Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Pozdrav, dvoumim se oko uzimanja Hisense 43A6100 , ili LG 43UK6300MLB. Po specifikacijama su dosta slicni, e sad da li moze neko da mi kaze vise o nekim prednostima i manama tih modela u odnosu jedan na drugi. Da li ima velike razlike u kvalitetu slike, kakve su smart opcije? Hisense mi se sa ovom akcijom 5 godina garancije cini kao bolji izbor, ali opet nisam siguran.

gledam u monitoru H43A5100 ima najnizu cenu i primetim pise 3 godine garancije umesto 5, nazovem ih i pitam oni kazu 3godine je, tako je dovavljac rekao. ja im pricam da je Hisense dao 5god za sve one koji uzimaju u martu i aprili, oni kao ne znamo nista o tome. nista mi sad nije jasno??? vidim i jos neke prodavnice drze po 36meseci

Ewe daje 3 godine garanciju tih 5 je verovatno produžena garancija pod određenim uslovima.
Pa najbolje da se informises od toga ko ti je rekao to.

Za više informacija o akciji +381 11 40 30 100

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sada sam i ja pozvao Monitor i tvrdio mi lik da je samo 3god garancija. Malo sam ga iscimao pa je proverio sa nekim likovima i ispravio se da je ipak 5god garancija kao sto bi i trebalo. Tako da sam porucio H55A6500 pa cemo videti kada stigne :)

Malo sam skeptičan prema prema ovim televizorima, pa bih voleo vlasnike da me razuvere da ne treba da kupim npr. LG nego baš HiSense. Vidim da je garancija 5 godina što me je vrlo zaintrigiralo. Ako bi mi neko malo više nešto rekao o modelu H43A5100, bio bih mu vrlo zahvalan.?

Uzeo drugar ovu 58icu. Koliko sam video ne otvara .sub titlove, već samo .srt i to mora da se nalazi u istom folderu sa video fajlom. U jednom filmu ih uopšte nije video ali titlovi nisu imali isto ime kao video fajl i bila su tri prevoda tako da ne znam šta je razlog od ta dva.
Televizor oduševljava veličinom. Ja imam pedeseticu i razlika između ova dva uređaja je drastična. Mislio sam da nema granice za veličinu TV-a ali ovo je sasvim dovoljno za sobu bilo koje (normalne) veličine.
Kvalitet slike me nije dojmio. Ne da je loš nego nema nekog odudaranja od onog na šta sam navikao. Valjda bi sad zinuo samo na oled ekran.
Televizor je brz prilikom manipulacije, vidi se da je moderna naprava. Šteta samo što nije AndroidTV unutra. Ovako, ostaje samo YouTube (i Netflix Koo ga ima).

Ima li neko predlog za podešavanja, ja se konstantno predomišljam dok štelujem?
I da ne ispadne da ga samo hvalim, TV ima jednu odmah uočljivu "manu",l. Za toliku dijagonalu, potreban je kvalitetan materijal. SBB "neHD" kanali jadno izgledaju. Takođe, brripovi koje ja gledam, od 2+ gb nisu dovoljni. 5gb rip recimo, je neki minimum.
Za ove pare, pogotovo na rate i sa 5 godina garancije, mislim da je dobra kupovina.

Poslednja izmena:
Slazem se za velicinu..mogu da zamislim koliko je dobro gledati film na tako velikom ekranu. Ja gledam na 32 i super je pa mogu misliti kako je na vecim.Samo ne mozes da stavis 58-icu u sobu od 15m². [emoji16]
Moji imaju neku LG plazmu i kablovsku+mts box gde se vidi veliki razlika u kvalitetu kanala. Mislis da bi uvodjenje mts box-a pomoglo na tako velikim dijagonalama posto kazes da je slika bas losa?

Jel mozes da mi izmeris rastojanje izmedju nogica na tom 58? Da vidim da li mi staje na policu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nije ona baš loša nego kad šaltaš a ono čas HD, čas SD kanal, razlika upada u oči. Pogotovo ako prethodno otvoriš FHD rip sa fleša ili Kodija.

Zvaću drugara za nogice (valjda ima metar :))
Ali i tebi kažem, isto kao i njemu što sam rekao, zidni nosač je obavezan!

Kad sam se vratio kući sinoć, ovaj moj, kao da gledam u poštansku marku :)

Poslednja izmena:
Sto obavezan?

u sobi od oko 15 kvadrata imam 50-cu 4K. to je neki minimum za 4K i za takve dimenzije sobe. optimalno mesto gledanja je sredina sobe. sama televizija (EON) se može gledati sa drugog kraja sobe

Sto obavezan?

103cm razmak nogica.
Pa ne želiš da ti slučajno padne TV. Dalje, nisko stoji, ne možeš ruku da provučeš ispod, teško prilaziš džekovima sa strane (pozadi)... naravno, treba staviti onaj nosač sa laktom koji omogućava odmicanje i zakretanje.
Na oba TV imam takve nosače.
Pa fizicki moze, ali ces vrlo brzo poceti da nosis naocare. [emoji16]
Na ovoj 58ici, čini mi se piše da je preporučeno sa 2.2m gledanje. Ja 50icu, kada gledam film uveče, gledam sa metar i po, deca PS i bliže.

Pa ako stoji na nogicama stabilno, sto da padne. Meni sta se jednom prikaci na TV, to je to. Imam komp koji cu na njega da nakacim, tako da mi usb na tv-u ni ne trebaju. Hdmi jedan i to je to. Tako da moze na nogicama, samo da vidim koja je sirina stalka koji imam.

103cm razmak nogica.
Pa ne želiš da ti slučajno padne TV. Dalje, nisko stoji, ne možeš ruku da provučeš ispod, teško prilaziš džekovima sa strane (pozadi)... naravno, treba staviti onaj nosač sa laktom koji omogućava odmicanje i zakretanje.
Na oba TV imam takve nosače.Na ovoj 58ici, čini mi se piše da je preporučeno sa 2.2m gledanje. Ja 50icu, kada gledam film uveče, gledam sa metar i po, deca PS i bliže.
CRT ekrani su zračili pa je bila neophodna određena distanca od njih. Sada nema ograničenja. Sećam se kada smo se kao klinci gurali u prvi red u bioskopu, i nikom ništa nije falilo.

Kada sam svojevremeno uzimao TV izbor je pao na Samsung, imalo se saznanja koje veličine TV-a koje serije nose koje panel, da li su Samsungovi, da li su AUO, MVO.... iskren da budem i ne sećam se više....davno je bilo.

Kakva je situacija danas,

1) HISENSE SMART H55A6500, H50A6500, H39A5600 i H43A5600 zna li se čije i koje panele nose, da li je lutrija pa mogu biti ovi ili oni ili se kod njih zna provereno?
2) Ovi 4K, kako se ponašaju sa reprodukcijom SD kanala sa kablovske, kakvu sliku daju, da li brljave-muljaju seckaju, kako se već ponašaju?
3) Kakav je input lag, da li su za upotrebu za PC i gaming, ako da, na manjoj rezoluciji ili na 4k?
4) Što se tiče reprodukcije avi formata, MPEG4 sa fleške kako se ponaša, kakva je slika, veličina titlovi da li su dovoljno veliki i čitljivi-oštri (pitam iz razloga jer kod mog starog
Samsunga nije veličina baš zadovoljavajuća)
5) gledajući na nekom klipu za H55A6500 videh da se nogare mogu postaviti u dva položaja, šire i uže, da li to važi za sve HISENSE ili je to samo za ovaj model i da li ima ikakvih
pomeranja (mislim na nagib jer je očigledno da rotiranje nema) ili su TV-i fiksni kada se postave?
6) Kakva je brzina prebacivanja između kanala?

Prvo odgledaj ovaj benchmarkov video, naćiće nešto od onoga što te zanima [emoji4]
https://youtu.be/8gbjfMHarUs

4) na mom h39a5600 je slika super kao što treba da bude, titl može da se podešava (veličina, boja, transparentnost...)

6) brzina prebacivanje nije nešto čime bi Hisnese mogao da se pohvali, za mene je to nešto sporije nego što bi bilo zadovoljavajuće... Za jače modele nisam siguran, možda je bolja situacija...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ja malopre presekoh i uzeh najzad H58A6100. Zadovoljan sam. Veliki ekran sa jako dobrim kvalitetom prikaza (FullHD kanali izgledaju oštro, a prikaz je verodostojan). Kvalitet i jačina zvuka me oduševljava, iako je i prethodni TV, Skyworth 49E2000, dobar na tom polju.

Bez sumnje, odličan odnos uloženo-dobijeno.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Kolko si platio i gde ( prva tri slova radnje stavi nemoj ceo naziv da ne bude reklama)

Ja još razmišljam dal 6100 il 6500 . 10000 din nije malo ako je panel isti pošto mi smart ne treba već samo HDMI jer će povezan biti na sony i na HTPC onda bi 6100 al nema potvrda da je isti panel. E sad i da je bolji kolko je bolji za 10 000 din ? Pitanje je sad. A znamo da dolaze novi modeli ali je veliko pitanje po kojoj će ceni oni biti da bosmo znali gde smo. Tako čekajući dočekaćemo i OLED :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno