Potpisao EON LIght + Plus paket, dodatni D3 uređaj za vraćanje i D3 modul za 3500 dinara.
Zato sto je to sve stvar licnog dozivljaja po pitanjima potreba I finansija (kad se porede paketi). Poredjenje je moguce jedinoZašto ne bi mogli da se porede paketi koji uključuju fiksni, televiziju i internet? Druga je stvar što se koriste različite tehnologije za prijem signala. Krajnjem korisniku je svejedno jer on gleda skoro iste kanale, surfuje po sličnoj brzini i razgovara na telefonu ne razmišljajući kako se prenosi zvuk. Jedina razlika su cene i detalji poput nekih sportskih i filmskih kanala koji prave prevagu na jednu ili drugu stranu.
Ne postoje dva operatera koji nude potpuno identičnu uslugu a da nisu međusobno povezani. Onda po tebi ne bi bilo moguće nikada izvršiti poređenje bilo koje dve firme. Jer uvek postoji nešto unikatno i kod jednih i kod drugih.
Mene odrali i na mts-uMozda ako si na mts-u. Ako si u Telenoru odrace te ko jarca a mozes da imas neograniceno koliko hoces. To se vodi kao specijalni brojevi.
@Sceka222
Kako nisu poskupeli, Trio gold placam 3500 (popust penz.).
Za te pare sad mogu da dobijem EON light koji je slabiji paket od njega.
Nije napredak kad se samo povecaju cene. Trebalo bi da EON full kosta kao Trio gold.
Ili ako hocemo bas napredak da bude i jeftiniji.
Pa vidi, nisam ja ogorcen ni na koga, daleko od toga. Samo iznosim cinjenice. Ti na osnovu svog iskustva a ja I na osnovu svog I na osnovu iskustva mnogih
koji se cesto javljaju i iskustva iz komsiluka I sirom grada zahvaljujuci drugovima...
Mada je moje licno iskustvo veoma pozitivno sto se tice usluga SBB-a. ali licno iskustvo sa kol centrom je takvo kako sam napisao a znajuci dosta zaposlenih
u SBB-u u razgovoru sa njima sam dobijao potvrde u vezi toga sto pisem.
Bezobrazne cene?Moje licno iskustvo je suprotno tome. Dok sam imao Trio Gold Premium placao sam 5.800din mesecno, sada imam Eon Premium I placam
5.000din mesecno - znaci jeftinije za 800dinara mesecno a ista usluga.To sa cenama je iskljucivo individualna stvar. Nekome je I 100 kinti mnogo a nekome
1.000 ne znaci nista. Ne moze se generalizovati iz mnogo razloga ako se ukljuci licna potreba I licne finansije, pogled na zivot... Moze da se poredi iskljucivo sa
nekim provajderom koji ima iste usluge, nikako drugacije. Ne moze ni sa MTS-om, a to je danas najcesce poredjenje, jer MTS nije kablovski provajder. NAT?
Pa to je danas kod svih problem. Neko od provajdera to povoljno resava dobro a neko losije a SBB nikako. Fakat je da je NAT-ovanje prisutno svuda, a svakako
nece biti bolje na tom polju u skorije vreme - odnosno dok ne zazivi IPv6. (ne treba zanemariti to da je u Evropi i sire NAT uobicajena stvar... ali to je neka druga
prica...)
Pa vidi, postoje I neki paketi koji nisu najprodavaniji u Srbiji.@Sceka222 komentariše najskuplji paket od 5000 din, kao da je on u Srbiji najprodavaniji paket, poredi sa EU zemljama NAT, mislim stvarno, pa mi nemamo plate kao u EU, nemoj ta poređenja sa IPv6 kao AV ispiranje mozga (za dve do tri godine, videćete, živećete bolje, a prođe deset godina), ima svašta nešto u EU.
Zato sto je to sve stvar licnog dozivljaja po pitanjima potreba I finansija (kad se porede paketi). Poredjenje je moguce jedino
ako se poredi kablovski provajder sa drugim kablovskim provajderom (ili vise njih) jer sama, kako ti kazes, tehnologija usluge
ima svoje zakonistosti koje su toliko razlicite I znacajno da se ne mogu strpati u isti kos. Kablovska usluga se ne moze meriti
sa IPTV varijantom jer su to razlicitosti koje su od znacaja po samoj strukturi i osnovi. Kao da poredis mobilnog operatera sa
kablovskim operaterom - ne ide to tako. Mogu da se porede, samo donekle, odredjene usluge tipa Internet ali samo u nekim
odredjenim stvarima kao sto je na primer stabilnost konekcije… (ali i to je problematicno jer je to vezano individualno za mesto
gde se korisnik nalazi, u jednom istom gradu na razlicitim mestima potpuno razlicita iskustva...).
Naveo sam sportske i filmske kanale jer to najčešće ljude zanima kada se raspituju za ponudu (Sport klubovi vs Arena, Fox i Cinestar kanali vs Pinkov paket). Svako ima nešto svoje ali ja sam govorio uopšteno šta opredeljuje ljude na jednu stranu. Sigurno da ima mnogo njih kojima to nije bitno ali oni su u manjini.Pa I ne moze se generalizovati / porediti. Opet - sve je na kraju iskljucivo individualna stvar. Mene licno sportski kanali ne intere
suju osim jednom u cetiri godine kad je Olimpijada i neredovno pratim tenis a I to samo I iskljucivo gledam finalne meceve.
fudbal me ne zanima ni pod razno. ali zato me zanima film, serija I nauka. Ali - to je samo moja stvar I ne mogu na osnovu
mog interesovanja da poredim nesto sto je drugome daleko znacajnije nego meni... TO je poenta svega.
Potpisah ugovor 10.decembra za EON Premium paket kao stari korisnik po uslovima novog korisnika.I mislio sam da sam dobio "dobre" uslove.
Kad, ne lezi vraže, 14.decembra objave ovu akciju za niške korisnike:
https://sbb.rs/a44516/Podrska/Vesti...novogodisnji-popust-SBB-a-za-sve-Nislije.html
Небитно за мој коментар, ја код свог провајдера пакет 220/70 плус телевизија (каква год да је) плаћам мање него што они наплаћују за EON LIGHT Duo са (натованих) 50/4. Мада ни спорт клуб или гранд канали нису нешто али то нуде. Овде скоро да није проблем да се добије пакет као што ја користим, зато и кажем да се СББ успавао у Нишу а и делује да ће оптика Ориона или мтс-а ускоро да их натера да размисле о својој понуди. Можда је време да се врате својој почетној делатности, да нуде кабловску телевизију а интернет оставе другима.Ovo sve pišem jer sam i ja iz Niša :lupko::lupko:
VIP je u pitanju.Mozda ako si na mts-u. Ako si u Telenoru odrace te ko jarca a mozes da imas neograniceno koliko hoces. To se vodi kao specijalni brojevi.
Hoćeš da kažeš da si se cenkao i izborio za Plus paket kanala (189 TV kanala (61 HD)) koji inače sleduje uz EON Premium, a plaćaš 3500 koliko košta EON Light?
Nije loše znati da postoji i takva mogućnost.
Kako si došao do ovog obaveštenja? Kada se otvori link na sajtu pod tim datumom (14. decembar) nema ga među vestima.
Pa vidi, postoje I neki paketi koji nisu najprodavaniji u Srbiji.
Pricas o nekoj diskriminaciji a ovamo svoje stavljas na pijedestal diskriminisuci ostale?
Zasto je vazniji tvoj finansijski momenat od mog (ili ma kodg drugog ko ima Premium)?
Da ne pricam o tome sto svima nesto daju a Premium korisnicima osim desetak bezvrednih
filmova pred novu godinu nista. Svima su tokom vremena dodavali ono sto su Premium razlikom
u ceni imali a nisu dobijali nista. I niko se nikada od Pemium korisnika ne buni. Ali uvek se bune
ono koji imaju manje pakete ali ne I onda kad nesto dobiju vec samo ako im se ne ispune zelje
da imaju sto vise a da ih sto manje kosta. Mislim... „pateticno” je verovatno losa rec za to pa je
necu upotrebiti.
Pozdrav!
Koji se naplaćuje? 19900 zovem sa mobilnog free.
!? To je besplatan iz sbb mreze, ako se zove iz neke druge trebalo bi da se tarifira po redovnoj ceni poziva u zemlji tj minutima iz paketa (ka svima)
ja zovem uvek ikomov stari fiksni broj, javlja se sbb i ne tarifira se specijalno..
a koliko znam sa telenora se naolacuju ti spec brojevi posebno, pa tako taksi koji pocinje sa 19 uvek naplate mimo paketa..
Sta i?
Imam neogranicene minute ka svima i opet mi naplatili a vidis da covek u mts i nisu naplatili.
Ako je besplatan poziv onda treba da je besplatan...kao sto je i bio nekada.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari