Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Onda je to to, sinhronizacija ti nije bila upaljena.
Što se tiče M$ foldera, ni ja to nemam ubačeno, niti sam video da je to Xiaomi ubacio na neki Globalni model. Da li je to Global verzija? Šta piše na kutiji sa strane?

global verzija, naravno, ne bih ni ulazio u kombinaciju da nije global verzija.

imaš na youtube-u unboxinge global verzije, pa ćeš videti da dođe microsoft app folder preinstaliran.

Poslednja izmena:
Na kom tačno YT klipu?
Kod mene na RN5 Global verziji ne!

I kod mene isto na global Microsoft...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

https://play.google.com/store/apps/details?id=me.bluemail.mail

Ja nikad nisam nesto mirisao GMail (Samsung mail klijent je meni fantastičan bio) skoro mi neko predložio BlueMail skinuo probao i oduševio se najviše mi se sviđa opcija da se podešava quite time tj. ja sam podesio od 12 do 7 ujutru da ne sinhronizuje da mi ne vuče bateriju. Ima još neke dobre opcija i za mene je pregledan. U svakom slučaju probajte.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Jel postoji način da isključim ove gugle servise ,od mapa i vremenske prognoze

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Zadrži na obaveštenju kad ti stigne i otvoriće ti se meni gde možeš skroz da iskljucis obaveštenja za tu aplikaciju.
Jel postoji način da isključim ove gugle servise ,od mapa i vremenske prognoze

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

To su obaveštenja, nije isključivanje servisa i aplikacija.

Jedino disable ili root + brisanje tipa sa Titaniumom ili SD Maid-om.

da bacim jedan kratki osvrt na mob:

- ekran: po meni nikakva ili mala razlika u odnosu na rn 4x, isto se masti, oleofobski premaz je mogao biti i bolji (kod nokie 3 je recimo bolji);

- kamera: standardno, xiaomi nas je opet izigrao, u zvaničnom portofoliju globalne verzije rn5 stoji da je kombinacija senzora zadnje kamere sony i samsung, međutim i kod mene su oba senzora samsung, prednji omnivision. kvaliteta fotografija i videa inače odlična, tu sam zaista prezadovoljan i zadnjom i prednjom kamerom;

- soc: sd636, primeti se da je malo živahniji od sd625, nemam nikakvih zamerki, vrlo zadovoljan;

- baterija: imam utisak da u xiaomiju još nisu uštimali miui za ovaj novi soc, primetno se brže prazni od rn4x, 7h sota sam izgurao na prvom punjenju. zadovoljan sam brzinom punjenja, recimo od 15% do 100% 2 časa se punio.

- miui: 9.5.6.0 verzija bazirana na android oreo 8.1 (recimo rn 4x ima noviju podverziju miui-a trenutno) ima probleme i tu sam najnezadovoljniji: ne radi mi automatska sinhronizacija outlook aplikacije, softver preagresivno obara svetlinu ekrana u prostorijama, recimo u istoj prostoriji rn4x slajder je preko polovice osvetljenja, dok je kod rn5 pri samom dnu. loše i to pod hitno moraju rešiti, taman baterija kraće trajala, jer ne želim ručno da štimam slajder osvetljenja. sam miui po meni veliki korak unazad u odnosu na miui na rn 4x, predinstalirano dolaze microsoft aplikacije (word, pp, excel, skype, outlook) kao i facebook. isto kao da sam kupio neki noviji samsung. na rn4x lepo imaš full verziju odličnog wps office-a koji manje prostora zauzima nego ove MS gluposti. voleo bih da nema ni duplih (google) aplikacija, jer postoje odlične xiaomi aplikacije za iste stvari (music i video playeri, browser i sl.). čak su uklonili i opciju da biraš tastaturu prilikom prvog paljenja (nameštanja) mobitela, ranije je bio izbor meni najbolja tastatura swift key (koja preuzima primat u svetu androida i sve više brandova je stavlja kao default tastaturu) i gboard. e sad samo gboard možeš odabrati, koja je po meni duplo lošija od swift key.

- punjač: standardni 5v/2a punjač, naravno sada bele boje (opet samsungomanija) kao i usb kabal, koji je dosta kraći nego kod rn4x (i ponovo samsungomanija).

- maska: solidna, ali jako se lako prlja i ostaju otisci, voleo bih da kamere nisu izbočene pa makar bio deblji fon, jer ne bih onda niti nosio masku (kao što sam je prestao nositi i na rn 4x).

Poslednja izmena:
Mislim da samo Mi serije imaju senzore koji se i reklamiraju za Redmi serije se zna da xiaomi mnogo voli da trpa samsungove( koji po meni nisu ništa gori od sonijevih) dok omnivision je meh..

Koje displeje imate ?

Za kameru su jos od pocetka pricali da je iza sa 2 samsung senzora, a napred omnivision...samo je Pro Indiska verzija imala iza Sony/Samsung, a napred sony... :)

da bacim jedan kratki osvrt na mob:

- ekran: po meni nikakva ili mala razlika u odnosu na rn 4x, isto se masti, oleofobski premaz je mogao biti i bolji (kod nokie 3 je recimo bolji);

- kamera: standardno, xiaomi nas je opet izigrao, u zvaničnom portofoliju globalne verzije rn5 stoji da je kombinacija senzora zadnje kamere sony i samsung, međutim i kod mene su oba senzora samsung, prednji omnivision. kvaliteta fotografija i videa inače odlična, tu sam zaista prezadovoljan i zadnjom i prednjom kamerom;

- soc: sd636, primeti se da je malo živahniji od sd625, nemam nikakvih zamerki, vrlo zadovoljan;

- baterija: imam utisak da u xiaomiju još nisu uštimali miui za ovaj novi soc, primetno se brže prazni od rn4x, 7h sota sam izgurao na prvom punjenju. zadovoljan sam brzinom punjenja, recimo od 15% do 100% 2 časa se punio.

- miui: 9.5.6.0 verzija bazirana na android oreo 8.1 (recimo rn 4x ima noviju podverziju miui-a trenutno) ima probleme i tu sam najnezadovoljniji: ne radi mi automatska sinhronizacija outlook aplikacije, softver preagresivno obara svetlinu ekrana u prostorijama, recimo u istoj prostoriji rn4x slajder je preko polovice osvetljenja, dok je kod rn5 pri samom dnu. loše i to pod hitno moraju rešiti, taman baterija kraće trajala, jer ne želim ručno da štimam slajder osvetljenja. sam miui po meni veliki korak unazad u odnosu na miui na rn 4x, predinstalirano dolaze microsoft aplikacije (word, pp, excel, skype, outlook) kao i facebook. isto kao da sam kupio neki noviji samsung. na rn4x lepo imaš full verziju odličnog wps office-a koji manje prostora zauzima nego ove MS gluposti. voleo bih da nema ni duplih (google) aplikacija, jer postoje odlične xiaomi aplikacije za iste stvari (music i video playeri, browser i sl.). čak su uklonili i opciju da biraš tastaturu prilikom prvog paljenja (nameštanja) mobitela, ranije je bio izbor meni najbolja tastatura swift key (koja preuzima primat u svetu androida i sve više brandova je stavlja kao default tastaturu) i gboard. e sad samo gboard možeš odabrati, koja je po meni duplo lošija od swift key.

- punjač: standardni 5v/2a punjač, naravno sada bele boje (opet samsungomanija) kao i usb kabal, koji je dosta kraći nego kod rn4x (i ponovo samsungomanija).

- maska: solidna, ali jako se lako prlja i ostaju otisci, voleo bih da kamere nisu izbočene pa makar bio deblji fon, jer ne bih onda niti nosio masku (kao što sam je prestao nositi i na rn 4x).

Samo da te ispravim u necemu, Xiaomi nikada nije rekao da ce Sony senzor dolaziti u global ili Kineskoj verziji. Znaci Sony senzor je bio samo za Indijsko trziste, za ostala je receno 2 samsung senzora nazad i omnivision napred. Lose si to negde procitao. Vidim da ovde mnogi mesaju te telefone za Indijsko trziste i za ostalo pa pitaju za RN5 Pro.
EDIT: Sto se tice baterije mislim da treba da ocekujes da traje malo krace od RN4x, veci ekran, jaci procesor itd, realno bi bilo da traje malo krace.

Poslednja izmena:
ne mešam redmi note 5 pro i redmi note 5 global, nego sam na honorbuy opisu global verzije pronašao taj podatak za senzore zadnje kamere: https://www.honorbuy.com/1386-xiaomi-redmi-note-5-3gb-ram-32gb-rom-official-global-version-smartphone-black.html

a za bateriju sam očekivao da će malo manje trajati, ništa strašno. ali me strašno nervira ova auto regulacija osvetljenja i problem sa outlook sinhronizacijom. nisam nikad imao fon koji je imao lošije rešenu autoregulaciju osvetljenja u prostorijama. kada se gleda vani, nemam nikakvih primedbi, samo na ovo obaranje svetline u prostorijama.

da, ekran tianma.

Možda grešim ali postavi ručno slajder do neke minimalne osvetljenosti koju bi želeo a ostavi na auto i on ispod toga neće da ide a opet će auto da reguliše.

Možda grešim ali postavi ručno slajder do neke minimalne osvetljenosti koju bi želeo a ostavi na auto i on ispod toga neće da ide a opet će auto da reguliše.

tako trenutno i radim dok nešto ne srede... ali i to ima caku, recimo ako očistiš cache ili restartuješ mob, ponovo se vrati na fabričku postavku autoregulacije. nije ovo mala baterija da su tako morali softverski to rešiti, već sam pisao feedback preko mi accounta, nadam se da će uvažiti.

Nije baš da čistiš keš svaki dan ili restartuješ telefon. I nemoj neke stvari očekivati na ovom od 200e i kusur, kao na onom od 500-600e. Uvek je bila i biće razlika. Tebi je bio dobar RN4x kako vidim, meni je recimo on jedan od lošijih koje sam imao, displej ni blizu ovog na RN5, dobra baterija na RN4x i to je to, tu je kraj o tom fonu što mogu reći, a dobru bateriju ima i nokia 3310.

Preteruješ u omalovažavanju. RN4 je odličan telefon koji i dan danas radi vrhunski. Nije sve ni do telefona već i do onog ko ga koristi.

Možda je moj primerak takav bio, kao i onma što su tražili fix za pozive itd. Jako sam razočaran po osnovnoj funkciji sa RN4, velike oscilacije i pad u kvalitetu, te čuješ dobro, te odlično onda očaj. No da ne idemo u off ovde, pisano je dosta o tome u RN4 temi, ka i mrtvim pikselima i ostalim bubicama RN4.

Svaki fon ima probleme svoje vrste, tako će se isti pojaviti i na novom RN5. Ja znam najmanje 7-8 ljudi koji su pazarili RN4 i svima radi vrhunski.

evo upravo stigla notifikacija za neki veliki OTA update, verzija 9.2.13.0, 1,7gb, optimizacija sistema i performansi.

Evo i ja da se oglasim ovde. Moj P9 sam dao zeni i kupio ovaj ( naravno od @kidence)..prvi utisci su da sigurno nije losiji od p9..posto je neko pitao skoro dal da menja p9 lite..svakako

evo upravo stigla notifikacija za neki veliki OTA update, verzija 9.2.13.0, 1,7gb, optimizacija sistema i performansi.

neka lažna uzbuna, OTA se skinuo i odletio u "downloads" folder, bez da je tražio da se instalira.

što je i logično jer fon fabrički dođe sa 9.5.x.x verzijom miui-a. prolupali nešto očigledno, .zip izbrisan.

Izbacio mi neki error kad se resetovao. Kada se ponovo upalio pise da nije mogao da ga instalira i da ga skinem opet. Ali sad ne izbacuje da ima update. Lol

Citam da je taj update downgrade na Nougat :), je li to moguce?
Stvarno? A jesu ludi :) neću onda pokretati update, okej mi je i ovako

Evo sad ušao opet u updates i nestao je xD

Jel ima neka fora da se smanje ikonice? I ako bi mogao neko da preporuči staklo/foliju, po mogućnosti da je isprobao full screen sa istim.

Poslednja izmena:
Citam da je taj update downgrade na Nougat :), je li to moguce?
Da, da downgrade. [emoji3]
b67d1c1ac899d1eac2c882bb95e57e37.jpg

Svakako bolje od kirina 659, ili koji je vec na P10 lite, i to poprilicno... :)

Nebitno koji je, u Huawei mid-range se od 2016. ugradjuje jedan te isti chipset(CPU i GPU deo racunam), SD 636 je barem za klasu bolji.

Htedoh da editujem post i izbrisa se. Znači da očekujem bolje performanse, još ako izbace uskoro A2 i bude pedesetak evra skuplji Rn5 definitivno ostaje Best buy.

Još ako mu padne cena za 15,20 evra, biće top.

Vrh Dno