Šta je novo?

Metro Exodus

@hektor2 : beskrajni in game dijalozi = uninstall. <---- zbog ovoga je kod mene odavno pao uninstall, smorila je sa dijalozima, a ni graficki me kao sto pre rekoh vec, nije nista narocito odusevila, malo poboljsane one redux verzije, nista bitno.... nazalost.... a bas sam se nadao da cu je odigrati, i cekao je da izadje..... :(

Ja ne znam jesmo li istu igru igrali... malo poboljšanje u odnosu na Redux? Šta ću sve pročitati... ako je nešto stvarno dobro urađeno to je grafika. Koliko samo sitnih detalja, koliko pažnje je posvećeno... recimo novi Far Cry izgleda kao igra iz prošle generacije u poređenju sa Exodusom.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

to je moje misljenje, meni ne izgleda nista spektakularno..... sat lepo izgleda i plamen upaljaca, ostalo, za mene nebitno totalno i totalno neprimetno, zaobilazak u sirokom luku......

Ja ne znam jesmo li istu igru igrali... malo poboljšanje u odnosu na Redux? Šta ću sve pročitati... ako je nešto stvarno dobro urađeno to je grafika. Koliko samo sitnih detalja, koliko pažnje je posvećeno... recimo novi Far Cry izgleda kao igra iz prošle generacije u poređenju sa Exodusom.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ne vredi da objasnjavas. Vecina ljudi je spremno da godisnje odvoji 50e za reciklirane BF-ove i CoD-ove ili FC-ove, kako bi bili u toku i rostiljali MP nego li da odvoje za dobar story driven FPS koji izadje jednom u par godina.

Ovakve igre su jednostavno ciljane za drugu publiku i dobro je sto je tako.
Ne ocekujem od nekog ko se toliko przi na BF/CoD serijal (da bi pitao kako da igra na PS-u na M&K) da moze uziva u ovakvoj igri... :)

igra generalno lepo izgleda ali mogu cesto da se vide jako muljave low rez teksture.
nije sve ni u grafici ali su ovde NPC-jevi jako dosadni a svet totalno nezanimljiv za istrazivanje.

pao je ipak uninstall, nije mi uopste prijala igra i ni trenutak nisam proveo barem malo uzivajuci... prva dva dela sam presao kad su bila aktuelna i secam se da su mi prijali...

Poslednja izmena:
Ja nisam deinstalirao,ali nisam ni daleko!Verujem da je prica dobra i sve to,ali posle par sati jednostavno nemam zelju da je ponovo pokrenem!Neka stoji,mozda jednog dana dvokliknem!:D
Edit:ne znam koje tu spomenuo konverzaciju izmedju NPC-ova!Njih petoro prica u glas maltene svako sa svakim,ne mogu da se skoncentrisem na razgovor sa jednim NPC-om!

Poslednja izmena:
Stigao do pustare, i ostavio na standby... Ne vuce me da igram, ne drzi paznju... Npr novi Resident sam jedva cekao da zavrsim sa poslom i odem da igram... Al za ovaj Metro nem volje... Bukvalno ovaj deo igram preko qrca.

Sent from my Le ni spe using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislis, gumema musema?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

*gumena :)
Meni je bas dobra grafika, bas sve realno prikazano, prozor se odsijava u staklu od slike na zidu, kroz zeleni mural se realno vidi poluprozirni kanal, voda je masna i tacno se kao u RL presijava...mislim da sam okacio vec neke slike, ali evo i jos par.

MetroExodus_2019_02_23_03_29_17_610.jpg MetroExodus_2019_02_23_04_10_12_045.jpg MetroExodus_2019_02_23_04_10_31_436.jpg MetroExodus_2019_02_23_04_12_29_295.jpg MetroExodus_2019_02_23_04_17_00_720.jpg

Poslednja izmena:
Mnogi nisu, drugar takodje nije ,nao sta je kada sam spremao kineze gajbi :)
Isto me pitao, kakav ti je ovo gumeni stolnjak :)

Poslednja izmena:
Ima dosta izraza i reci koje su ljudi zaboravili ili nisi imali od koga da nauce!Kod mene u kuci se to zove samo musema,jos od prababe!Valjda to zavisi u kom kraju si rodjen!

Skoro svaka vikendica, letnja kuhinja i sto za ručavanje koji preko leta stoji u dvorištu imaju mušemu. :)

Da, mušema se i zove :)
Nego covwk rece plasticno, pa ja reko gumeno je, nije plasticno :)

Upalio pre neki dan na 21:9 monitoru i slika se vidi da je 16:9 razvučena na 21:9 i izgleda ogavno, vidim da se dosta njih žali na to. Da li je moguće da u 2019toj naprave takav propust?

Inače sam odigrao malo tako razvučeno i uopšte me nije prvukla kao prethodni delovi, takođe ima i dosta tekstura da su muljave iako igram na max podešavanjima u 45fps zaključano... Generlno ima i dosta dropova, varira između 30 i 90 što je ne igrivo ako se ne zaključa, slična prilča i na mid podešavanjima samo je raspon od 40-110..

Da li je moguce.. Pa zna se jos pre izlaska koja grafika treba za koja podesavanja, sta ocekujete da vam radi perfektno na budzet grafikama ?

Eto ja na RX570 4GB nemam padove ispod 40fps-a na MAX, a na High je uvek 55-60+, ti sa RX580 8GB se zalis na manje padove, pritom ne promislis da nije mozda do drajvera ili tvog kompa. Ne kapiram majke mi.

A razlog lose igra jesu neke teksture i ono napucaj do kraja detalje pa ne radi igra kako treba i nije igrivo. Crko PC odavno cak i za neku ozbiljniju diskusiju oko neke igre.

Presao igru sa "losim" krajem. Sve u svemu nije lose, neka ocena 80% bi bila po meni. Grafika je lepa ali ima i mesta gde su teksture bas bas lose ali generalno lepo izgleda. Pricu bas i nisam nesto pratio...i bas mi ti open world leveli nisu nesto, kao da to nije to za Metro...pred kraj ona etapa mi je bila prava po pitanju atmosfere i to je onaj pravi Metro... Kaspijsko jezero najveca glupost od nivoa

Ne znam da li je 1060 6gb budzet kartica, ali sa njom jako lose radi. Novi drajveri. Deluje kao lose odradjen port sa neke konzole.

Pa ni na 2080ti ne radi 4k, a covek prica o budget kartama.
Meni radi sa dropovima do 30fps na ultra, ne na extreme, a slepci nisu omogucili sli.

Sve u svemu, ovo realno nije "Metro", ali je i dalje dobra igra.

Presao igru sa "losim" krajem. Sve u svemu nije lose, neka ocena 80% bi bila po meni. Grafika je lepa ali ima i mesta gde su teksture bas bas lose ali generalno lepo izgleda. Pricu bas i nisam nesto pratio...i bas mi ti open world leveli nisu nesto, kao da to nije to za Metro...pred kraj ona etapa mi je bila prava po pitanju atmosfere i to je onaj pravi Metro... Kaspijsko jezero najveca glupost od nivoa

Taj rad,priču niti nema,bar ne neku duboku

Meni se čini da je više zbrzana,jer su tako rekli finansijeri

60emra za igru koju okreneš za 30 sati,malo previše 0000,trebalo je biti više frozen mapa,više dungeona tipa oni u bunkeru,ona Kaspijska ko nedovršena sa sadržajem,velika mapa,a prođeš je za dva tri sata

Iskren da sam,ne igram sp,i isto tako iskreno ću reći da sam zadovoljan što nisam puko ti 60 emra na nju,kad bude cela,i kad bude 20,30 emra tad ću je uzet i okrenut opet sa sve dlcima....ako pošivim do tad :p

Poslednja izmena:
44e je igra na Epic store.

Ja neću uz inat da je pazarim sa Epica....oću da je imam na Steamu...i tačka :p

Neka sad jedu hrenovke,dok ne dojde u Stim

Dal je realno da jedna AAA igra u 2019-oj godini nema podrsku za ultrawide, dokazano najbolji aspect ratio za igranje igra.

Dal je realno da jedna AAA igra u 2019-oj godini nema podrsku za ultrawide, dokazano najbolji aspect ratio za igranje igra.

Ajde mi samo kazi a ko je to dokazao? Tako sto ce mi igra izgledati kao da mi je monitor upao u hidraulicnu presu pa ga malo sabio. Licno mislim da je 16:10 najbolje sto moze sliku da ti prikaze ali takvih monitora je bas malo. Nije ni previse usko a nije ni previse kockasto sto bi se reklo savrseno. Ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje.

Nazad
Vrh Dno