Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Svetli malo ali može da se podesi da se isključi nakon određenog vremena, ili da ne svetli noću itd... A i ne troši toliko bateriju, razlika u potrošnji baterije kada je uključen i kada je isključen glance je oko 5%, po meni nije velika razlika za tako korisnu opciju.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Aplikacija Glance Plus sa Play prodavnice radi odličan posao.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Dobice Pie sigurno, izasao je sa 8.1. Za onaj sledeci je pitanje da li ce dobiti, ali ce skin(MiUI) azurirati duze vreme sigurno. Barem dve godine, verovatno i vise.
Koliko ja znam RN5 je izašao sa nougat-om, pie će možda biti sa miui 11, ali ne verujem. U low i mid segmentu bude jedan Android update i 3 miui, u visokom bude 2 Android update-a i 4 miui.

Meni je mnogo bitniji miui update od android update-a.

Pogledaj android 6, 7, 8, 9 i pogledaj miui 6, 7, 8, 9, 10. Gde su veće razlike? ;)

RN5 Pro za Indiju je izasao sa Nougat-om, global i kineski RN5 je izasao sa 8.1.

Vece su razlike u skinu, zato je i bitnije da se skin azurira, nego verzija androida :)

Koliko vidim ne postoji nijedna u potpunosti funkcionalna gcam za Pie romove?

Postoji. Ista kao i za miui.

Patch ti treba i da okines prednjom nekad ako izbaci crnu.

Ja čekam mix 3, ako bude dobra cena onda da uzimam, ako ne onda Mi8 se uzima.

Neki novi lik je počeo da radi peč i u kombinaciji sa mcaosp romom i derp kernelom radi 100%. Crne slike se dešavaju samo nekad ako se proba portret na prednjoj, a za samo hdr+ nema problema. Problem je zavisnost od roma i kernela i što na ostalim kombinacijama ne radi baš 100%. Svakako mcaosp rom preporučujem ako neko hoće pitu.

Ja čekam mix 3, ako bude dobra cena onda da uzimam, ako ne onda Mi8 se uzima.
Sada kada bih menjao telefon, verovatno bih zaobišao Xiaomi. Nemam nikakvih problema, MIUI mi je čak bolji nego stock, samo prosto treba mi promena. Već godinama sam na MIUI. [emoji3] Ali bih se kroz par meseci vratio.
Neki novi lik je počeo da radi peč i u kombinaciji sa mcaosp romom i derp kernelom radi 100%. Crne slike se dešavaju samo nekad ako se proba portret na prednjoj, a za samo hdr+ nema problema. Problem je zavisnost od roma i kernela i što na ostalim kombinacijama ne radi baš 100%. Svakako mcaosp rom preporučujem ako neko hoće pitu.

Gde mogu da nađem linkove za taj peč i gcam? Mcaosp ima na Google+, derp valjda dolazi uz rom kao default kernel?

Ne dolazi derp kao default. Ako koristiš telegram:
https://t.me/CameraBoosterTest
Ako ne kroz par minuta ću ubaciti na drive. Instalira se kroz magisk ali je prekopruka u recovery da se flešuje fajl, isto kao i prehtondi peč.
Imaju 2 verzije, sa micam i bez, ja koristim ovu sa micam jer mcaosp ne dolazi sa MIUI kamerom.
Gcam možeš da instaliraš po želji. Imaj na umu da na 5.3 i 6.1 verzijama prednja kamera ne radi uopšte. Trenutno koristim: https://www.celsoazevedo.com/files/...f/GCam-5.1.018-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.3b1.apk

Peč: https://drive.google.com/folderview?id=1EuSgF2-KQex-x0fUSBuVRgvAWUujMBrE

Moja procedura za instalaciju i podešavanje roma i peča:
-Wipe data
-Flash mcaosp i gapps (ja sam koristio opengapps)
-Restart i podešavanje telefona
-Restart u twrp
Flash magsik 17.2, Peč pa derp kernel
-Restart

Poslednja izmena:
Imam telegram, skinuo sam. Hvala ti.

Koju gcam koristiš? Arnova 3b1?

Edit:

Peč flešujem iz twrp i onda wipe cache & dalvik klasika? Nema ništa posebno da se čačka?

Edit 2:

Super, hvala! Sad ću probati..

Poslednja izmena:
Da, da. Mislim da ne moraš ni keš da brišeš. Podrazumeva se da prvo pogasiš ostale module za kameru. Bez derp kernela tj sa stock mcaosp kernelom ćeš zaglaviti u bootloop čisto da znaš. Rešenje je flešovanje derpa.

Poslednja izmena:
Tu koristim.

Ne kresuje gcam, probao dve arnovine verzije ali na obe prednja kamera ima neki roze/pink smek. Pokusao u podesavanjima da to sredim ali ne vredi, i dalje isto na prednjoj kameri. Cak i pre slikanja, u samo aplikaciji se vidi da ima tu boju a to se naravno prenese i na sliku.

Probaj urikill ili neku od bsg, imaš i serjo87.

Jesi li siguran da nisi aktivirao neku od opcija vezanih za remove tint i slično? Treba sve da ostanu ugašene

Probaj urikill ili neku od bsg, imaš i serjo87.

Sad cu isprobati neke od tih.

Jesi li siguran da nisi aktivirao neku od opcija vezanih za remove tint i slično? Treba sve da ostanu ugašene

Prvo su bile sve pogasene, pa sam probao da upalim neke, pa sve, kombinovao i ne vredi. Mozda je do senzora kamere, mozda pec ne odgovara skroz za sve senzore.

Edit:

Ma jok, na svakoj isto. Ocigledno je do peca, jer je cak i u MIUI kameri roze prednja kamera...

Poslednja izmena:
Meni ga jos nema update [emoji854]

Ovaj Xiaomi.eu romovi...
Za Note 5 global skidam whyred za rn5pro?
Koliko su bolji od stock-a ako jesu uopće?

Moze li neko da preporuci nekog pouzdanog prodavca sa kp ili odavde za note 5, ali pravu global verziju ne onu sa kuvanim romovima

Imas jedan ovde na oglasima, ako ti nije bitno da li je nov.

Ma to samo bojica dobila, posto se nacekala za miui 10. [emoji4]

Mislim da je povučen,cini mi se da je i beta povucena ako sam dobro razumeo.

Nikad neću shvatiti kukanja za update-om. Skinete sami sa neta i odradite.

Ne dolazi derp kao default. Ako koristiš telegram:
https://t.me/CameraBoosterTest
Ako ne kroz par minuta ću ubaciti na drive. Instalira se kroz magisk ali je prekopruka u recovery da se flešuje fajl, isto kao i prehtondi peč.
Imaju 2 verzije, sa micam i bez, ja koristim ovu sa micam jer mcaosp ne dolazi sa MIUI kamerom.
Gcam možeš da instaliraš po želji. Imaj na umu da na 5.3 i 6.1 verzijama prednja kamera ne radi uopšte. Trenutno koristim: https://www.celsoazevedo.com/files/...f/GCam-5.1.018-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.3b1.apk

Peč: https://drive.google.com/folderview?id=1EuSgF2-KQex-x0fUSBuVRgvAWUujMBrE

Moja procedura za instalaciju i podešavanje roma i peča:
-Wipe data
-Flash mcaosp i gapps (ja sam koristio opengapps)
-Restart i podešavanje telefona
-Restart u twrp
Flash magsik 17.2, Peč pa derp kernel
-Restart

Pozdrav,

Mozes molim te ponovno staviti ove patch fajlove, nece ih skinuti sa gdrive-a, stalno neka greska. I derp sad ima ver 3.4, slobodno stavim to sa patchom? Gore mi je zadnji mcaosp 9.
Thx

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Nazad
Vrh Dno