Šta je novo?

Rudarenje za pocetnike

Zna li neko zasto mi se nocas oko 1h smanjio hashrate,do nekih 1h je bilo oko 2860 sola prosek a posle toga oko 2500-2550 kao da se restartovalo il slicno.Mada pratim preko eth.monitoringa na fonu i tamo nemam ili ne znam da nadjem da li je bilo problema.Naravno u afteru je sve bilo na fabrickom,znaci izguvile se moje postavke,sad sam podesio sve i stavio pri dizanju windowsa i after i eth da se pale ali sa mojim podesavanjima.Revotovao sam sistem preko telefona i lepo je krenulo za sada,baca tih 2860 sola ali se pitam prvi put kad se pokrene baci oko 2920-2930 i onda ne moze vise od 2860-2890...ima li tu neke velike razlike i da li mogu i kako doatici konstantno tih 2920 ili da ne petljam nista?Inace na custom mi vuku 150w a sa podesavanjima prosek 135w...manje trose a vise daju...znatno vise.Prosek je zadnje dve isplate 0.01 na 5.7h,da li je to ok?
Karte 6x Zotac 1070

Zna li neko zasto mi se nocas oko 1h smanjio hashrate,do nekih 1h je bilo oko 2860 sola prosek a posle toga oko 2500-2550 kao da se restartovalo il slicno.Mada pratim preko eth.monitoringa na fonu i tamo nemam ili ne znam da nadjem da li je bilo problema.Naravno u afteru je sve bilo na fabrickom,znaci izguvile se moje postavke,sad sam podesio sve i stavio pri dizanju windowsa i after i eth da se pale ali sa mojim podesavanjima.Revotovao sam sistem preko telefona i lepo je krenulo za sada,baca tih 2860 sola ali se pitam prvi put kad se pokrene baci oko 2920-2930 i onda ne moze vise od 2860-2890...ima li tu neke velike razlike i da li mogu i kako doatici konstantno tih 2920 ili da ne petljam nista?Inace na custom mi vuku 150w a sa podesavanjima prosek 135w...manje trose a vise daju...znatno vise.Prosek je zadnje dve isplate 0.01 na 5.7h,da li je to ok?
Karte 6x Zotac 1070

Kada otvoris task menager, vidis koliko ti je zauzet procesro, meni je vvelika zauzetost CPU rusila hash. I onda sam uradio ovo i rijesio stvar da ustabilim solse

http://www.tomshardware.co.uk/forum...are-protection-platform-service-high-cpu.html

Isto, pretpsotavljam da koristis ZM miner za ovaj hashrate na samo 130w, ewbf sumnjam da bi mogao toliko da baci....

ebfw daje uz ista podesavanja oko 430 :) pa ti vidi kolika je razlika...
Sacu videti za procesor...

Od 50-65% mi je zauzet...

Poslednja izmena:
Isaso sam u ono syatem i tamo sto je rekao da nesto START promenimo sa bilo kog broja na 4 ispracio sam,restartovao i nista...sad radim scan sistema kao Admin da vidim hoce li to pomoci ali dok to radi u pozadini mi baca po 300 sola :( bacilo par puta 430 sola uz potrosnju 50w :) ih kad bi tako moglo :D

Nista ne pomaze...od toga je 30 % i vise od zm minera

Da li to mozda ima veze sa izborom poola ili to nema blage veze?Verzija drajvera je 388.13 da li to mozda moze imati veze?

Poslednja izmena:
Cao ljudi. Vidim da je tema za pocetnike pa sam se nasao, ja sam amater 100 % i resio sambda se bacim u vatru pa sta bude. Hteo bih da rudarim ali ne znam bas nista o tome. Citao sam svasta nesto i puna mi je glava ali u stvari praticno nista ne razumem. Nisam uspeo cak ni racun (ili novcanik) da otvorim a ne jos i da kopam. Ja bih za pocetak samo kopao, ne bih nista prodavao, ali kako poceti ?
Ako ima nekog voljnog da mi pomogne bio bih mu zahvalan.
Od masine nemam nista, jedan osrednji komp, ali sam narucio antminer 6 od nekog kineza, e sad dal ce da mi stigne to ili cekic videcu. Cak ni program nisam uspeo da instaliram (claymore miner), prijavljuje mi neku gresku. Hteo bih da pripremim te osnovne stvari pa kad mi stigne taj "kinez" da krenem sa tim.
Znaci ni prvi korak nisam uspeo da napravim. Eto bar sam u tome sampion

Sto mu gromova, jel ovo tema za pocetnike ili za eksperte ?
Ovde sam izgleda samo ja pocetnik amater.Ne mogu ni claymore miner da instaliram, prijavljuje mi neku gresku.
Nisam mogao ni novcanik da napravim.
Ima li leka za mene ?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Sta je bre ovo exedus novcanik skida 11$ za fee. Morao sam na blockchain.info da prebacim private key da bi posla sa normalnom provizijom...

Pozdrav svima! Trebalo mi je neko vrijeme da pročitam sve ovo... :) Počeo sam rudariti prije par dana i kopam solo ethereum za sada. Pokušao sam i na drugim forumima pronaći odgovor ali i dalje mi nije baš najjasnija stvar oko "mining block reward". Ako sam dobro shvatio, potrebno je vrijeme da se iskopa taj block ili kako negdje pročitah luck. Kako se dobija taj reward, da li je dovoljno samo imati acc na myetherwallet i da li se eventualno to automatski tu prebacuje ili kako već to funkcioniše? Hvala unaprijed

Evga G2 1300W i rig od 6 grafika a ono sto me zanima je:
Koliko mi je potrebno posebnih grana iz napajanja da narucim(6pin na molex) kako bi imao na rigu sve i jedan Riser povezan na jednu direktno granu iz napajanja
Koliko uopste ova Evga ima Molexa? Svaki video sto nadjem je nesto drugo, ja ne znam dal je ovo realno, jedan kaze da ima 2 grane, drugi 1, a drugi kaze 1 molex na jednoj grani, ja stvarno vise ne znam sta se ovde desava, pa zar nisu napajanja standardna? Idem sutra kod Fante po opremu, pa bih iscimao Mixera za kablove, ali nemam pojma koliko mi komada treba...

Isaso sam u ono syatem i tamo sto je rekao da nesto START promenimo sa bilo kog broja na 4 ispracio sam,restartovao i nista...sad radim scan sistema kao Admin da vidim hoce li to pomoci ali dok to radi u pozadini mi baca po 300 sola :( bacilo par puta 430 sola uz potrosnju 50w :) ih kad bi tako moglo :D

Nista ne pomaze...od toga je 30 % i vise od zm minera

Da li to mozda ima veze sa izborom poola ili to nema blage veze?Verzija drajvera je 388.13 da li to mozda moze imati veze?

Vrati ono za CPU na broj koji ti je bio prije nego sto si ukucao 4 i URADI UPTADE WINDOWS na najnoviju verziju.

Da provjeris na kojoj si, kucaj ovo """"To find out which version of Windows your PC is running, press Windows logo key + R, type winver, then select OK"""""".. Moras biti na novijoj verziji od 1703 inace ti se zato t o i desava .

Napisao sam ti da vratis ono u registriu sto si mijenjao na broj koji je bio prije, jer ako je "4" neces moci da uradis update windowsa.
Kasnije kada uradis update, ako je CPU visoko, mozes ponovo da vratis na "4" , ako je to problem.

NAravno da ce ti solsi padati kada ti bilo sta drugo radi u pozadini, i ako jos pristupas kompu sa teamviewerom u tom trenutku ce da roknu dosta dole. Instaliraj zm miner 0.5.5
I NAJNOVIJI update windowsa. Ako njega nemas, zato ti tako malo i baca

Evga G2 1300W i rig od 6 grafika a ono sto me zanima je:
Koliko mi je potrebno posebnih grana iz napajanja da narucim(6pin na molex) kako bi imao na rigu sve i jedan Riser povezan na jednu direktno granu iz napajanja
Koliko uopste ova Evga ima Molexa? Svaki video sto nadjem je nesto drugo, ja ne znam dal je ovo realno, jedan kaze da ima 2 grane, drugi 1, a drugi kaze 1 molex na jednoj grani, ja stvarno vise ne znam sta se ovde desava, pa zar nisu napajanja standardna? Idem sutra kod Fante po opremu, pa bih iscimao Mixera za kablove, ali nemam pojma koliko mi komada treba...

wow, wow. Polako :D

Jesu li ti riseri klasicni PCIE 6 pinski ? Prvo to odgovori pa da napravimo kombo :D

Evo sta ima ta evga, imam isto napajanje, samo nisam sada kod rigova.

https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=120-g2-1300-xr

Ako ti je riser 6 pinski pcie, to napajanje na dva komada 8 pinskih pcie grana za napajanje ima i onu racvu sa 6 pincem. Tako da mozes uzeti samo produzni 6 pinski i pustiti na riser.

Znaci uzmes 2komada 6 pinski na 6 pinskiproduzni kabal
CPU8pin>>2x6 pin
I ostalo uzmes npr dva komada molex >> 6pcie

Sigurno i odlicno .

4pinski su Riseri

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

4pinski su Riseri

Reci to Mixeru, pa iskombinujte. Valjda moze napraviti adaptere, kako za 6 pince, isto tako i za te 4 pin.. Ova kombo je super sto sam ti napisao, tako sam ja sebi, jedva cekam da prikopcam :p

Sve kineske kablove sam zamijenio.

Pozdrav svima! Trebalo mi je neko vrijeme da pročitam sve ovo... :) Počeo sam rudariti prije par dana i kopam solo ethereum za sada. Pokušao sam i na drugim forumima pronaći odgovor ali i dalje mi nije baš najjasnija stvar oko "mining block reward". Ako sam dobro shvatio, potrebno je vrijeme da se iskopa taj block ili kako negdje pročitah luck. Kako se dobija taj reward, da li je dovoljno samo imati acc na myetherwallet i da li se eventualno to automatski tu prebacuje ili kako već to funkcioniše? Hvala unaprijed

Nema ništa od solo kopanja na ovom diffu, pređi na neki pool, npr ethermine

Pa kako onda da mi svaka grana napaja po 1 Riser? Znam da ona CPU grana može da se transformiše u 4x 12V i 4x masa, što bi bilo idealno, samo što ja ne znam niti želim da se upuštam u tako nešto, samo mi još fali da ispadne "tata je spalio djenku" [emoji16]

Zna li neko zasto mi se nocas oko 1h smanjio hashrate . . .

giphy.gif

Hahaha

Instaliraj zm miner 0.5.5
I NAJNOVIJI update windowsa. Ako njega nemas, zato ti tako malo i baca

Win je 1709(jel postoji ta verzija :-D ) ili taj sto si naveo jedva sam ga nasao na torentu jer sam krkno sa MS sajta a on mi uvalio neku bux verziju od pre Hrista pa nisam mogao instalirati drajvere za grafiku...samo pise windows not suported i nadjem na net da mora 1703 i mladja tako nekako i ja nabodem 1709 ili 1703.
Onda ne treba win update?Ja koristim eth.monitoring i tako ih pratim sa posla a taj program pokrece zm miner.Nisam znao da ima 5.5 sacu baciti oko pa probati.Mada msm da je ovo neki maximum ali...pokusacu.
Hvala ;-)

Poslednja izmena:
Win je 1709(jel postoji ta verzija :-D ) ili taj sto si naveo jedva sam ga nasao na torentu jer sam krkno sa MS sajta a on mi uvalio neku bux verziju od pre Hrista pa nisam mogao instalirati drajvere za grafiku...samo pise windows not suported i nadjem na net da mora 1703 i mladja tako nekako i ja nabodem 1709 ili 1703.
Onda ne treba win update?Ja koristim eth.monitoring i tako ih pratim sa posla a taj program pokrece zm miner.Nisam znao da ima 5.5 sacu baciti oko pa probati.Mada msm da je ovo neki maximum ali...pokusacu.
Hvala ;-)

Najnoviji win je 1709, taj je i kod mene. Super sve ti je to. Ne valja tebi nesto. Evo ti moja podesavanja.

Asus Strix 1070

23376919_10214520754629588_2114648337_o.png

23377064_10214520754189577_2030586841_o.png

Za par dana mi srize L3+.Moze li neko ko ga vec ima da mi kaze sta sve moze da kopa, koliko dnevno i to.I da li l3 moze dual da kopa, procitah negde da pojedini uredjaji sa nekim chipom mogu btc i ltc.Unapred hvala

Uradio sam downgrade napajanja za komp da bi oslobodio za kopanje ovo malo jače, međutim gpe 500s ima samo 4pin konektor za cpu. Za divno čudo radi iako je na ploči 8pin za cpu predviđen. Jel to normalno tako ili radi samo zato što nisam overklokovao cpu trenutno, tj jel smem da OC sa 4 pin napajanjem normalno kao da imam uboden 8pin ?

Pa kako onda da mi svaka grana napaja po 1 Riser? Znam da ona CPU grana može da se transformiše u 4x 12V i 4x masa, što bi bilo idealno, samo što ja ne znam niti želim da se upuštam u tako nešto, samo mi još fali da ispadne "tata je spalio djenku" [emoji16]

Nikako a i što bi to bilo bitno uopšte... Dva ekstendera na jednom kablu nikakav problem

Vojo nauružaj se sa strpljenjem kada krenem da te zapitkujem, stigla je oprema... :D
IMG111222333.jpg
Mixer mi je brzom brzinom sredio modularne kablove 6pin na molex 4pin :)
Imam sad sve komplentirano osim power switcheve, ali to nije problem ću gi palim sa s'šrafcigeri :D

Vojo nauružaj se sa strpljenjem kada krenem da te zapitkujem, stigla je oprema... :D
Pogledajte prilog 240720
Mixer mi je brzom brzinom sredio modularne kablove 6pin na molex 4pin :)
Imam sad sve komplentirano osim power switcheve, ali to nije problem ću gi palim sa s'šrafcigeri :D

Jel ces i njih da ranish sas proteini da bacaju vise :)

Di si nabaljao opremu ? Dobra cena ?

Najnoviji win je 1709, taj je i kod mene. Super sve ti je to. Ne valja tebi nesto. Evo ti moja podesavanja.

Asus Strix 1070

23376919_10214520754629588_2114648337_o.png

23377064_10214520754189577_2030586841_o.png

Pa ne znam ni sam sada...tebi daju vise sola ali i cepaju 150w.Meni 135w,ti si stavio power na 100 a ja na 90...ne znam dal je pametno cepati na maximum.Ja sa tih 100 % power dobio bih preko 2900 garantovani ali bi trosio kao ti,e sad sta je isplativije i pametnije na kraju...
Meni tacno 10-15 dola daje manje po kartici.

el vidis da on ima druge karte tj isto 1070 ali razlicit proizvodjac. sam mozes da izracunas da li ti je isplativije 490sol i 150w ili 480sol i 135w. Ni jedno ni drugo nije velika razlika. Ko da je bitno da li baca 5 6sola vise ili manje. pusti neka kopa i ne cackaj vise ako mislis da ovog meseca zaradis nesto.

Razmisljam da upadnem u masineriju. Totalni sam pocetnik za sve ovo.
Sta smatrate koliko je karti dovoljno za pocetak i kojih?
Kakva je isplativost, koliko otprilike moze ostati cisto? Sta je najbolje kopati itd.?
Ako ima neko raspolozen u par recenica da me uputi bio bih zahvalan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pooz imam problem sa jednim rigom, uzeo juce u emiju neke xfx rx 560 4gb modovane daju svaka posebno kada radi na ploci 13,5mhs, sada kada ih stavim zajedno 2 ili vise prva kopa 13,5 sve ostale 10.7. koliko god da dizem klok memorije ne reaguju ostale kartice. menjao sam i plocu ssd memorije napajanje sistem win 10 zadnji probo na drugoj ploci direktno dve bez extendera ali uvek isti problem.
da li neko zna resenje?

Vrh Dno