Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Stigao mi je danas EON i moram reci da je uredjaj lepo zamisljen ali katastrofalan u praksi. Super je to sto sam preko optickog kabla povezao zvucnike i sto imam kontrolu nad njima preko daljinskog (tu opciju nisam imao kada sam ih povezivao na TV). Interfejs je ok za ljude kojima su moderniji uredjaji poznati, inace verujem da moze doci do problema. Medjutim, slika je generalno jadna... Najveci broj kanala "igra" po slici, pogotovu logo kanala i drugi staticki elementi, tj. elementi koji sada bas i nisu staticki. EON radi lepo 95% vremena sto se tice interfejsa i onda zabode. Po nekad mu treba par minuta da se osvesti i da pozove EON aplikaciju, tj. pusti TV program.

Ono sto mi najvise smeta je to sto Youtube ne radi kasvetno, ni blizu. Na Samsung Smart TV-u youtube interface sporo radi ali kad krene video on zaista krene i dobijes ostru 4K 60fps sliku. EON jadnicko zaista ne moze da pusti 4K, kamoli 4K 60fps HDR - kao da ima problem sa brzinom interneta jer se cesto javlja znak za buffering, a pored toga video ima konstantno nizak fps i vidljivo seckanje. Android TV radi 10 puta losije youtube casting u odnosu na Youtube za Tizen (ovo je vise primedba na Android TV nego sam EON).

Streaming preko kucne wifi mreze nisam ni hteo da probam, nema svrhe pokusavati nesto naprednije kad ono osnovno ne valja. U isto vreme, nema na playstore-u Plex TV tako da mi je to bio dovoljan razlog da se vise ne mucim sa EON-om.

Iz ovih prica mi se cini da EON sam radi deinterlace kad primi HD ili SD signal i umesto da prepusti da TV odradi deinterlace, on ga obradi i to izgleda na jadan nacin. Verovatno ima implementiran bazican bob deinterlace filter koji bas ostavlja taj artifakt gde graficki element koji je statican "igra" gore-dole kad se malo bolje pogleda. A sto se tice Youtube-a, pa pitanje je kakav VP9 dekoder EON box ima? Da li uopste ima hw dekoder ili radi softverski dekoding za sta izgleda da nema dovoljno jak CPU.

Pozdrav svima, pitanja za vlasnike Eon boxa:
- da li je neko probao zvuk preko optickog izlaza na uredjaju, da li je jaci?
- da li neko zna kako se moze iskljuciti svetlo na daljincu kada se jednom aktivira?

- da li neko zna kako se moze iskljuciti svetlo na daljincu kada se jednom aktivira?
I kako se pali svetlo

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Svetlo se pali tako sto se ispod ok kruga, drze istovremeno dugme levo i ono gde je coveculjak, kada se upale oba svetla notifikacije u gornjem levom uglu, znaci plavo i zeleno, pritisne se ok i dobije se svetlo kada se pritiskaju dugmici..e sad moze se desiti da izgubite onda vezu daljinca sa boxom pa ga je potrebno opet upariti..

Svetlo se pali tako sto se ispod ok kruga, drze istovremeno dugme levo i ono gde je coveculjak, kada se upale oba svetla notifikacije u gornjem levom uglu, znaci plavo i zeleno, pritisne se ok i dobije se svetlo kada se pritiskaju dugmici..e sad moze se desiti da izgubite onda vezu daljinca sa boxom pa ga je potrebno opet upariti..
Hvala... A brojevi ne treba da svetle?

Jel ima forna neka na EON boxu ttxt kako da saltam brojeve gore/dole il moram svaku ttxt stranu da kucam posebno... kad stisnem kao kod d3-a, gore dole za programe uvek me na pocetni broj 100 vrati

Кроз телетекст се крећеш путем тастера ''горе-доле'', изнад и испод тастера ''ОК''. Исто као и кретање кроз ЕОN апликацију.

Da pitam I ovde... (jer mi se cini da sam to ovde I procitao od par njih u pocetku)

Da li su neki koji imaju EON Premium dobili dva daljinca?

Pozdrav!

Ja iam eon premium paket ,jedan daljinac sam dobio za njega
I ja isto jedan.

Procitao sam ovde (nisam siguran pa zato I pokusavam ovde da saznam) I na nekoliko drugih
ali od strane onih koji su presli na EON Premium medju prvima da su dobili dva daljinca. jedan ovaj veliki koji
svo dobismo i jedan mali, jos su naglasavali da samo Premium dobija dva a za menji ostali paketi moraju da
doplate…

Pozdrav!

Upravo juče dobio EON...

Bože...mislio sam da su zaista sve podesili i probali pre zvaničnog puštanja...

Imam 4K tv, a uz uređaj (koliko vidim) isporučuju običan HDMI koji nije sposoban za 4K prenos ili je ipak 4K? Zna li neko?

SMART box, a nemaju HBO GO, NETFLIX i ostale app na google play-u. Zvao sam ih i kažu da su aplikacije u "fazi testiranja" i da se planira njihova implementacija u Google Store...

HBO GO za android TV (ako ga ubacite preko USB-a) ne radi jer je GEO LOCK za USA.

Netflix, bar ove dve aplikacije koje sam našao, jedna ne radi, a druga je za mobilne uređaje pa se prikazuje skrnavo...

Pretraga uz pomoć mikrofona je katastrofa... ako je sve podešeno za srpski i tražite npr. seriju Bones i kažete Bouns kako su naši pametnjakovići preveli, on vam kuca Bojana, bol, Bogdan...naravno, postoji i opcija da se sve prebaci na engleski (interfejs i govor) pa je onda lakše naći, ali opet postoji problem jer je onda nemoguće pretraživati srpske serije i filmove...

Hoće da se zakuca često pa se resetuje i čekate...

Svetlo sam mislio da ima sam uređaj, to pozadinsko, na kraju se ispostavilo da je pozadinsko osvetljenje daljinskog upravljača i to ne celog već parcijalno...samo neki dugmići svetle...

Vraćam se na Apple TV...samo da naprave app za njega, što se verovatno nikada neće desiti jer su prisvojili android kao platformu...ali bar radi netflix, hbo + popcorntime i kodi (kada se patch-uje)

Zvuk preko optike je blagi uzas dobrano losiji nego na starom d3, ako pricamo o vezi sa avr -om i zvucnicima.

Stvarno ne shvatam da su dozvolili sebi ovako nesto a bez ikakve potrebe jer ih niko nije jurio da brze bolje predstave EON box . Kao sto rekoh ranije , i ako pise na kutiji da je uredjaj sposoban da emituje Dolby digital i Dolby AC 3 toga nema sto znaci da nisu napravili softversku podrsku za njih vec su svesno bezobrazno prosledili na optiku samo stereo zvuk a na HDMI multifunktion da bi ljudima radili svi zvucnici . Ne pricam napamet vec sam sve kombinacije i varijacije probao . A ono sto sam danas saznao jer svaki dan zovem podrsku zbog konstatnog resetovanja modema od kada su stavili EON je da posto imam WD Cloud koji je naravno vezan lan kablom na modem , sad to ne mogu da koristim jer se on ne trpi sa EON-om ?!?!?!?!

Pročitao sam x puta ovde, kad će više taj eon box, šta čekaju, najavili su još prošle godine itd itd...

Dokaz da nešto što je novo, ne znači da je dobro. Mala škola života. Samo opušteno.

jel kome radi Netflix addon … meni odmah kada ga instaliram sruši Kodija… preko Aptoida namjestio sam neki kao original Netflix app i on radi bez problema...

Koristim Green Balkan addon na Kodiju.
Ali ne mogu bez browsera da uparim uredjaj na sajtu olpair.com, sto je potrebno za vecinu sadržaja. Zna li neko nacin?
Drugo, da li neko zna kako se programira EON daljinski za moj stari vox tv (LCD37800)? Na starom SAMSUNGU je radio sam od sebe.

ne radi ni preko kodija (isti problem) a nema ga za skinuti ni preko gps..to sto si ti instalirao je verzija za telefon i moze da posluzi ali to nije to...
ovo je definitivno sarena laza od boxa sa puno deformacija i nedorecenosti...jedino sam zadovoljan kvalitetom slike sa njega i to je sve.

da kvalitet slike je dosta dobar pogotovo ako ukljućiš HDR … jedini problem je kod sportskih kanala, gdje fali bitna brzina …
ja sam inače iskopirao log fajl na Kodi forum ali onaj koji je napravio Netflix addon nema android boxa pa, če biti čudo ako ikad proradi… za foru sam probao i starije verzije i recimo 0.12.9. mi bar ne sruši Kodija ali ne radi uopšte i kad ga updejtujem na zadnju sve se sruši pa je onda jedina opcija, da pokrenem Kodija, brisanje svih netflix fajlova ručno… sad ču malo da sačekam, da se bar pojavi GAIA addon...

Jel postoji sansa da EON radi na samsung tv (ue55mu6122) tj da koristi aplikaciju ko sto imam na tabletu? Gde ukucam email i adresu i gledam.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Može ti EON ali verzija EON aplikacije za Tizen TV i onda ti još treba ili gold extra ili gold premium ili ovi novi eon paketi da bi mogo da aktiviraš na moj sbb kod koji dobiješ kad pokreneš EON.

Jel moze Eon nekako da se instalira na stare samsung smart televizore sa android platformom?

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

A koji to Samsung ima android?

2013 god

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno