Šta je novo?

HTC U 11

Zaista jedan od vrhunskih telefona koji sam sa zadovoljstvom koristio. šteta što sam bolestan pa je rok telefonima 6m kod mene ...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ja sam totalno zadovoljan celokupnim iskustvom.. Za koliko si ga prodao?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Za 390 ode.

Zaista jedan od vrhunskih telefona koji sam sa zadovoljstvom koristio. šteta što sam bolestan pa je rok telefonima 6m kod mene ...

Slicna situacija, cekam S9+, ali cu zadrzati i ovaj, u slucaju da mi ne legne Samsung

U11 via TT

Da se 'upišem' u klub vlasnika, uzeo sam crni, nov, sa garancijom operatera od dvije godine za 420€. Za te pare definitivno mi je bio best buy. Prvi utisci su fenomenalni, posebno sam oduševljen zvučnicima (nakon pretihog 5X ovo je totalno druga dimenzija) i kvalitetom zvuka preko slušalica. Kamera je takođe odlična, primjetno bolja od bratovog P10, nisam još isprobao HDR+ Gcam. Što se tiče veličine, jeste malo nezgodno baratati jednom rukom, ali uopšte nije toliko strašno koliko sam mislio, relativno je kompaktan za jedan uređaj od 5.5". Odmah sam ga ažurirao na Oreo, jako mi se sviđa UI, naravno, sve je fluidno, leti, sve u svemu, jedan vrhunski uređaj.

Послато са HTC U11 уз помоћ Тапатока

Da se 'upišem' u klub vlasnika, uzeo sam crni, nov, sa garancijom operatera od dvije godine za 420€. Za te pare definitivno mi je bio best buy. Prvi utisci su fenomenalni, posebno sam oduševljen zvučnicima (nakon pretihog 5X ovo je totalno druga dimenzija) i kvalitetom zvuka preko slušalica. Kamera je takođe odlična, primjetno bolja od bratovog P10, nisam još isprobao HDR+ Gcam. Što se tiče veličine, jeste malo nezgodno baratati jednom rukom, ali uopšte nije toliko strašno koliko sam mislio, relativno je kompaktan za jedan uređaj od 5.5". Odmah sam ga ažurirao na Oreo, jako mi se sviđa UI, naravno, sve je fluidno, leti, sve u svemu, jedan vrhunski uređaj.

Ako ti je ziv i ako imas 5x, mozes li sa probas da li usb c to 3.5mm radi? Tj. da li moze to da sluzi kao izvor zvuka na 5x :)

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Jel zaključan na mrežu tog operatera ili?

Ako ti je ziv i ako imas 5x, mozes li sa probas da li usb c to 3.5mm radi? Tj. da li moze to da sluzi kao izvor zvuka na 5x :)

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока
Nemam ga više, prodao ga još dok je bio živ i pod garancijom.

Jel zaključan na mrežu tog operatera ili?

Jeste zaključan, probao sam ga otključavati preko jednog sajta ali ne podržavaju mreže iz BiH, preko ovog drugog košta 20$ a i tu je upitno, ne bih da blokiram telefon pokušavajući dalje, a najmanji mi je problem da se prebacim na tu mrežu, čak sam i na dobitku jer daju bonus MB za prenos broja tokom 12 mjeseci, a i bolja je 3G pokrivenost na nekim mjestima gdje se krećem.

Koju slickwraps masku preporučujete, a da previše ne naružuje telefon i da fino leži u ruci, tj. da nije skliska? Sa njihovog sajta nemam predstavu kakve su im teksture.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo crnu mat color series. Ne klize se i deo za leđa je super. Odlična je i folija za napred. Sa strane mi se ne sviđa, pomera se, spada...

Ja sam uzeo crnu mat color series. Ne klize se i deo za leđa je super. Odlična je i folija za napred. Sa strane mi se ne sviđa, pomera se, spada...

Da li možeš nekako da slikaš kako izgleda?

Ovaj imak sand feel super mi leži. Ali sam naručio spiged rugged armor.. Hvale je dosta i ne udebljava fon mnogo a štiti.. Samo problem imam jer foliju sam dobio iz imak paketa, super stoji, al nemam gde drugu da nabavim za zamenu kasnije.. A neću ove glupa stakla jer ne mogu lepo da legnu i odmah se dignu po ivicama..

A dobro, ja sam crni platio 440e ali je odličan.. Isto ima garanciju.. Al sam baš tražio crni..

Poslednja izmena:
U principu nema šta da se slika, skinuo sam to sa strane, ostavio crna leđa i vratio isti case kao i tvoj, taj imak. Ipak je on najbolji. Imam i onu originalnu futrolu na preklop za njega, nosio dva dana i nisam mogao da se naviknem. A skupa je, baš.

Preporuka za slickwraps crni mat, zaista vrhunski odradi posao s leđima (zaštita i protiv klizanja) - imate slike u postovima ranije.

Posle slikanja obori mi osvetljenje na fotografiji..Da li se to i vama desava ili...???

Ćao svim vlasnicima (sadašnjim & bivšim) ovog lepog fona,
pre par dana sam uzela U11. Još sam u fazi proučavanja svega. Ono što odmah vidim je sledeće, pa da pitam iskusnije u materiji :) :

- Sistem mi nudi apdejt koji nije Oreo nego neki od 711 MB (piše: 1.27.401.5). Oreo ili ne, fon radi i ovako OK, a čujem da sa Oreom (koji će verovatno nuditi posle ovog pomenutog) troši mnogo bateriju. Mogu li se (i trebaju li se) izbeći apdejtovi (i te notifikacije u kojima me stalo obaveštava o tome da treba da ga apdejtujem)? Čujem od ljudi koji imju htc 10 da su očajni sa Oreom zbog potrošnje baterije. Ako smatrate da treba da uradim apdejt (ovaj i sve sledeće), pročitala sam da radite factory reset. Da li i to potrebno zbog optimizacije fona ili ne? Ako da, da li posle apdejta ili i pre, i da li je to onaj običan factory reset koji se može nadji u settings?

- Fon nema File Manager (ili ga ja nisam našla). Na gugl pleju ima da se instalira za htc ap File Menager ali vidim u komentarima da su ljudi nezadovoljni reklamama? Ima li neko predlog po pitanju File Manager-a?

- Zaštita: pregledala sam futrole po netu i najviše mi se sviđa Spigen Rugged Armor. Da li ga neko ima i kako ste zadovoljni njime? Videla sam da hvalite imak futrole, meni vizuelno (bar na netu) nisu tako lepe kao Spigen, ali me funkcija istih najviše zanima, pa ću uzeti onu koja je bolja po pitanju zaštite i lake uporebe i fona i futrole. Mišeljenja?
Takodje po pitanju futrole, pored te gore najbitnje, ima li neka futrola za U11 tipa Dot View, da je imam za svaki slučaj da da menjam po potrebi, ako npr. poželim da se "slobdnije ponašam" za ubacivanjem fona gde god.

- Zaštita: staklo ili folija za ekran. Videla sam da se kaljeno odlepljuje, znači to - ne. Ima i Liquid Crystal zaštita, da li neko od vas ima ličnih iskustva sa njom? I gde mogu da nabavim običnu foliju za ekran? Mat po mogućstvu.

Hvala unapred na odgovorima. :)

Čestitke @Dushanna na odličnom izboru. :)

1. Slobodno uradi update, Oreo je odlično optimizovan na u11, nisam imao nikakvih problema dok sam ga koristio.
2. Preporuka za Solid Explorer.
3. Što se tiče zaštite, imaš i na par postova iznad, preporuke za imak i staklo i masku od tih jeftinijih varijanti.
4. Kao što rekoh u prethodnom postu, probao sam različita stakla i folije, i možda najbolje je držalo to imak staklo koje ide i preko donjih i gornjih bezela.

Poslednja izmena:
Ćao svim vlasnicima (sadašnjim & bivšim) ovog lepog fona,
pre par dana sam uzela U11. Još sam u fazi proučavanja svega. Ono što odmah vidim je sledeće, pa da pitam iskusnije u materiji :) :

- Sistem mi nudi apdejt koji nije Oreo nego neki od 711 MB (piše: 1.27.401.5). Oreo ili ne, fon radi i ovako OK, a čujem da sa Oreom (koji će verovatno nuditi posle ovog pomenutog) troši mnogo bateriju. Mogu li se (i trebaju li se) izbeći apdejtovi (i te notifikacije u kojima me stalo obaveštava o tome da treba da ga apdejtujem)? Čujem od ljudi koji imju htc 10 da su očajni sa Oreom zbog potrošnje baterije. Ako smatrate da treba da uradim apdejt (ovaj i sve sledeće), pročitala sam da radite factory reset. Da li i to potrebno zbog optimizacije fona ili ne? Ako da, da li posle apdejta ili i pre, i da li je to onaj običan factory reset koji se može nadji u settings?

- Fon nema File Manager (ili ga ja nisam našla). Na gugl pleju ima da se instalira za htc ap File Menager ali vidim u komentarima da su ljudi nezadovoljni reklamama? Ima li neko predlog po pitanju File Manager-a?

- Zaštita: pregledala sam futrole po netu i najviše mi se sviđa Spigen Rugged Armor. Da li ga neko ima i kako ste zadovoljni njime? Videla sam da hvalite imak futrole, meni vizuelno (bar na netu) nisu tako lepe kao Spigen, ali me funkcija istih najviše zanima, pa ću uzeti onu koja je bolja po pitanju zaštite i lake uporebe i fona i futrole. Mišeljenja?
Takodje po pitanju futrole, pored te gore najbitnje, ima li neka futrola za U11 tipa Dot View, da je imam za svaki slučaj da da menjam po potrebi, ako npr. poželim da se "slobdnije ponašam" za ubacivanjem fona gde god.

- Zaštita: staklo ili folija za ekran. Videla sam da se kaljeno odlepljuje, znači to - ne. Ima i Liquid Crystal zaštita, da li neko od vas ima ličnih iskustva sa njom? I gde mogu da nabavim običnu foliju za ekran? Mat po mogućstvu.

Hvala unapred na odgovorima. :)
Meni nema neke prevelike razlike u bateriji sada kada sam na oreo. Imas na play store da skines od htc-a file manager i na njemu nema reklama lak je za koriscenje. U zdravlju da ga koristis!

Meni nema neke prevelike razlike u bateriji sada kada sam na oreo. Imas na play store da skines od htc-a file manager i na njemu nema reklama lak je za koriscenje. U zdravlju da ga koristis!

Ok je, našla sam File Manager bez reklama, nisam primetila.
Znači da pustim update? Treba li da radim facotry reset (pre) i posle toga? Ili nešto drugo? Šta koristiš od futrola i zaštite ekrana?

Odradi faktori nakon update-a obavezno.

Ja trenutno koristim foliju koju sam dobio uz imak sand feel case koji takođe koristim. Folijom sam zadovoljan jer se ne odlepljuje a pokriva ceo ekran.. Imak case je super, ne udebljava mnogo fon i odlično stoji na istom.. I dosta lepše izgleda uživo nego na slikama.
Naručio sam spiged rugged armor pa čekam da mi stigne. Samo sam reči hvale čuo za njega..
Slobodno radi update, super je optimizovan, factory reset(može iz settings) posle update obavezno. A možeš i ulaskom u recovery (ugasiš fon pa držiš power + volume up) i odatle uradiš wipe cash pa factory reset.. Lako je.

BTW nisam našao nigde da uzmem foliju, samo bezveze kaljena stakla koja se odlepljuju.. Ali sam srećom dobio uz imak case foliju koja je odlična.

Poslednja izmena:
Ok je, našla sam File Manager bez reklama, nisam primetila.
Znači da pustim update? Treba li da radim facotry reset (pre) i posle toga? Ili nešto drugo? Šta koristiš od futrola i zaštite ekrana?
Futrolu koristim ultra slim providnu,zastitu za ekran nemam ionako mi je napukao pa ga i ne pazim puno :)

Maska obavezno, ali nikad nisam niti bih stavljao bilo kakve folije i stakla na ekran, jednostavno to onda nije to i kvari mi ugođaj korištenja telefona. Ne držim telefon sa ključevima, kovanicama i oštrim predmetima u džepu, a uostalom, valjda ga i Gorilla glass štiti od takvih sitnica. Mogu da živim sa rizikom od pada na beton i neravne tvrde površine, mada nisam imao takvih situacija. Prethodna dva telefona, u godinu i po dana, nisu mi imala niti jednu jedinu packu.

Mislim da ću za U11 uzeti Spigen Liquid Crystal providnu za svakodnevnu upotrebu, a možda i Rugged Armor, da posluži za ekstremnije prilike. Kako ga duže posmatram, sve sam više pri stavu da je prosto šteta da se ovakva ljepota skriva iza bilo kakve neprovidne maske. :)

7h 40min SOT-a nakon prvog punjenja, sa uključenom uštedom na 15%, nekih 50 sati je izgurao na bateriji, sa uključenim wifi-jem i sinhronizacijama. Nisam ga previše maltretirao, ali u svakom slučaju sam više nego zadovoljan autonomijom.

Hvala vam svima na odgovorima. Apdejtovala sam fon sa 3 nadogradnje na Oreo.
Odradi faktori nakon update-a obavezno.
1. Slobodno uradi update, Oreo je odlično optimizovan na u11, nisam imao nikakvih problema dok sam ga koristio.
Uradila sam posle factory reset, ali iz Settings-a, to baš i nije neko čišćenje?, sve je ipak ostalo u nekoj background memoriji, to sam videla kada sam ponovo instalirala apps itd.

Interfejs mi se nije svideo pa sam morala da ga sredim odabirom nekog prigodnog iz Tema, evo razlike. > https://ibb.co/i1q39c https://ibb.co/gvgbUc

7h 40min SOT-a nakon prvog punjenja, sa uključenom uštedom na 15%, nekih 50 sati je izgurao na bateriji, sa uključenim wifi-jem i sinhronizacijama. Nisam ga previše maltretirao, ali u svakom slučaju sam više nego zadovoljan autonomijom.
Nije baš da ne troši bateriju, odmah mi je otišlo 15 % na obično uređenje svega. Pogasila sam ono što troši, lokacija, maps i spinove koji ne mogu da se deinstaliraju poput news republic. Šta bih još mogla da disable-ujem što troši u pozadini bateriju?

Ja trenutno koristim foliju koju sam dobio uz imak sand feel case koji takođe koristim. Folijom sam zadovoljan jer se ne odlepljuje a pokriva ceo ekran.. Imak case je super, ne udebljava mnogo fon i odlično stoji na istom.. I dosta lepše izgleda uživo nego na slikama. Naručio sam spiged rugged armor pa čekam da mi stigne. Samo sam reči hvale čuo za njega.. BTW nisam našao nigde da uzmem foliju, samo bezveze kaljena stakla koja se odlepljuju.. Ali sam srećom dobio uz imak case foliju koja je odlična.
zastitu za ekran nemam ionako mi je napukao pa ga i ne pazim puno :)
Mislim da ću za U11 uzeti Spigen Liquid Crystal providnu za svakodnevnu upotrebu, a možda i Rugged Armor, da posluži za ekstremnije prilike.
Što se tiče zaštite, imaš i na par postova iznad, preporuke za imak i staklo i masku od tih jeftinijih varijanti.
probao sam različita stakla i folije, i možda najbolje je držalo to imak staklo koje ide i preko donjih i gornjih bezela.
Što se tiče futrole i zaštite ekrana, morala bih podhitno da zaštitim fon, jer sam ga ciljno uzela da ga ne menjam dugo dugo dugo, nadam se... , tako da razbijanje ne dolazi u obzir. ;) A ovakav kakav je, vrlo je podložan klizanju i razbijanju. Ako kažete da kod nas nema nigde zaštine folije za ekran, a ide uz imak case, Ok, uzeću imak, mada mi se, na osnovu viđenog po netu, ne sviđa. Imak case je kruta, plastiča, zar ne? Znači lomiljiva? Dok je Spigen gumeni, savitljiv? Govorim na osnovu viđenih video klipova. > https://ibb.co/i3Z8aH

U redu, imak: videla sam da ih ima 3: providna, sandy i glatka. Da li uz sve tri ide i folija? Da li je to obična folija a ne ona sa crnim ivicama gore / dole? Providna ne; sandy kažete da je lepa, a kakava je ova glatka? > https://ibb.co/eV2Y9c

Nije loša ni ova sa bump uglovima, dobra amortizacija udarca, ali je za htc U life, ne znam da li imaju isti raspored svega? > https://ibb.co/ia9Vpc

Generalno, da li postoji bilo koja futrola koja ima HTC logo otpozadi? Volela bih da imam htc logo, ovako sa tom imak case fon deluje kao neki jeftin noname... Zar HTC nema neku official varijantu, osim one ružne kožne na preklop?

Da li je neko koristio Liquid Screen Protector? > https://www.youtube.com/watch?v=AL3bDVPLilc&t=0s&index=15&list=PL9BOPrvY0S86WG1-kOBdZ7RgWTkJn3Qr0

Evo jedne strašno dobre futrole koja je takodje strašno skupa nažalost > https://www.youtube.com/watch?v=JjeQdz9jYS0&t=0s&index=12&list=PL9BOPrvY0S86WG1-kOBdZ7RgWTkJn3Qr0

Povodom svih tih futrola i folija za staklo, može li mi neko od vas 'stručnijih' objanisti tačno gde (link) i tačno kako da naručim imak case sandy ili glat, sa folijom i spigen (u inbox poruke, da se tema ne zatrpava), nisam nikad naručivala preko neta, pa da skratim postupak shvatanja svega ;) ? Thx unapred... :)

2. Preporuka za Solid Explorer.
File manager sam skinula bas HTC-ov. Solid Explorer je pun reklama.

Javljam se ponovo sa pitanjima čim nađem nešto što mi nije jasno a 100% ću naći. :)

Uradila sam posle factory reset, ali iz Settings-a, to baš i nije neko čišćenje?, sve je ipak ostalo u nekoj background memoriji, to sam videla kada sam ponovo instalirala apps itd.

Nije baš da ne troši bateriju, odmah mi je otišlo 15 % na obično uređenje svega. Pogasila sam ono što troši, lokacija, maps i spinove koji ne mogu da se deinstaliraju poput news republic. Šta bih još mogla da disable-ujem što troši u pozadini bateriju?
To je to, klasični factory reset je dovoljan. Zavisi i na koliko ti je podešeno osvjetljenje, pogledaj u podešavanjima pod baterijom šta ti najviše troši u pozadini, pogasi sve što je suvišno. I meni se na početku učinilo da ju dosta brzo troši, sačekaj pa vidi od potpunog punjenja do pražnjenja.

Generalno, da li postoji bilo koja futrola koja ima HTC logo otpozadi? Volela bih da imam htc logo, ovako sa tom imak case fon deluje kao neki jeftin noname... Zar HTC nema neku official varijantu, osim one ružne kožne na preklop?
Pogledaj Slickwraps. https://www.slickwraps.com/devices/phones/android/htc-u11.html

Poslednja izmena:
Imak nije tvrd, isto je savitljiv i gumenkast.. Znači ne plastika nego savitljiv materijal.. Ja mislim da će ti odlično odgovarati folija što se dobija uz njega..

Za naručivanje i imak i spiged.. AliExpress jednom rečju, nema tu neke filozofije [emoji16]

@retype12345 @ICE, moja iskustva kažu da kad god nisam uradio vraćanja na fabrička podešavanja, iliti factory reset, imao neki problem (ili drain baterije, ili je jednostavno lošije radio sistem tj. fluidnost istog). Iskreno, šta se u pozadini dešava, nisam najstrucniji da objasnim, ali svakako neki repovi od app ili sistema (starog) ostaju.
Ne vidim problem raditi reset kad se već uzima nov fon i rade instalacije preko OTA.
Takodje, resetovati iz settingsa i pomoću komadi (hard reset) - ista stvar, samo ti nakon prvog ne traži ponovo Google nalog koji je bio logovan pre reseta.

Samo da pitam kakva je situacija oko twrp i root za oreo, unlock & lock bootloader i da li ima neke razlike zmeđu dua sim i single sim osim slota za 2. karticu?

FUTROLE I ZAŠTITE ZA EKRAN

Pogledala. Lepo, ima HTC logo, ali mi nije jasno to sa strane i ono napred. Kako se to stavlja na fon? Lepi? Ono pozadi i može da prođe, ali to sa strane ne verujem da može da opstane ako je u pitanju traka a tako mi deluje; ono spreda, ne znam šta je, može biti da je staklo sa ivicama u boji futrole (što mi je takođe bzv)? Osim što ima HTC logo, ostalo mi se čini bezveze. Da li je neko koristio ovu futrolu? Utisci? Slike?

Verovatno misliš na imak futrolu ili ne? Možeš li okačiti neku sliku da vidim kako izgleda ta mat case? To je ona sandy ili ona crna glatka (ako je imak)? Ako je sandy, Ima li teksturu pri dodiru? Ali kažeš da nisi zadovoljan jer ti se "pomera, spada..."? Znači, ne preporučuješ? Koja je to futola, napiši. Thx...

prvo sam koristio par dana ovu sand varijantu, medjutim nije mi lepo lezala u ruci pa sad vec mesecima koristim ovu glatku varijantu.
Možeš li slike da postaviš obe futrole? Zašto ti sandy nije lepo ležala u ruci? Thx.
Odličan je, jedino što se sa strane malo ogulio taj "Sand" materijal (zbog ruku).
Pa znači... ne valja... :(

Stigao mi je danas imak case.. Super jer ali se dole baš ne podudara najbolje sa mikrofonom zvučnikom.. Ali sve ostalo je super.. Doduše na onoj običnoj providnoj silikonskoj su malo bolje dugmiće odradili ali ova mi se mnogo više sviđa..
Ako ti se ne podudara sa mikrofonom i zvučnikom, po meni je to ozbiljna stvar. Jer upravo mikrofon i zvučnik su jedan od mojih razloga za kupovinu ovog telefona (odnosno zvuk uopšteno). Znači ipak taj imak case ne valja?

- Ljudi ima li na Aliju ili gde god drugde, da se kupi samo folija za U11, pa da naručim više komada, da ne budem prinuđena da uzimama imak case, koji mi se onako na oko preko neta uopšte ne sviđa a i vidim kod vas dosta primedbi?

- Da li postoji za U11 neka futrola tipa Dot View, ne mora da bude takva ali tipa da bude kao kutijica cela (radi zaštite, kad baš zatreba, kao dodatna pored Armor futrole koju ću sigurno uzeti), a da nije ona na preklop od kože HTCova?

- Da li je neko naručio & stavio Liquid Screen Protector staklo na ekran?

Thx... :)

Pričam o slickwraps, mat nalepnica. A imam i imak sand i ona mi je najbolja.

Nazad
Vrh Dno