Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Sta da se podešava cam2api, ja na svaki rom instaliram gcam bez takvih podešavanja.

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

Pa ne znam...pitam. Vidim za neke druge modele da treba, valjda da bi radio onaj googlov hdr+, ali ako je na le max-u to vec podeseno onda jos bolje? Trebam ortaku veceras da nabacim neki rom (aex verovatno), a nisam do sad to radio na leeco modelima.
Koju gcam preporucujete, a da sve radi, bez pucanja, crnih slika i td?
Videh na xda na temi za aex masa njih upucava neke peceve za zvuk. Da li je realno to stvarno potrebno ili da se ne mlatim dzabe?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ja koristim ovaj aex par dana, za sad skoro sve šljaka kako treba. Baterija standardno, oko 3 sata SOT, ništa spec. Ali makar nema onog čudnog zvuka kad snimam gcamom video. Ne radi mi prednja kamera na stock app a na ovoj verziji gcam koju je kolega postovao malo iznad mi pravi one zelene fotke. Nisam se mnogo igrao, moguće da je sve to rešivo.

Edit: na viber video call na svim skorašnjim romovima imam problem sa nekim užasnim zvucima, ne može normalno da se komunicira, isto i na ovom romu, sad sam testirao.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel vama rade viber video calls normalno? Mislim, normalan je zvuk?

Nisam jos ni krenuo a odmah problem. Kada kucam u powershell-u "fastboot oem unlock" izbaci <waiting for device> i ni makac dalje. Pre toga naravno instalirao adb drajvere neke sa neta, izlistao neki "device" u powershell i preko komande usao u fastboot mod i posle na sledecu komandu ne reaguje.
Sta moze biti? Trebao bih to zavrsiti vcrs da vratim ortaku sutra mob.
Evo i slike:
d90152afec151d7d79b8f4d80558e56f.jpg

Istekao edit.
Pretpostavljam da je do adb drajvera. Uopste ne vidi uredjaj u fasboot modu.
Jel imate neki predlog koje adb drajvere instalirati, tj. sa kojim ste vi uspesno flesovali twrp? Probao sam neke minimal, universal, i jos neke trece...nece.
I ako uspem nekad da ubacim twrp pa sve ostalo, koja gcam je najbolja i najstabilnija za ovaj model? Hvala.

I ja sam se mučio da obnovim twrp, jedva sam iskopao neke drajvere, čak se ni ne instaliraju nego mora u fastboot modu da se ručno "povuku". Ostali su mi na laptopu na poslu, večeras ću okačiti ako se ne snađeš. Sa njima mi ne radi adb, tj. u adb devices ne pokazuje ništa, i ne rade adb komande, ali radi fastboot i uspeo sam da uflešujem. Obavezno u developer options uključi usb debugging i OEM unlock ako ima.

Poslednja izmena:
Imao sličan slučaj, cimao se ceo dan i nisam uspeo.. mislim da ti je lakše da nađeš drugi komp/laptop koji nikad nije imao adb nego da kopaš do beskonačnosti

Pa to mi jedino preostaje. Da probam jos i ove drajvere ako @psaras okaci i ako nece da trazim drugi komp.

Okačim večeras posle 22h kad stignem na posao.

Svaki put zeza u fatbootu, iako sam na istom kompu flešao već drugi telefon, ako je do kompa ok, proveri na telefonu da li je uključena odgovarajuća opcija, meni do toga bude uvek.

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

Prečešljaj ovaj folder, trebalo bi svi da rade, ne znam tačno koji je najnoviji twrp, ti treba za pie romove. Znam samo da je 3.0.2x verzija.

https://cloud.mail.ru/public/BoHi/u1biWQ8Gv

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Twrp sam skinuo najnoviji, ali jos nisam sigao dotle. [emoji849] Ne vidi telefon u fastboot modu i to ti je...

Nije dobar drajver. Imaš ih u ovom mom folderu, probaj

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Posle par ciklusa punjenja/pražnjenja, evo sad sam tačno na 4h sot i 20% baterije. Ubedljivo najbolji rezultat od gomile isprobanih romova.

Za aex verovatno.
Nego, jel normalno da mi ovaj aex logo posle instalacije vrti vise od sat vremena? Msm, znam da je first boot duzi, ali ovoliko nikad nisam cekao...
Edit: Sat i po i idalje vrti samo logo. Sta ciniti?

Poslednja izmena:
Prekidao par puta, opet isto. Ponovio postupak jos jednom. Wipe (system, data, cache, dalvik), install rom-a sa ovog linka https://downloads.aospextended.com/x2
Poslednja verzija pie roma. Posle toga gapps sa open gapps (nano). Wipe cache i reboot system. I opet nista. Evo vrti par sati logo aex i nikako da se butuje.
Sta da mu radim vise?
P.S. TWRP sam ubacio ovaj iz @psaras posta #4064.

Poslednja izmena:
Ja nisam flešao sa gapps. Wipe systeđ/data/cache/dalvik pa flash rom, pa podignem rom. Onda restart to recovery, pa flash gapps, pa obavezno posle flasha wipe data. Ne znam da li je do toga ali ja ga uvek pustim da digne "čist" rom, pa onda gapps. Recovery provereno radi kod mene, to je "njegov" twrp (developer, neki shiva).

Ma nije nešto ovaj Aex, daleko je od brzine od Baikala na balanced profilu, ono što najviše smara je spora instalacija app sa playstora.
Još čekam da instalira busplus da vidim kako radi, na Bajkalu poslednjih dana nije.
Ps
Polovinu app nece da instalira!!

Poslednja izmena:
Ma nije nešto ovaj Aex, daleko je od brzine od Baikala na balanced profilu, ono što najviše smara je spora instalacija app sa playstora.
Još čekam da instalira busplus da vidim kako radi, na Bajkalu poslednjih dana nije.
Ps
Polovinu app nece da instalira!!

Ocigledno da je kod ovog jadnog LeEco maltene svaki primjerak uredjaja sa razlicitim hw dijelovima ! :(
Moj test i iskustvo su kontra ovom tvome.
Upravo na BaikalOS mi je sve sa zadrskom i lagom, otvaranje sistemskih menija, apps i td (sto je i logicno jer je power save rom pa su performanse suprimirane zaraz baterije) a na AEX, balanced profile, sve je bas fluidno i glatko, brzo. Nikakvih problema nisam imao sa instalacijom sa google play, da nesto nece ili nekim usporenjem tog postupka.
Jedino sto sam primijetio kad sam probao battery profile ppstao je kao Baikal i onda kad sam se vratio na balanced, nije bio onako fluidan kao prije promjene na battery. Dakle tu nesto ne stima i ne treba dirati sa balanced, kako je predefinisano. S toga cu da instaliran nanovo rom i da bude kao prije ovoga i ja ne mrdam, prezadovoljan.

p.s. Probaj ovaj aex 20.12.2018. (Imas link na telegramu od 20.12. kanal Le max 2 development, posto ovaj koji je neko postavio na prethodnoj stranici ovdje ne otvara) kazu rijetki ljudi koji su imali nekih problema kao ti da im sad odlicno radi a to i shiva potpisuje tamo u changelog, pa pogledaj i probaj.

Definitivno su izgleda revenge i nitrogen za sada najstabilniji.

Sto cu ja muku da vidim sa ovim.
Skinuo ovaj poslednji aex sa telegrama, ali nemam ideju kako da ga ubacim u telefon. Telefon je u rikaveriju (posto sistem ne moze da butuje) i komp ga ne vidi uopste, a cini mi se da bi trebalo.
Kako sad da ubacim u mob bilo koji drugi rom kad ga komp vise ne vidi?
P.S. Pomislio sam da nije do ovih drivera sto mi je @psaras okacio i sa kojima sam uspeo da ubacim twrp, ali cini mi se da je kazao da i njemu vise ne vidi mob kao internal storage. Kako sad da skinem te divere, pa da probam? Ako je uopste do toga...

Nazad
Vrh Dno