Šta je novo?

iPhone X

I da osvetljenje ne bude jako, znaci da ne izbije oči.

Sent from dark edge

Setup-ovao sam telefon.
Odmah se primeti nesto sto nije do sada bilo karakteristicno za Apple, jer su im uredjaji bili kompatibilniji medjusobno.

Pola aplikacija nije prilagodjeno za iP X, prikazuje ih umanjene sa crnim ivicama gore i dole. Onda ona linija dole na kraju ekrana bezveze svetli ne bi li te konstantno podsecala da odatle treba swipeovati, kao da bi inace azboravio...

Inace kad upali ekran sa listom aplikacija, to zaista deluje impozantno.
Sam ekran je bas svetao, svetliji je od S8+. Mislim da sam negde citao kako je max osvetljenje znatno slabije nego na Samsungu, to prosto nije istina.

Poslednja izmena:
Na samsungu nije isto osvetljenje kad odvrneš slajder do kraja i na automatici. Stavi na s8 auto brightness i uperi lampicu u senzor za osvetljenje i videćeš boost

Setup-ovao sam telefon.
Odmah se primeti nesto sto nije do sada bilo karakteristicno za Apple, jer su im uredjaji bili kompatibilniji medjusobno.

Pola aplikacija nije prilagodjeno za iP X, prikazuje ih umanjene sa crnim ivicama gore i dole. Onda ona linija dole na kraju ekrana bezveze svetli ne bi li te konstantno podsecala da odatle treba swipeovati, kao da bi inace azboravio...

Inace kad upali ekran sa listom aplikacija, to zaista deluje impozantno.
Sam ekran je bas svetao, svetliji je od S8+. Mislim da sam negde citao kako je max osvetljenje znatno slabije nego na Samsungu, to prosto nije istina.
Subjektivan dojam. Sacekajmo testove ekrana.

Jedna opcija za koji nismo znali, ne mora da se gleda u telefon dok se otkljucava.

bf09ad60e2455d7be2614ae34c2c3b9c.jpg

Inace, ne moze da prikaze procenat baterije baterije u gornjem desnom uglu :(

Meni se dopada sve kako su resili na iphone 10 gestures je nesto sto ipade odavno krasi sada je i na iphone... top..

• Like
Reagovanja: M J
Jel' ima neko info kada ce orjentaciono da se pojavi kod operatera?

Obično to bude nekih mesec dana od dana početka prodaje u svetu. Računaj negde oko početka decembra najranije.

Roba u telenoru tvrdi krajem novembra ali ja sumnjam sa ce pre kraja decembra, i to u malim kolicinama...

^
The real problem is that we don’t know enough about the potential hazards of infrared light aimed right at the face eighty times a day, day after day.

Hvala iPX korisnicima sto se zrtvuju zarad nauke. Tacnije, sto pristaju biti zamorcici

Zanimljiva je ta bela linija odakle počinje swipe. Na nekoj od slika sam video kao da je ekran savijen na donjem delu, kao kada se savije i preklopi papir. OK.. nije ekran nego touch screen. Kada se dodirne prstom na tom delu, registruje se 2 dodira, na ekranu i na onom savijenom delu ispod ekrana. Na taj način software može sa sigurnošću da razlikuje poteze prsta.
Ovo je neka moja pretpostavka. Nisam siguran da to zaista radi na taj način. Kod Apple-a je sve moguće.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
e38ddb29945b081357e69a29c2a54d3b.jpg

Poslednja izmena:

"The same LED screen Android manufacturers have been using for the last 7 years"
"Apple is running out of things to remove"

:)

Poslednja izmena:
tebi je bas dosadno? ja sam protivnik OLED-a samo zbog budjavih burIn-ova... a o samsunogovm ekranima koji imaju preeksponirane boje necu da komentarisem...

moraće da peglaju pojedine delove UI
4217eada888d4448ee69bc318fa7cbab.jpg

Sent from SM-T825 Tab S3

Nije 'wasted space' nego odlicno podesena visina tastature za ugodno kucanje.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nedaj bože numerički red da su ubacili na vrhu, preko potrebna opcija i dalje ignorisana max?!

Nije 'wasted space' nego odlicno podesena visina tastature za ugodno kucanje.

Ne bih baš rekao. Meni je što niže tastatura to bolje.. I što manja a da može lepo da se kuca, da ostane što više sadržaja na ekranu..

Inače meni je ovaj X vrlo vrlo ružan telefon. Nazad izgleda katastrofa ružno sa ovom kamerom, ova lajsna je vrlo ružne boje i podseća na samsing lajsne sa s3,4,5 itd telefona koje se gule nenormalno i vrlo su ružne.. Napred ovi rogovi su takođe ružni, vrlo bode očikad gledaš nešto, npr film i stoji ona linija gore.. A kad staviš da ima bazele sa strane onda si smanjio ekran i dzabe što je "od ivice do ivice" i kao da gledaš na iphone 5.. Takođe vrlo je nepraktično da vadiš iz gornjeg desnog ugla cc koji sada lagano pokretom prsta odozdo izbaciš.. Isto tako nemaš procenat baterije dok ne povučeš na dole..
Lepo je JerryRigEverything rekao da će možda sledeće godine Apple da "izmisli" još neke stvari koje Android odavno koristi..

Ubedljivo najlepši mi je od ajfon telefona iphone 7/7+ mat crni.. I najlepši za držanje.. Drug ima i ja sam oduševljen..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Slazem se da je ruzan telefon, ali to nije losa pozicija tastature i sam je na androidu podignem da mi je ugodnije kucati.

Gadni su ovi bezeli od 5mm oko cijelog ekrana, pored 'rogova', cini mi se da su deblji sa strana od onih na 6S.

Meni je iPhone 5S bio najjljepsi telefon, a ni ovaj S8 nije 'ruzan'. :)

Poslednja izmena:
3000 za gospodina :)

Imaće ovde zbog ovog gore proreza dosta da se pegla softver ...
Pitanje je koliko će developeri brzo to da ažuriraju, pogotovo Google :)

DNx8-BdVoAEzaZb.jpg

Notifikacije bi trebalo da se grupišu :

DNx9b5_V4AInqHK.jpg

Prisutna je plava nijansa pod određenim uglom kao i kod pixel 2 telefona:

DNyEvdyVwAIchEj.jpg

Poslednja izmena:
Ja na osnovu druge slike ne vidim da su notifikacije grupisane

Pa na to se i žale ljudi, što nisu grupisane...
Pogotovo nepraktično kod ljudi koji imaju mnogo notifikacija u toku dana.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Aha, ti si se osvrnuo da notifikacije nisu grupisane. Nisam dobro razumeo post.

Inače, što više čitam o telefonu (nisam ga video uživo), više mislim da je sjajan uređaj i da se isplati kupovina. Deluje da nema neke veće mane, a i jasno je da Apple neće više vraćati cenu u sledećoj generaciji.

Razbiće se od zarade to je sigurno...

In major European Union markets, the price of iPhone X screen repairs is set to 321€ and a whopping 611€ for other damage.

Ima maske i zaštitna stakla da se prodaju kao da su džabe :)

Poslednja izmena:
Kidalica . Šteta što u ovom testu nema pixel 2 xl

[youtube]1Mtiia37kdc[/youtube]

28F1AE97-58EB-4ECE-8BE9-10D35D496DF0.jpeg

Zaokružio čovek

A 850nabavna mogao je komotno da ga da za 1000 ali boze moj

Vrh Dno