Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Da li se nekom desava da mu kasne poruke na viberu nekih 10-15min na 8.1 androidu? Iskljucio sam optimizaciju za viber ali je i dalje isto...

Jel neko uspeo da instalira Nokia pc suite ili kako vec? Meni nece da pokrene setup

Hocu da backupujem sve i uvek sam koristio stock app, ako ima neka druga proverena otvoren sam za predloge, ali da je iskljucivo free

Ja sam odradio OTA updejt na Pie, prebrz je, telefon mi leti, nisam radio nikakav factory reset, samo updejt i restart telefona. Odusevljen sam brzinom, leti, a punjenje mi je isto brze. Jedino sto nervira jeste pozicija sata i svega 4 notif ikonice.

Ja hocu da mu zveknem backup za svaki slucaj pa da odradim update....posle ako ne bude bagova nece ici na factory, ako bude onda Boga mi ide....

Ja hocu da mu zveknem backup za svaki slucaj pa da odradim update....posle ako ne bude bagova nece ici na factory, ako bude onda Boga mi ide....
Ja sam uradio ovaj standardni google backup i vratio mi je sve posle reseta .

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Sta predstavlja standardni Google Backup? Ne racunam Photos, Notes i ostalo, to ce raditi, meni je vise bilo za sms,calendar, kontakte....

Ljudi evo baterija ce jos malo na kraj pa ide na punjac...videcemo rezultat...nadam se najboljem

Ako ne moze da se skloni budjavi google assistant sa home screen-a tj onaj search bar Nokia i ja se rastajemo, znaci 100%, kapiram da verovatno moze da se resi sa Novom ili tako necim, ali nisam kupio telefon koji bi trebao da bude najbolji softverski da bih morao da ga prebudzim za osnovne stvari (hocu svoj home screen, hocu da mogu da obrisem vise poruka odjednom)

Inace ubedjen sam da je sat pomeren gore levo zbog notch-a na ostalim telefonima, jedino sto me zbunjuje jer mislim da imam neku notifikaciju, ovako mi ne smeta sto je tu

Jeste da deluje sve bolesno brzo (nije jos popio factory), ali neke stvari nisu ok iskreno, za mene ovo stock android postaje sve losije iskustvo.....sto je priznacete tuzno....

Poslednja izmena:
To bi ti se desilo sa bilo koji telefonom sa stock Androidom.

To je Google softver i sve što je tamo je Google filozofija. Asistent je Google-ov, isto kao Bixby kod Samsunga ili ostali šta imaju. Samsung ima dugme samo za Bixby, da si uzeo Samsung, šta odsekao bi to dugme? :D Da ne pričam šta bi bilo da si uzeo neki iOS telefon, tu nema sta da promeniš, kako bi tu?

Android i jeste dobar zato što možeš da ga napraviš svojim. Postoji Pixel launcher od Amir Zaid-a (mislim da se tako zove) koji ima sve što i stock launcher, samo dodatna podešavanja (gde možeš skloniti search)

Dobro ja razumem i tebe, ti si običan korisnik, hoćeš sve da možeš bez root-a, bez da instaliraš nešto, ali ne znam koji bi tebe telefon usrecio, jer svi imaju svoje stvari koje ne možeš skinuti ili obrisati (može uz root). Mislim da ne postoji telefon za tebe.

To je Google softver i sve što je tamo je Google filozofija. Asistent je Google-ov, isto kao Bixby kod Samsunga ili ostali šta imaju. Samsung ima dugme samo za Bixby, da si uzeo Samsung, šta odsekao bi to dugme? :D Da ne pričam šta bi bilo da si uzeo neki iOS telefon, tu nema sta da promeniš, kako bi tu?

Android i jeste dobar zato što možeš da ga napraviš svojim. Postoji Pixel launcher od Amir Zaid-a (mislim da se tako zove) koji ima sve što i stock launcher, samo dodatna podešavanja (gde možeš skloniti search)

Dobro ja razumem i tebe, ti si običan korisnik, hoćeš sve da možeš bez root-a, bez da instaliraš nešto, ali ne znam koji bi tebe telefon usrecio, jer svi imaju svoje stvari koje ne možeš skinuti ili obrisati (može uz root). Mislim da ne postoji telefon za tebe.

Problem je u tome što na ovo telefonu ne može da se odradi root. Ako znaš neku metodu, podeli sa nama.
Bio bih zahvalan ako bi neko podelio info. radi li neki call recorder na pie?

Zašto bi radio root na Android One telefonu koji redovno dobija ažuriranje?

Послато са Nokia 7 plus уз помоћ Тапатока

Na prethodnom Huawei-u tj. Honoru sam to mogao da sklonim npr. takodje na Oreu sam sklonio istovremeno kad sam ukljucio telefon i izbegavao skrol u levu stranu iz istog razloga, koliko videh po netu na Samsungu search bar moze da se skloni, za Bixbi ne verujem da ce zaziveti ili ce moci (mozda i vec moze) da se reprogramira....ne verujem da OnePLus ima nesto slicno, mozda gresim?

Nije meni problem da neke stvari istrpim i ne smetaju mi ako su instalirane, a ne smetaju mi za osnovu upotrebu....ako je ovo deo Pie-a na svim telefonima onda bolje da se vratim na Symbian....

Poslednja izmena:
Ne kazem da bih ja instalirao nego sam mislio da u podesavanjima da moze da se namesti, nisam nigde spomenuo da mi treba app za to...

Mogu da kukaju na sve proizvodjace sto imaju bloatware,a njihov je najgori, katastrofa....sta mi smeta druga app ako je ne koristim, a on mi ovde uzima 1/5 ekrana ni za sta...katastrofa....

Ne može se narodu ugoditi.

kod mene je sve ok.Baterija mi izdrži 2 dana,kao i na 8.1
Nisam radio factory reset i ne namjeravam.Nervira me ta Googlova traka,ali mogu živjeti s tim.Google assistent možeš ugasiti na postavke home.
Kako vam sada radi Gcam?Imam Arnovu 8,2 i čini mi se da sada stock radi ljepše slike...nisam baš puno testirao,ovo je prvi dojam.

Ne moze @Coda93

Ja sam sad stavio na punjac i deluje da se vratio na staro :D :D eto jedne pozitivne stvari nakon ovog Pie-a....videcemo koliko ce drzati

Ja ne znam kako je nekome ok da zauzima jedan ceo red stvar koja je u vecini slucajeva useless, ako nekome bas treba dajte opciju ko hoce nek ima prikazano, ko nece ne mora i to je to.....

Kameru jos nisam testirao, deluje mi da je zvucnik mozda za nijansu glasniji kada se pusta preko YT

Dali su ti opciju da instaliraš bilo koji od 100+ launcher-a koje postoje na Play Store-u.

Pa da, toliko je dobar UI da mi treba druga aplikacija za osnovne stvari - Well done Google !

Dosta si hejtovo [emoji23]

Hahahaha , morao sam :smash:

Inace punjenje back to normal :D 3 - 100 % za oko 1h 50m , mozda malo jace , ali to je to :) stock punjac (brick i kabl)

Ja sam presrecan sa ovim android 9 na 7+
Kakve gluposti ljudi ovde pisu umesto da su srecni jer imao najnoviji softver koji nema 99.9% telefona!

Ckalja sve sto si napisao nisu mane nokia 7+ telefona nego stock androida
Prvo gore 4 ikonice - to je zbog onog izreza na pixel telefonima
Drugo dole taj bar je isto sa pixel telefona, da si kupio pixel 3 od 1000 evra isto bi ga imao
A i to sto kukas da ti ne puni brzo telefon je problem sa google pixel telefona koji je softverski resen - https://www.theverge.com/circuitbre...pixel-fast-charge-android-pie-fix-coming-soon

Jos dugu cu koristiti 7+, posle njega samo pixel 3 xl ili note 9

Meni nesto i ne fali root. Alternativa za Adaway je aplikacija Blokada, radi odlicno.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Jedno off topic pitanje. Da li neko zna kako da se vrate nestale poruke iz messaging aplikacije? Ni jedne sms poruke nema. Devojka azurirala sms aplikaciju i nije joj se svidela, pa obrisala apdejt ali onda joj i poruke obrisalo. Svaka pomoc je dobrodosla.

Jel jos nekom sa zaštitnim staklom nekad ekran nece da reaguje na dodir? [emoji848]

evo ja jutros dobio obavestenje:
system update avaiable-softver upgrade adroid 9 pie v3.22c
velicina je 1471.3 mb
e sad da li ce mi prilikom instalacije obrisati sve sa telefona kao sto su neki ovde pisali ili ne
aj ako je jos neko dobio isto neka napise sta se desilo posle instalacije
hvala

Nazad
Vrh Dno