Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Imam par iritantnih problema. Pisao sam da gubim mrezu. Resio sam.
Na sluzbenoj kartici nemam 4g a u fonu je namesteno da traži. Najčešće nakon razgovora krene da traži i pukne pa onda trazi 3g. Kad stavim max 3g onda ne puca
Glupost.
Drugo, u razgovoru se ugasi ekran ali ako pipnem obrazom kliknem nesto slučajno. Ili call hold ili mute. Resenje, kad se sagovornik javi ili ja kliknem power button.
Kad kliknem na telefonski broj koji je u poruci u dialer-u ga ne prenese. Samo blicne dialer i izadje.

Bagovi dostojni jednog kineza.

Inace, povremeno laguje iako je preko 1gb rama slobodno i kao snapdragon je.

Al na kraju nema bolje za te pare.[emoji3][emoji3][emoji3]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

i meni se to dešava s obrazom kada ga prislonim da mi često odleti na "mute". morali su to rešiti do sada.

btw, slažem se sa ovom konstatacijom s prethodne strane da je trenutno emui bolje ispeglan od miui-a. dosta manje rama uzima i neke dečije bolesti (tipa recimo i ovaj primer s obrazom) je prebolovao.

Ej pa super je to [emoji106]. Moglo bi se probati. Malo mi više LOS srče batt unazad par buildova. S druge strane je zaista smooooth, odličan skroz.
Zadnji LOS, a i Mokee imaju ispravljen video i sound recording. Koriste nove acdbdata fajlove izvučene iz MIUI 7.10.19. Ne koristi onaj audio fix v6, nema potrebe.

Šta mogu realno da očekujem od kamere u dnevnim uslovima? Jasno mi je sve za noć niti me zanima takvo fotkanje, ali, kakvi su vaši utisci sa fotkama u toku dana?

U poslednji 200 postova 150 je vezano za kameru, imas milion fotografija pa baci pogled i presudi sam

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Imas samsunga j5 i j7 sigurno medju poznanicima . E pa bolje od toga sto oni prave ce bitislike . I mislim da su kao a5 mozda malo bolje

@dusanbgk: Vidi, fora je u tome što sam preko 2 godine vlasnik Galaxy K Zoom, i, iskreno, malo sam izgubio dodir sa tim šta mobilna kamera može, odnosno šta da očekujem.

Samo znam da se na Redmi seriji kamera najmanje hvali, da ne kažem kritikuje. E sad, da li se kritikuje u odnosu na P10/IP7/S8 ili u odnosu na J5/J7, to nisam znao i zato sam i pitao.

Poslednja izmena:
Imas poredjenja sa j7 2016, ja sam bas okacio... Isto tako sam kacio i sa p10 lite

Ni blizu K Zoom. Predložili smo ti alternative po pitanju kamere...

P10 lite je dosta skuplji ako se ne varam a jedino sto ima mozda bolje je kamera,tako da moj glas ide za xiaomi,ima drugar p10 lite,nisam bas nesto odusevljen sa njim...

Pazi...
xiaomi redmi note 4 global 3/32 kosta 165e...maks 1 godina garancije
huawei p10 lite 3/32 kosta od 180e(pa na vise) sa skoro 2 godine garancije

Kod p10 lite me privlaci to sto ima ful manual mod kamere, pa recimo kada fotkam u slabijim svetlosnim uslovima, stavim 1/5sec, drzim stabilno fon i ufotkam na duplo ili cak i vise manjem iso-u, i tako dobijem cistiju fotku... :)
Dok sa redmi 4 mogu samo iso da podesavam, ali onda i fotka bude tamnija... :)

Poslednja izmena:
Ma evo, vrtim se u krug već 3. dan...

Znam da nije ni blizu Zooma, ne očekujem to i najverovatnije ću u nekom trenutku da pazarim DSC-QX10 i da se "smirim" - sad više gledam telefon za redovnu upotrebu pa pošto sam isčeprkao raznorazne Kineze, vratim se da razmislim o RN4. Miriše mi da se tu svašta može ispraviti putem modovanja a baterija + SD je ozbiljan plus u celoj priči. Kamo sreće da LeEco ima takvu podršku...

Poslednja izmena:
Neke stvari teško, a to je kvalitet (ne jačina) zvuka i toku poziva. Dosta varira, nekad bude dobro, nekad odlično, nekad jad i beda, a u pitanju je ista osoba. Jedino sa te strane nisam bio zadovoljan sa RN 4.

Ako neko zna... da li se nešto osetno razlikuje podrška, modovi i ROMovi izmedju RN4X i R4X modela?

Mislim da note ima vecu podrsku

@Zile995 je napravio fix za "zvuk", to je njegov "deo" posla... Javice se on, pa ce ti reci tacno sta da menjas.Ja sam to pojacavao preko custom kernela i KA...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ok, hvala. Čekamo Zileta

Malopre sam otključao bl, sad još da rootujem, pa kreće zezanje :D

Jel pobao neko Bacon cameru?
Trebalo bi da ima full manuelna podasavanja...tj, manuelni fokus, podesavanje ekspozicije, itd...ako neko moze da proveri i da mi javi kako radi... :)

Ako je ova sa stora, puca cim probam da promenim shutter speed

Moze i miui camera da bude full manual...

Ne trazi root...aham, puca, e smor... :(
Jel postoji neka full manual camera za xiaomi bez ruta?

Ne treba root, ali treba twrpScreenshot_2017-10-27-22-35-58-668_com.android.camera.png

Treba root, mora edit build.prop za full manual komande.

Cek, pa MIUI camera vec ima manual mode fabricki... Ovo je ta ista modovana MIUI camera. Za bilo koju third party camera app, mora edit build.prop...

Ima, ali je osakacen, sa ovim modom se otkljuca full manual

Nazad
Vrh Dno