Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Kidence, procitao sam da je izgleda Xiaomi povukao rucnu i nema vise update-a za Oreo usled bagova (nesto sto je i OnePlus uradio za Oreo update). Vidjao sam i na 4pda, XDA, Mi forumu, a evo i kod mene. Stigao update 2. ili 3. januara, sklonio notifikaciju, juce-danas kliknem za update, kaze imam poslednji?

Koliko vidim fastboot nece skoro, a nije ni da zurim da idem na Oreo.

Da,da....izgleda da je tako.Ja se juceo bas igrao, vratio sve na stock i vidim nema OTA. Cim ne izbacuju fastboot rom ovako dugo, znaci da ga peglaju.Koliko sam ja malo istrazivao, posle OTA imaju razni problemi, ako se ne uradi FR..Tek kada da se odradi FR sve lepo nalegne...A ljudi nece da rade FR zbog podataka i onda kukaju.
Zato je uvek bolje flesnuti fastboot, nego raditi OTA. Takodje, ostajem pri stavu da posle prelaska sa jedne verzije Androida na drugu mora FR, inace ostaju repovi i svasta nesto krene da pravi probleme.
Ako si nestrpljiv da se igras, dacu ti ja 3 img fajla, pa ih samo flesuj preko adb-a u fastboot modu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ma kakvi, nisam ja nestrpljiv, da jesam ne bih cekao fastboot :D

Video sam da je neki Poljak izgleda osposobio twrp za Oreo (jos uvek se pegla, pa cu mu uskociti u pomoc ako treba nesto), pa konacno da mogu i da komuniciram sa normalnim ljudima. Ne mogu bre sa onim retosima iz Indije, jednostavno, teraju neku svoju pricu, lakse mi je da citam, nego da se oglasavam i ne daj boze nesto pomognem tamo, budzim, sredjujem, ima da me zatrpaju na porukama, a to mi ne treba :D

Valjda ce da push-uje commit na github, tako da ce sve biti sredjeno do izlaska koliko toliko bugfree Oreo build-a.

Ja za sada nemam sta da prijavim. Nadao sam se potajno da ce Google konacno da razdvoji jacinu zvuka za notifikacije i pozive, ali nije se desilo. Potvrdio bih da baterija drzi evidentno bolje, mada nisam dugo koristio tel na sedmici. Za sada sve leti.

@djilkosh 115 strana i nije malo cimanje, procitao sam prvih 30 i nisam nasao odgovor, a i ako je jedno pitanje spamovanje ja onda nzm...

Uvek krenes od zadnje ka prvoj :) jer obicno su na pocetku stariji postovi, koji vise i nemaju neku "vrednost" jer se brzo menjaju stvari... ;)

@djilkosh 115 strana i nije malo cimanje, procitao sam prvih 30 i nisam nasao odgovor, a i ako je jedno pitanje spamovanje ja onda nzm...

Tvoje pitanje poteze spam, jer je vec odgovoreno sigurno par puta. Bespotrebno zatrpavanje teme istim stvarima. Ja znam da se sve hoce na gotovs, 54 poruke za 5 godina.

No da zavrsimo sa spamom. Search na forumu radi, ako nema bas to sto hoces da pitas, slobodno mozes da pitas. Iznova ponavljanje stvari i niko nece moci da se snadje u temi.

Poslednja izmena:
Лепши, бољи дисплеј, звук јачи и квалитетнији, више рама, боља и камера...свакако моћнији телефон од рн4х...

^ +1
Što se tiče proximity senzora, nemam problem na v8, nisam imao ni na v7. Meni to jedino zna da zeza u viberu, ali to mi se dešava na svim telefonima, znam da ima opciju u viberu za ekran. Na normlanim pozivima nikad, tako ni na Duo ili Whars pozivima nikad.

Što se tiče v8, da li isam imao sreću ili šta? Kod mene radi odlično, baterija bolja, još bolje drži app u ram. Definitivno se ne vraćam na v7. Video snimanje otplike da je sada sređeno u zatvorenom prostoru gde je tišina, ali ako izađete na ulicu dobija se taj čudan izobličen zvuk, do duše dosta je manji na v8, jesu oni to sređivali, ali još nije sređeno kako treba, definitvno je softverski, nisam isprobavao druge app za kameru što se tiče snimanja.
Baterija bolja, juče veći deo dana na 4G, automatsko svetlo sa slajderom na sredini, BT upaljen ceo dan i povezan sa satom, svi žderači instalirano fejs, instal, viber, whats...

Prilozi

• Screenshot_20180108-102836.png
    Screenshot_20180108-102836.png
    112.7 KB · Pregleda: 194
  • Screenshot_20180108-102911.png
    Screenshot_20180108-102911.png
    91.9 KB · Pregleda: 189
  • Screenshot_20180108-102843.png
    Screenshot_20180108-102843.png
    147.3 KB · Pregleda: 186
  • Screenshot_20180108-102850.png
    Screenshot_20180108-102850.png
    152.5 KB · Pregleda: 180
  • Screenshot_20180108-102859.png
    Screenshot_20180108-102859.png
    144.3 KB · Pregleda: 190
Kažeš nema bug, a eto ti na screenshot-u [emoji23]

Bluetooth potrošio skoro 50% baterije.

Ima korišćenje app i korišćenje uređaja. Da ne prilazuje koliko je upaljen BT u odnosu na korišćenje, odnosno koliko je bio ukupno upaljen vremena?

Poslednja izmena:
Kod mene je bio toliko da je pocelo da mi ometa svaki poziv. Sa Oreom se smirilo, ali ima i dalje po malo. Cekam jos novo staklo (tri sam porucio sa Ali-ja), pa da vidim da li ima nekog uticaja.

I meni se sa Oreom smanjio prox bug, btw pre njega nije bilo često al' dovoljno da ga primetiš.

Sa Oreom primetih da mi jedan od foruma preko Chrome-a ima povremeni flicker, pitanje je do koga je taj bug...

Ja sa proxom nemam problem od kako sam se ustelovao da drzim telefon kako valja na uhu.

Od simpaticnih "bugova" imam da izdvojim pomeranje "alarms only" ikonice koja dolazi nakon WiFi ikonice levo desno, zbog signalizatora protoka koji se pojavljuje i gubi...

Ipak Bug, danas nisam koristio BT:
0b0291b6f10f52e2b529337161bb4472.jpg

Sa Oreom primetih da mi jedan od foruma preko Chrome-a ima povremeni flicker, pitanje je do koga je taj bug...

Primetio sam i ja, pomislio u prvi mah da je otišao ekran od silnog ispadanja :D

Ja sa proxom nemam problem od kako sam se ustelovao da drzim telefon kako valja na uhu.

Od simpaticnih "bugova" imam da izdvojim pomeranje "alarms only" ikonice koja dolazi nakon WiFi ikonice levo desno, zbog signalizatora protoka koji se pojavljuje i gubi...

I izuzetno ide na živce. Samo mi se čini da je ovo feature, a ne bug :)

Inače od početka nemam nikakvih problema sa proximity senzorom, savršeno radi. Možda je ipak hw problem.

Ja bas danas probao da ga isprovociram, ali ni da mrdne (u pozitivnom smislu). Pisao sam vec i jadao se da je na sedmici brljavio kriminalno, sto ce reci da je ipak softverski problem..makar kod mene.

Auh, sad procitah malo temu na xda u vezi sa bagovima na Oreo, ono je haos :)

Btw, kod mene novi bug: Sinhronizacija sa drugim uređajem preko bluetooth-a zakucava i ne može da se poveže. Sve u svemu ovo deluje kao preuranjena nadgradnja...

Poslednja izmena:
Blic pitanja:

1) Postoji li kod nas varijanta sa normalnim chargerom (noUK)?
2) Postoji li bar nekakva ostvariva garancija?

Uzeo sam malo da koristim ovaj telefon jer mi stoji. Najveći problem mi je bila baterija ovih par dana. Mada ako poredim sa A5(17) koji mi je drugi fon lošija je baterija.
I sta mi se desilo da ne mogu da povucem slušalicu kada me neko zove već zabada.

Ako si na v8, slušalica ide na gore :)

Ja(da kucnem u drvo[emoji2]) jos nemam bagova
Ali me zanima,jel neko koristi radio,ali da je bez interneta?
Da li to postoji u danasnje vreme[emoji3]

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Radio podržava ali nisu stavili aplikaciju, bezveze po meni.
Meni isto nakon updejta na O radi sve super, baterija brutalna.
Kako ljudi predlažu, nakon updejta obavezno factory.
Meni se čini da su oni izbacili Oero betu kao final samo da bude prije 31.12.
Sada tek peglaju i nadam se da će skoro kakav update da riješi sve te stvari na koje se ljudi žale.

Bas bezveze. Ma baterija je vrh...
A jel znas neku apk kojoj ne treba internet?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Blic pitanja:

1) Postoji li kod nas varijanta sa normalnim chargerom (noUK)?
2) Postoji li bar nekakva ostvariva garancija?

UK punjac je zato sto iz ovih ostalih evropskih drzava nije mogao da se nabavi, pa su ljudi sa kp nabavljali u UK, zbog odnosa funte i svega su malo cene otisle gore. Inace ja sam uzeo od Gremlina bio je EU punjac, jer je nabavka bila od neke drzave EU.

Ja sam dobio 12 meseci garanciju i ostvariva je naravno. Covek mi je svaki put izasao u susret. E sad ako ti neces, imas zvanicno da kupis u Gigatronu oko 34000 je, ali 32GB verzija.

www.mi-srbija.rs je zvanicni sajt, posto je Xiaomi dobio zeleno svetlo kod nas.

Mene mnogo nervira imenik i ove ikone koje su ogromne i kada ih smanjis. Instalirao sam launcher ali opet kada udjem u meni opet su ikone ogromne kao i kontakti ovi glupi.
Mene baterija nije toliko oduševila traje mi jedva dan, ne znam kako ti računate sto postavljate evo ja cu reci da sam juce imao 123minuta razgovora i konverzaciju preko maila i whats up možda kada se sve skupi ne veću od 30 minuta. Kada sam stigao kuci baterija je bila 12℅.

Danas mi je stigao bumper i staklo i odmah drugi telefon

Pa pronadji sta ti jede bateriju.
Poziv i pisanje mejla i 30 minuta whatsappa ne mogu toliko da potrose sami.

Nazad
Vrh Dno