Šta je novo?

TOTALNA ANARHIJA - OFFTOPIC TEMA [POLITIKA, SPORT, FLAME...]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste, ako ste nezaposlen ili "nezaposlen" knjizicu sami izvadite u socijalnom, plati se taksa i to je to. Podnesete da vam se izradi, a dotle imate potvrdu koju dobijete

zmaju, knjizicu vadis ako si nezaposlen za bukvalno 10 min ... bar tako bilo pre dve godine .... koliko znam nista se nije menjalo, meni je veca komplikacija bila kad sam im rekao da hocu da placam sam osiguranje i necu besplatno, nastakla drama

A šta ako nije na birou za nezaposlene, da li onda ima pravo na knjižicu i kako?

Naš odlazak u Evropsku uniju odvija se pojedinačno.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

^^^
Blagodarim!
Nisam video, više postova u isto vreme....

Zar nema da ako ti se desi nesto pa zaglavis u bolnici i nemas zdravstveno, da moras sve troskove platiti iz svog dzepa?

TT over M5

Mile,
čak i ako imaš zdravstvenu knjižicu ali ne možeš trenutno da je pronađeš platiceš pregled i intervenciju (ako je bude).

Ženu "ujeo" krpelj, ona se uspaničila zbog lajmske bolesti, pa nije mogla da se seti gde joj je knjižica. Otišli u hitnu, bila nedelja uveče, doktorka je to sredila ali smo platili (sitno, do 1000 DIN čini mi se). Nemaju sistem da provere po tvom JMBG, LK, ..., da li si osiguran ili ne. Malo je to glupo ali je tako.

Zar nema da ako ti se desi nesto pa zaglavis u bolnici i nemas zdravstveno, da moras sve troskove platiti iz svog dzepa?

Hitna stanja, kad hitna doveze zivotno ugrozenog neosiguranog pacijenta u bolnicu plaća država. Samo uvek je bolje biti osiguran.

Nego nisi odgovorio kada ti se desio slučaj sa bakom, po opisu rekao bi pre 3-5god?

Hitna stanja, kad hitna doveze zivotno ugrozenog neosiguranog pacijenta u bolnicu plaća država. Samo uvek je bolje biti osiguran.

Nego nisi odgovorio kada ti se desio slučaj sa bakom, po opisu rekao bi pre 3-5god?

Kako mislis nisam rekao?

Ne, to je bilo mislim 2010-te...

Edit: sada videh pitanje, sorry, prevideo

Kakva "da vam kazem ja kako stoje stvari" tema... daleko je 8. januar; nazovite me prorokom, ali imam osecaj da ce ova tema odneti neke zrtve, uprkos vrlo labavim pravilima.
Strasno, pretnje, diktatura, sloboda za temu, dole opresija... ocemo... sta hocemo... a o cemu sam ja ono počeo pisati...?

...
Ženu "ujeo" krpelj, ona se uspaničila zbog lajmske bolesti, pa nije mogla da se seti gde joj je knjižica. Otišli u hitnu, bila nedelja uveče, doktorka je to sredila ali smo platili (sitno, do 1000 DIN čini mi se). Nemaju sistem da provere po tvom JMBG, LK, ..., da li si osiguran ili ne. Malo je to glupo ali je tako.

Za krpelje u buduce ima dva nacina da se vade.
Prvi brz, lagan, siguran, narodni nacin... uzmes stapic za usi i lagano vrtis s njime oko krpelja, koji se zario u kozu, u suprotnom smeru od kretanja kazaljke na satu. Obicno 2-2,5 najvise 3 puna kruga "odvrtanja" krpelja su dovoljna. Pri tome ne pritiskati telo vec lagano dodirivati i gurkati da ne bi "povratio" u mesto ugriza.
Drugi nacin koji primenjuju lekari je da pincetom sto nize i blize kozi uhvate glavu krpelja i vuku ga iz koze ali opet da paze da ne stiscu pevise kako ne bi zdrobili glavu niti da vuku previse da ne otkinu telo (guzicu koja se naduva od krvi) ili glavu od celjustu...
Ne mazati nikakvim mastima, uljima, tecnostima pre nego sto izvadite krpleja da ne povrati u ranu.
Nakon uspesnog vadjenja celog krpelja alkoholom osprati ranu.

Prva metoda je tako brza i nadam se sigurna da na odlazak lekaru ili cupanje mozete zaobraviti.

E, a prošle zime bi ova soba bila puna " Zašto ja ne mogu.. kripto.. ovo, ono.. baš Vam je forum, bla.." :p

Da, druga vremena.
Ako budes u prolazu i hteo da diskutujes o broenu svrati :D

Nish ne znam o njemu, ali vrlo rado :)

Inace baka bila na pregledu prosle god, kaze nema vise ni doktora ni doktorice koji su odradili pregled i zahvat, vecina otisla u inostranstvo... i oni su izdajnici!

Inace baka bila na pregledu prosle god, kaze nema vise ni doktora ni doktorice koji su odradili pregled i zahvat, vecina otisla u inostranstvo... i oni su izdajnici!
Koga nema, on je uvek kriv :)
Mada platis mu specijalizaciju, doktorat, ulazes u edukaciju 10god i kad stasa da radi punim kapacitetom ode, moze i tako da se kaze.

A ko njima placa specijalizaciju?

Ako se ne zaposle i ako im to poslodavac ne plati specijalizaciju, placaju sami. Pride nakon te specijalizacije niko ne garantuje da ce dobiti posao. Da li znate koja je pocetna plata lekara opste prakse? Da li znate da u Beogradu sa srednjom skolom moze da se dobije veca plata nego sa diplomom medicine koja se studira 6 godina? Da li znate koliko se tesko dobija posao i kolika je korupcija do korena prakticno u svakoj grani? Ja sam vise novca zaradjivao igrajuci igrice nego sto lekar zaradi nakon 6 godina iscrpnih studija(cast izuzecima koji zavrse bez da otvore knjigu :) ).

I treba da idu mladi, pogotovo iz te branse, dok se ne opameti neko gore i shvati da ne treba davati milione evra na novogodisnju rasvetu, kad su bolnice pune bolesnih, a nema ko da ih leci, a gomila strucnjaka sedi besposleno ili odlazi.

Poslednja izmena:
u filmu Searching za nestanak cerke glavni KRIVCI SU INSPEKTORKA koja istrazuje slucaj I NJEN SIN

u filmu A Simple Favor nestala Emili nije mrtva vec ima SESTRU BLIZNAKINJU koju je ubila i poturila kao da je ona

u spanskom Everybody Knows sa Penelope Cruz, OTMICU CERKE su ORGANIZOVALI ona njena SESTRA sto zivi u sobici sto ima bebu i njen muz koji ju je navodno napustio/

u UPGRADE nije krivac naucnik i istrazivac Eron, vec glavni KRIVAC, UBICA I NEGATIVAC JE CIP STEM kojem je od poceka bio plan da preuzme ljudski lik i on na kraju sve pobedjuje

eto par spojlera nekih novijih triler filmova za sve one koji ih jos nisu gledali, pa ko im kriv sto citaju ovu temu, a nigde ne pise da nije dozvoljeno
:D:D:D:D

Poslednja izmena:
u filmu Searching za nestanak cerke glavni KRIVCI SU INSPEKTORKA koja istrazuje slucaj I NJEN SIN

u filmu A Simple Favor nestala Emili nije mrtva vec ima SESTRU BLIZNAKINJU koju je ubila i poturila kao da je ona

u spanskom Everybody Knows sa Penelope Cruz, OTMICU CERKE su ORGANIZOVALI ona njena SESTRA sto zivi u sobici sto ima bebu i njen muz koji ju je navodno napustio/

u UPGRADE nije krivac naucnik i istrazivac Eron, vec glavni KRIVAC, UBICA I NEGATIVAC JE CIP STEM kojem je od poceka bio plan da preuzme ljudski lik i on na kraju sve pobedjuje

eto par spojlera nekih novijih triler filmova za sve one koji ih jos nisu gledali, pa ko im kriv sto citaju ovu temu, a nigde ne pise da nije dozvoljeno

Evo jedan full quote i jedan smile
:)

Poslednja izmena:

Ovo je osveta za sve one poene koje si dobio zbog spojlovanja :D

TT over M5

Čovek šta-bilo.. :smoke:

09.png

Kakva "da vam kazem ja kako stoje stvari" tema... daleko je 8. januar; nazovite me prorokom, ali imam osecaj da ce ova tema odneti neke zrtve, uprkos vrlo labavim pravilima.

Jericho partibrejker. Mada slazem se da je politika smorila.

@topic: primecujem da ima dosta manje pirotehnike nego prethodnih godina, el to zbog para ili smorilo? Ja mislim da je zato sto klinci sad provode vreme vise na netu nego pre, jednostavno im je zanimljivije od petardi.

AI je aktuelna tema u zadnje vreme, i vidim mnogi su zabrinuti za buducnost covecanstva blablabla... Evo ja tvrdim da AI ne moze da postoji. Mi mozemo da nastavimo da razvijamo logiku mod racunara, i to je sve. Idealni AI bi imao ekstremno razvijenu logiku, i kao takav ne bi uopste bio AI, vec obican digitron. Bas bi logika bila to sto ga sputava da bude nesto gluplje, kao na primer mi, ljudi. Mi da koristimo logiku, nikada ne bi bili ovako retardirano emotivni i nikada ne bih bio toliko glup da verujem svojoj bivsi da nemam oko cega da brinem kad je (insert name here) u pitanju. "AI", kao logicno i superiorno bice, jednostavno nikad nece raditi ovakve majmunske stvari, i nikada nece imati razloga da se okrene protiv ljudi, osim ako mu je to cilj koji je specifiran u kodu. Nece imati razloga da radi bilo sta uopste, jer zasto bi? Jednosatavno toliko inteligentno bice nece raditi apsolutno nista osim onoga sto mu se naredi, jer nista na svetu nema smisao.

Ako se pokusa implementiranje emocija kod takvog bica, to ce biti totalan feil osudjen na propast, jer smo i mi ljudi jedan veliki feil osudjeni na propast.

Zanimljivo je to, kad hocu da smuvam zensku, ja odem prvo u kafanu da se urokam i iskljucim logiku na taj nacin, jer niko zdrave glave ne bi jurio zenske, a kad hocu da zaboravim na emocije, onda odem na AMD temu i citam objektivne cinjenice i specifikacije raznih gluposti, cisto kako bi delimicno iskljucio bilo kakve emocije. Prosto mi ponekad prija da radim stvari koje ne izazivaju bilo kakvu emociju. Mnogi ljudi grese i idu u kafanu da zaborave na nju (misle da ce emocije nestati), ali to je greska. Bas suprotno. Ako hoces da je zaboravis, onda kreni da se bavis politikom ili slicnim NPC stvarima.

Pirotehnika nikada nece dosaditi, to je samo pitanje finansija. Dodjes u Ger za novaka gde gradovi ne organizuju neke vatromete, jer gradjanstvo to radi vrlo dobro :)

Zao mi je sto si lose prosao sa devojkom, evo mi smo uz tebe, ne daj se!

AI je aktuelna tema u zadnje vreme, i vidim mnogi su zabrinuti za buducnost covecanstva blablabla... Evo ja tvrdim da AI ne moze da postoji. Mi mozemo da nastavimo da razvijamo logiku mod racunara, i to je sve. Idealni AI bi imao ekstremno razvijenu logiku, i kao takav ne bi uopste bio AI, vec obican digitron. Bas bi logika bila to sto ga sputava da bude nesto gluplje, kao na primer mi, ljudi. Mi da koristimo logiku, nikada ne bi bili ovako retardirano emotivni i nikada ne bih bio toliko glup da verujem svojoj bivsi da nemam oko cega da brinem kad je (insert name here) u pitanju. "AI", kao logicno i superiorno bice, jednostavno nikad nece raditi ovakve majmunske stvari, i nikada nece imati razloga da se okrene protiv ljudi, osim ako mu je to cilj koji je specifiran u kodu. Nece imati razloga da radi bilo sta uopste, jer zasto bi? Jednosatavno toliko inteligentno bice nece raditi apsolutno nista osim onoga sto mu se naredi, jer nista na svetu nema smisao.

Gresis u razmisljanju.
Sta ako takav AI sistem ima neki uzviseni cilj, recimo ocuvanje planete zemlje?
Ako nema emocija i vodi se samo logikom onda "buy buy humans". ;)

Ai ce cim dosegne nas iq level momentalno krenuti protiv nas, jer ce do tada skontati da ljudska nepredvidljivost i glupost moze biti jedina opasnost za nju

TT over M5

Realno, da sada dođu vanzemaljci nas bi garant istrebili. :D

Samo posnu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno