Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Imam x96 mini ide kodi eon perfect player sve super. Gledam 1080p obicno...

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Значи ок је за јутјуб и ХБО го? Тј за неке основне радње.
Bio je na gearbestu x96 max za nekih 38$, valjda je bolji od x96 mini. Meni je x96mini na granici upotrebljivosti [emoji849]

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Јесте бољи али мрзи ме да чекам, треба ми за неке основне потребе, јутјуб и ХБО го. Не разумем по чему је х96 мини бољи од мхк про 4к јер имају исти чипсет?

Значи ок је за јутјуб и ХБО го? Тј за неке основне радње.Јесте бољи али мрзи ме да чекам, треба ми за неке основне потребе, јутјуб и ХБО го. Не разумем по чему је х96 мини бољи од мхк про 4к јер имају исти чипсет?
svi se razlikuju

Ne vidim potrebu za tim osim za torrent i igre. Isto sam mislio kada sam video da EON Smart box ima 4gb, medjutim od aplikacija koristim samo EON, YT i Kodi i to radi bez stucanja... u stvari lazem, YT ne koristim vec ugradjeni Chromecast. Ukoliko se nastavi ovakva podrska, za box i ne treba vise memorije a ugradjeni CC je ogromna prednost. Imao sam boxeve i sa obicnim androidom i sa TV verzijom i ni na jednom nisam koristio apps koje koristim na telefonu ili tabletu tako da ok mi je i ovo.
Malo je 8gb standard je 16 e sad na sve se covek navikne .Ti si jedan od retkih koji su zadovoljni sa eon boxom dodje mi da predjem na eon paket :)

Значи ок је за јутјуб и ХБО го? Тј за неке основне радње.Јесте бољи али мрзи ме да чекам, треба ми за неке основне потребе, јутјуб и ХБО го. Не разумем по чему је х96 мини бољи од мхк про 4к јер имају исти чипсет?
Pa imaš gomilu boxeva koji imaju isti čipset a u praksi ogromna razlika. Neki s905x recimo rade na manjim frekvencijama (magicsee n5). Drugi su zbog lošeg softvera skoro pa neupotrebljivi, itd. Ne kažem da je takva situacija sa ovima koje ti spominješ, ali nemoj da ti karakteristike na papiru budu kriterijum, već isključivo preporuke i iskustva drugih članova.A tu su i licence za HBO GO, Netflix itd... tj. u kojoj rezoluciji ćeš moći da gledaš sadržaje sa navedenih platformi. Treba napomenuti i da s905w ima ograničen izlaz na 720p.

Ja naručih iz Kine Mi Box S, valjda će mi biti dovoljno 8GB za moje potrebe. Ako ne, ide na oglase i uzima se Beelink.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
n-ti put: sa MiBox-om ne možeš pogriješiti.
Ne znam kakav WiFi imaš, ali moguće da će ti trebati i USB To Ethernet adapter.
Ja ga koristim za Kodi, Video player NAS sadržaja, EON, YT...

Za šta pametno može da se iskoristi Chromecast ultra koji mi box ima, a da sam box to ne može bez cast-a?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

@forum1nick Praktično istu namenu bi imao kod mene. Ne kažem ništa oko kvaliteta, nego se povela priča da li je 8 GB memorije dovoljno ili ne.
Pisao sam o tome pre, na mestu gde je TV i gde će stajati box je sasvim okej signal, sadašnji telefon iz potpisa tu ima odličan signal, ali npr. neki stari Lenovo nije imao baš dobar.
Pošto su svi rekli da dobro hvata signal, nadam se da neće imati potrebe za adapterom, dodatnim ruterom ili čim već.

Poslednja izmena:
Za šta pametno može da se iskoristi Chromecast ultra koji mi box ima, a da sam box to ne može bez cast-a?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Ja ga koristim za YT i Google Photos. Ono jeste, te app mogu direktno na Android box ali je mnooogo lakse ovako (AndroidTV YT app je za mene nocna mora). Koriste ljudi za strimovanje sa PC, EON, Terrarium (ne znam da l' ove zamene podzavaju)...

Sto se memorije tice, filmove gledam preko Kodija tako da mi tu manjak ne steti, jedino bi verovatno deci instalirao koju igru da imam prostora.

Poslednja izmena:
@forum1nick Praktično istu namenu bi imao kod mene. Ne kažem ništa oko kvaliteta, nego se povela priča da li je 8 GB memorije dovoljno ili ne.
Pisao sam o tome pre, na mestu gde je TV i gde će stajati box je sasvim okej signal, sadašnji telefon iz potpisa tu ima odličan signal, ali npr. neki stari Lenovo nije imao baš dobar.
Pošto su svi rekli da dobro hvata signal, nadam se da neće imati potrebe za adapterom, dodatnim ruterom ili čim već.

Instalirane dve Eon apliikacije(obicna i Android tv), Kodi sa green buildom plus Elementum, HBO Go,Netflix,Xplore file manager,Iptv smarters,mx player plus,iptv,tv irl,live chanels,vpn. Disablovane google movies i sl app,i uvek imam izmedju 2.8-3gb prostora

Jel moze neko da pojasni razliku između mi box 3 i mi box s?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Isti hardware, razlika je samo u dizajnu malo i dugmićima na daljinskom. mi box s/4 je malo manji ali zato deblji od 3 i na daljincu ima dodatne dugmiće za netflix i prečicu za apps. Meni lično trojka lepše izgleda a pošto su iste mašine unutra, nema poente bacati dodatni novac za par dugmića više na daljincu.

Pozdrav.

Instalirane dve Eon apliikacije(obicna i Android tv), Kodi sa green buildom plus Elementum, HBO Go,Netflix,Xplore file manager,Iptv smarters,mx player plus,iptv,tv irl,live chanels,vpn. Disablovane google movies i sl app,i uvek imam izmedju 2.8-3gb prostora
E odlično, puna kapa mi je to, ne verujem da ću još nešto da instaliram. Nego kad videh ovo da imaš običnu i Android tv Eon aplikaciju, koja je razlika tu?
Ja sam kupio Mi Box S, nema neke velike razlike sem nekih softverskih stvari, ali nije mi bilo puno 5 dolara razlike i uzmem njega.

Isti hardware, razlika je samo u dizajnu malo i dugmićima na daljinskom. mi box s/4 je malo manji ali zato deblji od 3 i na daljincu ima dodatne dugmiće za netflix i prečicu za apps. Meni lično trojka lepše izgleda a pošto su iste mašine unutra, nema poente bacati dodatni novac za par dugmića više na daljincu.

Pozdrav.
A zasto bi dizajn uredjaja bio presudan? Daleko od toga da ce ta kockica da bude primetna. Stavis je i nikada ne pogledas vise u nju. Daljinski bar drzis u ruci stalno.

Tapatalk from Poco loco

Kačio je već neko razlike između mi box 3 i s verzije... Ako je ista cena nema razloga uzimati mi box 3, ipak s ima neke prednosti ma koliko delovale nevažno...

Ima li neko EachLink H6 Mini...da kaže koju?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ima li neko da kaže koju o tom Allwinner h6 čipsetu uopšte?!?

Hvala jbabić..:)

Pa imaš gomilu boxeva koji imaju isti čipset a u praksi ogromna razlika. Neki s905x recimo rade na manjim frekvencijama (magicsee n5). Drugi su zbog lošeg softvera skoro pa neupotrebljivi, itd. Ne kažem da je takva situacija sa ovima koje ti spominješ, ali nemoj da ti karakteristike na papiru budu kriterijum, već isključivo preporuke i iskustva drugih članova.A tu su i licence za HBO GO, Netflix itd... tj. u kojoj rezoluciji ćeš moći da gledaš sadržaje sa navedenih platformi. Treba napomenuti i da s905w ima ograničen izlaz na 720p.
Zato i pitam ovde, video sam da dosta ljudi koristi mxq pro 4k i zadovoljni su, a isto tako i kazu da je x96 mini kvalitetniji. Pa me zanima misljenje ljudi ovde. Znaci ipak prednost x96 mini?

Da. Za korisnike koji samo Kodi koriste se i odnosi [emoji6]

I to kida kako radi. Imao sam neki Tanix tx3 mini i na njemu libreelec. Bas sam bio zadovoljan. Sve preko daljinca. I to sam ga butovao sa obicne sd katice,ne klase 10. Bas sam bio zadovoljan.poklonio sam ga kad sam kupio mibox.

Zato i pitam ovde, video sam da dosta ljudi koristi mxq pro 4k i zadovoljni su, a isto tako i kazu da je x96 mini kvalitetniji. Pa me zanima misljenje ljudi ovde. Znaci ipak prednost x96 mini?
Pisao sam ranije u temi, x96 mini mi je brljavio sa eon i iptv programima . Problem je donekle resen instalacijom atvxperience roma, ali i dalje zna da blokira iz cista mira. Jeste jeftin, ali nije sjajan.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Pogledaj malo o modifikaciji hlađenja, pa ćeš da se obraduješ ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poz druze,moze li neki tutorijal ili upustvo za instalaciju Libreelec-a posto imam tx3 mini i koristim ga samo za kodi.
I to kida kako radi. Imao sam neki Tanix tx3 mini i na njemu libreelec. Bas sam bio zadovoljan. Sve preko daljinca. I to sam ga butovao sa obicne sd katice,ne klase 10. Bas sam bio zadovoljan.poklonio sam ga kad sam kupio mibox.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Idi na stranicu LibreElec,sve objašnjeno

Prati ovaj video do instalacije na sd karticu.
https://youtu.be/JBzXrAhVY7o N
Na brzaka sam ga nasao. Potrebno je da na sajtu izaberes verziju za tvoj procesor,onda uz pomoc programa iz videa snimis to na sd karticu. Kad to uradis iskljuci box iz struje,ubaci sd karticu u njega. Okrenes box naopacke i na dnu imas jednu rupicu. Ubacis iglu ili cackalicu u njega pritisnes i drzis. Drugom rukom ukljuci box u struju i drzi dok ti se ne pojavi libreelec logo. Onda izvadi iglu,cackalicu. Pojavice ti se da podesis mrezu i jos neke sitnice i to je to. Posle normalno instaliras addone ili neki build,zavisi kako si navikao. Kad gasis box i palis ga,dok god je kartica u njemu dizace ti libreelec.Ako hoces Android izvadi karticu i to je to. Tanix je cak imao firmware koje je imalo i android i libreelec,pa si birao sta hoces. megao si da prelazis iz jednog sistema na drugi pritiskom na dugme Nesto mi nije bio stabilan pa sam odustao od toga. Doduse bila je to prva verzija firmvarea. Izaslo je jos,ali nisam imao vremena da probam posto mi je ovako lepo radilo.

Poslednja izmena:
Hvala druze,probacu. Video sam na yt da ima to kao dual da koristis i njega i android ali nema veze i ovako samo kodi koristim...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno