Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Csc code i country?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ima li neko predlog za dobre bt sluške koje daju dobar bas, da mogu da se pazare kod nas a ne koštaju kao nov s8? 🙂 kakve su ove samsungove gear slušalice?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Tesko pitanje jer je izbor BT in-ear kod nas i dalje slab a retko ko je imao priliku da uporedi vise modela.
Sennheiser momentum in-ear BT dosta hvale ali kostaju 27000 din u srb, retko ko se odlucuje za kupovinu tako skupih BT slusalica.

Za pocetak je mozda najbolje da probas neke dobre a jeftine kineske, npr. KZ ES3 koje su klasicne, sa zicom ali postoji modul koji ih pretvara u BT. Za 15-20$ mozes da dobijes takav combo.
Evo, ovde imas nesto vise na tu temu (pretrazi postove o KZ ES3 ili ZS3): https://forum.benchmark.rs/showthread.php?55553-Bubice/page379
Zvucno mislim da bi ti ES3 odgovarale a nisu skupe pa mozes da rizikujes: http://www.aproear.co.uk/kz-es3/

Kao mogucu manu (kod svih KZ sa BT modulom) neki pominju kasnjenje zvuka pri gledanju video sadrzaja ali to mozda zavisi i od modela telefona koji se koristi, mozda od verzije OS-a.. treba proveriti u svakom slucaju.

Poslednja izmena:
Sava89, S8+? Koji ti je firmware i security patch?
Ovaj, pre nekih 3 nedelje dobio update.

Ima li neko predlog za dobre bt sluške koje daju dobar bas, da mogu da se pazare kod nas a ne koštaju kao nov s8? 🙂 kakve su ove samsungove gear slušalice?

Teško. Samsungov level U lošije od s7/s7e stock slušalica level pro na nivou stock s7/s7e, od oba modela bolje fabričke od s8/+

Pozdrav forumasi, od pre 10 dana sam postao vlasnik s8-ice, i za sada sam prezadovoljan telefonom. Jedino me malo kopka trajanje baterije. Telefon me je uhvatio na foru i odmah nakon prvog ukljucivanja sam odradio update software-a (update 26 oct, security update 1oct, telefon je iz telenora). Vidim po forumu da ljudi izvlace i po 6+h SOT, dok ja dobacujem do neka 4h, iako ne igram igre.
Preko noci baterija opadne i za 5%.
Battery usage ne pokazuje da neka aplikacija cedi bateriju, pa me zanima da li postoji neka aplikacija koja ce pokazati koji servisi vuku bateriju i kako bih mogao da pogasim nepotrebne samsungove servise.
Mozda je i sve ok, mozda se samo tripujem[emoji16]

Root pa Better battery stats ili Wakelock detector.
Ovi što izvlače 6,7h SoT ne izlaze napolje ili su non stop na wifi. Moj S7 root, Alexndr rom pa može nekih 4h SoT za dan. Doduše baterija je smeće na 77% health.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Prihvatam poraz, čestitam 🙂

Baš malo troši noću na primer, nekada samo 3% za 7 sati i to uz always on display

Prihvatam poraz, čestitam 🙂

Baš malo troši noću na primer, nekada samo 3% za 7 sati i to uz always on display
Eto meni bez AOD, ugasen wifi i 5%. Prethodni telefon (sony z2) sa ko zna koliko oslabljenom baterijom preko noci trosi nekih 2%

Meni Viber pravi najviše wake-ova, pa onda, doduše dosta manje FB messenger, sve praćeno preko BBS. Standardno izgubim za 7-8 sati tokom noći 5% a AOD je podešen da bude isključen za to vreme.

Poslednja izmena:
I ja imam taj firmware. Standby drain me razbija. Preko noći mi za pet sati skine 4%.

Moze li neko ugrubo da mi uporedi bateriju na S8 u odnosu na iP7 ili iP7+ ako je presao sa nekog od ta dva telefona? Planiram mozda prelazak, ali mi bitna baterija..

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

Moze li neko ugrubo da mi uporedi bateriju na S8 u odnosu na iP7 ili iP7+ ako je presao sa nekog od ta dva telefona? Planiram mozda prelazak, ali mi bitna baterija..

Na s8+ oko 4-5h sot uz 20tak sati korišćenja... izdrži ceo dan uz upaljeni wifi i 4g. Jednom mi nije izdržao do uveče zbog dugog korišćenja navigacije...

Kod mene baterija isto traje na oktobarskom updateu, kao i na julskom, telefon iz Telenora.
U prevodu - standardno, zadovoljavajuce.

Ja sam prešao sa iP7 na S8.
S8 izvlači otprilike sat vremena vise sota u poređenju sa iP7 kada se surfuje i koriste društvene mreže, na jačem osvetljenju ta razlika je jos veca u korist S8. Na gledanju youtube ili nekog video streama, preko dva sata razlike u korist S8. Tako da što se tiče baterije, budi bez brige.

Pozdrav forumasi, od pre 10 dana sam postao vlasnik s8-ice, i za sada sam prezadovoljan telefonom. Jedino me malo kopka trajanje baterije. Telefon me je uhvatio na foru i odmah nakon prvog ukljucivanja sam odradio update software-a (update 26 oct, security update 1oct, telefon je iz telenora). Vidim po forumu da ljudi izvlace i po 6+h SOT, dok ja dobacujem do neka 4h, iako ne igram igre.
Battery usage ne pokazuje da neka aplikacija cedi bateriju, pa me zanima da li postoji neka aplikacija koja ce pokazati koji servisi vuku bateriju i kako bih mogao da pogasim nepotrebne samsungove servise.

Sve apps koje ti ne trebaju da večno rade u pozadini stavi u " always sleeping " definitivno poboljšanje baterije.
Ovaj firmware i oktobarski patch su mi ubili bateriju. Prelosa nadogradnja.
I ja imam taj firmware. Standby drain me razbija. Preko noći mi za pet sati skine 4%.

Jbmliga ne vidim nikakvu razliku u bateriji naspram svih update koje sam dobio, jedino mi deluje kao da malo gladje radi fon sa ovim sadašnjim update-om

Inače preko noći mi troši 0-1% za nekih 6-7h kolko spavam upravo baš zbog " always sleeping apps " ( može se videti gore u SS deep sleep, flat line 😀 ) Takodje mi aod nema svrhu jer koristim LED Flip tako da je off.

Inače s8+

Ko hoće da mu samo status bar ide u imersiv mod a da pri tome može lako da izabere apk kod kojih se status bar neće povlačiti ( npr wa baguje ) može da se malo zeza sa apk systemUI tuner 🙂
Npr ja sam stavio da mi se status bar sakriva kod svih apk sem kod wa i youtube, nekako mobilni izgleda lepše , a realno i malo da odmorim taj gornji desni ugao od pot. burn ina 🙂

Poslednja izmena:

To je sasvim ok obzirom da držiš sve upaljeno na tel.

Kao sto rekoh, sasvim očekivano.

Ovaj, pre nekih 3 nedelje dobio update.

Teško. Samsungov level U lošije od s7/s7e stock slušalica level pro na nivou stock s7/s7e, od oba modela bolje fabričke od s8/+

Level u pro na nivou stock slusalica od s7? Ne znam sta slusas al razlika je primetna u korist level u pro. Mnogo vise detalja,bas precizniji ne mumla...

Meni za noc, za 8h koliko bude u Idlu, na mobile data potrosi 3% a na wi fi potrosi 2%. I ujutro nadjem par poruka na viberu.

Sve su mi apps u AlwaysSleep osim vibera i whatsapp. AOD ne koristim.

Security patch mi je 1 August a firmware ....AQH3

I vise nikad necu apdejtovati tel, ni za sta. Ovako šljaka odlicno.

Ko hoće da mu samo status bar ide u imersiv mod a da pri tome može lako da izabere apk kod kojih se status bar neće povlačiti ( npr wa baguje ) može da se malo zeza sa apk systemUI tuner 🙂
Npr ja sam stavio da mi se status bar sakriva kod svih apk sem kod wa i youtube, nekako mobilni izgleda lepše , a realno i malo da odmorim taj gornji desni ugao od pot. burn ina 🙂

Tu mora da se ide preko pc-a za permissions da bi radio?

Da preko adb

Ja sam prešao sa iP7 na S8.
S8 izvlači otprilike sat vremena vise sota u poređenju sa iP7 kada se surfuje i koriste društvene mreže, na jačem osvetljenju ta razlika je jos veca u korist S8. Na gledanju youtube ili nekog video streama, preko dva sata razlike u korist S8. Tako da što se tiče baterije, budi bez brige.

Moje iskustvo obrnuto, uglavnom mi je samsung slabiji nekad vise nekad manje, ali definitvno slabiji. I retko kad ne izgura dan.

Meni to zvuči malo verovatno. Po Anandtechu S8 izvlači vise od ip7 u svakom testu manje vise onoliko koliko sam ja napisao.

Nazad
Vrh Dno