Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad ne znam ni da li da gledam uopšte TD treću sezonu ako je takav fail... ako je gora od druge sezone onda mislim da nema svrhe.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Jeste serija pomalo njanjava, ali može da se pogleda. Nisam gledao osmu epizodu još.

True detective 3. Au koliko loše.. možda lošija i od 2ge sezone.
Po meni 5/10

Rekoh ja da treba sačekati celu sezonu pa doneti sud kada su krenuli hvalospevi posle 2-3 epizode

Završio sam Vikinge.
Po komentarima sam očekivao mnogo gori nastavak ali je ispalo sasvim ok.

Dve najveće zamerke (2 velika spoilera,ko nije gledao a planira neka preskoči)

-Lagertha i Heahmundova ljubavna priča i ceo taj njihov story arc.
Dosadno i nezanimljivo.
Da nisu ubacili tu Lagertino ludilo kao posledicu pogibije Heahmunda cela ta priča ne bi imala nikakav uticaj na sezonu
Sa tim što je Lagertha odlepila pa se vratila kao druga žena su kao dali tome na značaju.

-Flokijeva priča na Islandu
Još gore nego Lagertha ali ovo baš nema neke veze sa dešavanjima u petoj sezoni osim što se može gledati kao neka Aethlastanova osveta zbog onog krsta u pećini.
Sve ostalo užas dosadno

Ivar i pored svog ludila je jedan genijalan lik i odličan taktičar kada su borbe u pitanju i znao sam da će se izvući na kraju

Nadam se da će poslednju sezonu posle svega ovoga odraditi makar na isto nivou kao ovu

E sad ne znam ni da li da gledam uopšte TD treću sezonu ako je takav fail... ako je gora od druge sezone onda mislim da nema svrhe.

Zasto bi gledao prosecne serije ako ti u backlogu stoje odlicne stvari? (Cowboy Bebop, Deadwood, Rome, Oz...) ;)

Meni je treca sezona TD mnogo bolja od druge.
Evo vam jedan nacin kako da testirate da li vredi da gledate trecu sezonu: pogledajte film Glengarry Glen Ross. Ako vam je ovaj film spor i dosadan, nemojte ni pokusavati da gledate trecu sezonu TD. Ako vam se film svidja, verovatno ce vam i TD biti ok.

Zasto bi gledao prosecne serije ako ti u backlogu stoje odlicne stvari? (Cowboy Bebop, Deadwood, Rome, Oz...) ;)

Cowboy bebop me je smorio na žalost,kratke epizode i radnje su previše površine, just not my cup of tea. Gledao nekih 4-5 epizoda i nije mogla da me kupi. Digao ruke. Deadwood isto gledao čak dve sezone pre par godina na silu jer je hvaljena ovde i nije me kupila. Rome baš prijao. Oz planiram ali i Shield fHD me čeka tako da... ne znam koju prvo da krenem. U međuvremenu imam i neke anime serije koje sam počeo. Sam sam se zakopao previše.

Poslednja izmena:
Meni je treca sezona TD mnogo bolja od druge.
Evo vam jedan nacin kako da testirate da li vredi da gledate trecu sezonu: pogledajte film Glengarry Glen Ross. Ako vam je ovaj film spor i dosadan, nemojte ni pokusavati da gledate trecu sezonu TD. Ako vam se film svidja, verovatno ce vam i TD biti ok.
Ma samo kako si to uspeo da uporedis sa tim filmom. Film je sjajan ali nema veze sa TD3. Mozda po tempu? Ali to nije problem u TD3 vec mlak kraj. Naime nije kraj ni los koliko su nas navlacili da ce biti brutalnija prica i pribliznija S01. To je meni najvece razocarenje.

Iskusno su to odradili. Navlaka klasična. Ko će meni da vrati 8h života koje sam bacio na tu prevaru od serije .. :/

Trebao sam da sačekam da je neko odgledao do kraja pa da pročitam utiske ovde.

Inače , najavljuju neku novu seriju na HBO od 4marta , isto neka šatro misterija/triler. Ruku dajem da će biti bezbroj puta bolja od td3

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Cowboy bebop me je smorio na žalost,kratke epizode i radnje su previše površine, just not my cup of tea. Gledao nekih 4-5 epizoda i nije mogla da me kupi. Digao ruke. Deadwood isto gledao čak dve sezone pre par godina na silu jer je hvaljena ovde i nije me kupila. Rome baš prijao. Oz planiram ali i Shield fHD me čeka tako da... ne znam koju prvo da krenem. U međuvremenu imam i neke anime serije koje sam počeo. Sam sam se zakopao previše.

Steta, mislim da pravis gresku sa Cowboy Bebopom, kako odmice (dok se pokupi cela ekipa i njihove background price) sve je bolji.

@loznica

Hvala na feeback-u, pretpostavio sam na osnovu onoga sto sam gledao da ce na kraju True Detective S3 biti mozda nesto bolja od S2, ali nista sto bi bilo vredno gledanja...

Poslednja izmena:
@emaremare

Pa poredjenje je na mestu zato sto je sama prica u oba slucaja sporedna stvar i nije ni najmanje spektakularna. Sustina i filma i serije je karakterizacija likova i odlicna gluma koje te likove ozivljava na odlican nacin.

Rasplet price (tj. detektivskog slucaja) u trecoj sezoni TD je manje vise ocigledan poslednje tri epizode (uz par sitnih detalja koji su se mogli desiti na ovaj ili na onaj nacin). Stvar je samo u tome sto ljudi koji su gledali nisu hteli da poveruju u to da gledaju jednu relativno jednostavnu pricu, pa su ocekivali ne znam ti kakav obrt u poslednjoj ili poslednje dve epizode. Po mom misljenju tu nije problem u seriji vec u gledaocima koji ocekuju potpuno drugu stvar od serije u odnosu na to sto ona jeste, a to sta serija jeste bilo je ocigledno jos od trece epizode (i uradjena je odlicno u zanru koji predstavlja).

Zbog toga sam je i poredio sa filmom GGR - ako neko krene da gleda taj film sa ocekivanjima da ce videti neku WOW pricu sa misterijom koja ce na kraju ostaviti WOW efekat, taj ce da se razocara u film i reci ce da je film jako spor, dosadan i sa glupim krajem. A ako film gledas kao ono sto zapravo jeste, onda ce ti to biti odlican film.

Još nisam gledao tu treću sezonu ali koliko sam vidio komentari a i ocjene epizoda su bili sasvim zadovoljavajući, osim što je zadnja epizoda dobila manje ocjene. Ali po mnogima je i prva sezona imala mlak kraj pa se opet diže u zvijezde. Hoću reći da sve i ako je kraj mlak, ali većinski dio sezone dobar, ne vidim razlog zašto bi cijela sezona bila ocrnjena i kvalifikovana kao nešto što ne treba gledati.

Ako je Rome prijao, onda bi mogao Spartacus ili The Borgias ako nekim čudom nisi (kao ja Spartaka do sada).

The Borgias isto gledao kad je bila aktuelna ali nisam nastavio posle prve sezone
previše golotinje za moj ukus
Spartacus nisam gledao.

@Yojinbo nastavicu cowboy još koju epizodu, možda me iznenadi.

Poslednja izmena:
The Borgias isto gledao kad je bila aktuelna ali nisam nastavio posle prve sezone
previše golotinje za moj ukus
Spartacus nisam gledao.

Onda, odmah da ti kažem, i Spartacus otpada. Samo, koliko se sećam ni u Rome nije sve bilo s'malom decom da se gleda.
:D

@emaremare

Pa poredjenje je na mestu zato sto je sama prica u oba slucaja sporedna stvar i nije ni najmanje spektakularna. Sustina i filma i serije je karakterizacija likova i odlicna gluma koje te likove ozivljava na odlican nacin.

Rasplet price (tj. detektivskog slucaja) u trecoj sezoni TD je manje vise ocigledan poslednje tri epizode (uz par sitnih detalja koji su se mogli desiti na ovaj ili na onaj nacin). Stvar je samo u tome sto ljudi koji su gledali nisu hteli da poveruju u to da gledaju jednu relativno jednostavnu pricu, pa su ocekivali ne znam ti kakav obrt u poslednjoj ili poslednje dve epizode. Po mom misljenju tu nije problem u seriji vec u gledaocima koji ocekuju potpuno drugu stvar od serije u odnosu na to sto ona jeste, a to sta serija jeste bilo je ocigledno jos od trece epizode (i uradjena je odlicno u zanru koji predstavlja).

Zbog toga sam je i poredio sa filmom GGR - ako neko krene da gleda taj film sa ocekivanjima da ce videti neku WOW pricu sa misterijom koja ce na kraju ostaviti WOW efekat, taj ce da se razocara u film i reci ce da je film jako spor, dosadan i sa glupim krajem. A ako film gledas kao ono sto zapravo jeste, onda ce ti to biti odlican film.
Sve to stoji ali ipak na kraju nece biti gledaoci ti koji su imali problem sa ocekivanjima nego Pizzolatto sa rejtingom.

Sto se tice produkcije, glume i same atmosfere sezona je vrhunska ali eto mozda stvarno ocekivanja nerealna ali pre bih rekao da je navlakusa u pitanju. Kao vrhunska riba koja se fura kao živa vatra a kad dodje do klinča/finale ima strasti kao u praznoj tepsiji bureka.

A sto se tiče oskarovca fenomenalno je izneo lika kroz 3-4 razlicita vremenska doba. Ne da je oduvao nego je u TD 5 puta bolji nego u Green Book-u. Cak je i Steven Dwarf [emoji16] mnogo bolji glumac nego sto sam mislio i sto sam se secao od pre. Izneo je ulogu vrh.

Za one koji se premisljaju dal da gledaju predlazem da nikako ne preskoce 3 sezonu posto zaista ima sta da ponudi. Sami prosudite dal vam je kraj po ukusu ili ne.

@dolmen

Bilo je toga i u Rome ali u Borgias ga preteraše, možda se to promenilo u drugoj i trećoj sezoni ali nisam više imao snage da nastavim.

Poslednja izmena:
Verovatno je stvar u tome da ljudi zapravo zele da gledaju TD prvu sezonu, a ne nesto drugacije. Ali problem je sto je prva sezona TD jedna od najboljih serija ikada i napraviti nesto na istu foru je veoma tesko, mozda i nemoguce. Zbog toga svaka sledeca sezone ove serije nosi to breme. Verovatno bi za trecu sezonu TD najbolje bilo zapravo da se serija i ne zove True Detective :)

@dolmen

Bilo je toga i u Rome ali u Borgias ga preteraše, možda se to promenilo u drugoj i trećoj sezoni ali nisam više imao snage da nastavim.

Premotaš ako smeta... I meni su to filler scene
jer ću da odem na Red Tube ako mi je do toga:D
ali je plot u obe podjednako zabavan pa je šteta propustiti zbog bizarnih a nebitnih detalja.

Verovatno je stvar u tome da ljudi zapravo zele da gledaju TD prvu sezonu, a ne nesto drugacije. Ali problem je sto je prva sezona TD jedna od najboljih serija ikada i napraviti nesto na istu foru je veoma tesko, mozda i nemoguce. Zbog toga svaka sledeca sezone ove serije nosi to breme. Verovatno bi za trecu sezonu TD najbolje bilo zapravo da se serija i ne zove True Detective :)

Pa i nije tako, eto meni je druga sezona medju retkima ovde dobra sezona a nema vajb prve sezone. Nisam ja očekivao prvu sezonu na osnovu uspeha prve setone nego vajba koji nosi prvih 3-4 epizode 3 sezone.

A moraš priznati da nismo sami istripovali da ide ka prvoj sezoni
Prvo one lutke koje nam u nekom trenutku kasnije predstavljaju kao simbole uskih krugova organizovane pedofilije u viskom političkim krugovima. Položaj brata koji se moli, koji nas usmeravaju na crkvu...što je manje bitno. Pa prikazivanje članaka o prvoj sezoni, gde novinarka aludira na to da je slučaj možda povezan sa svime time.
Sve ovo pokazuje da nismo sami želeli nego nas je priča navela da se ta želja kod nas pojavi, čak i opravdano po uspehu prve sezone.
Ja čak i daljem sam u zabludi i očekujem twist u 4 sezoni gde će se ispostaviti da je Mr. Junius sve slagao i da je priča ipak drugačija, ali slaba vajda od toga

Pa ok je sve to, cak je i veoma realno.

Imas novinarku kojoj je za cilj da otkrije novu senzacionalnu pricu. Imas detektive koji ispituju razne mogucnosti, imas simbolizam u tim lutkama koje navode da mozda postoji povezanost sa tim krugovima. I to je sve super iskoristeno da te malo zaintrigiraju i raspale mastu. Ali u zivotu stvari uglavnom imaju mnogo jednostavnija objasnjenja, pa se na kraju i ova serija zavrsava na takav nacin koji je mnogo realniji i prizemniji nego da se bilo sta od ovog gore ispostavilo kao tacno. I meni je to ok za jednu seriju ovakvog tipa kakva je bila cela treca sezona, jer su autori ipak fokus stavili na druge stvari, a ne na pricu :)

^ A i da se ne lazemo, realno prva sezona jeste bila vanserijska jer je zamisljena kao mini serija. Bilo je "all-in" i onakav vajb i glumacka postava se ne ponavlja i normalno je da su nam bila posle nje velika ocekivanja. Mogli bi jedino duo Bale i Di Caprio da "topuju" a i to bi bilo upitno jer realno nisu trebali ni da je diraju, trebalo je da ostane na 1. sezoni...

Mislim da se secam intervjua tvorca da je bila zamisljenja samo kao jedna sezona (mozda i tripujem), da bi kasnije kada je probila sve rejtinge promenili plocu u "bice jos sezona i svaka ce biti prica za sebe" - sto je cist money grab na osnovu slave prve. A realno po kvalitetu i tako su ove dve sezone i ispale - prosek. Za sledecu sezonu nece nikoga vise biti ni briga.

Ako ćemo iskreno ni prva sezona nije imala neki ekstra kraj. Prilično zbrzano u odnosu na početak i razradu.

Meni treca sezona super legla. Mora da je zato sto sam gledao sve u dan i po, kako je i najbolje sa ovakvim serijama. :)

U svakom slucaju bolja a i kvalitetnija od druge (za koju nikad nisam govorio da je losa ili djubre kao vecina na ovom forumu).

Da. Vrlo kritički i čini mi se bez potrebe. Ali zato je taj isti Gul Hanibala ocenio sa 5- gde ja na primer nisam uspeo izdržati ni pola prve sezone. Tako da...

Zavrsio True Detective.

Mlako, ne znam, kategorija 'moze i ne mora da se pogleda'.. Na momente previse sporo (a ne smeta mi sporo generalno). Mozda da su se fokusirali na samo jedan timeline a ne tri, i da je kvalitetnija prica, bila bi super.. Pozitivan utisak je gluma, atmosfera..

Završio i ja True Detective S03. Pa ovo uopšte nije loše završena priča, čak štaviše...
(da nisam očekivao ovakvu sezonu, nisam. Od početka do kraja)

Послато са SM-P601 уз помоћ Тапатока

Kingdom

Trenutno sam na 4. epizodi i ovo je vrhunski. Vratilo mi veru u zanr posto je u autu jedno 15 godina lol

True detective S3, jedini problem (po meni) je gledanje 1 ep sedmicno sto zna da skrene ocekivanja u neki drugi pravac, ali kad se sve sabere od pocetka do kraja je jedna zanimljiva i konzistentna prica sa solidnim zavrsetkom. Prva sezona mi je bila vrh ali mi je kraj bio ocajan recimo...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno