Šta je novo?

LeEco Le Max 2

I Darko, utisci?

Sent from my LEX820 using Tapatalk
Baterija je bolja nego na Nougatu. Ali tu i tamo poneko štucanje. Sitnica ali tu je. Imao sam jednom com.android.phone has stopped i samo restart je bio od pomoći. Oreo koliko vidim ne voli da mu čačkaš u pozadini ono keep awake, run in background itd, imao sam par Gplay services FC na pokušaj ograničavanja nekih stvari. No kažem baterija bez čačkanja je bolja nego na Nougatu i telefon je hladniji.

Neki se žale na loš kvalitet zvuka za poziv, u smislu da ih sagovornik loše čuje. Možda je do modema ili do operatera, ne znam, ali danas sam baš dosta pričao i niko mi se nije požalio.

Izbacio je danas novu verziju, koja rešava valjda onaj video problem itd ali nisam bio u prilici da probam. Imam oba na telefonu u backup-u pa ih rotiram. Prosto moram da sam na Nougatu koji je 100% siguran jer mi telefon treba i za posao ali kažem, mislim da je Oreo već sad ili jaaaaaako blizu daily driver-a.

Znači još koji update I biće odličan [emoji4] probacu ga ovih dana, čim malo uhvatim slobodnog vremena.

Upravo sam instalirao Cuoco92 VR11 (komplet rom, dirty install) i dalje nema "set to private" (privacy lock) za sms app.
Kad budes instalirao, posebno ako budes clean install, javi kako je kod tebe.

Radio sam dirty install, danas sam stavio v12 ota isto dirty. Nikakvih promena nisam video što se tiče podešavanja u porukama.

Ni ja nemam na vr11 to, inace ima jedan bag na vr11 a to je kad je automatsko osvetljenje upaljeno a tel se otkljuca vrati mi na najnize moguce na 2-3 sekunde pa onda pronadje optimalnu granicu. Zna da iritira jako napolju na suncu

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Omni Oreo update.

Poslednji build je stvarno generalno odličan ali... Uvek ima ali :) Šalu na stranu, performanse ok, baterija je definitivno bolja nego na Nougat-u. Ne koristim nikakav program za ograničavanje bilo čega i imam bolje rezultate nego na N. Ovako u radu potrošnja baterije je manja na O ali ništa dramatično, no u standby-u je razlika vidna. Maltene kao da potrošnje nema. Na N nije tako. Jedino šta koristim je njegova opcija u battery delu gde za aplikacije za koje je to moguće postoji opcija da se isključi da radi u pozadini. I bukvalno ništa više. Nemam ni BBS instaliran čak.

E sad, mane poslednjeg a manje više i prethodnih buildova. Prvi i najvažniji zbog kojeg nije daily driver je mikrofon. U tihom okruženju je sve ok, napolju gde je buka, bukvalno vas niko ništa ne razume i nemoguće je razgovarati. U startu je i na N bio sličan problem ako se sećam i to se bukvalno u buildprop rešavalo menjanjem nečeg iz 0 u 1 no zaboravio sam šta je i sad čekam izmenu toga i posle par dana testiranja, za moje potrebe - daily driver. Kažem za moje, jer opet moguće je da će neko naći da neka specifična opcija možda i ne radi, no sve bitne stvari probane - radi.

Druga stvar koja ne radi je YT, crn ekran na klipovima a ton ide. Andrej zna za problem i kaže da radi na rešavanju toga.

Generalno, zadovoljan sam baš kako radi i kada se sredi ovo sa mikrofonom(objaviću ovde čim pročitam) moja je preporuka da se pređe.

841b75737afb7f7027a6c640c224a2ab.jpg

Ni ja nemam na vr11 to, inace ima jedan bag na vr11 a to je kad je automatsko osvetljenje upaljeno a tel se otkljuca vrati mi na najnize moguce na 2-3 sekunde pa onda pronadje optimalnu granicu. Zna da iritira jako napolju na suncu

Stigao je juce VR12, instaliraj ga, pa javi da li ti se to i dalje desava...i meni se desavalo, posebno kad primam poziv a vani sam na suncu, nista se ne vidi dok ne stisnem power dugme.

Takodje ako je neko probao/proba novi Cuoco rom, baziran na 28s (a izbacio je vec na telegramu 2-3 upgrade-a, kazu da je sredjen i da radi odlicno) neka javi ovdje...

Stigao je juce VR12, instaliraj ga, pa javi da li ti se to i dalje desava...i meni se desavalo, posebno kad primam poziv a vani sam na suncu, nista se ne vidi dok ne stisnem power dugme.
Probao sam danas vr12, isto mi se desava...

Evo da ja javnem utiske sa LOS 15... Odradio clean instal nakon 0511 RRPS, sve proslo ok (sa pico openagapps). Magisk 14 fleshovan nakon instalacije roma. Titanium backup-om restore-ovao aplikacije.

Ima nekih sitnijih zamjerki koje ce se preglati (tipa puca settings kada pokusam da udjem u podesavanja za buttons, ). Za sada nijesam primijetio da u toku razgovora ima smetnji na "drugoj strani zice"... Za SoT cu tek da vidim.

Ostalo je kako i stoji u OP na XDA https://forum.xda-developers.com/le-max-2/development/8-0-0-lineageos-15-0-oreo-t3670377

Posto mi ne daje opciju edit-a, imao sam skoro 4 sata SoT-a uz upaljenu lokaciju cijelo vrijeme (dodje upaljena po default-u, a preumio sam da ugasim)... Dakle, sve glatko, bez ikakvog stucanja, restarta ili slicno...

Elem, AICP Oreo mozete slobodno iskljuciti za sada... Samo funkcionisanje roma je ok uz malo vecu potrosnju od LOS-a ALI PONAVLJAM ALI sama instalacija me izludjela jer je orjentacija display-a po defaultu landscape... Aj ok, ALI PONAVLJAM ALI ostaje tako i na sljedecoj instalaciji izuzev ako se ne odradi format... Tako da, bottom line, izbjeci barem dok se ove mane ne prevazidju...

Eto, pa ti testiraj posle.... :D :D

@BenDoverMNE

Imas na playstore program QuickTuneUp, instaliras i odradis sensor calibration i sredi se taj bug sa okretanjem ekrana, mene zeza instalacija gapps-a. Nakon sto je flesa, ugasi telefon i nakon paljenja mi rusi onaj pocetni setup, gdje imam i opciju vracanja aplikacija preko backupa, nece dalje da se mrdne, pokusao sam i nano i pico, isto se desava

Poslednja izmena:
Ovo sto sam ja govorio u vezi sa landscape prikazom tokom instalacije se desava na AICP, ne i na LOS-u...

Ja rekoh zato sto je Darko na Omni... U svakom slucaju, za mene AICP O je "no go" do daljnjeg...

Na Omni se ništa nije promenilo po pitanju YouTube i zvuka prilikom razgovora?

Meni je generalno na svim romovima problem sto ne mogu izvuci bar 4h SOT, uvijek sam na manje od 3.5h, a probao sam ih skoro sve. Sa ostatkom telefona sam prezadovoljan (fp ne koristim). Malo je bolji onaj smallEui, ali on ima dosta drugih problema (notifikacije, alarm...)

Jesi li probao DU, AICP N, Omni, RRPS... Svi bi trebalo da lagano mogu izvuci ako ne 4 onda bas blizu. Ja sam imao takav SoT samo sa mobile data i jednim sim-om

Na Omni se ništa nije promenilo po pitanju YouTube i zvuka prilikom razgovora?

Nije ali sve radi na poslednjem AICP. Kući sam, prehlađen, pa se igram. Radi i gcam i pozivi i YT. Baterija kako treba. Rotacija ekrana isto. Ko hoće da proba Oreo, mislim da je ovo ok, dakle AICP 1011.

Jesi li probao DU, AICP N, Omni, RRPS... Svi bi trebalo da lagano mogu izvuci ako ne 4 onda bas blizu. Ja sam imao takav SoT samo sa mobile data i jednim sim-om

Probao sam MIUI od Grka, Eui isto od njega, stock EUI, M i N od Rusa, smallEUI, rezultati su jako slicni sa svima. Uvijek je u upotrebi samo jedan sim i ukljucen mobile data, ali je telefon vecinu vremena povezan na wlan. Probacu kad stignem i neki od ovih sto si mi preporcio, ali vec sam se i navikao da povremeno nakacim telefon na power bank i opet ok

Ljudi najzad i ja rešio kameru ! Tako što sam kupio novu na Ali-ju, a ljudi iz već ranije spominjanog servisa mi zamenili, za sad radi fokus :) još je testiram ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno