Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

ako je telefon bio zakljican prilikom hard reseta mora da se unese google nalog koji je bio na telefonu, nakon sto se telefon resetuje.
pin se lako zaobidje.

Sent from Galaxy S8

Tako je. Pin i ona šema za otključavanje se mogu zaobići hard resetom, ali ako vlasnik nije uklonio google nalog pre nego što je prodao telefon nikakav hard reset ne pomaže. Tražiće da se unese google nalog sa postojećim lozinkom za isti i verovatno sms kod za potvrdu ako je uključena u google nalogu.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

To sam uradio prije nekih 15ak dana. Android je 7.0 na tel. Ja sam to tako sebi završio i nije mi tražio nikakav nalog, iako ga imam na tel naravno.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Uh poludeh danas... Nije bas vezano za s7, al njega koristim, pa ajd da vas ovde pitam... Danas slucajno obrisah 1300 slika, odnosno sve koje sam napravio sa njim.

Naime do pre par dana bile su u internoj memoriji, i prebacim na karticu, nesto sam iz dva pokusaja prebacivao, napravio dva foldere, al sam mislio da jedan nije napravljen, tek posle skontam da imam duplurane slike pogledam oba na memorijskoj, obrisem tako jedan, a ono nestade i drugi[emoji21]

A imali su razlicite nazive, odnosno jedan imao tacku na kraju, drugi ne i videli se kao dva nezavisna foldera u galeriji... Sta li sam ja uradio da mi je znati[emoji31]

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Mislim da kod samsunga kada stavis tacku na pocetku naziva, on to kapira kao skriveni folder...pa ga sakrije.Treba ti neki explorer u kome mozes da vodis skrivene fajlove/foldere... probaj... Samo vidim da si ti stavio na kraju, ali probaj...ne gubis nista.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislim da kod samsunga kada stavis tacku na pocetku naziva, on to kapira kao skriveni folder...pa ga sakrije.Treba ti neki explorer u kome mozes da vodis skrivene fajlove/foldere... probaj... Samo vidim da si ti stavio na kraju, ali probaj...ne gubis nista.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Nije to kod Samsunga to je kod androida generalno, kao kad praviš npr
.nomedia fajl, da ne bi skenirao taj deo media scanner.

Da, ovaj drugi folder mi je ostao, ali je prazan.

Sledeći put sinhronizuj fotografije na Google Photos. I ja sam jednom ostao bez mnogo dragih slika i videa i od tad sam se opametio.

Ako je na SD karticu prebacio moze da je preko nekog citaca kartica poveze na komp i proba programima za vracanje podataka, mozda nesto i povrati od slika, nista ga ne kosta da proba.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Sinhrinizovano sa Google photos, moracu se sad malo zezati da na njemu te slike razvrstam i rascistim.

Onda si srećan čovjek ako ti je sve sačuvano na Google Photos. Extra

Samo da iznesem iskustvo vezano za ne rutovane telefone..tj.programe koji blokiraju reklame na njima AdHell 2 i SAABS.
Istekao mi je onaj knox key i resio sam da sa AdHell-a 2 predjem taman na SAABS i vidim da li ima neke razlike. I za divno cudo ima, odnosno na SAABS nije hteo da mi blokira reklame. Dobro mozda negde ih i izblokira ali bas, bas retko. Proslo mi je kroz glavu da su uspeli i te aplikacije koje rade bez ruta da uniste..A onda sam cisto iz dosade opet instalirao AdHell 2 i gle cuda...odlicno i dalje radi tj.blokira skoro sve (nigde gde su bile reklame sa SAABS-om AdHell ih nije izbacivao).
Tako da cisto znate i ustedite zivce i vreme i da bolje koristite AdHell 2 umesto SAABS-a jer super odradjuje poso za sta je zamisljen.
P.s. U pitanju je sistem 7.0 sa Aprilskom zakrpom. (Na Oreo-u jos uvek nisam probao koji je bolji i ima li razlike)

Samo da iznesem iskustvo vezano za ne rutovane telefone..tj.programe koji blokiraju reklame na njima AdHell 2 i SAABS.
Istekao mi je onaj knox key i resio sam da sa AdHell-a 2 predjem taman na SAABS i vidim da li ima neke razlike. I za divno cudo ima, odnosno na SAABS nije hteo da mi blokira reklame. Dobro mozda negde ih i izblokira ali bas, bas retko. Proslo mi je kroz glavu da su uspeli i te aplikacije koje rade bez ruta da uniste..A onda sam cisto iz dosade opet instalirao AdHell 2 i gle cuda...odlicno i dalje radi tj.blokira skoro sve (nigde gde su bile reklame sa SAABS-om AdHell ih nije izbacivao).
Tako da cisto znate i ustedite zivce i vreme i da bolje koristite AdHell 2 umesto SAABS-a jer super odradjuje poso za sta je zamisljen.
P.s. U pitanju je sistem 7.0 sa Aprilskom zakrpom. (Na Oreo-u jos uvek nisam probao koji je bolji i ima li razlike)
Daj link brale za adhell 2, sa xda..

Ne radi vise taj sa XDA link: http://adhell.nobelium.xyz/ - javlja stalni CloudFlare 502 error. Jedino da skines sa koje strane unazad, neko ga je modifikovao da opet radi.

Ja sam odusevljen koliko je on dobro radio, nije ni cudo da su ga unistili :) AhAway nije ni upola :( Mada barem blokira one najgore i najsmarackije reklame.

Ne radi vise taj sa XDA link: http://adhell.nobelium.xyz/ - javlja stalni CloudFlare 502 error. Jedino da skines sa koje strane unazad, neko ga je modifikovao da opet radi.

Ja sam odusevljen koliko je on dobro radio, nije ni cudo da su ga unistili :) AhAway nije ni upola :( Mada barem blokira one najgore i najsmarackije reklame.
Radio.. Znaci ne radi vise?

Radi ako skines onaj sa prethodnih strana sto je neko postavio.
Mora da se modifikuje binary ponekad, plus na 3 meseca nova KNOX licenca.

Nisam bas shvatio kada istekne i prestane da radi, imam utisak da nakon 3 meseca (kada istekne licenca), on nastavi da radi dok se ne restartuje telefon.

Kakva je situacija sa baterijom posle updatea na Oreo za S7?

Realno nije sjajna...

Ubi ovaj cell standby....
23b5bc589b0711d85e5b0344b2b167e4.jpg

Daj bbs da ti gatam. Ovako se zalis u prazno bez da iko moze da ti pomogne.

Ma nemam root, ali hvala ;)

Ne treba ti root, treba samo da das dozvole BBS-u preko adb komandi.

Ja sam stavio onaj britanski...

Cell standby rastura kada je na 4G mreži na Oreo. Ovi koji nemaju taj problem najverovatnije da malo koriste 4G.

Vrlo verovatno, ja sam na poslu stalno na 4g. Kući na wifi nema problema.

Da li se kod vlasnika crnih S7 u samoj slusalici pod odredjenim uglom vidi srebrno presijavanje zvucnika iz unutrasnjosti? Kod mene se bas vidi pa rekoh da nije neki fabricki feler? Hvala.

Nazad
Vrh Dno