Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nesta struje i naravno win odmah pade. Sreća pa sam imao na flešu "WinPE bootable disk"

Ovaj "EaseUS Todo Backup Home 10.6" mi je najisplatiljivi program koji sam do sada kupio (HB 1€)

Jos od 2014 na Windows 10 namerno laptop pustam da laptop ide do 0% on se nasilno ugasi nikad Windows 10 nije pao , nikakav sleep i hibernate nego cisto nasilno gasenje usled prazne baterije forsiram , ja ne znam kako je tebi pao Windows 10 zbog jednog nestanka struje.

Ne znam ni ja. Pojavila se greška na ekranu, neće da se podigne. Nema ni safe mode, ja nemam disk od wind., jer je ključ kupljen online. Posle par sati, setim se davno zaboraveljnog fleša. Inače to je druga mašina na kojoj se to dešava. Obe imaju MSI ploče i Kingston SSD ove.

Poslednja izmena:
nema veze sto nemas disk,jednom aktiviran win ostaje na toj maticnoj ma sta radio instalaciji i ostalim komponentama.moze usb skuvan sa iso-om od iste ili novije verzije i uvek ces moci da pokrenes repair ili odradis reinstalaciju sa zadnjim iso-om skinutim sa MS sajta ili digital rivera.taj problem mi pre ukazuje na hardverski problem neko na MS iako zadnjih par apdejta su stvarno najblaze receno nestabilni zaista.

Isti problem ima i moj drug, pisao sam na drugoj temi o windows 10. Resetovao lap top tokom azuriranja sistema i sad nece da se digne sistem niti da nastavi instalaciju. Nece da pokrene repair ni sa bootabilnog USB-a. Ne moze ni safe mode, niti bilo sta od onih windows integrisanih *******cija.

Preko čega je radio backup ?

Evo sad se desilo kod klinca dok je igrao GTA V, ugasio mu igru i krenuo restart, on kuka, ja dosao, pise Restarting.... Ja ga ugasim, ukljucim, skinuo 1803 update i bez pitanja restartovao da se updateuje. Koji *av av* iz Micro$hita! Obrisem ceo Software Distribution folder i ugasim internet jer ga i onako ne koristi na njemu. Sad nek se update-uje majke mu ga :D

Pa zato postoje nameštanja, ne može niko da gleda u bob kada će tvoj klinac da virtuelno krade automobile, gazi pešake i ruši bandere. :)

Najjaci je onaj bug sa mikrosjeckanjem zato sto standby memeorija guta free ram memoriju i nece da je vrati u noirmalno stanje kad vise nije potrebno pa igre sjeckaju kao blender lol

Znam, ali update ne mozes da iskljucis da ne radi sem brisanja servisa. To sam uradio na laptopu gde mi update ne treba i ne moze da se updatuje 100%. Jedina mana je sto se servis ne moze vratiti bez reinstalacije. Ali kad JA odlucim ja cu da stavim 1803 a ne da mi se on u sred rada restartuje bez pitanja.
Postoji par alata koji kao mogu da ugase update, ne znam dal neko probao?

Radi programcic u Windows hate temi cini mi se, uspesno je blokirao azuriranja kod mene. Prelistaj tamo.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ali kad JA odlucim ja cu da stavim 1803 a ne da mi se on u sred rada restartuje bez pitanja.
1803 za business brachne (semi-annual) je kraj jula. I na to omžeš da dodaš odlaganje koliko ti treba (do godinu dana)

Nisam obratio paznju :D

Pogledacu posle, ne znam napamet naziv [emoji14]

Ajd javi.
@Space Beer
Ajd prevedi ovo sto si napisao, mislis na LTSB verziju? Da li mogu sa kljucem Win 7 Home da stavljam LTSB verziju? Posto mi klasicna Home radi.

Danas mi izađe ona poruka da aktiviram Windows koji koristim već 6 meseci i ja skinem KM Spico sa torrenta, instaliram, kliknem crveno dugme i sve bude OK. Večeras slučajno uđem u task manager i vidim da mi taj isti KM Spico guta procesor. Lepo ga deinstaliram i obrišem njegov folder iz Program Files koji je tamo ostao i sve se naizgled vrati u normalu. Kažem naizgled jer sad svaki put kad uđem u task manager na sekundu ili dve pokaže zauzeće procesora od preko 60%, a onda se sroza na jednocifreno. Nekako sam okom sokolovim uspela da ulovim da najveći deo tog zauzeća odlazi upravo na sam task manager što nema mnogo smisla.

Tako bude kad otvoriš task manager uvek.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Pa i treba task manager da povuce 60% par sekundi posle otvaranja posle se stabilizuje.

Danas mi izađe ona poruka da aktiviram Windows koji koristim već 6 meseci i ja skinem KM Spico sa torrenta, instaliram, kliknem crveno dugme i sve bude OK. Večeras slučajno uđem u task manager i vidim da mi taj isti KM Spico guta procesor. Lepo ga deinstaliram i obrišem njegov folder iz Program Files koji je tamo ostao i sve se naizgled vrati u normalu. Kažem naizgled jer sad svaki put kad uđem u task manager na sekundu ili dve pokaže zauzeće procesora od preko 60%, a onda se sroza na jednocifreno. Nekako sam okom sokolovim uspela da ulovim da najveći deo tog zauzeća odlazi upravo na sam task manager što nema mnogo smisla.
Probaj sa portable verzijom, nikakvih problema..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da se javim i ja ponovo :d *mjau**mjau**mjau*, uzeh laptop sa KabyLake pa mora Win10, skinem lepo MCT, on dovuče 1803, instaliram od 0, među prvim stavkama koje odradim je desni klik na sve one kockice po Startu, pobrišem sve i izvučem svoje.

Restart, voila, sve kockice su ponovo tu, mojih nema. Pa jel' realno da oni posle 3 godine ni ono što je nekad radilo ne mogu da održe ispravnim?

ja to isto redovno radim ali mi se do sada desavalo samo da se zalepi recycle bin kad ga slucajno pinujem pa nece da se skloni.
posto imam 10ku na posebnom ssd-u dok ne zavrsim forzu horizon, trebao sam da pustim neki video preko njihovog default plejera i primetio da uopste ne prikazuje tacno trajanje nego kao da svaki klip traje recimo 6 sekundi.
odavno ne koristim ni jednu njihovu nativnu aplikaciju a od sada necu vise ni da pokusavam.

fokus windowsa10 uopšte i nije bio na korisničkom iskustvu i produktivnosti,
već na praćenju naroda i prikupljanju podataka i multiplatformnosti.

boli njih specijalno što su korisnici nezadovoljni i što im najosnovniji servisi ne rade, ako radi kortana i ako se komp nesmetano došaptava sa redmondom i lenglijem.

za očekivati je da sledeći windows (11 , nsa edition, ili kako će već da se zove...) bude kompletno na cloudu.

Ovaj program ti nudi od 0 do nikad, kad Win to ponudi onda mozemo da pricamo.

Prvi naredni update koji instaliram uzrokuje da mi se laptop ugasi sam od sebe iz cista mira, tako da neka hvala. Kad budem imao slobodnog vremena da glumim autodijagnostiku onda mogu da se oslanjam na to da su sredili nesto, do tad sedim na stabilnom i sredjenom OSu.

@nightshaow & zekovic
OK, onda. Pojma nisam imala jer task manager otvaram uglavnom samo kad pustim neki 4K video na youtube da vidim koliko mi je zauzeće procesora pošto koristim integrisnau grafiku. Juče sam ga prvi put pokrenula dok je komp bio takoreći u stanju mirovanja.

@LaxGTR
Hvala, imaću u vidu kad sledeći put budem morala da aktiviram Win.

lepi kokan je dao ovu alatku lepi kokan.PNG i jedan dan je drzala vodu ali mi se danas provukli update-i. Mozda ja nisam znao da podesim.

Sa ove dve alatke 2 alatke.PNG, nema greske, ne moze ni muva da proleti, koristim LTSB.

@Lanikor
Probao, znaci dole levo stavim na Disable i nece sam da skida update? Malo mi cudno jer nema Apply ili Save nigde pa ne znam da li je prihvatio promenu.
Inace preko njega sam uradio update sem Feature Update na 1803 i za sad ga ne skida.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno