OP
OP
tesko mi je pao prelazak sa tft (ccfl) na led monitore.Skoro 10 godina mi je fino radio Samsung Syncmaster 932bfl, i kada je riknuo nisam se cimao da ga popravljam (sad mi je zao) i kupio sam Dell SE2416H. Nekako od pocetka mi se ne dopada fazon led slike, odlicna je za gledanje filmova i slika ali za kuckanje koda ili neki posao koji je vezan vise za neki text a ne za performanse, nasao sam da ne mogu nekako da se naviknem na ovu sliku(kao da je slika tj ceo ekran u nekoj izmaglici-subjektivni oecaj neki). Znam da verovatno treba platiti da ga neko profi iskalibrise, a i prelazak je sa 19inch na 24 wide ali opet, vise mi je ocima prijala slika na starom Syncmasteru. Da li su velike razlike u panelima izmedju Dell-ovih serija SE,P,U. Sad mi je zao sto nisam kupio npr AOC, vidim da imaju finih i sa izborom refresh-ratea, na Dellu je zakucan na 60hz. Da, od preset mode-ova na monitoru mi nekako najvise prija "paper" i u kalibraciji u windowsu sam malo smanjio plavu, bas je divljala, brightness smanjen na oko 20% a contrast oko 40% , madato menjam, kada je dnevno svetlo nekako mi prija manji kontrast i brightness a primetio sam da mi na vestackom svetlu vise prija da malo pojacam kontrast
pa pozadinsko osvetljenje, u tome je problem, evo ti na primeru automobilskih farova, posto je ociglednije, a zamisli sad da trebau to da blenes 20 sati. Ili ono, jesi nekad sedeo pod led osvetljenjem duze, i kakve su ti impresije?
https://www.youtube.com/watch?v=ArsYGHdyAno
F.lux najbolja stvar koju sam mogao da ubacim u komp. Ja cak i igre i filmove teram sa njim nista ne iskljucujem. Drzim na 4500-4000k i zadovoljanPlaniram da uzmem i gunnar naocare i da zavrsim sa svime
![]()
Podesavate li f.lux ili ostavite po defaultu kako je ?
Inače bih rekao da Low Blue Light opcija na Benq monitorima stvarno znači kada nešto treba da se radi noću i u kasne sate.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari