Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Kako doći do Pošta neta i kablovske na Voždovcu? Slao sam im upit ali mi niko nije odgovorio.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Moj prijatelj im je poslao upit (konkretno za Gostivarsku ulicu) i dobio odgovor da "nažalost, nema tehničkih mogućnosti..." Izgleda da smo na većem delu Voždovca osuđeni samo na SBB i Telekom, srećom Telekom je ovde još proletos razvlačio optiku. Valjda će uskoro zaživeti.

Zaboravite na Posta Net, kod mene na Labudovom brdu zavrsena mreza 2007. (sve pod konac, podzemno dosli do zgrade), a nema tehnickih mogucnosti za net, ima samo za TV, proveravao sam pre par dana. U Skojevskom naselju moze net, za Vidikovac nisam siguran... Sto se tice Beograda, Posta Net ima mrezu na Novom Beogradu, u centru Beograda (nije ceo centar pokriven), Rakovica (Miljakovac, Kanarevo brdo, Skojevsko naselje, Vidikovac, Labudovo brdo), Sumice, deo Zvezdare (znam da kod okretnice 28ce imaju mrezu, ex. TKB mreza), Mirijevo.

Poslednja izmena:
Kod mene u zgradi posotoje IKOM i PTT ormarići sa instalacijom.
Samo da se raspitam kakav je PTT i ako može verovatno ću kod njih preći obzirom da za 2500 dobijam isto što imam sada kod IKOMa što se tiče neta

A Konjarnik? :) Mozda su nas zaboravili :D
Zaboravljeni smo svakako :)
Imam pošta mrežu u zgradi i sutra šaljem zahtev za proveru mogućnosti.
Nek se teraju sa SBB integracijama od par godina... Roditeljstvo na Vozdovcu, baba na Vračaru a ja na Zvezdari i niko još nije integrisan. A na sajtu stoji Vračar gotov :D

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Moze li se ikom racun platiti u posti ili samo u poslovnicama?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moze li se ikom racun platiti u posti ili samo u poslovnicama?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Naravno da može, kao i preko ebankinga.

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Meni su prema sajtu završili integraciju, danas sam našao ponudu u sanducetu, sa rukom dopisanim brojem telefona komercijaliste. Ja trenutno koristim samo kablovsku TV i piše ako uzmem Duo paket, prvih 6 meseci je džabe internet. To je valjda "6 meseci po staroj ceni", a za trio paket 6 meseci net i 24 meseca telefon. Ne znam kolika je onda ugovorna obaveza, ako je 2 godine džabe telefon.

Danas stavili ovo obaveštenje:

Ultra i Mini Ultra

Obaveštavamo vas da ugovor sa kanalima Ultra i Mini Ultra ističe 31.12.2017, nakon čega više neće biti u ponudi IKOM-a.

U periodu od 30 dana od objavljivanja ovog obaveštenja, pretplatnik ima pravo postupanja u skladu sa članom 107. Zakona o elektronskim komunikacijama.

Verovatno se ovaj član odnosi na raskid ugovora bez penala.

http://www.ikom.rs/ultra-mini-ultra/

28.12.2017.
Obaveštenje o pripajanju
Poštovani korisnici,

Zahvaljujemo vam se na dosadašnjem ukazanom poverenju i obaveštavamo vas da se od 03.01.2018. godine IKOM pripaja SBB-u, kao članici United Grupe, te prestaje da postoji kao samostalni operator.

Za aktuelne ponude usluga i promocije možete pogledati sajt SBB-a www.sbb.rs ili pozvati korisnički centar na broj 19900.

Dobrodošli u SBB i United Grupu

http://www.ikom.rs/vest-i-informacije/

Baš je sve fino objašnjeno... Šta sad to znači za nekoga ko je još uvek na IKOM internet tj. TV paketima?

Dobar je telekom ja sam u Filmskom 50/2 , mislim ustekali su se za upload realno , al TV zabilazite maksimalo , daju vam onaj krs od uredjaja moj rpi3 je brzi , bas ubija dok menja kanale i bukvalno da ih ne listas a i realno televizija je generalno ******, ja sam se smorio sto sam uzeo box sa TV paketom na 2 godine, cim mi isteke ima da otkazem tv i da zadrizim net valjda ce za godinu ipo da povecaju malo upload :)

I ja sam u filmskom, i pre oko 1.5 god isto su mi odgovorili /telekom/ da ima teh.mogucnosti, a na pitanje kad se optereti mreza, sta ce biti, kazu pojacacemo signal. Vodeci se iskustvom kolege koji im je otkazao, posle oko 20 izlazaka tehnicara koji nikako da utvrde zasto ne radi net i secka slika, odustao sam. Samo optika dolazi u obzir, ali tesko.

Baš je sve fino objašnjeno... Šta sad to znači za nekoga ko je još uvek na IKOM internet tj. TV paketima?

Odmah sam se isto pitao. Koji smo sad, stari korisnici sa promocijom za obnovu ugovora, ili novi korisnici s tom promocijom, ili ubogi bivši Ikomovci za koje važe i dalje najgori uslovi?

Odmah sam se isto pitao. Koji smo sad, stari korisnici sa promocijom za obnovu ugovora, ili novi korisnici s tom promocijom, ili ubogi bivši Ikomovci za koje važe i dalje najgori uslovi?

Mi smo isto sta smo bili.
Zato i ne pisu nista odredjeno da bi ljudi masovno presli na njihove pakete.
Zbog onog pravila o monopolizmu koje su morali da prodju ne mogu da nas nateraju da predjemo na njihovu ponudu nego nas slepaju sa nekom varijantom ponude koja ce sve biti slabija i slabija (posto ce svoju ponudu poboljsavati a nasa ce stagnirati) dok na kraju svi samoinicijativno ne predju kod njih.

Unapređenje mreže u Zemunu i posle Božića:

8.1.2018.

BAČKA 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 39, 41, 43, 45, 47, 56, BANIJSKA 1, 2, 30, DR. MILIVOJA BABIĆA 1, 2, 4-15, 17-24, 28, 30, 32, 34, 38, FILIPA KLJAJIĆA 16, GAUDIJEVA 1, 3-7, 9, BB, GETEOVA 12, MARIJE BURSAĆ 23, 24, 30, 32, 34, 36, MILANA UZELCA 23, MOZEROVA 1, 4, 6, 8, 10, 12-26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 50, 52, 66, 68, 70, PRVOMAJSKA 114-117, 121, 123, SAVE MIHIĆA 4-6, 8-10, SLAVIŠE VAJNERA 3, 5, 6, 15, 17, 19, 21, 23, 25, SREMSKIH BORACA 6, 65, 67, 69, 71, 73, 75, 77, 79, 81, 83, VINARSKA 1-19, 21, ZADRUGARSKA 1-3, 5, 7, 72, ZAGORSKA 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 40, 42, 44, 46, 48, 50, ŽIVKA PETROVIĆA 3, 5-15, 17-23, 25-33, 35, 38-40, 42-49, 51, 52, 54-56, 58, 59, 61, 62, 64, 66, 68, 72, 74, 76, 80, 82, 84, 92, 94, 96, 98

http://www.ikom.rs/plan-finalnog-unapredenja-mreze/

Kako doći do Pošta neta i kablovske na Voždovcu? Slao sam im upit ali mi niko nije odgovorio.

Ja kad me neko tako iskulira u startu za obične informacije odmah ga skinem sa liste intetesovanja jer mogu da pretpostavim kakvi bi bili za saradnju kad bi mi stvarno trebali.

За оне који не корите auтоматски днс, а прелазе ИКОМ - СББ:

СББ 1 - 89.216.1.30
СББ 2 - 89.216.1.50

ГУГЛ 1 - 8.8.4.4
ГУГЛ 2 - 8.8.8.8

Након мало тестирања брзине, стабилности итд - предлог је први днс сбб 1 резервни гугл 1.
Бар код мене су тако након провере брзине и стабилности, али вероватно прелазим ускоро на мтс и чекам после оптику, уз наравно инсистирање да у прелазном периоду немам нат који ми тренутно толико иде на... :mad:

ЗА МОДЕРАТОРЕ

Са обзиром да ИКОМ, као што су јавили званично(http://www.ikom.rs/vest-i-informacije/ обавештење о припајању) се припаја СББу 3.1.2017. а пола порука у овој дискусији о ИКОМу и истој оваквој за СББ су повезане, може ли се ова тема закључати са линком ка
СББ - Генерална дискусија, да не морамо по два пута да куцамо, да пратимо две сада исте теме и да се све расплињава? :guitar:

Možda ipak da ostane jer će biti korisnika koji i posle 03.01. neće imati potpisan ugovor tj. UO sa SBB-om (kao ja npr.) :)

PS. Čekam da dobiju PDS3121 risiver, rekli su u februaru... :mad:

Да ли су се још неком нестали Мини Ултра и Ултра канали?

Послато са 5085D уз помоћ Тапатока

Решење није да ја раскинем уговор, додуше више га ни немам а и немам других могућности, него да се оператер натера да испоштује уговор и да се новчано казни. Као што се корисници кажњавају.

Poslano sa mog MI 5 koristeći Tapatalk

Mene vise zanima sta se desava kada prestane ugovorna obaveza, a pritom danas (3.1) prestaje da postoji.
Da li ce me forsirati da potpisem za sbb, ili sut karta?1

Prestanak ugovorne obaveze ne znači da prestaje da važi ugovor, samo ne postoje penali ako hoćeš da raskineš ugovor.
I dalje imaš uslugu koju plaćaš kao do sad.

Nazad
Vrh Dno