Šta je novo?

Eunet adsl...?

slipstream

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2004
Poena
619
Docekah raskid ugovora sa Telenorom pa trazim neku alternativu za internet. Obzirom da gledam neku varijantu gde ne potpisujem ugovor sa obavezom pa sta mi Bog da, svelo se na Telekom i Eunet. Interesuje me da li ima korisnika adsl-a kod eunet-a jer mi je interesantna ponuda tj malo jeftinija od telekoma... Internet inace vise koristim posle 16h gde eunet daje punu brzinu dok je od 8-16h 5mbs...

http://www.eunet.rs/internet/ADSL/adsl-cenovnik.html

Korisnik sam Eunet-a. Doduse ja sam potpisao ugovor na godinu da 15000 Kbps/1000 Kbps za 1900 rsd. Njihov sam korisnik od 2007. pa je zato ta cena. Korisnicka podrska im nije losa. Kad god sam imao neki problem izlazili su mi u susret. Mada moram da priznam da nekad se otegli ko gladna godina dok i ne dobijem na telefon. Ina ce bih isao i na 20/1 ali moja infrastruktura to nemoze da isprati. Za sada sam kod njih mada sam se razmisljao(nisam odustao) da predjem kod mog kablovskog operatera na FTTH.

Ja koristim dotični paket, pa pitaj šta te zanima....

sbb kupuje eunet (verovatno zboh hostinga i slicnih servisa) pa bi mozda mogao da se strpis za taj iptv. Jer je u pitanju iptv koji i dalje nema fox crime, fox life, sto je meni potrebno pa sam vratio iptv i sad cekicam da vidim sta ce da nam ponudi sbb. S obzirom da imaju slicnu varijantu za njihove kanale preko adsl ip (nemaju trenutno rutera na stanju pa ne moras da ides kod njih da umes jedna besplatno na probu)

Poslednja izmena:
SBB ce kupiti EUNet, da ne bude zabune zbog gramatike u gornjem postu :)

Jao, izvinjavam se zbog one nepismenosti, promenih sad, izgleda da prva jutarnja nije odradila posao, a da ruke nisu pratile mentalni sklop :)

Eunet se sastojao od Eunet hostinga (www.eunet.rs) i Yunet koji je bio modem, pa ADSL provajder. Sad su to dve potpuno odvojena preduzeća. I jedan i drugi sad nude i hosting i ADSL. Ja sam i sam bio zbunjen.
Ja koristim Yunet (www.yunethosting.com) od prvog dana dostupnosti u Subotici. Trenutno kući koristim 15/1 za 15500 RSD, uplaćena godina dana unapred. Za sve te godine imao sam dva kvara sa njihove strane (pao server za prijavljivanje). Nikad nisu bili jeftini, ali su imali najmanje problema. Meni malo znači velika brzina, niska cena i razne akcije ako mi ne radi stabilno veza.

Za ADSL je Telekom odlican. Moji zive u nezgodnom delu grada ali su dosli iz tehnicke NEDELJOM odmah po pozivu. (DNS je bio u pitanju)
Ne verujem da ce bilo koji ADSL provider raditi bolje od njih. Ipak je parica sigurno preko TSa.

Ovo su cak super cene za EUnet i inace. Secam se da sam placao 2000 kod TSa a kod EUNeta vidjao cene od 8000:)

Hvala svima na odgovorima... Citam dosta losih iskustava sa provajderima pa iz tog razloga hocu da probam prvo bez ugovorne obaveze pa ako bude ok neko vreme da potpisem ugovor na duze da bih smanjio racun... Znam da je Eunet nekad bio sinonim za kvalitet interneta ali se ne reklamira u poslednje vreme i nema tema o iskustvima... Mozda bude i nesto interesantnija ponuda ako ga preuzme SBB...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk 4

Bila je vest u b92. Samo sam ispravio smer. U originalnom postu je izgledalo da eunet kupuje sbb:)

Pozdrav,
interesuje me da li neko koristi paket ADSL 2SPEED ili 2SPEED+ i kakva su iskustva, kakav je net pre i posle tih famoznih 16 casova? Ponuda mi deluje ok, a i nemam wifi ruter pa bi mi dobro dosao.

http://www.eunet.rs/internet/ADSL/adsl-cenovnik.html

Korisnik sam vec 7 godina od prvog potpisa ugovora nakon toga nista vise nije potpisivano, paket je 2500/500, ali mi u podesavanjima stoji 5000/1000.
Sto se tice speedtest-a:

6a0ae1b25935ef18c22131297fb46ce3.jpg

Pozdrav,
interesuje me da li neko koristi paket ADSL 2SPEED ili 2SPEED+ i kakva su iskustva, kakav je net pre i posle tih famoznih 16 casova? Ponuda mi deluje ok, a i nemam wifi ruter pa bi mi dobro dosao.
I ja razmišljam duzem taj ADSL 2SPEED+ za vikendicu, znači bez ugovorne obaveze, već samo kada planiram duži boravak tamo.

Da li neko koristi taj paket? Iskustva, pre svega negativna?

Zna li se koji se WiFi ruter dobija?

Ja bi se zapitao koliko je mirovanje ADSLa u tom slucaju?
Jer za tu cenu mozete dobiti 20/2 kod Telekoma bez UO otprilike.

Poslednja izmena:
A port se ne demontira u centrali ako ne platiš 3 računa? Svakako moraš platiti račun koristio ne koristio net taj mesec...

To i kazem..za DSL kod nas ima mirovanje, ili opet prikljucenje se ceka. Proverite koliko kostaju te 2 stavke.

Hm... pa šta je onda poenta ADSLa bez UO?

Da mozes da raskines ugovor kad zelis a ne da moras da ga koristis 12/24 meseca. Ali to ne znaci da mozes da platis jedan pa ne platis dva i slicno. Nije to prepaid.

Zvao sam sada Eunet, ovo je otprilike njihov odgovor vezan za adsl bez UO: npr. ja sada postanem njihov korisnik. Ako sam siguran da u februaru neću koristiti Net na toj lokaciji, treba da Eunetu otkažem adsl 5-10 dana pre kraja ovog meseca. Dalje, ako znam da ću kasnije nekada (npr. u maju i junu) opet koristiti net, njihov ruter ostaje, a ja treba ~10 dana ranije da im javim, pa da oni prikače moj tel.broj na adsl ponovo. U ovom slučaju, platio bih račune za januar, maj i jun, a ne bih platio februar, mart i april.

To ti je to, moras da juris da prijavljujes/odjavljujes, kao kod Telekoma. A koliko vidim kod TSa je jeftiniji ADSL.

Pa, nije neko jurenje - pošalješ jedan mail za odjavljivanje, jedan za prijavljivanje.

A za cenu ću još videti...

Nešto se čudno desilo sa ponudom Euneta. Cene su im bille previsoke, ali je postojalo mnogo izbora brzina. I još su postojali neki relativno prihvatljivi - ali samo u okvirima ADSL tržišta - paketi bez ugovorne obaveze, a sa brzinama koje bi se menjale u 8 i u 16h.

Sada je cela ponuda spala na 10 i 20 megabita. Cene normalne za ADSL.:zgran:

Nasao njihovu ponudu na kraju prosle godine preko wayback machine.
1250Kbps/250Kbps ubedljivo najsporija ADSL brzina ponudjena u poslednjoj deceniji :d
Evo i slika cisto da ostane u arhivi :p
U svakom slucaju, ko god je jos uvek osudjen na bakarnu paricu, Telekom ima najbolju ponudu, pogotovo sa novim brzinama uploada...
LOLbrzine.png

Ja sam sa 20/1(trenutna brzina) kod njih (od 2007.) ali 99,99 % do utorka ako se nesto dramatično ne promeni. Ostao bih ja kada bi povećali DL/UL ali od tog nema za sada ništa.

ADSL tehnologija ne podrzava upload veci od 1Mbps i download veci od 24Mbps. Telekom ne daje drugim provajderima pristup za VDSL, ogranicio ih je na ADSL.

U pravu si. Zaboravih na taj prvi deo tvog posta. A za ovo drugo sta reci...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno