I jedno pitanje za vas dvojicu sto je vama toliko "veliki" ping? Meni nikad ne prelazi 1ms ka nasim sajtovima.
Dobro i sta cemo kad je neko jedva uz molbe i dobio tih 50 pa mu jos i ne radi tih 50 vec max 45, kako mislis da bi njemu radilo 60? Ili nek mu radi svih 50 i to mu max, kako da mu povecaju na vise?Pa za te koji su na adsl/vdsl-u mogli su povecati i za 10mb/s,dovoljno.Ja sam npr.na brzini 50/8 pa mogli su uvecati za bar 20.Ovi na SBB sto su povecavali brzine,jesu isto samo na optici ili?
Ovi na SBB sto su povecavali brzine,jesu isto samo na optici ili?
I jedno pitanje za vas dvojicu sto je vama toliko "veliki" ping? Meni nikad ne prelazi 1ms ka nasim sajtovima.
Još uvek mi nije realizovan zahtev za VDSL.
tj. pušten port u centrali ali niko da donese modem i ugovor već 20 i nešto dana...
@salabajzer: Istu tu pesmu si ovde otpevao pod nekoliko različitih nick-ova... Ali nije problem da ti odgovorim ponovo na isti način
1) Moje "manje mesto" je na sat vremena od BG.
2) Ja sam eto i na selu među srećnicima koji imaju 50/8 i lufta i za par IPTV risivera. Ja sam zadovoljan... naročito ako se uzme u obzir da selo 3km bočno od "glavnom puta" je tek ovaj mesec konačno dobilo digitalnu centralu i dovučen optički kabl do centrale tako da sad im nude ADSL konačno.
3) Ja nisam pustio koren ovde gde sam trenutno pa da do kraja života neću otići da živim u BG ili NS (ok u štrokavi BG neću ako ikako bude moguće :d )
4) Isto ovo što sad pišem bih pisao sve i da ja lično ima 1 Gbps simetrični na raspolaganju... ako neko sat-dva od mene nema ni 6 Mbps. Jer ne vrti se svet samo oko mene i šta ja imam a za ostale "pa jako mi je žao, ali...".
A stara i nova tehnologija mogu i već dele popriličan deo infrastrukture. Tako da ako se na povoljšanju iste radi planski i u etapama značajna poboljšanja mogu da osete i "manja mesta" bez da ta ulaganja za X godina budu "bačene pare". Optika se dovlači do određenje udaljenosti od krajnjeg korisnika i za te starije tehnologije. Od "isturenog stepena"/"mini centrale" se može naknadno po banderama npr do korisnika staviti optički kabl umesto dosadašnjeg bakarnog... ako se sad "nema para" i "ne isplati" i "nije prioritet zbog...".
Plus niko ovde ne instistira "hoću FFTH i hoću 1 Gbps" već da se kojom god modernijom tehnologijom (pa bila ona i 4G, 5G,... ) ili starijom (WiMax) oni koji su što se tiče interneta još uvek u 20. veku uvedu u 21. pre nego što se "veća mesta" upgrade-uju sa 1 Gbps na 10 Gbps.
Ponuda je dobra samo za one koji imaju optiku. VDSL korisnici placaju potpuno istu cenu za paket sa znacajno nizom brzinom i to jos vise nego pre, s obizirom da je BOX3/net50 poskupeo za 200, a BOX3/net100 za 300 dinara. Pored toga su povecali i cene za sve BOX4 pakete.Evo izašli novi box paketi na sajtu s novim cenama.
Na prvu loptu mi se čini da je dobra ponuda.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
mala digresija ali vezana za temu. Naime vezana za BOX sa m:sat ponudom i uopšte tim trendom.
Danas su nekim korisnicima zamenili CDMA "fiksne" telefone za GSM. Imaju nameru da gase CDMA, a to je još jedan korak ka onome o čemu sam ja pisao, a to je naime LTE band 31 (NMT 450MHz), gde će kapacitet sektora biti oko 35Mbps, a u planu im je da ponude kućni internet do 20/4Mbps (verovatno sa nekim FUP) + Fiksni kroz VoLTE + m:sat.
Sad radi kako treba.Jel ima još neko lag na STB uređaju pri promeni pojedinih kanala?
RTS2 i Prva rade ok, za ostale treba nekoliko sekundi dok prebaci.
Gasio STB, gasio ruter, isto se ponaša...
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
to mi je ok za VoLTE i neki lagani surf, ali da daju "kucni" net na tim frekvencijama... zar nije to malo tesno?Postoji problem sa probijanjem signala u brdsko-planinskim predelima i što manja frekvencija, bolje se prostire signal.
Zato ima logike da zamene CDMA mrežu, LTE mrežom na 450MHz.
Ponuda je dobra samo za one koji imaju optiku. VDSL korisnici placaju potpuno istu cenu za paket sa znacajno nizom brzinom i to jos vise nego pre, s obizirom da je BOX3/net50 poskupeo za 200, a BOX3/net100 za 300 dinara. Pored toga su povecali i cene za sve BOX4 pakete.
to mi je ok za VoLTE i neki lagani surf, ali da daju "kucni" net na tim frekvencijama... zar nije to malo tesno?
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari