Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

Naravno, ali s obzirom da cu preskociti n9 bice malo veci upgrade...
A i malo je isplatljivije menjati telefon na 2 serije nego uzimati svaku :)

Sent from my Samsung Galaxy Note 8 using Tapatalk

Ništa ne piše o načinu slikanja. Podešavanja, da li je uključeno prepoznavanje scena na note9. Kamera je musava od prstiju na note9 gotovo sigurno. Vidi se na ove dve prve slike. Jako loše poređenje, ne vredi donositi zaključke iz istog. Pored svega ne sumnjam da je pixel bolji, ali ne ovoliko koliko ovaj "test" pokazuje.

Zanimljiva analiza aktuelnih (i buducih) desavanja mada je sve to prilicno jasno u poslednje vreme.
U svakom slucaju pametna odluka Samsunga, svejedno nude vrhunske uredjaje a razni chi-droidi neka se bore za tu mrvu profita u smartfon svetu.

Preuzeo tek danas, prezadovoljan svime osim baterije ... 45% otislo od 21h do 02h ujutru sad znaci za 5h
Cudno. Ocekivao sam vise od baterije

Daj mu par dana da "stabilizuje". Razlika će biti primetna. [emoji16] 12 sati je izdržao kod mene danas od toga 6 i po screen on time, a nisam ga štedeo uopšte (you tube, grafički zahtevne igre, pozivi, viber, whats app, deezer sa sluškama doduše, surfovanje sa chrom-om, alweys on uključen, maksimalna rezolucija, automatsko osvetljenje ekrana, sinhronizuju se 3 gmail naloga, non stop na internetu - pretežno korišćen 4G ne wifi, sva biometrija popaljena, čak i nesrećan bixby voice je uključen da čeka komandu (hoću da pružim šansu) itd itd...)

e123a6045992900f58fdbc210dd05e40.jpg

Poslednja izmena:
Skroz dobar rezultat. Sviđa mi se napredak u svakom slučaju

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Profesionalci kupite foto aparate koji su za to namenjeni, a telefoni su nesto drugo, nije im to primarna namena, za jedan telefon koji je ovako kompletan kamera je brutalna, svaka cast samsungu, naravno i apple ne zaostaje!

prva fotka je HDR forsiran na on. to je loše na samsungu i ne treba nikada koristiti. ili auto ili off.
drugu fotku si dodatno uradio upscale (zumirao) preko 100%, nije takva u originalu. generalno ne znam kakve detalje očekuješ od telefona po mraku na drvetu udaljenom 50m od tebe.
isto tako generalno samsung fotke često ispadaju bolje uz blago (ili malo veće noću) pomeranje ekspozicije u minus.

gsmarena_023.jpg

gsmarena_029.jpg

Poslednja izmena:
Profesionalci kupite foto aparate koji su za to namenjeni, a telefoni su nesto drugo, nije im to primarna namena, za jedan telefon koji je ovako kompletan kamera je brutalna, svaka cast samsungu, naravno i apple ne zaostaje!

+100

NOTE 9

Šta je sa ljudima, zaista ne znam. Od 2012. telefoni uglavnom imaju dobre kamere. Jedino se razlikuju u nocnom rezimu, ali to je u principu to i to je ok. Ja ne vidim nista lose na ovim slikama. A ne znam kako neko ocekuje sliku drveta nocu sa udaljenosti od 50m i zumom veci od 100% da bude perfektna. Kupite aparat, ljudi. Ovo je telefon sa kamerom. Nije kamera sa telefonom.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Jel neko poručio u telenoru note 9?
I ako jeste da li je stigao?
Pošto sam ja poručio pa me zanima da li su počele isporuke

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

ovo je mnogo aktivnija tema trenutno od note 8, pa da pitam ovde
jel ste i vi optereceni kao i ja ekranom? ja moj cistim 5x dnevno zanima me cisto dal sam lud... toliko je lep ekran i veliki da je odvratno kad je prljav

Pa ono :)
Ali pazi brže će ti otići oleo premaz ako ga glancas 30 puta na dan..

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

jel ste i vi optereceni kao i ja ekranom? ja moj cistim 5x dnevno zanima me cisto dal sam lud... toliko je lep ekran i veliki da je odvratno kad je prljav
Ja sam još neki dan jeo burek na njemu i još uvek ga nisam obrisao - masan. [emoji3]D
To mu dodje kao neka zaštita

Ja ponekad prstom samo lepo poravnam teksturu, obrišem možda jednom mesečno ekran kad skidam masku i nosim ga samo sa dbrandom. Jes da sam na 9+ al isti đavo kontam

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ma da bre...ja jednom dnevno izglancam rn5 od 180e. Notaru bih pirkao svaki cas. [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ja nemam nikakvu zastiti cak ni foliju zato sam opterecen, pored toga sto volim da je cisto, imam dve samsungove maske : alcantatu i clear flip i svi mi po ovim trznim centrima kazu da ne moze nista da se stavi na ekran zbog konstrukcije maske, ok kapiram za staklo zastitno ali sto ne moze folija?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Jes...stalno ih brišem. Ranije sam koristio različita sredstva, a i sada koristim...ali samo za ženin S9. [emoji3] I baš danas gledam, ne primećuje se gubitak oleo premaza, baš klizi prst, tako da ću uskoro i ovaj ipx da počnem da brišem sa određenim sprejem. Za sada ipx samo sa toplijom vodom brišem, ali je sredstvo bolje, jer dezinfikuje uredjaj. Bilo mi je žao za ipx, jer je oleo premaz na njemu jedan od najboljih koje sam video.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kad ste već pomenuli čišćenje ekrana meni je iskreno počelo da smeta to što tastatura brka slova kad je malo masniji ekran [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Pa eto, došlo mi. Da nije zabranjeno?Jel mora da se poseduje sve što se poredi?
E pa izvinite onda, nisam znao za to pravilo. Ja mislio da je forum otvoren za sve.
Neću više da vam smetam, nastavite da se igrate .
Imas temu za dslr pa bi mogao tamo da se preselis,to sta je tebi na listi zelja nikoga od nas ne zanima sigurno a pogotovo nas ne zanima poredjenje slike skinuto sa nekog foruma ,imas pravo na svoje misljenje naravno ali je totalno beskorisno da ga ovde iznosis sve dok ne kupis telefon i ne napravis realno poredjenje,isto tako bi i mi mogli da komentarisemo dslr aparate a ja bih i dokumentovano mogao da ti donesem dnevne slike gde ne bi mogao da vidis razliku da li je slikano mobilnim ili dslr-om

Stigao ruged armor, liquid air i spigen neo flex.

Malo je smorna instalacija folije ali bi trebalo da drži. Savet, stavljati je dok je maska na telefonu.

Edit: obrisana ponuda. Biće stavljeno u selekciji oglasi. :)

Poslednja izmena:
Jedina mana je ovih Spigena je što u njima i najlepši telefon izgleda kao jeftini rugged smartfon sa alija.

Bilo bi mnogo bolje da neko od vlasnika postavi svoj sample i demantuje radisu, nego sto ga terate sa teme. Ovako to sve ima neki fanboy smek, bzvz...

Vrh Dno