Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Pa mozes da stavis koju hoces, razlika je u kvalitetu i ukusu. :D Mislim realno, nemam sta preterano pametno da ti kazem, sigurno odgovor nije kupi najjeftiniju i najgoru jednako je dobra kao i ona najbolja. Probaj pa vidi, kupi tu najjeftiniju ako nemas novca za ove koje ti zoves premijum brend pa ako ti ne odgovara furaj dalje dok ne nadjes ono sto ti je finansijski prihvatljivo i odgovara ti ukus. Ima ljudi koji probaju kafu koja kosta 20e 200gr pa im je ukus odvratan, kao da sad vrhunsko vino mora bas svakom da se svidi... Moja baba uvek lepo govorila "koliko je krevet dugacak toliko i noge se pruzaju"

350 dinara je lavazza 250g na pijaci, srebrno pakovanje samo pise Lavazza. Jel to kopija neka ili sta?

Sent from my PULP 4G using Tapatalk

Takvo pakovanje dobiješ kad kupiš karton lavazza kafe... Original je...

Hvala, bilo mi sumnjivo, kad uporedim sa cenom u marketima

Sent from my PULP 4G using Tapatalk

To je obično pakovanje od 1kg tj. četiri ta pakovanja od 250g. Ispod lavazza bi trebalo da piše koja je kafa. Ja uzimam Lavazzu Qualita Rossa i ona je tako pakovana. Isto na pijaci cena 330-350 dinara.

Kod:
https://prom.ua/p521394554-kofe-molotyj-lavazza;all.html

Poslednja izmena:
Cene kafe po domaćim radnjama su čista pljačka...napolju su no name kafe u pakovanju od 250 grama negde 100-150 dinara a lavazza je negde 200-250 dinara...

Potrazicu link. Ja kazem koliko je u Spar-u trenutno i na Amazonu cini mi se da nema ispod 4e (mada na Amazonu je mozda bila 500gr). U Sparu je 250gr 4.5e ona Crema de gusto, kako se vec zove, a crna je 5.5e.

To je skupo onda u Sparu.

Ja znam da sam u Austriji, ne znam u kojoj radnji, kupovao Segafredo po 9-10eur za 1kg.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Potrazicu svakako gde je najpoovoljnije posto su mi stigle punjive kapsule :) Sledece nedelje cu potraziti pa cu videti cene.

Meni je trenutno ovo omiljena kafa za moka pot...
a4dccb5f0cbe8813e87322e8879c94d8.jpg

u zemljama okruženja...dugo nisam gledao ponudu na pijacama, ne znam da li je neko donosi kod nas...

Potrazicu link. Ja kazem koliko je u Spar-u trenutno i na Amazonu cini mi se da nema ispod 4e (mada na Amazonu je mozda bila 500gr). U Sparu je 250gr 4.5e ona Crema de gusto, kako se vec zove, a crna je 5.5e.
Amazon nije merodavan za cene u EU (barem konkretno Nemacku i Austriju), 99.99999% stvari koje sam gledao su cak extremno skuplje na Amazonu nego u radnjama. Ne samo skuplje, nego extremno skuplje. Pogotovu kafa, kakao i cokolade i to najjeftinija opcija.

Spar ima relativno cesto kafe na promociji, ne isplati se u Austriji kupovati ovako, sem ako ti bas treba do promocije da ne kriziras :) Ja leti uvek nadjem fine cene za kafe u radnjama (Spar, Bllla), osim za DG, ali neko pomenu da DG tamo lepo kupe online, 3e izadje i da nemas kupone nikakve ;)

Ja ne bi Lavazzu i Illy stavio ni u koji premium rang. Kome one odgovaraju, mislim da nece primetiti razliku izmedju njih i Riobe (samo da nadje koja Rioba).

To je skupo onda u Sparu.

Ja znam da sam u Austriji, ne znam u kojoj radnji, kupovao Segafredo po 9-10eur za 1kg.

Kako bre, ja u Italiji (LIDL) plaćam 2x250gr Lavazza Crema e Gusto 5,2€?
Čudno mi je da je u Austriji jeftinije :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Potvrđujem zadnju rečenicu.
Ko se navikao na Lavazza zrna, slobodno neka kupuje Rioba Gold.

Jeftinije, a retko ko će da oseti razliku.

Lavazze ima od 2 do 6e, za 250gr, zavisi koja naravno. Crema e gusto ili aroma su im osnovne, pa je i cena takva, ugl ispod 3e. Ja obozavam lavazza tiera, ona je preko 5e. Oro i blue mi nisu ništa posebno...

Illy je izvikan, zato je i skuplji, oko 6e bar. Illy monoarabica, jos skuplji.

Pazite na nasim pijacama kad uzimate da uzmete za espreso a ne za moku, jer prodavci ne znaju sta je šta.

Ove cene vaze za normalne radnje u italiji, rumuniji i madjarskoj.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Baš ta Segafredo 250gr 2.56€ ...
Imaju i oni neke brlje za 1.5€, ali nije to to.

Lavazza baš iz Torina, a jeftinije u Austriji :D

https://geizhals.eu/segafredo-zanetti-intermezzo-coffee-beans-a527750.html

Evo cene sa linka što je alfa postavio.

Nemam pojma kako je jeftinije, ali znam da sam tako nešto platio.

Skroz sam zaboravio za sajt jer tu uglavnom tehniku proveravam.

Ali recimo: https://geizhals.eu/lavazza-crema-e...l=de&hloc=at&v=e&togglecountry=set#filterform

Svakako moze biti u Billi na akciji 1+1 pa onda izadje ok cena, ali ako nije na akciji onda je otprilike to ta cena ja bih rekao.

Moguće da je i zbog roka upotrebe, pa onda spuste cene ...
Ovo sa slike 5.19€ - LIDL (Torino)

IMG_20180201_141404.jpg
IMG_20180201_141420.jpg

Poslednja izmena:
Kako mislis 'iz Italije' kad nijedna kafa se ne uzgaja u Italiji, BTW?

Ne uzgaja se ni u Austriji/Nemačkoj pa je izgleda tamo jeftinija ...
Po nekoj logici trebalo bi da je suprotno.

Najjeftinija kafa vam je u Luksemburgu jer oni nemaju porez na luksuz. Benzinske pumpe su im pretvorene u kafe, alkohol i cigarete sopove

Via RN4x

Po meni je neisplativo uzimati aparat sa ampulama. Prvo, iole krsteni automat i kafa dace bolju kafu nego bilo koji DG ili nespreso. Drugo, automat je neuporedivo isplativiji za eksploataciju. Ugrubo, razlika je 40 din po kafi. Pa racunajte... npr. na 100 kafa mesecno je veci trosak 4,000 din ako se koriste ampule. To je godisnje 48,000 din ili 400 eur, a i za manje para se kupuje dobar automat polovan. Jedina mana automata je sto ima vise zezanja oko ciscenja i podmazivanja, ali to je smesno, mnogo manje posla nego da peres dzezvu svaki put.

Sent from my HTC_M10h using Tapatalk

Izvinjavam se sto citiram post od pre par dana, ali pogresno racunas ustedu. Ja racunam i vreme koje sam izgubio za spremanje kafe. Lupam sad - ali recimo da naplatim klijentu 60 dolara po satu, to je 6000. Jedna moja minuta vredi 100 dinara. Ako ja spremam kafu 5 minuta umesto minut, ja sam izgubio 400 dinara :)
Da ne govorimo o odrzavanju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno