Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stavi neki lim da ne nabija padavine iza klime, u izmenjivač. Gledaj samo da ostane prostora između lima (nadstrešnice) i kućišta klime

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nije ti hladno tako?
Ja tu istu klimu držim na 28, u kući je oko 25-26, na ovom jačem minusu što je bio padne na 22 pa cvokoćemo svi u kući :)
Meni račun bude oko 12.000 za dve kuće, 6 članova, svega imam duplo, bojlera, frižidera, računara. . .
Na koju foru imaš toliki pad temperature? Kod mojih nema izolacije, sem plafonske, i koliko postaviš na daljinskom toliko bude temp u sobi. Kod mene sa izolacijom isto sve OK. Da ti nije klima nabijena uz plafon, ili uz ćošak?

Jeste, uz plafon je jer mi je niska kuća pa nije moglo dugačije.
Ja sam prezadovoljan grejanjem na klimu, nema šanse da se vratim na loženje kotla, finansijski je tu negde ali komfor je mnogo veći kad ne moraš misliti o ogrevu.

Ono jest bolje od loženja. Jedino bi me smaralo da moram da šaltam temp na daljincu shodno spoljašnjoj.

Ništa ne diram, stoji na njoj 28 stalno i fan na auto.

Nije ti hladno tako?
Ja tu istu klimu držim na 28, u kući je oko 25-26, na ovom jačem minusu što je bio padne na 22 pa cvokoćemo svi u kući :)
Meni račun bude oko 12.000 za dve kuće, 6 članova, svega imam duplo, bojlera, frižidera, računara. . .
Ona meni služi za dogrevanje i to potkrovlja-tavanskog prostora koji sam adaptirao deci da imaju više prostora za igru.Međutim oni to slabo koriste i leti a još manje zimi,tako da mi Cozy više radi leti kad hladi oko 60m2.Ovih mesec dana sam je pustio da radi baš iz razloga da je istestiram pošto je ovo sada bio najhladniji period ove zime.

@ChobbyNS
Gde je finansijski tu negde, jedino ako grejes napolju? Pa pisao sam pre par strana, lozio jedan dan i izmerio koliko otisla Resavica kocka uglja, skoro 1000din dan a 4 klime i celo domacinstvo na istoj spoljnoj temp. potrosile 310din.

Na koju foru imaš toliki pad temperature? Kod mojih nema izolacije, sem plafonske, i koliko postaviš na daljinskom toliko bude temp u sobi. Kod mene sa izolacijom isto sve OK. Da ti nije klima nabijena uz plafon, ili uz ćošak?

Meni nešto nije jasno,moram da pitam kako je kod tebe.Naime od kako sam je upalio,uopšte nisam primetio da na donjoj luli-crevu kaplje voda,tj.da se hvatao led na onim minusima.Letos je kapalo na onom drugom,a sada ni kap.U čemu je fora i da li je i kod tebe isti slučaj?

Ljudi, jel treba na nesto obratiti paznju sad u ovim minusima vezanu za spoljasnju jedinicu (inverter)? Dosta se pojavljuje ledenica na sve strane spoljasnje jedinice. Jel to ok?

Meni nešto nije jasno,moram da pitam kako je kod tebe.Naime od kako sam je upalio,uopšte nisam primetio da na donjoj luli-crevu kaplje voda,tj.da se hvatao led na onim minusima.Letos je kapalo na onom drugom,a sada ni kap.U čemu je fora i da li je i kod tebe isti slučaj?
Ja sam počupao i lulice i gumene čepove iz tacne, pa curi na sve strane, i nema skupljanja leda. Inače, na onim minusima nije ni ledio izmenjivač jer je vazduh bio suv

I u manual-u pise da se na minusima skida lula i crevo da ne bi doslo do zacepljenja odvoda. Meni ispod dve stoje kante u koje kaplje voda i nikakav problem dok druge dve su iza kuce i kaplju na stazu i nikom ne smetaju.

Zivim u stanu od 70 m2 i na jednoj strani stana imam Tadiran TGI-12H ugradjenu pre nekoliko godina. Ta strana stana nije nikada pod suncem, i ta klima rashladjuje ceo stan (smestena je u dnevnoj sobi).
Hteo bih da kupim jos jednu klimu za suprotni deo stana koji je ceo dan obasjan suncem. Klima bi sluzila samo za hladjenje, imamo centralno grejanje. Zgrada je iz 70ih godina i ne postoji nikakva izolacija.

Dobio sam preporuke za ove dve klime, ali me zanima da li su se u medjuvremenu pojavili neki bolji modeli?

Midea MS12F-12HRN1-QC2 (F6) http://www.eponuda.com/klime/midea-ms12f-12hrn1-qc2-f6-12000btu-klima-uredaj-cena-351900
Gree Bora GWH12AAB-K3NNA1A http://www.eponuda.com/klime/gree-bora-gwh12aab-k3nna1a-klima-uredaj-cena-407419

Budzet oko 30ak hiljada

Kako vadite led iz kanti na jakim minusima? :-devil-:
Zaledi samo povrsina kante, dole bude voda. Ako zeledi skroz malo lupis kantu, lako izadje. Ja kantu drzim jer mi mnogo curi po terasi. Odvod s terase mi je na suprotnoj strani i onda cela zaledim

Tapatalk

Kod mojih stavljene kante da ne prska po cokli i fasadi. A svaka kanta ima rupu sa strane, pa samo iscuri.

Nije ti to losa ideja. I meni prska po zidu ali vise me mrzelo da to resavam nego sto nisam znao kako. Izbusicu ja rupu na drugom delu terase i napravicu odliv za sledecu zimu

Tapatalk

Obećao sam da ću posle par meseci upotrebe javiti ovde potrošnju Gree viola klime, nažalost to se neće desiti, klimu nisam uključivao od jeseni, što znači da sam dao odprilike 35.000 din više nego što sam mogao da dam... :/
Uključio bi je sad čisto reda radi, da kažem da je radila ali je smrznuta (ledena kiša) pa ne bi da rizikujem...

Poslednja izmena:
Kako se cisti filter klime i to sve sto se treba raditi svaka 3 meseca? Imam Fujitsu ASYG12LUCA i sad gledam proslo 4 meseca otkako sam kupio klimu a nista nisam cacnuo oko nje

Ugasiš klimu, sačekaš da spusti panel, pa podigneš panel sa dva prsta u ona dva mala udubljenja sa strane. Onda izvadiš filtere i opereš u kadi, mlakom vodom i sapunom. Osušiš, vratiš filtere, zaklopiš panel i upališ da greje.

Naprskaš Axel Sgrasso da rastvori masnoće pa ispereš.

Odakle masnoće za 4 meseca rada? To sa Axel-om preko leta, da ubija mikroorganizme

Ne ubija on ništa, samo rastvara masnoće. A odakle, pa iz kuhinje.

Odakle masnoće za 4 meseca rada? To sa Axel-om preko leta, da ubija mikroorganizme

Kako to da je Sagrasso baktericid??? Nemoj pogrešno informisati ljude :)...asepsol,dezderman,dezihend i td su sredstva koja ti trebaju za dezinfekciju ili aparat koji radi na principu UV lampe ili izbacivanja visoke temperature kao što je paročistač koji do nekle imitira autoklav.

Sagrasso prvenstveno čisti masnoće i nema veze sa dezinfekcijom...

Sgrasso ima dejstvo protiv bakterija jer nagriza sve sto je bioloski pa i masnoce. U zimskom periodu nema potrebe za dezinfekcijom jer je unutrasnja suva i topla pa se budj ne stvara.
Filteri se peru samo vodom u zimskom periodu, osim ako nema masnoce od kuvanja. Ja ih brisem pamucnom krpom da ne bi cekao da se osuse jer nema grejanja dok ja cekam.
Sto se tice kanti, ja ih praznim redovno i ako zalede unesem u kucu na 10-15 minuta, led se odlepi i samo ga izbacim napolje i to je to. U svakom slucaju lakse od lozenja ;)

Ja evo skoro 20 godina u zdravstvu pa ne čuh da je bilo koje sredstvo za odmašćivanje baktericidno. Ali dobro... ima onih koji misle da je zemlja pljosnata [emoji6]

P. S. Ako neko sredstvo skida masnoću ne znači da automatski skida bakterije i njihove spore sa površine. To funkcioniše malo drugačije...

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

A sirce obicno?:)
Može razblaženo alkoholno sirće. Poznato je da sirće uništava bakterije i gljivice. Ja samo to koristim i nikada se leti ne oseća smrad buđi iz klime. Verujem da postoje i neka bolja profi sredstva za čišćenje ali sigurno nisu jeftinija od ovoga.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno