налазе на територији града Београда), односно доласком у најближи Кориснички центар за Кориснике који се налазе ван територије града Београда и потписивањем Захтева за прекид корисничког односа. (...)

@DonVlad zar nisu jos prosle godine promenili zakon tako da sada korisnik moze da raskine ugovor bez ikakvih penala ako nije zadovoljan uslugom?

tako je. s tim što mora da isplati i sve popuste koje je imao na osnovu tog ugovora do dana raskida

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

@DonVlad zar nisu jos prosle godine promenili zakon tako da sada korisnik moze da raskine ugovor bez ikakvih penala ako nije zadovoljan uslugom?

Ključan je ovaj deo teksta:
"Корисник који је физичко лице, се обавезује да Власнику КДС-а исплати целокупан износ који одговара збиру свих преосталих месечних претплата, почев од дана раскида Уговора, до истека уговореног минималног периода коришћења изабраних услуга, или разлику између пуне цене услуге и попуста/погодности које су остварене кроз уговорну обавезу, по избору Корисника, а у року назначеном на рачуну (накнада штете)."

Dakle, letos je zaživeo pravilnik po kojem kablovski i mobilni operateri više ne naplaćuju tzv. penale za raskid ugovora. Međutim, braća su se brže-bolje dosetila pa uvela niz paranameta prilikom sklapanja ugovora, zaobišla uredbu i prilagodila se. Ok, nemate penale kao takve ali: izmišljenja taksa za priključenje (koja je 1rsd ili free uz UO 24 meseca) i mnoge druge gluposti kojima se korisnici odvraćaju od prevremenog raskida ugovora. Novina je u prikazanom fragmentu teksta upravo pravo na izbor korisnika ako askida pre isteka, tj. može da izračuna šta mu se više isplati, preostale pretplate ili pogodnosti (meseci po 1rsd ili free dodatni kanali).
Žao mi je što su naslovi u novinama bili senzacionalni, pogrešni su. Uostalom, ljudi slobodno mogu da probaju da raskinu UO pa da vidimo šta će se dogoditi. Ukoliko im ne odgovara odgovor i ne isplati se raskid, povuku zahtev i klackaju se do isteka UO. Ko ne želi ništa da plati (npr. ja, pošto obesmišljavam sve popuste koje sam dobio) mora da sačeka istek UO, nije se pravilo promenilo.

Није ту ништа измишљано. Ко се мало боље сећа, зна да су постојале прикључне таксе, ренте за ово и оно а онда су све то спаковали и понудили за џ ако неко хоће да се обавеже на годину или две. И онда неко користи две недеље и каже ... доста ми је, раскидам без икакве обавезе. Конкретно нешто између, оћеш тлф линију, може за 6к пара и користи колико хоћеш. Може и варијанта за динар али да користиш две године. Свако може да бира.
Увек предлажем да они који нису сигурни у себе не потписују УО него узму услугу на неодређено, по другим ценама и увек ће моћи да раскину како хоће.

Наслови су тумачени по оном ... што је баби мило то јој се и снило.

@DonVlad Pa sta ti mislis, ne zelim opet i jos iznova tumaciti zakon ili clanove ugovora, treba mi misljenje. Moze raskid "bez penala" (sta god d asu oni) ili ne moze?
UO je bez popusta.
Popust je dobijen po nekom drugom osnovu a ne za UO.
Moze raskig bez muke i bez "penala" ili ne moze?

OSI popust je specifičan pa ne znam da li ga posmatraju kao klasičan popust, pogodnost ili im je to kategorija za sebe. Davno sam ti rekao da im je to zgodan epp, da pokažu da su društveno osetljivi i tako to... Postoji opcija da ti traže taj popust da im nadoknadiš, a svakako mogu da ti traže preostale pretplate do kraja ugovorne obaveze, jer ti si prekršio ugovor i minimalan oročen rok korišćenja. Da ne postoji UO ili bilo kakva obaveza tokom njenog trajanja, ne bismo je potpisivali, već bismo potpisali ugovor "na neodređeno". Osim toga, od preuzimanja isporučuju net i zadržali su SVE kanale koje su imali u ponudi RV i otvorili nove. Nema velikih potresa (na gore i lošije), a da ima, možda bi moglo da bude osnova za raskid u onom delu "značajno izmenjeni uslovi ugovora". Dakle, smatram da trenutno ne možeš bez nekog plaćanja da raskineš. Ako ti nešto znači, svakako sam na tvojoj strani ;)... Javi da znamo kako postupaju, prate li Opšte uslove poslovanja itd.

To i mi znamo, zato je covek pitao iskusne pravnike.

A tek sto su iskusni pravnici svesni da pravo i pravda mogu "tamo i vamo", ovi mladi jos nisu uvideli da to nije toliko cvrsta kategorija... :d

Pa ostaju ti stari uslovi a gubis beneficije ako si ih imao

U svakom slucaju ne isplati se stari ugovor imati.
Imam paket, net only 300/60, koji sada više ne postoji.Meni takav paket treba,odnosno kada mi istekne ugovorna obaveza,ja bih da ostanem na tom paketu.

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk

Net only? Kako si to dobio?

Ovo jedino kod opticke cerke firme (uvek zaboravim kako se zvase) da je bilo DL 300 al bilo je i UL dal 150 ili 300 isto?

@ HDMI Jednostavno ne menjas paket, ostanes na tih 300/60 ali placas punu cenu, bez ikakvih popusta.
Ako/kad zatraze da se promeni paket otezi dokle mozes da ne menjaju...

Poslednja izmena:
nemoguce je nepotpisati...
evo ja gledam ovaj poslednji racun...jednostavno mi se ne isplati da placam cenu minuta 1.2 dinara i ovakav obracun, bukvalno su me vratili kao kada sam bio na telekomu.

ovaj racun bi mi bio manji 700din da sam potpisao.

Mozda se njemu isplati, jer trenutno nema novih paketa?

Njemu treba sto brzi net...
Za telefon ga bas briga.
Kad SN pusti brze pakete bice lako izabrati.
A pustiti brze nece dok ne pocne optiku svojim korisnicima da dovlaci.
Cak i kad bude poceo, proci ce dosta vremena dok ti korisnici dobiju vece brzine od 200/20.
Dakle ako mu nije problem placati punu cenu za 300/60 on nece traziti prelazak na neki SN paket koji je mnogo sporiji.
Mene samo zanima otkud mu kod RV 300/60?

RV je imao i optiku.Prvo su je nudili kroz Metrostar brend,da bi je posle nudili i pod svojim RV brendom.300/60 je bio najači paket,dok je kod Metrostara postojao i daleko brži paket.

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
RV je imao ponudu za optički net u okolini Delta Sitija. Nije mogao da se uzme paket, ali posebno tv+tel+optički net, kao tri odvojene usluge, jeste. Međutim, u odnosu na tri preostala operatera u kraju, cene su bile neprihvatljive. Nisam siguran da im se to omasovilo...

Je l imamo Novu TV, 3 puta skeniram kanale nema je nigde, hteo sam da gledam utakmicu, ostao sam na starom srednjem paketu RV nisam hteo da potpisem novi u Supernovi.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Ne. Nova S je ekskluzivan SBB-ov kanal i nema je niko drugi.

Plan je bio da United Group (SBB, Total TV, Telemach) kupi nacionalnu zemaljsku TV stanicu (Pink ili Prvu/O2) na kojoj bi emitovao neke ekskluzive koje je nakupovao za ceo region kao što je pokušala u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i uspela u većini tih zemalja, ali je to blokirano iz političkih razloga pa je sad situacija takva kakva je.

Plan je bio da United Group (SBB, Total TV, Telemach) kupi nacionalnu zemaljsku TV stanicu (Pink ili Prvu/O2) na kojoj bi emitovao neke ekskluzive koje je nakupovao za ceo region kao što je pokušala u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i uspela u većini tih zemalja, ali je to blokirano iz političkih razloga pa je sad situacija takva kakva je.

To prakticno nece nikad moci da kupe jer je te kanale "slucajno" bas kupio kopernikus, tj sadasnja super nova,
tj bukvalno vise ne moze vise da se kupi ni jedan kanal sa nacionalnom frekvencijom sve drzi kopernikus_SN_SNS

Toliko o tome da SN nema cime da trguje sa SBB

Poslednja izmena:
Kad bi hteli, mogli bi bez problema i 5 nacionalnih dozvola da dodele, prvi multipleks je poluprazan. Ali neće ni tu jednu koja je ostala upražnjena gašenjem TV Avale pre sedam godina - manji broj igrača je lakše kontrolisati, a oni su zahvalni pošto ne moraju da dele kolač od reklama sa još nekoliko konkurenata.

Ne. Nova S je ekskluzivan SBB-ov kanal i nema je niko drugi.

Hvala puno na odgovoru.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Uspeo sam da resim bag sa famoznim skremblovanim HBO 3 HD ,resenje bilo krajnje tupavo posto su me smorili sa zivkanjima,nepostojecim OTA za sam STB itd reko ajd da probam da samo zamenim kartice sa drugim STB_om ofc i nije radilo jer su valjda same kartice registrovane za taj uredjaj uz koje su i dosle medjutim kad sam vratio na kako je bilo sve famozno proradilo...

Nazad
Vrh Dno