Šta je novo?

Google Pixel 2

Evo meni je pali pixel 2 baš lep i šta sad? To što je tebi ružan ne znači da je svima. Imao sam s8, sada s9+ i opet mi je mali pixel u prednosti zbog ravnog ekrana, 16:9 stranica, front zvučnika. Telefon je praktično uvećani iPhone 5 samo bez fp napred. Rekao sam već, da ima veću bateriju wireless punjenje i 3.5mm bio bi savršen za mene.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Izrada uopšte nije jeftina a izgled je subjektivna stvar. Očigledno da sada samo stakleni telefoni mogu da se nazovu premiJum. Cena jeste malo jača, ali ja bih pre kupio pixela od svih gore nabrojanih telefona. Iphone x je lep sa onim zubom, a ip 8 i 8+ imaju sličan ili gori screen to body ratio i oni su lepi. [emoji23][emoji28]

Evo meni je pali pixel 2 baš lep i šta sad? To što je tebi ružan ne znači da je svima. Imao sam s8, sada s9+ i opet mi je mali pixel u prednosti zbog ravnog ekrana, 16:9 stranica, front zvučnika. Telefon je praktično uvećani iPhone 5 samo bez fp napred. Rekao sam već, da ima veću bateriju wireless punjenje i 3.5mm bio bi savršen za mene.

Nista, imas los ukus...

A notch I rogovi su za ljude sa ukusom?

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Kad smo vec kod toga,evo neko sveze poredjenje,dosta objektivno po meni. Na strani iP bolji displej,zvuk,kvalitet izrade,duza podrska,dostupnost(ww garancija) i naravno “tezina” brenda,sto svakako utice na cenu. Nego,ne znam zasto nije zadovoljan kvalitetom razgovora na Pixel-u,jel ste primetili neku razliku u odnosu na druge telefone?

https://youtu.be/4C9ntcMsqh0

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hahaha al kad kaže da je ipx lep.. Druže ja ružniji fon nisam video skoro.. Notch je brutalno ružan, lajsne ogavne(sijaju kao stare Samsung lajsne), kamera nazad kako stoji i štrči.. Ali kako kažu o ukusima ne treba raspravljati, tako da..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Imas i space gray opciju,koja ne sija,ako ti to toliko smeta. A lajsna/okvir je od celika,tako da je glupo i porediti uopste izradu sa nekim drugim telefonom.

Pixel ima jednu veliku prednost, stock Android. [emoji16]
Ekran je sigurno bolji na X, to niko ne spori. A ovo težina brenda, to neću ni da komentarišem. Cenovno i da isto koštaju, pre bih išao na pixel jer ios ne mogu da svarim. [emoji16] Glavna prednost iphone je što može legalno da se kupi.

Pa platforma je jedino sto je subjektivno u ovom slucaju,ok,donekle i dizajn. Meni vise odgovara Apple “ekosistem” sa duzom podrskom i mogucnoscu koriscenja Google servisa,sto ne vazi u obrnutom slucaju. I nije tema za prepucavanje,valjda jednom moze bez toga,uz zdravu diskusiju[emoji1]

Kakav crni izgled, kakav je bio Samsung S5 sa onim plastičnim hanzaplast leđima, pa se prodavao kao blesav.

Marketing, dostupnost i to je to ;)

Samo je pitanje da li Google hoće da bude ozbiljan u prodaji ili neće ...
Jednostavno drže 80% smartphone tržišta, a i ne bi bilo pametno da se ruši neki veliki android igrač - npr Samsung koji već ima svoj tizen OS ;)

Pixel ima jednu veliku prednost, stock Android. [emoji16]
Ekran je sigurno bolji na X, to niko ne spori. A ovo težina brenda, to neću ni da komentarišem. Cenovno i da isto koštaju, pre bih išao na pixel jer ios ne mogu da svarim. [emoji16] Glavna prednost iphone je što može legalno da se kupi.

Ekran Samsung :)
Da legalan hardver, a store za Srbiju? :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa dobro sad, malo se pravimo Amerikanci ili Hrvati. Šta je tu problem? [emoji28] Odosmo u off. U svakom slučaju, ima kome je namenjen pixel. Slažem se sa onim što je Loznica napisao.

Kad smo vec kod toga,evo neko sveze poredjenje,dosta objektivno po meni. Na strani iP bolji displej,zvuk,kvalitet izrade,duza podrska,dostupnost(ww garancija) i naravno “tezina” brenda,sto svakako utice na cenu. Nego,ne znam zasto nije zadovoljan kvalitetom razgovora na Pixel-u,jel ste primetili neku razliku u odnosu na druge telefone?

https://youtu.be/4C9ntcMsqh0

Ovo i mene zanima, mooožda bih uzeo Pixel 2, ali mi je prilično bitan kvalitet zvuka prilikom razgovora, kao i na spikerfonu..

Sve zavisi kakvo smece sagovornik koristi :)

Uglavnom mi tokom razgovora pojacan zvucnik na oko 80% i nema potrebe za jacim, nisam primetio nista lose, ima i basa, nije mutav zvuk, mali pixel 2.

Moze ljudi da pricaju sve i svasta o pixelu 2, nije to to dok ne posedujes telefon neko vreme... bolestina.

^Baš tako, ne može se objektivno komentarisati nešto što se ne poseduje. Najlakše je prenositi "rekla-kazala" sa YT-a.

Послато са SM-A530F

Samsung ima odličan hw, ali zbog TouchWiz-a me ne zanima.
Neka izbace verziju sa vanila androidom i možda razmislim o kupovini. Ne zanima me njihov bigzbi, niti njihov app store i ostali bloat.
Poslednji Samsung je bio S2. Pošto mi neke stvari nisu odgovarale (sve je previše krupno na ekranu za moj ukus) malo sam menjao dpi i skalirao ceo interfejs... Rezultat toga je da pojedine stock aplikacije nisu bile korektno skalirane. Tada se ispostavilo da Samsung i stock aplikacije menja sa svojim. To već nema nikakvog smisla. Ne znam kakva je situacija danas.

@yooyo Danas je samsung dosta napredovao sa svojim touchwizz-om i gotovo više ni nema potrebe za launcherima. Dosta je brz i ima potrebne gestures (osim double tap to bilo šta). Bixby i sav bloat možeš da ubiješ ili disable odradiš. Sve u svemu Pixel 2 Xl vs S9+ i ja dajem prednost Pixelu, ali stvarno su nijanse u pitanju i neke sitnice koje čovek preferira treba da utiču u odluci.

Poslednja izmena:
Tako se pričalo i za tw na s8 a istina je totalno drugačija :)

Istina je da je pixel 2 nedodirljiv po pitanju fluidnosti i dan danas ;)

Mali off. :)
Sećam se kada sam prodavao s8 i kada sam ga vraćao na fabrička podešavanja.. toliko je loše radio da me je bilo malo sramota da ga prodam :)
Kao neki lg k10 iz 2016god.

Dok je bio kod mene ja sam uspeo malo da ga zategnem , ali opet nije to to. Gubio je frejmove samo tako , a najviše kada dobijete not i brzo spustite da je vidite. Očiju bez :)

Da nisi imao neku kopiju? Znam da si se i ranije žalio na neke probleme koje drugi/ja nismo imali

Sent from...

Koliko se sećam tebi se ni aod nije pomerao a to nisam čuo da se neko žalio. Odnosno sad u off. Izvinjavam se

Sent from...

I ja sam s8 vraćao na fabrička i prodavao, ljudi bili prezadovoljni istim...doduše meni je bio neki stari firmware ali ne verujem da su ga baš toliko unakaradili sa nadogradnjama za pola godine?! Ja za sada kontam da turim pixel u oglase pa ću da vidim za dalje. Ako 3 bude imao prečagu onda ću duboko da se zamislim za budući tel.

Skoro godinu dana koristim s8 i pristojan je sw. Dosta to bolje radi nego prethodne generacije. Nema šta, lepše i fluidnije radi pixel vs s8, ali sada da je neka ogromna razlika, i nije baš. Animacije su lepše, ceo rad je nekako ujednačeniji. Kombinacija stock ui i ove fluidnosti, odmor za oči, nema šta. [emoji16]

Jes ti kupio telefon sebi ili ženi :D [emoji14]

@yooyo Danas je samsung dosta napredovao sa svojim touchwizz-om i gotovo više ni nema potrebe za launcherima. Dosta je brz i ima potrebne gestures (osim double tap to bilo šta). Bixby i sav bloat možeš da ubiješ ili disable odradiš. Sve u svemu Pixel 2 Xl vs S9+ i ja dajem prednost Pixelu, ali stvarno su nijanse u pitanju i neke sitnice koje čovek preferira treba da utiču u odluci.

Da li koriste android kontakte i phone app ili imaju neku svoju app za to? Mogu da razumem da imaju svoju camera app, ali ne kapiram zašto menjaju sve?
Koristim Nova launcher na Pixelu. Default launcher mi je odgovara.
Svakako, ne odobravam izmene UI, jer em su uglavnom odvratne, em prave probleme sa dpi skaliranjem.
Disable bloatwarea me ne zanima. Prosto ne želim da telefon uopšte ima alternativnog asistenta jer je opšte poznato da nemaju ni ljude ni znanje da tog asistenta unaprede u meri da može da se takmiči sa Googleom ili Appleom. Lično ne koristim te stvari.. smeta mi što prže novac na gluposti koje posle uvale korisnicima kroz uvećanu cenu uređaja. Iste te gluposti napuste posle par godina.

Vrh Dno