Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Jel neko koristi Viber out, kakva su iskustva? Kakav je kvalitet razgovora i da li se naplaćuje uspostava veze? Konkretno me interesuje Grčka, hoću da zovem njihov mobilni broj. Vidim da je cena 8¢ za minut, ali ne vidim da li ima još nekih dodatnih troškova tipa uspostava veze (ili je to zaštićeni patent naših domaćih operatera) i kako se tarifira, verovatno 60/60 sec?

Ja sam koristio nekoliko puta (pre 2-3 god.); razgovor je bio kvalitetniji u odnosu na standardne viber pozive.

mozda ti je skype povoljniji...

d844a41df66116267a4bb19694d7987e.jpg

Sent from Galaxy S8

Uplatio sam već kredit na Viber out. Danas ću da ga isprobam da vidim kako funkcioniše pa javljam utiske. Hvala u svakom slučaju.

I ja sam svojevremeno uplacivao Skype umesto Viber, mislim da je bio bolji kvalitet, i nize cene. Ali ne secam se detalja, davno je bilo.

• Like
Reagovanja: M J
Skoro sam obavio jedan video poziv sa Svedskom i jedan audio sa Austrijom. Duo razbija.

• Like
Reagovanja: M J
Odličan kvalitet poziva na Viber out preko Vip MK 4G. Tarifiranje ide na pun minut.

Da li se nekom desava da poruke na viberu stizu tek kada se ukljuci ekran ili sa prilicnim zakasnjenjem na mobilnom internetu i da li postoji neko resenje za to? U pitanju je lineage os 14.1 . Mislim da nema tog problema kada se koristi wifi.

Sent from my Vivax Point X551 using Tapatalk

Samo da podsetim da postoji i Skype opcija kome trebaju prvenstveno pozivi ka fiksnim brojevima u inostranstvu. Uz Office 365 se dobija 60 minuta mesečno, svih godinu dana dokle važi Office 365 pretplata. Personal pretplata košta oko 3000din godišnje.

Tih 60 min. važi za sledeće zemlje:

Both landlines and mobile phones: Canada, China, Guam, Hong Kong SAR, Japan, Puerto Rico, Singapore, Thailand, and the United States.

Landlines only: Andorra, Argentina, Australia, Austria, Belgium, Brazil, Brunei, Bulgaria, Chile, China, Croatia, Colombia (excl. Lex), Costa Rica, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Guadeloupe, Hungary, Iceland, Indonesia (Jakarta), Ireland, Israel, Italy, Korea, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Malta, Mexico, Morocco, Netherlands, New Zealand, Norway, Panama, Paraguay, Peru, Poland, Portugal, Romania, Russia, Slovakia, Slovenia, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, Turkey, United Kingdom, and Venezuela.

Poslednja izmena:
Najbolja app za video pozive, mislim na kvalitet snimka? (Viber, WhatsApp, Skype)

Danas sam probao da zovem preko Viber out-a sa dva različita telefona preko Telenor mreže i nije moguće pozvati. Onda sam prebacio svoj telefon na Vip i uspeo da uspostavim vezu ali je odmah pukla. Pogledam o čemu se radi,... Vip na Edge[emoji852]️
Lokacija - novo groblje Niš. Ali mi je najjači utisak da preko Telenor mreže nije moguće obaviti Viber-out poziv[emoji35]

Da li može neko da mi pomogne u vezi Facebooka? Dešava se da neko umesto mene lajkuje slike a ne znam kako to da zaustavim,molim za pomoc??

Promeni šifru?
Uključi 2fa.

Two-Factor Authentication

Ne znam u kojoj temi da postavim ovo pitanje, pa se unapred izvinjavam. Dobio sam par sms poruka sa kodom za resetovanje lozinke za fejs nalog, a u stvari sve je ok. Pretpostavljam da nije spam jer sam taj servis svojevremeno koristio za kod prilikom aktivacije WhatsApp-a. Da li je moguće da neko pokušava da uđe na moj fejs profil?

Naravno da je moguće.

Sent from my TA-1021 using Tapatalk

Da. Evo sada dobih i mail u kome piše da ako to nisam ja, onda neko "greškom" pokušava da se uloguje na moj nalog [emoji849]

Da li moze nekako kada se aktivira promocija za viber da se zabrani drugim aplikacijama da koriste internet? Jer bukvalno dok je aktivirana promocija ne mogu da imam kredit, jer sve skinu druge aplikacije. Pokusao sam sa 2-3 firewall-a, ali ni jedan ne radi kako treba.

Jedino firewall, pretpostavljam da ti telefon nije rutovan, pa zato ne funkcionise kako treba.

da li se desava nekome posle zadnjeg update Vibera,da ne vidim da mi je stigla poruka,dok ne udjem u Viber?

Sestra se zali da joj je tako. Da uopšte ne stižu obaveštenja dok ne otvori aplikaciju.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Da li koristi neko Telegram pod Linuxom, i koristi takodje mikrofon koji je na web-kameri? Na Skype-u mogu izbirati koji audio ulaz zelim, dok na Telegramu uzima samo podrazumevani, sa zvucne kartice.

da li se desava nekome posle zadnjeg update Vibera,da ne vidim da mi je stigla poruka,dok ne udjem u Viber?

Svi koje znam sa ovim vrstama telefona imaju ovaj problem:
1. Svi sa Windows Phone/Mobile sistemom
2. Android korisnici sa manje i tacno 2GB RAM memorije.
3. jos po neko se zalio, sa iPhone 6s drug, sa iPhone 5 kaze da mu viber ne radi dok ne udje.

ko zna kome jos.
Whatsapp drasticno bolje i brze dobija poruke cak i na telefonima sa 0.5GB RAM-a ali nas narod ga nesto ne voli.

Meni se ovo desava stalno jer ne koristim viber redovno. I posle dan dva nekoriscenja, poruke se pojave tek kada otvorim viber. Note 8,nije neki kinez

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ja sam nasao kod mene problem...
bio mi ukljucen 'background task clear'
sad je sve ok...
33u3b83.png

Nazad
Vrh Dno